Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן לפסי האטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכיר את הבמפרים האלה שם, אם תשאל אותי רק בגלל זה יש פקקים שם, אתה נוסע בזרימה ופתאום כולם דופקים ברקסים חזקים וגם אתה(למרות שידוע לך המיקום של הפסי האטה,יש כאלה שנבהלים מהגודל ומאטים עוד הרבה לפניהם),זה מה שיוצר שם את הפקק (בנוסף לרמזור המעצבן)

בחולון בכלל הגזימו ברחוב שנקר תקעו 2 ענקיים שבכל עלייה עליהם אני מרגיש שחלק אחר נופל לי באוטו, אני מבין את הסיבות בגלל שיש שם הרבה הולכי רגל וקשה לראות אבל למה כאלה ענקיים.

הפקקים ברחוב הזה אינם תוצאת הבמפרים, אלא האיוולת שבמתן אפשרות חניה בחלקים נרחבים ממנו לאורכו, גם בשעות העומס. מדובר בנתיב תנועה שלמרות היותו עירוני הוא עמוס מאוד ומעבר מנסיעה בשני נתיבים לנתיב אחד יוצרת באופן בלתי נמנע לחץ כבד. הבמפרים הגדולים הללו נושאים עליהם מעברי חציה והם ממוקמים בסמוך לבית ספר, כך שההאטה מתחייבת וטוב שכך.

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תנסו לנסוע בקריות עם רכב מונמך ומוקשח, כול יציע שלי מהבית מלווה באין ספור קללות. :evil:

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם
בישראל אין תקן לפסי האטה. הקבלנים בונים אותם איך שבא להם. לא פעם הם נבנים בצורה רשלנית שגורמת נזקים אמיתיים למכוניות, ואז עוברים תיקון. גם כשהם מאפשרים נסיעה, הם יכולים לגרום נזק למכוניות ובמקרים מסוימים גם מאטים את התנועה באופן קיצוני.

דוגמא מצוינת היא הבאמפרים שהותקנו לפני שנה-שנתיים (לא זוכר מתי בדיוק) על הרב (פ)קוק בהרצליה, לשני הכיוונים. בכל כיוון יש באמפר אחד גדול וכמה מטרים אחריו באמפר אחד ענק שצריך לעבור אותו ב-10 קמ"ש מקסימום, וגם אז הוא מטלטל אותך באופן מוגזם בעליל.

במקום לא לאפשר באזור הזה חנייה (כדי להקטין את הסיכוי שלא תראה הולך רגל שקופץ לכביש ובמקביל לאפשר זרימה טובה יותר של התנועה) תקעו בעיריית הרצליה את הבאמפרים המטופשים האלה, שאלפי נהגים נאלצים לסבול אותם מדי בוקר וערב.

איפה יחנו תושבי רחוב הרב קוק? הרי זה לא אדם או שניים. אפשר להתנחם בעובדה שמדובר סה"כ בשני באמפרים. אגב, מוצב שם שלט המאפשר להחנות בשעות מסויימות בלבד, כך שזה לא כזה נורא, מבחינת צפיפות.

ה"תופעה" של בניית באמפרים בכל מקום, בהחלט מתסכלת. אני אעדיף מצלמות מהירות עליהם, בכל רגע נתון.

פורסם

סע למוסקבה, תראה מה זה... לפני חודש קפצתי ליממה במוסקבה לענייני עבודה.

הספקתי לנסוע בשני מוניות (פוקוס ויונדאי סונאטה), שלחו אחריי פוקוס נוספת (שנראתה טיפה שונה משום מה) וגם עשו לי סיבוב דאווין בבימר 760 ארוכה (חוויה).

קודם כל נוהגים שם כמו פסיכים, שוליים, קווי הפרדה ושמירת מרחק מרכב ביטחון/חירום לא קיימים שם. אבל כשמונית היונדאי גילחה פס האטה כזה מפלסטיק ב-80 קמ"ש בלי למצמץ הבנתי שאת העם הזה אי אפשר לנצח. :shock:

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

פס ההאטה הכי מעצבן שנתקלתי בו עד היום חייב להיות זה בכניסה למנהרות הכרמל מהצד של המנויים.

