Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן לפסי האטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע לגבי תקינה רלוונטית, אבל אחרי שחוויתי את רכס הבאמפרים של מושב גבעת חן, כבר אין לי ספק שזה "איש הישר בעיניו יעשה".

הבאמפרים של גבעת חן זה פשוט ביזיון, וגם המרחק, בעוקף (רעננה - הוד השרון והפוך) כל כמה מטרים ספורים תקעו אחד.

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש תקנים לפסי האטה.

פעם אחת כשהתעצבנתי כמוך אף עשיתי מאמץ והשגתי את כל החומר והפרטים על התקנים האלה בישראל. נדמה לי שקיבלתי את החומר מדובר מע"צ (שאז עוד היה מע"צ) אם אני זוכר נכון.

אם כי יש מצב שהתקנים האלה לא חלים על רשויות מקומיות - אבל עדיין עצם קיום התקנים זה בסיס טוב לפעולה נגד הסוררים.

ככל שזכור לי אני השארתי את כל החומר אצל ליאור דינר כשעברתי להולנד.

שווה לך ליצור איתו קשר ולבדוק אם אכן מסרתי לו, ואם כן, האם החומר הזה עדיין אצלו.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

זהו לא תקן.

משרד התחבורה פרסם סדרת הנחיות בשם הסדרה הירוקה, אחת מהן נקראת "הנחיות לתכנון וביצוע פסי האטה".

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ג'רמי - אולי תספר משהו על התקן לפסי ההאטה (אני הייתי קורא להם שולחננות האטה) בהולנד?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני זוכר שלא מזמן היה על ויכוח לא קטן ברדיו על זה, והם הסבירו שהפסים האלה מסכנים גם את תקינות הרכב וגם את בריאות הנוסעים מכיוון שהם יכולים לגרום לבעיות גב (או בעית עצבים 8)) או לנזק מכני בכל מקום אפשרי באוטו (כמובן שכאן הכל עניין של מהירות) והם דיברו על כך שיש המון אפשרויות אחרות לגרום לאנשים לנסוע לאט יותר כמו יצירת בקע בכביש או סממני האטה שכאשר נוסעים עליהם מרגישים שהאוטו רועד :wink: בנוסף לא לכל פס האטה יש תמרור לפניו כמו שאמור להיות:shock:

לדעתי הבמפרים האלה הם עוד צרה צרורה לסוזוקי סוויפט שגם במהירות של 30 קמ״ש מטיס את הראש שלך לתיקרה :shock:

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם

תראו מה מצאתי, מאותו העמוד שפירסם kompy

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PLANNING/PaseyHeata2.pdf

"יתרונות וחסרונות של פסי האטה"

נראה שהחסרונות רבים מההיתרונות של הפסים.

ובשורה התחתונה נכתב:

לאור החסרונות/ההשפעות של פסי ההאטה, מומלץ לבחון סוגים אחרים של

אמצעים למיתון התנועה, טרם בחירת פסי ההאטה כאמצעי להורדת המהירות באתר מסוים.

ובכל זאת, אנחנו ממשיכים לקפץ על הפסים.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

יש תקנים מאוד ברורים, והם מתייחסים לגובה המקסימלי מפני האספלט (+20 ס"מ) אורך (4מ') וכן לגבי סימון צבע חד רכיבי על גבי פס העצירה, מיקום עיני חתול אם נדרש וכו'. אני צריך לבדוק אצלי במשרד.

פורסם
יש תקנים מאוד ברורים, והם מתייחסים לגובה המקסימלי מפני האספלט (+20 ס"מ) אורך (4מ') וכן לגבי סימון צבע חד רכיבי על גבי פס העצירה, מיקום עיני חתול אם נדרש וכו'. אני צריך לבדוק אצלי במשרד.

שוב, אין תקן אלא הנחיות. הגובה המקסימלי מפני הכביש צריך להיות כ-7 ס"מ למרות שבפועל הוא אכן קרוב ל-20 ס"מ וכבר יצא לי לפגוש גם הרבה יותר מכך. הקבלנים המבצעים, בכדי לחסוך בחומר (אספלט) והיכולת להגיש הצעת מחיר זולה, מקצרים את פסי ההאטה, נדיר לראות פס האטה ברוחב של 4 מטר ולרוב הוא לא יותר מ-2-3 מטר.

הנחיות לפס האטה

פורסם
ברור שיש תקן.

פשוט יש עיריות ששמות קצוץ.

...ממש כמו שיש תקן לצביעת כבישים -מעברי חציה, פסי הפרדה...(אירוניה. פעם הראו שאין שום תקן לצביעה)

alfa 156 2.5.

פורסם

אם הפסי האטה מורכבות מלבנות משתלבות אז עושים אותם גבוהים, ולאחר חודש חודשים הפסים מתחילים לשקוע ולקבל צורה של פס האטה נורמלי.

