Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן לפסי האטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פסי הרעדה אגרסיביים לפניי המחסום מיועדים בדרך כלל לנסות ולפוצץ חומרי נפץ / לגרום לערבוב חומרים נוזליים... לפניי שאתה מגיע למחסום.

אתה חייב לספר לנו מאיפה הבאת את זה, כי זה נשמע כל-כך מופרך שזה מצחיק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בגלל זה צריך תמיד לחזות את האפשרות שעלולים להימצא פסי האטה ולנסוע בהתאם.

אני אישית עובר כל פס האטה על מהירות כמעט אפסית.

פורסם
ואם לנצל"ש:

בן דוד מממזר של פסי ההאטה (השנואים) הוא חריצים בכביש. לפעמים מדובר בחריצים עדינים שמורגשים פחות ופחות עם עליית המהירות (בטוח שהמתלים מרגישים) כמו לפני חלק ממפגשי מסילת ברזל. ולפעמים החריצים מספיקים לתעלת תנינים. אני מדבר בעיקר על מחסום ששופץ לאחרונה ביציאה מכביש 443 לכוון ירושלים בואך צמת גבעת זאב. "בוטקאים" חדשים נוספו, יש פסי האטה נורמליים דווקא, אספלט חדש ואמצעים מתקדמים, אבל פסי ההרעדה האלה, גם במהירות 0, ממש לא סמפטיים!

אכן, ניתקלתי לאחרונה בטימטום הזה.

הרכב וחוליות הגב והצוואר הודו לי מאוד שלא האטתי למהירות זחילה של קרוקודיל מת.

מסתבר שלא מדובר בפסי הרעדה אלא בתנ"ט...ועוד אחד ועוד אחד ועוד...:evil:

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כמה שאני מתעב את הדברים האלה.

אני מבין את הצורך, ואני גם מסכים לקבל פסי האטה נורמליים, אבל לאחרונה יש יותר ויותר פסי האטה שבאים או מוגבהים מדי - כלומר, אכן מדובר במהמורה מאספלט אך משום מה היא מוגבהת הרבה יותר ממה שצריך. יש גם את הפסים האלו שהם פסי פלסטיק\מתכת צרים שעל זה בכלל אין מה לדבר, התחושה היא שאתה עולה עליהם 5 פעמים בזווית וצריך כיוון פרונט.

ממש מתסכל לנהוג ככה. היום הוסיפו סמוך למקום עבודתי כ-10 פסים כאלו, אי אפשר לנהוג, אני מאט ל-5 קמ"ש בנסיעה עליהם :?

רק רציתי לחלוק את התסכול.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

בישראל אין תקן לפסי האטה. הקבלנים בונים אותם איך שבא להם. לא פעם הם נבנים בצורה רשלנית שגורמת נזקים אמיתיים למכוניות, ואז עוברים תיקון. גם כשהם מאפשרים נסיעה, הם יכולים לגרום נזק למכוניות ובמקרים מסוימים גם מאטים את התנועה באופן קיצוני.

דוגמא מצוינת היא הבאמפרים שהותקנו לפני שנה-שנתיים (לא זוכר מתי בדיוק) על הרב (פ)קוק בהרצליה, לשני הכיוונים. בכל כיוון יש באמפר אחד גדול וכמה מטרים אחריו באמפר אחד ענק שצריך לעבור אותו ב-10 קמ"ש מקסימום, וגם אז הוא מטלטל אותך באופן מוגזם בעליל.

במקום לא לאפשר באזור הזה חנייה (כדי להקטין את הסיכוי שלא תראה הולך רגל שקופץ לכביש ובמקביל לאפשר זרימה טובה יותר של התנועה) תקעו בעיריית הרצליה את הבאמפרים המטופשים האלה, שאלפי נהגים נאלצים לסבול אותם מדי בוקר וערב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מכיר את הבאמפרים האלה. לא רק שצריך להאט, הם גם מתפרקים (האבנים המשתלבות מתחילות לצאת. מקצועיות נטו).

אבל הפסים מהמתכת\פלסטיק הרבה יותר גרועים מאלה! האוטו ממש חוטף שוק כשהוא עולה עליהם.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם בצפון המצב לא משהו. יש בקריות פסי האטה שצריך לנד-רובר כדי לעבור אותם. תוסיף לזה גם את בורות ההאטה - בגלל השיפוצים של הרכבת הקלה המעצבנת הזאת, וקיבלת חווית נסיעה של כפר בסומליה לאחר הפגזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בישראל אין תקן לפסי האטה. הקבלנים בונים אותם איך שבא להם. לא פעם הם נבנים בצורה רשלנית שגורמת נזקים אמיתיים למכוניות, ואז עוברים תיקון. גם כשהם מאפשרים נסיעה, הם יכולים לגרום נזק למכוניות ובמקרים מסוימים גם מאטים את התנועה באופן קיצוני.