לגמרי בטעות פעם אחת עברתי אותו במהירות של כ20~30קמש, חשבתי שהרכב יוכרז טוטאלוס (VW בורה 2001) אך לא קרה לו שום דבר. :loco:

יש לי פאסאט משנה דומה כך שאנחנו באותה סירה בקטע הזה. הפסים האלו היו נוראיים בהתחלה (וכאשר אני מאט כמעט ל-0 והאנשים מאחורי מתעצבנים זה לא מוסיף), אבל בגלל שיש אנשים טובים עם רכבי ליסינג שדוהרים על זה הם משטתחים עם הזמן. הבעיה במקום העבודה שלי (והסיבה לפתיחת השרשור) היא שאצלנו יש פסים כאלו - מאותו סגנון אך גרועים יותר (גבוהים יותר) והם מוצבים לפני שער, כך שאין סיכוי שמישהו ידהר עליהם וישטח אותם קצת :(

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם
תקנה סיטרואן C5 ותעבור את פסי ההאטה ב-80 קמ"ש בלי לשים לב שהם שם

C5 בעל חרטום שמח, קופץ לכל עבר.

חוץ מזה, זו באמת סיבה לקנות רכבים כאלה בארץ :|

זו גם סיבה מוצדקת לא לגור בסביון - למה שאני אשלם עשרות מליוני שקלים על בית ואצטרך לנסוע על 100 פסי האטה בדרך? :)

פורסם

היום בבוקר ראיתי שהוסיפו כאלה בטכניון לפני השערים, אתה מדבר עליהם במקרה?

ביישובים בצפון הבאמפרים עברו כל גבול! לא רק שהם בגובה הזוי לגמרי, רובם מתחילים עם 'מדרגה' קטנה. ברכב הקודם הלכו לי הבולמים ואני כמעט בטוח שזה בגלל זה...

צריך לאכוף תקינות, לא יתכן שכל פועל מטומטם יעשה מה בראש שלו ויגרום נזקים לרכבים ובכלל אפילו סיכון הנוסעים.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
היום בבוקר ראיתי שהוסיפו כאלה בטכניון לפני השערים, אתה מדבר עליהם במקרה?

אכן

ביישובים בצפון הבאמפרים עברו כל גבול! לא רק שהם בגובה הזוי לגמרי, רובם מתחילים עם 'מדרגה' קטנה. ברכב הקודם הלכו לי הבולמים ואני כמעט בטוח שזה בגלל זה...

צריך לאכוף תקינות, לא יתכן שכל פועל מטומטם יעשה מה בראש שלו ויגרום נזקים לרכבים ובכלל אפילו סיכון הנוסעים.

כן, גם את זה ראיתי, ובפניה לראש המוצעה הוא אמר ש"זה תקין לפי הנהלים". לך תבין.

פורסם

אלופת הארץ..ואולי אלופת העולם בתחום הזה היא ללא ספק נהריה! אצלנו הבאמפרים נקראים סבגיות (ע"ש ראש העיר ג'קי סבג)

נראה לי שמכאן נולדה התופעה והתפרשה בכל הארץ. ראשי העיר עושים תחרות מי יבנה יותר .. לפי דעתי יש צורך לאזן בין הרצון להוריד את מהירות הנסיעה בכבישים לבין הטירדה וחוסר הנוחות הנגרמים בגלל הבאמפרים. וכמובן מסכים עם מה שנאמר כאן לגבי הצורך בתקן לכל הנושא הזה.

פורסם

נכון שזה מעצבן, אבל מה אתם מציעים במקום?

אני גר ברחוב קטן הגובל בשני רחובות עם תנועה ערה של מכוניות, האחד אם והשני ללא פסי האטה. לחצות את זה ללא פסי ההאטה זה פחד מוות. כנ"ל להשתלב בו אם רכב. נהגים ללא הבדל דת מין גזע או יצרן מכוניות נוהגים של מהר מידי!!

להבדיל, זה המשופע בבאמפרים רגוע ונעים להולכי הרגל. אם ילד לא שם לב ורץ לכביש (וזה קורה, גם להורים מחנכים ואחראיים) הנהג ישים אליו לב ויעצור בזמן (זה עדיין פחד משתק מנסיון) ברחוב ללא הבאמפרים זה תאונה בטוחה.

אני אישית בעד החזרת מרכזי הערים והשכונות הצפופות להולכי הרגל, ולכן עד למציאת פטרון אחר אני בעד באמפרים.

