Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שיודעים ברשותי פגו 106 MKII 99 בנפח 1400 סמ"ק,לאחר חיפושים אחר פונטו GT שמורה במחיר הגיוני שהיסתכמו בחלום לא מציאותי,החלטתי להישאר עם ה106 שלי שסה"כ אני מאד אוהב את הרכב ואת האחיזה לכביש,אבל חסר לי קצת כוח והשבלול מאד חסר לי.

יש לי באיזור ה7K לפרוייקט שכזה שמבחינתי יכלול קניה של סעפת שתתאים+טורבו קטן חמוד וזמין+אינטרקולר קטן וחמוד.

וגדישה באיזור ה0.4-0.5 BAR על המנוע TU 1400 הקיים ברכב.והשאלות הן:

1.האם המנוע המקורי שלי[עבר 210K במצב מעולה ללא נזילות] יעמוד בעומס של עד חצי באר בצורה אמינה ובטוחה ליום יום?

2.האם באמת הפרוייקט הזה יסתכם בסכום של עד 7 אלפים?

3.בהנחה וכן,מה עוד יש לי לקחת בחשבון בפרוייקט כזה ?[נגיד להישאר על סטאפ מקורי כמו מזרקים,מערכת הצתה,מחשב מנוע,סעפת יניקה -הכל ישאר מקורי ,רק יתווסף צנרת גדישה קטנה]

4.כמה סוסונים יתווספו לאורווה לאחר פרוייקט צנוע שכזה?

5.מבחינה נסיעה יומיומים שהרכב ניראה די סטנדרטי לא תהיה לי בעיה בטסט[בהנחה ואני עובר בצורה חוקית]לגבי מעבר של הרכב כאשר מכסה המנוע יפתח ,ובעיקר בבדיקת 4 גזים-האם תהיה השפעה לבדיקה בהנחה והצנרת פליטה מקורית ויש ממיר]?

תודה מראש.8)

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אם אתה כמו כולנו ואתה מחפש מקסימום הספק במקסימום אמינות ומינימום השקעה במקומך בכלל לא הייתי חושב פעמיים ומחליף ל 1600 16V.

כל גדישה על מנוע עם 210K ק"מ לא תהיה אמינה ובטח גם לא תסתכם ב 7K ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בתקציב הזה אתה יכול לעבור ל1600 16V של ה106 GTI אני חושב שזה יביא לך הרבה כוח

ושבלול אפשר להביא גם בעתיד לגדוש אותו המנוע הזה מלא בפונטציאל יש הרבה בפורום שעשו את זה אני מכיר 2 שעברו את הפרויקט הזה !!

טורבו ברכב שלך יעבור את ה10 וגם את ה15 ואפילו יותר מי זה

מה עם בולמים יותר ספורטיבים מה עם בלמים יותר חזקים הכל זה כסף ולא מאט כסף

פורסם

בשביל פרוייקט כזה אתה צריך להחליף מזרקים או להעלות לחץ דלק בצורה משמעותית.

במצב של גדישה אתה צריך לאחר הצתה.

כל הדברים האלו דורשים מחשב ניהול (אם אתה רוצה לעשות את זה בצורה אמינה) - וזה לבד עולה 5K לפחות, כולל כיוונים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אוקיי הבנתי, בישביל פרוייקט שכזה שיצא לפועל אני צריך ככה 20K פנויים .והתוצאות לא יהיו מרשימות היות והמנוע קטן .

אז אמשיך לחסוך עוד בנתיים,לרכב עם שבלול מקורי.

תודה.

פורסם

אוקיי,מאיפה אני משיג מנוע כזה עם מחשב וצמה כולל עבודה ב7K?[ואני מאד רציני] כמו כ לאשר מנוע כזה אצלי ניראה לי בעייתי מאד היות ויש לי סרן אחורי תוף -כמו כן, מערכת בלימה שונה ותושבות..אגב המנוע של הGTI בהספק של 120 כ"ס.

פורסם

TAMIRFR,

הייתי אומר שאתה "קצת" מנותק מהמציאות.

כשהחלפתי את המנוע שלי

(לפני כשנתיים וחצי) הבאתי מנוע של 306 בנפח 1.6 והמנוע,שאמנם היה באמת כמעט חדש לגמרי,עלה לי מעל 4K בלי גיר ועם צמה כל כך מפורקת והרוסה שאפילו אי אפשר לקרוא לה צמה.

