Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן לפסי האטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

+1

לצערי מצלמות מהירות פשוט לא יעבדו בתוך העיר, התנועה והרחובות צפופים מידי.

אין פטרון אחר לבאבמפרים ברחוב בנוי וסלול. תכנון מוקדם של רחוב כך שלא יהיה מסוכן לסוע בו 50 קמ"ש הוא חלק גדול מהפטרון.

פורסם
אם הם נמוכים, הם לא עושים את העבודה. אם הם גבוהים, המחיר לא שולי.

הם עושים את העבודה כשהם נמוכים והנזק שולי כשהם גבוהים.

אתה רואה, קל לכתוב ההפך ממה שאתה כותב וזה נכון באותה מידה.

כך, לדוגמא,נראות דעות מבוססות (שאפשרלהתדיין עליהן ברצינות, לא כמו המניפסט שלעזרא ובניו):

http://www.ctre.iastate.edu/research/roadhump/

http://www.ite.org/traffic/documents/JB05GA26.pdf

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תראה, הנייר סופג הכול. גם המסך, וגם הבולמים של הג'יפ המוגבה של השכן, שטס על הבאמפרים כאילו אין מחר.

dirty old man

need love too

פורסם

shalomd15:

תבר ראשון, שתלך הלאנסר לעאזזל, העיקר שאתה בריא ושכל החוליות בגב ובצואר במקומן,

אם יש כאבים, פנה לאורטופד,

דבר שני, בתור אחד שמכיר את הרשלנות של העיריות בכל מה שקשור

לבטיחות בדרכים (חוץ ממה שהחוק באמת מחייב אותם) אני בעיר לא נוסע 40

אולי 30, לא שווה לי נזק לרכב שלי ויותר מכל לבריאות שלי בגלל איזה במפר,

פעם עליתי עם הקוואליר על במפר ב60 קמ"ש, מהעוצמה של החבטה הרגשתי

קשרים בחוט השדרה, הרגשתי את החוליות בגב כואבות שבוע, מעצם הזנב, ועד מרכז הגב,

לא שווה את זה, תאמין לי שלא שווה את זה!

כן, רק כדי שאני לא יסע 40 קמ"ש משהו אמור להזהיר אותי. ושם לא היה כלום, לא תמרור ולא סימון על הכביש ואני לא רגיל לדברים האלה כי אני גר בישוב...

פורסם
הם עושים את העבודה כשהם נמוכים והנזק שולי כשהם גבוהים.

אתה רואה, קל לכתוב ההפך ממה שאתה כותב וזה נכון באותה מידה.

כך, לדוגמא,נראות דעות מבוססות (שאפשרלהתדיין עליהן ברצינות, לא כמו המניפסט שלעזרא ובניו):

http://www.ctre.iastate.edu/research/roadhump/

http://www.ite.org/traffic/documents/JB05GA26.pdf

מה שאני ראיתי בקישורים שאתה הבאת זה שהמטרה של פסי האטה היא שתוכל לנסוע עליהם ב[חוסר ]נוחות סבירה במהירות סבירה (20MPH). אתה מוזמן לנסות את זה על פסי ההאטה בארץ, הגרריסט מחכה לטלפון...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
מה שאני ראיתי בקישורים שאתה הבאת זה שהמטרה של פסי האטה היא שתוכל לנסוע עליהם ב[חוסר ]נוחות סבירה במהירות סבירה (20MPH). אתה מוזמן לנסות את זה על פסי ההאטה בארץ, הגרריסט מחכה לטלפון...

אין לנו ויכוח על הצורך בהסדרת תקן מקיף אלא על מה שנכתב במניפסט של עזרא ובניו ושאר הצהרות גורפות נגד פסי האטה.

פורסם
תראה, הנייר סופג הכול. גם המסך, וגם הבולמים של הג'יפ המוגבה של השכן, שטס על הבאמפרים כאילו אין מחר.

ומה זה קשור לדיון?

זה דיון על האם במפרים יעילים או על מנהגי הנהיגה של השכן שלך?

פורסם

בלי קשר זה לא נכון לפסול את מה שנאמר במאמר של בן עזרא, בהתחשב בכך שקיימת התאמה כמעט מלאה בין מה שהוא כתב ומה שמופיע במאמרים המקצועיים שאתה הבאת.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא.