פורסם

לאלו המתגוררים בצפון ת"א, ולבטח מכירים את רחוב קלצ'קין (איפה שהמסוף של האוטובוסים) - לאלו הנוסעים לכיוון מערב, התווספו מלפני מס' חודשים שני פסי האטה גבוהים יחסית במרחק של כ 50 מטרים אחד מהשני (כשהשני נמצא במרחק כ 50 מטרים מצומת מרומזר), בכביש בו מהירות הנסיעה היא 70~ קמ"ש. בתור הולך רגל יוצא לי לראות מס' לא מצומצם של רכבים שמשפשפים את הפרונט שלהם באספלט בגלל הבזיון הזה. כשאני מגיע לשם עם הרכב אני מאט ל 15-20 קמ"ש מאחר ואין ברירה אחרת.

פורסם
תקנה סיטרואן C5 ותעבור את פסי ההאטה ב-80 קמ"ש בלי לשים לב שהם שם

זה נכון, אבל עדיין אני מתחשב בבמפרים, במיוחד אלה של ה"בזול", להם אין שום הגיון מבני ופיזיקלי מבחינת גובה ושיפועים.

לדעתי אין תקן מכיוון שרוב הפרויקטים האלה ניזמים על ידי קבלנים סוג ז' בעלי השפעה ברמה המוניציפלית, ולא על ידי מהלך ממוסד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
נכון שזה מעצבן, אבל מה אתם מציעים במקום?

אני גר ברחוב קטן הגובל בשני רחובות עם תנועה ערה של מכוניות, האחד אם והשני ללא פסי האטה. לחצות את זה ללא פסי ההאטה זה פחד מוות. כנ"ל להשתלב בו אם רכב. נהגים ללא הבדל דת מין גזע או יצרן מכוניות נוהגים של מהר מידי!!

להבדיל, זה המשופע בבאמפרים רגוע ונעים להולכי הרגל. אם ילד לא שם לב ורץ לכביש (וזה קורה, גם להורים מחנכים ואחראיים) הנהג ישים אליו לב ויעצור בזמן (זה עדיין פחד משתק מנסיון) ברחוב ללא הבאמפרים זה תאונה בטוחה.

אני אישית בעד החזרת מרכזי הערים והשכונות הצפופות להולכי הרגל, ולכן עד למציאת פטרון אחר אני בעד באמפרים.

האם פסי ההאטה שמונעים את הנסיעה ברחוב שלך הם הפסים הנוראיים החדשים, או שגם פסים סבירים יעשו את העבודה?

לפסים סבירים אני לא מתנגד, בתוך עמי אני חי ואני יודע שיש צורך בזה. הבעיה היא שבהרבה מקומות כבר יש כברירת מחדל פסי האטה, ואז שמים עוד ועוד (ברמה של שניים בהפרש של 3 מטר אחד מהשני למשל). זה מוגזם.

בנוסף, מבחינתי שימצאו פתרון שיתן לי לנסוע במהירות של 40-50 לפי החוק, ובמהירות 70 שיקפצו דוקרנים ויפנצ'רו את הגלגל, ויזרקו גם עוגת קצפת על פני הנהג. אנחנו מספיק מתקדמים כדי למצוא פתרונות יצירתיים שאינם גוש אספלט או חצץ על הכביש (הבעיה כמובן היא שאספלט הרבה יותר זול מכל פתרון אחר).

פורסם

כנראה שהעם שבו אתה חי טוב מהעם בו אני חי.

לא באמפרים רגילים לא עוזרים, בעיקר ברכבי ליסינג או סתם רכבים שיש להם מתלים טובים.

בהעדר פטרון משוכלל יותר שאכן יאפשר נסיעה במהירות בטוחה (50 קמ"ש בהרבה מקומות זה לא בטוח בעליל) זה מה יש.

כך בחשבון שהרבה נהגים לא באמת נוהגים, הם עסוקים באין סוף דברים אחרים ולא שמים לב שהרחוב בו הם נוסעים מחייב להוריד מהירות.

תרבות (אפילו לא מוטורית סתם דרך ארץ) הייתה פותרת את הבעיה הכי טוב. בשכונת מגורים נוסעים לאט!! אפילו על X6 שלא מפריע לו הבאמפרים, אפילו ש"מותר פה 50", אפילו ש "איפה ההורים של הילד הזה", גם בלילה!!

נוסעים לאט מתוך התחשבות בדירי השכונה, ובהולכי הרגל.

כאשר זה יקרה אני אלך עם החמור הלבן ויוריד אישית באמפר באמפר

• תוכן חדש...