אבל המנוע היה בונבון וקיבל את הראש מנוע של ה-XSI שלי בחום ואהבה.

כשאתה מדבר על מנוע וגיר של GTI (שזה מנוע וגיר ספורטיביים),תלך בשקט לכיוון ה-6K ומעלה לכיוון ה-7K רק על המנוע והגיר לבד (ואני מדבר על ייבוא,לא על פירוקייה מקומית).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, תמיר דווקא יודע על מה הוא מדבר - חבר טוב שלו עשה הסבה שכזאת וממנו הנתונים :-).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

edan82 - מחירים מהחודש האחרון:

מיבוא: NFX + גיר של GTI, ללא מחשב, כ- 5.5K

לאחרונה הוצע למכירה NFX ערום מייבוא בכ - 4K

בכל מקרה - לפעמים יש מציאות. שמעתי על מחירים כדוגמת המחירים שתמירFR מצטט. לצערי לא הצלחתי למצוא מנוע במחיר כזה.

פותח השרשור - למה אתה אומר שאין למנוע שלך פוטנציאל?

106GTI - Deus ex machina

פורסם

זה לא שאמרתי שאין פוטנציאל,מה שאמרתי והבנתי איתכם שסכום ההשקעה הכללי הנידרש לפרוייקט מקף שכזה הינו 20K וצפונה בכדי שפרוייקט כזה יסתיים בצורה יסודית.

ולכן ה20K האילו אני יעדיף כרגע לשמור ולחסוך עוד 20 נוספית ולרכוש איביזה FR שאמצא כמה שיותר מקורית .

פורסם
עידן, תמיר דווקא יודע על מה הוא מדבר - חבר טוב שלו עשה הסבה שכזאת וממנו הנתונים :-).

זה שחבר שלו מצא מציאה זה דבר אחד,זה ש-4K זה לא מחיר נורמלי למנוע NFX כולל גיר זה כבר משהו אחר.

ותאמין לי ידידי,אני גם מכיר "כמה" שעשו את השידרוגים האלה,ואני בעצמי כמעט עשיתי את השידרוג הזה,לכן אני גם יודע שזה לא המחיר.

edan82 - מחירים מהחודש האחרון:

מיבוא: NFX + גיר של GTI, ללא מחשב, כ- 5.5K

לאחרונה הוצע למכירה NFX ערום מייבוא בכ - 4K

תמכת בדיוק במה שכתבתי, מחיר של מנוע לבד סביב 4K ומחיר של מנוע וגיר איזור ה-6K וכבר שמעתי לא פעם על מעבר ל-7K.

בכל מקרה - לפעמים יש מציאות. שמעתי על מחירים כדוגמת המחירים שתמירFR מצטט. לצערי לא הצלחתי למצוא מנוע במחיר כזה.

פותח השרשור - למה אתה אומר שאין למנוע שלך פוטנציאל?

שוב, זה שיש מציאות זה נכון,אבל הרבה פעמים המציאות האלה מתגלות בדמות מנועים שטחנו אותם דק (להזכירך,יבוא או מקומי,אלה מנועים בני לפחות 7 שנים,וזה מנוע ספורטיבי ש"לעיתים" עובד קשה),כך שצריך לבדוק את המציאות טוב טוב, ולדרוש לראות מסמכים רישמיים מאיזה רכב ירד המנוע (בדגש על שנתון),כי כולם מספרים שהמנועים שלהם "כמו חדשים,רק הובילו חצץ מהבית לעבודה,עשו 3K קילומטר בשנה").

זו בדיוק הסיבה שאני אישית העדפתי לקחת מנוע מדגם משפחתי (ירד מ-306 שכאמור בנפחי 1.6 ליטר אין להם אף דגם ספורטיבי),ועליו לעשות עבודה יותר מקצועית,כי אני יודע שיש לי מנוע בריא.

לשמוע על מחירים של 4K למנוע וגיר NFX זה יפה,אבל להגיע למצב של באמת לקנות אותו זה משהו אחר (כי לפעמים זה רק שמועות).

ולגבי מה שכתבת שהמנוע 1.4 שלו מהווה בסיס לשיפור- המנוע שלו בהחלט יכול להוות בסיס נחמד לשיפורים,אם לא היה לו 210K קילומטר באמתחתו ותקציב נתון של 7K שקל.