דוגמא מצוינת היא הבאמפרים שהותקנו לפני שנה-שנתיים (לא זוכר מתי בדיוק) על הרב (פ)קוק בהרצליה, לשני הכיוונים. בכל כיוון יש באמפר אחד גדול וכמה מטרים אחריו באמפר אחד ענק שצריך לעבור אותו ב-10 קמ"ש מקסימום, וגם אז הוא מטלטל אותך באופן מוגזם בעליל.

במקום לא לאפשר באזור הזה חנייה (כדי להקטין את הסיכוי שלא תראה הולך רגל שקופץ לכביש ובמקביל לאפשר זרימה טובה יותר של התנועה) תקעו בעיריית הרצליה את הבאמפרים המטופשים האלה, שאלפי נהגים נאלצים לסבול אותם מדי בוקר וערב.

מכיר את הבמפרים האלה שם, אם תשאל אותי רק בגלל זה יש פקקים שם, אתה נוסע בזרימה ופתאום כולם דופקים ברקסים חזקים וגם אתה(למרות שידוע לך המיקום של הפסי האטה,יש כאלה שנבהלים מהגודל ומאטים עוד הרבה לפניהם),זה מה שיוצר שם את הפקק (בנוסף לרמזור המעצבן)

בחולון בכלל הגזימו ברחוב שנקר תקעו 2 ענקיים שבכל עלייה עליהם אני מרגיש שחלק אחר נופל לי באוטו, אני מבין את הסיבות בגלל שיש שם הרבה הולכי רגל וקשה לראות אבל למה כאלה ענקיים.

Miata ND2

פורסם

בראשון ישנו רחוב שאיני זוכר את שמו ששמו בו באמפר שהתחושה בו היא של טיפוס על הר. תוסיפו לזה את העובדה שזה בירידה ואת הסיבוב המסוכן והצר במיוחד (והחד, שלא אשכח את החד) שבא אחריו וקיבלתם סיום מצוין לכביש, האוטו מבסוט.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
בישראל אין תקן לפסי האטה. .

ואני שואל, למה בעצם?? למה אין תקן?!

הרי יש תקן כמעט לכל דבר שזז, על הכביש ומעבר לו, אז למה לדבר כל כך משמעותי אין תקן במדינת ישראל?!

האם זה בגלל שהנושא נופל בין הכיסאות?

את מי צריך להפעיל בכדי לקדם חקיקה בנושא? הרי ניתן להריח את הבחירות באוויר, זמן להפעיל כל פופוליסט מצויי..

הפסי האטה בק.ביאליק פשוט אבסורדיים!

ראש העיר החליט שק.ביאליק תהווה את שפן הניסיונות של המשרד לבטיחות בדרכים אשר המליץ לעשות מעברי חצייה מוגבהים.

הלך ראש העיר ויישם מיד!

קיבלנו, מעברי חצייה מאבן משולבת ובגובה המדרכה (כל מדרכה והגובה שלה, כנ"ל גם מעברי החציה המוגבהים).

את העליה לרכבים יצרו בצורת עליה בשיפוע חד (כמו לחניה, אך הרבה יותר חד וגבוה).

יצא פשוט זוועה! :x

גם רכבים שעוברים אותם ב-10! קמ"ש משפשפים את המעבר חציה (בעליה) ואת הכביש (בירידה) :shock:

אני אישית מצאתי תכניקה של: לתת ברקס לפני העליה, לשחרר את הברקס בדיוק בעליה, ואז להאיץ על המעבר עצמו.

בצורה זו הרכב נפגע הכי פחות.

הפכו אותנו להיות נהגי ראלי באל כורחנו.. :?

פורסם
ואני שואל, למה בעצם?? למה אין תקן?!

קיבלנו, מעברי חצייה מאבן משולבת ובגובה המדרכה (כל מדרכה והגובה שלה, כנ"ל גם מעברי החציה המוגבהים).

את העליה לרכבים יצרו בצורת עליה בשיפוע חד (כמו לחניה, אך הרבה יותר חד וגבוה).

יצא פשוט זוועה! :x

גם רכבים שעוברים אותם ב-10! קמ"ש משפשפים את המעבר חציה (בעליה) ואת הכביש (בירידה) :shock:

גם בחוף ראשון ככה, ובינהם יש באמפרים רגילים. משהו דפוק...אבל זה עוד נסבל כי זה בחנייה גם ככה מסוכן שם, שזה בעיר זה באמת מעצבן.

פורסם

בחדרה עשו את אותו הדבר עם מעברי חציה מוגבהים ברח' ביאליק, ממש קטסטרופה מה שהלך שם - עליה אפילו ב2קמש פירקה לחלוטין רכבים.

תוך פחות משבוע אחרי הצבתם - גולחו בכ8סמ אחרי שעשרות התלוננו על נזקים לעירייה (ומן הסתם פוצו בתיקונים).

פס ההאטה הכי מעצבן שנתקלתי בו עד היום חייב להיות זה בכניסה למנהרות הכרמל מהצד של המנויים.

לגמרי בטעות פעם אחת עברתי אותו במהירות של כ20~30קמש, חשבתי שהרכב יוכרז טוטאלוס (VW בורה 2001) אך לא קרה לו שום דבר. :loco:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...