גם ליד הבית שלי עשו שני פסי האטה (יותר נכון הרים) ועם הזמן(כחודשים) זה לאט לאט שקע, כניראה יש מתחת חול שלוקח לו זמן להתהדק...

פורסם

בגדול אני חושב שלהציב בהרב קוק פסי האטה זו לא החלטה כזאת שגויה (לפחות מהכיוון שנכנסים לעיר, אנשים נכנסים לשם מאיילון וממשיכים כמעט באותו מהירות, כמעט , וזו דרך עירונית עם מעברי חצייה).

אבל, איזה פסי האטה מוגזמים! אתה לא רואה כלום אחרי הבאמפר, אתה עולה עליו אתה רואה אנשים קטנים למטה :wink:

אחרי שהגזמנו..

א. אנשים כמעט מגיעים למצב של עצירה מוחלטת בשביל לעבור אותם.

ב. מה ההגיון למקם אותם כ"כ קרובים אחד לשני? גם ככה אתה לא מספיק לצבור מהירות והגעת לשני.

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם
אם הפסי האטה מורכבות מלבנות משתלבות אז עושים אותם גבוהים, ולאחר חודש חודשים הפסים מתחילים לשקוע ולקבל צורה של פס האטה נורמלי.

גם ליד הבית שלי עשו שני פסי האטה (יותר נכון הרים) ועם הזמן(כחודשים) זה לאט לאט שקע, כניראה יש מתחת חול שלוקח לו זמן להתהדק...

צודק לחלוטין.

הרב קוק זה בהחלט אחד המקומות "שטסים" בו.

אני דווקא מקווה שיעשו את זה בעוד כמה מקומות בעיר.

עם כל הכבוד זה שטח עירוני לא אוטוסטרדה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
מוזר הוא ששני הפסים שראיתי (יש עוד?) היו כמעט צמודים אחד לשני.

יש 2 פסי האטה (לכל כיוון).

הפס הראשון הוא כ-30 מ' לפני מעבר חציה.

הפס השני הוא המעבר חציה עצמו. והוא יותר גבוה מהמדרכה. הולך רגל שחוצה את הכביש צריך לטפס אליו.

בפס של הרב קוק לכיוון מערב - ישנם עשרות חריצים באספלט, שנגרמו ממכות שחטפו מכוניות.

פשוט לא להאמין שבתקופה כל כך קצרה (ימים בודדים) עשרות מכוניות נפגעו שם.

היום (שבת) נסעתי שם בבוקר בשעה מוקדמת.

נסעתי בנתיב ימני.

האטתי לפני הפסים.

הרכב שהיה מאחורי, ולא הבין למה אני מאט בכביש ריק לחלוטין עקף אותי (באותה מהירות שנסע, מהירות חוקית, שעל פניו מתאימה לתנאי הדרך) והיה מופתע מאוד להתנגש בפסי ההאטה כשעקף אותי. סכנה של ממש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
שוב, אין תקן אלא הנחיות. הגובה המקסימלי מפני הכביש צריך להיות כ-7 ס"מ למרות שבפועל הוא אכן קרוב ל-20 ס"מ וכבר יצא לי לפגוש גם הרבה יותר מכך. הקבלנים המבצעים, בכדי לחסוך בחומר (אספלט) והיכולת להגיש הצעת מחיר זולה, מקצרים את פסי ההאטה, נדיר לראות פס האטה ברוחב של 4 מטר ולרוב הוא לא יותר מ-2-3 מטר.

הנחיות לפס האטה

יש סתירה בדבריך. אם הקבלנים המבצעים רוצים לחסוך באספלט, אין להם שום סיבה לעשות פס האטה בגובה גבוה מאותם 7 ס"מ שאתה מדבר עליהם. רק לידיעתך, עלות האספלט זניחה בביצוע פסי האטה, העלות העיקרית היא העבודה עצמה.

מה שכן, למרות שאין "תקן" יש פרטים סטנדרטיים מקובלים לביצוע פסי האטה שכל מזמיני העבודות מאמצים למפרטי העבודה. הפרט שהצגת הוא אחד מהם, יצא לי כבר לבצע פסי האטה בגובה 20 ס"מ במתחם שבו מהירות הנסיעה היא 30 קמ"ש.

לצורך העניין, משרד התחבורה והמשטרה אישרו את אותם פסי האטה ואת התמרורים האזהרה המקדימים.

חושב שנעשתה טעות הנדסית ברב קוק, בין אם ע"י המהנדס האחראי ובין אם ע"י הקבלן המבצע ? גש למחלקת ההנדסה ודרוש את הפרט שלפיו בוצעה העבודה. דברים צריכים להיות הגיוניים, אין טעם ביצירת מפגע וסכנה לרכוש בשם הבטיחות. אם מישהו חיפף על הדרך, כדאי מאוד שהדבר יתוקן.

אין תקן לצבע כבישים, כבר שמעתי את הבדיחה הזאת פעם..

• תוכן חדש...