אחרי שהתקינו עוד במפר אצלי ברחוב השכנה נכנסה להריון. אתה רואה קשר?

פורסם
אחרי שהתקינו עוד שכנה אצלי ברחוב הבמפר נכנס להריון

מוזר.

הבמפר לא יעיל כנגד הנהגים שנוסעים מהר, במיוחד אם יש להם ג'יפ גדול וכבד, אלא רק כנגד אלה שנוסעים לאט, במיוחד אם יש להם אוטו קטן מאוד.

dirty old man

need love too

פורסם
בלי קשר זה לא נכון לפסול את מה שנאמר במאמר של בן עזרא, בהתחשב בכך שקיימת התאמה כמעט מלאה בין מה שהוא כתב ומה שמופיע במאמרים המקצועיים שאתה הבאת.

מוזר.מה כתב עזרא:

יתרונותיו של פס האטה מפוקפקים למדי.
מה כתוב בקישורים שהבאתי:

The corridor-specific analysis

results indicated that speed humps

reduced cut-through traffic and 85thpercentile

speeds, increased the number

of vehicles in the 10 mph pace and

decreased posted speed limit violations.

If designed, installed, and maintained properly, speed humps can be a safe, effective method of reducing vehicle speeds through residential areas.
המקורות שהבאתי מבוססים של בדיקה אמפירית.

הבמפר לא יעיל כנגד הנהגים שנוסעים מהר, במיוחד אם יש להם ג'יפ גדול וכבד, אלא רק כנגד אלה שנוסעים לאט, במיוחד אם יש להם אוטו קטן מאוד.

זו אמירה שגויה בעלמא שאין לה שום בסיס. אפשר להמציא תיאוריות מכאן ועד הודעה חדשה, מחקרים מוכיחים שאתה טועה, כי מבחן התוצאה מוכיח, במפרים מורידים כמות נפגעים (חפש מחקרים לבד) ובוודאי מורידים מהירות נסיעה (להוציא השכן שלך, אבל לא נשנה את כל מדע הבטיחות בדרכים בגללו...).

פורסם

ההתאמה היא בנקודות, לא במסקנה.

פסי האטה מקשים על כוחות הביטחון. אמבולנס המפסיד שנייה על כל במפר יכול להפסיד גם את חייו של הנתון במצוקה.
Speed humps should not be placed on curves, transit routes, or major emergency response routes.

יש הוראה ברורה לשקול התקנים אחרים בטרם החלטה על ישום פס האטה.
Before installation, the following should be done: ...

6. If the problem is not solved with the above strategies, consider using speed humps.

ההנחיות דואגות שיהיה שילוט נאות, תאורה ראויה בסביבת הפס, שלא יהיה בעלייה וגם לא בסיבוב, העיקר שייראה למרחוק וששדה הראיה יהיה רחב.
כל רכב העובר על פס האטה מאבד מיכולת ההיגוי והבלימה בצורה דרסטית, לרבות מקרה שאין מדובר בנהג מיומן. תנסו לבלום בחזקה סמוך לבמפר וראו מה קורה... כאשר נהג מופתע מסיבה כלשהי [ילד שרץ לכביש, נניח] סמוך לפס האטה, הדרך לתאונה קצרה. למעשה, פס האטה יכול לגרום לתאונה באופן ישיר.
Speed humps should not be placed on sharp curves (either vertical or horizontal). If the curves are too sharp, it can result in lateral and/or vertical forces on the vehicle when traversing the speed hump. Speed humps should not be placed on a vertical curve with less than the safe stopping sight distance. Placing humps on horizontal curves increase the risk of losing control of a vehicle because it will not approaching perpendicular to the hump.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ההסתייגויות של המסמך הרציני, שטוען שפסי האטה אפקטיבים, הפכו אצל עזרא ובניו למסקנה סופית, שהם לא...

המסקנה העיקרית של המסך של הרציני, שפסי האטה אכן מאיטים את התנועה משמעותית, נשללת אצל עזרא.

אתה חייב לקרוא באופן יותר ביקורתי. יש מסמכים שמבקרים פסי האטה, זה של משפחת בן עזרא לא אחד מהם. הוא חובבני וללא אסמכתאות

• תוכן חדש...