ב-7K שקל על המנוע הזה הוא יכול מקסימום לעשות טיפול טיימינג עם החלפת משאבת מים לאחת מקורית,פתיחת ראש ביצוע החלפת אטמים לאיכותיים כולל מחזירי שמן,החלפת גומיות שסתומים וביצוע כיוון שסתומים (המחלה של פז'ו),על הדרך להעלות יחס דחיסה קצת,לעבור לשימוש בשמנים איכותיים,קיצור ידית הילוכים כדי שיפסיק להרגיש כאילו הוא נוהג במשאית,החלפת שטנגות כדי שההילוכים יעברו חלק יותר,ומה עם קלאץ' חדש ?

כל אלה ייתנו לו בסיס לכך שאם ירצה באמת לשפר את המנוע הנוכחי שלו-זה גם יהיה קצת אמין.

אלא אם כן הוא עשה טיפול מ-א-ו-ד גדול לאחרונה, אין מצב כמעט שאין במנוע הזעות שמן בכל מיני מקומות,אם הוא לא ביצע בחצי שנה האחרונה כיוון שסתומים,אין מצב שהמנוע לא מרעיש (שוב,זו המחלה חשוכת המרפא של פזו').

במנוע של 210K בנפח כזה,לא יכול להיות שאין מה לסדר לפני שניגשים לשפר אותו,בטח ובטח אם חולמים לשים עליו סופרצ'ארג'ר.

לפותח השרשור,

אני חלילה לא כותב את זה כדי לבאס אותך,אני כותב את זה מתוך נסיון אישי שלי,וכדי שתלמד מהנסיון שלי ותיהיה חכם יותר, לשפר אפשר תמיד,אבל אם החלטת שאתה נחוש בדעתך-תעשה את זה בצורה חכמה,כדי שגם תהנה מהשיפור ובאמת תרגיש אותו, וגם כדי שלא תצטרך כל יומיים להיות במוסך.

אם אתה רוצה,אני יכול לפרוט לך עלות משוערת של עבודה על החלפת מנוע:

*מנוע+גיר+מחשב- ממוצע 6000 שקל.

*טיפול טיימינג (משאבה,מותחנים,רצועות)-ממוצע 600 שקל.

*קלאץ' חדש-1000 שקל.

*שמנים ומסננים-150 שקל (יכול להגיע בשקט גם ל-600 שקל אם תלך על איכותיים).

*בלת"מים-רק אלוהים יודע.

*עבודה-1500-2000 שקל על הכל.

אלה הדברים שחובה לעשות בעת החלפת מנוע.

מעבר לזה דברים שלא חובה,אבל מומלץ מאוד:

*לשלוח רדיאטור לניקוי מקצועי (שיוציאו ממנו את כל המשקעים,שיכנס דנדש למנוע החדש)-עניין של כ-200 שקל.

*בדיקת תקינות קולר שמן (יש לו נטייה לנזול,וקשה לתקן את הצנרת שלו).

*בדיקת כל צנרת הקירור,אם יש צינורות יבשים או סדוקים-להחליף.

*שיפוץ פולי מנוע במנוע החדש-הוא יכול להראות מעולה,ואחרי חודש להתחיל להקרע,להקפיץ שן בטיימינג-והופ הלך ראש מנוע (שוב,נסיון אישי,מנועים מייבוא לעיתים עומדים המון זמן,הגומייה של הפולי מנוע מתייבשת,נקרעת ומשם מתחיל לכאוב בכיס).

*בדיקת תקינות תושבות מנוע.

אלה אגב חלק מהבלת"מים שדיברתי עליהם,כי הכל הולך לפי התכנון ופתאום מגלים שיש צינור קירור סדוק,ופתאום יש תושבת מנוע קרועה וכו' וכו' וכו'.

לכן שוב אומר,בתקציב מוגבל של 7K,הייתי משקיע את זה בריענון המנוע החדש,טיפול אוהב ומסור יחזיר לו כמה מסוסוניו האבודים ויהפוך אותו לבריא יותר,או שפשוט אל תעשה כלום,תחסוך כסף,ותעשה החלפת מנוע לפי הספר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, שני חברים שלי כבר הזמינו מנוע כזה.

שניהם שילמו 4.5K בתמורה למנוע+גיר עם כל האביזרים כמו סעפות, צמה ואפילו תושבת חדשה.

• תוכן חדש...