Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן לפסי האטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה תמיד ממטט חלקי משפט, או רק כאשר זה מועיל לטיעון שלך?

היכן כתוב במאמר שפס האטה לא מפחית את מהירות הנסיעה? בשום מקום, כי זה לא כך.

היכן כתוב שהיתרונות שלו מפוקפקים, כמו שציטטת? מיד לאחר תחילת המשפט: "לאור החסרונות הנ"ל, יתרונותיו של פס האטה מפוקפקים למדי". ומהם יתרונותיו? מובן מאליו- הפחתת מהירות הנסיעה.

המסקנה מהמאמר אחת היא - ליישם את ההנחיות הבלתי מחייבות לכדי חוק או תקן מחייב. מסקנה זהה בעיקרה למסקנות של עבודות המחקר שקישרת אליהם (עבודות יפות, יש להגיד), שפסי האטה יעילים כאשר הם מבוצעים כראוי, אחרת - הם מפגע.

האמת היא שפסי האטה (בארץ לפחות) מותקנים מסיבות פוליטיות, ולא מסיבות בטיחותיות. אף אחד לא מיישם את ההנחיות של משרד התחבורה, כיוון שאף רשות לא מתוקצבת ממשרד התחבורה לביצוע פסי האטה (להבדיל מביצוע כיכרות ומעברי חציה מוגבהים, למשל).

אתה מכיר את תמרור 144 בלוח התמרורים, זה המזהיר בפני פסי האטה? למה צריך להזהיר מפניהם אם הם כל כך "מעולים"? רק בגלל סיבה אחת - הם עלולים להיות מסוכנים. העדר הפיקוח והבקרה על התקנתם מגדיל את הסכנה, הקיימת ממילא מעצם הגבשושית בפני הדרך.

אז אתה יכול לטעון ככל העולה על רוחך, אבל אין לי ספק שעם מסקנות המאמר - אתה מסכים במאת האחוזים, הלא כן?

dirty old man

need love too

• שנתיים מאוחר יותר...
  • תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע מה נסגר עם ראש העיר שלי (עכו) שהחליט לרצף כל 10 מטרים של כביש עירוני בבאמפרים.

הדבר המעיק הזה מוריד מעשית את המהירות המותרת בתוך העיר (50 קמש) ל15-20 לפחות בסוג הרכב שלי שבו המתלים קשיחים וכל באמפר מורגש טוב מאד. מעבר לנזק שזה יכול לגררום למתלים בטווח הארוך זה מעכב תנועה, מבזבז זמן ומבזבז דלק.

שמתי לב במקומות אחדים שיש באמפרים שאפשר לעלות עליהם במהירות של 40-45 והם פחות מורגשים ( לרוב, אורך הבאמפר הזה הוא שני מטר+- והעלייה/ירידה ממנו היא שיפוע די נוח) בניגוד לרוב הבאמפרים שהם פשוט גבעות בטון צרות!

אין איזה תקן שהעייריה חייבת לפעול על פיו בכל הקשור למפגעים האלה? זה נראה כאילו הקבלן שיוצר את זה פשוט שם גוש בטון באיזה גובה שבא לו , מחכה שיתייבש וממשיך הלאה.

אני כבר שוקל ללכת לסוכנות ולשאול אם יש אפשרות לרכך את המתלים כי זה הופך להיות בלתי נסבל.

פורסם

מסתבר שכנראה שבאמת אין תקן. האתר של משרד התחבורה, כך נראה, נותן הנחיות כלליות אך לא מחיבות.

זה גם מה שנטען בעבר בפורום.

זה שאין תקן זה אפילו לא מפתיע. מה שיותר מדהים אותי זה לראות כל יום בחדש נהגים ברכבי ליסינג שונים דוהרים מעל לפסי ההאטה, כאילו הם לא חוטפים מכה בגב \ כל מקום אחר אם לא מאטים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בכל הקשור לבאמפרים אתה תלוי ברחמי העירייה. בשכונת קריית מנחם בירושלים (אאל"ט) יש באמפרים שאתה צריך לשלב 4X4 ולנעול דיפרנציאלים לפני שאתה עולה עליהם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לא יודע מה נסגר עם ראש העיר שלי (עכו) שהחליט לרצף כל 10 מטרים של כביש עירוני בבאמפרים.

הדבר המעיק הזה מוריד מעשית את המהירות המותרת בתוך העיר (50 קמש) ל15-20 לפחות בסוג הרכב שלי שבו המתלים קשיחים וכל באמפר מורגש טוב מאד. מעבר לנזק שזה יכול לגררום למתלים בטווח הארוך זה מעכב תנועה, מבזבז זמן ומבזבז דלק.

שמתי לב במקומות אחדים שיש באמפרים שאפשר לעלות עליהם במהירות של 40-45 והם פחות מורגשים ( לרוב, אורך הבאמפר הזה הוא שני מטר+- והעלייה/ירידה ממנו היא שיפוע די נוח) בניגוד לרוב הבאמפרים שהם פשוט גבעות בטון צרות!

אין איזה תקן שהעייריה חייבת לפעול על פיו בכל הקשור למפגעים האלה? זה נראה כאילו הקבלן שיוצר את זה פשוט שם גוש בטון באיזה גובה שבא לו , מחכה שיתייבש וממשיך הלאה.

אני כבר שוקל ללכת לסוכנות ולשאול אם יש אפשרות לרכך את המתלים כי זה הופך להיות בלתי נסבל.

כל הכניסה\יציאה הדרומית מעכו זה בית ספר לאיך לא לבנות כבישים. הבאמפרים בין קציני ים לחוף התמרים זה סיפור אחד, אבל הכניסות והיציאות מהגשר נראות לי הזויות, והדבר יתגלה כאשר יפתחו את הגשר המערבי לתנועה. יש שם קטעים שמתכנסים לנתיב אחד למטרים בודדים, וזויות פניה בעייתיות מבחינת שדה הראיה והבנת כוונות נהגים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...