Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האמת על הצמיגים ה"זולים"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחקיר של אתר מוטוקאר וערוץ 2 השווה בין צמיגים חדשים מאיכות ירודה לצמיגים איכותיים.

התוצאות לא פחות ממדהימות!

פרטים בקישור הנ"ל: http://motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=LKMM&pn6Vq=E

הכתבה המלאה תפורסם במגזין הגה של חודש דצמבר (גליון 105) וחדשות סוף השבוע במוצאי שבת 20:00 בערוץ 2.

second is the first looser

פורסם

התוצאות לא מדהימות כלל. הן דיי ידועות דווקא.

אבל, זה שלאנשים עדיין לא איכפת מהנושא ועצם זה שיש מכון תקנים שמאשר לחלק מהצמיגים האלה לעלות על כבישי ארצנו - זה מדהים!

סה"כ חברות הליסינג, השכרות הרכבים וכו' ימשיכו להשתמש באותם צמיגים מאיכות ירודה עקב עלות מוזלת ורווח גדול יותר.

לא יודע עד כמה הכתבה הזאת תשנה משהו, אבל אני מקווה שלפחות 10% מאלה שיראו אותה ישנו את פן ההתנהגות שלהם בנושא.

בכל זאת, צריך להתחיל ממשהו :wink:

אני מקווה שיום אחד במשרד התחבורה יתחילו להתעסק בדברים האמיתיים, ולא בשטויות כמו הארכת מלווה לנהג חדש ל-10 שנים וכד'.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

עם כל הכבוד למגזין אוטו אבל מה זה צמיגים עם שמות ידועים ולא ידועים?!

אני יכול להכיר צמיג מסוג אחד ואתה יכול להכיר צמיג מסוג אחר! מי אמר שרק הצמיגים המוכרים טובים?

למשל אליאנס נכנסת באותו קטגוריה עם PIRELI?! שניהם צמיגים מוכרים.

אי אפשר לדעת יותר מידי מהכתבה הזאת אלא רק מה שידענו כבר לפני. צמיגים סיניים, יפניים וכל החברות המונפצות האלה הם גרועים ולא לקנות אותם. אבל יותר מזה הכתבה לא מחדשת כלום!

ומה עם זה שהצמיגים הגרועים כשהם מתפוצצים בכביש מהיר הם מתפרקים לגמרה וגורמים לנהג לאבד שליטה במקרה הטוב ולהתהפך במקרה הפחות טוב? (עבדתי בכביש 6 וראיתי מספיק כאלה)

פורסם

קודם כל, מגזין הגה ולא אוטו.

דבר שני - אני דווקא מזהה סוג של התעוררות בנושא. יש כרגע פרסומות ענק לאורך איילון צפון של מישלין, ובתקווה עוד יצרני צמיגים יתחילו לפרסם גם. התחום הזה רץ (יותר נכון, מתגלגל) מאוד חזק בחו"ל, אבל בארץ אין מודעות בכלל לנושא, וזה בעיקר בגלל שאין פרסום ומספיק ידע. כל הכבוד להגה שמביאים את זה לסדר היום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
צמיגים סיניים, יפניים וכל החברות המונפצות האלה הם גרועים ולא לקנות אותם.

כן יוקוהאמה וברידג'סטון זה גרוע אל תתקרבו!!!

ראו הוזהרתם!!!

:roll:

פורסם

הממשלה בארץ מודעת לסיכון פשוט היא עסוקה בדברים כמו "נסע במהירות 120 בכביש 100..." זה חשוב שלא תבינו לא נכון אבל זה שטיות כי לא משנה עם תיסע ב-90 או ב-120 התוצאה תיהיה אחת= אסון!! אז עד שהמדינה שרוצה להרוויח כסף לא תשנה את גישתה אנחנו אחלנו אותה. ולמי שמתענין אני נוסע על מישלין שעולה לקסנטיה טורבו דיזל שלי 1000 שקל! אבל אני יודע שהצמיג הזה מחזיק ובוא פשוט מעולה

פורסם
כן יוקוהאמה וברידג'סטון זה גרוע אל תתקרבו!!!

ראו הוזהרתם!!!

:roll:

אוי נו באמת אל תוריד את הרמה בבקשה!

אתה יודע טוב מאוד למה התכוונתי!!!

פורסם

ראיתי את הכתבה.

ההתייחסות היתה לצמיגים משומשים שנמכרו כחדשים, ולצמיגים ישנים. לא שמתי לב להתייחסות ל'חברות מפוקפקות' שלא כדאי לקנות מהם צמיגים.

בכל מקרה, נראה לי קצת לא רציני לשפוט צמיגים על פי ארץ יצור - ובפרט סין. חלק עצום מהתוצרת המערבית מיוצרת בצין, כולל טלויזיות, מחשבים, בגדים, ועוד. המשוואה 'סיני = איכות נמוכה' אינה נכונה בהכרח.

בקצרה - למה להניח שצמיגים סינים, שיהיו זולים יותר יחסית לאירופאיים (בגלל עלות עבודה נמוכה משמעותית), יהיו פחות טובים?

פורסם

חלק מהאשמה היא במכוני רישוי שלא מבצעים בדיקת תאריך לצמיגים בזמן טסט. למה לא להחליט שאחרי 4 שנים הצמיג פסול וכך לחייב נהגים לחדש צמיגים ? לדעתי גיל סביר לצמיג ואפילו ארוך בארצנו מוכת השמש.

Veni Vidi Vici

פורסם
חלק עצום מהתוצרת המערבית מיוצרת בצין, כולל טלויזיות, מחשבים, בגדים, ועוד. המשוואה 'סיני = איכות נמוכה' אינה נכונה בהכרח.

בקצרה - למה להניח שצמיגים סינים, שיהיו זולים יותר יחסית לאירופאיים (בגלל עלות עבודה נמוכה משמעותית), יהיו פחות טובים?

אבי,

יש הבדל גדול בין מוצר שהמפרט הטכני שלו הוא מפרט "מערבי" ומיוצר בסין משיקולי עלות עבודה,

לבין מוצר שמיוצר CXHI לפי מפרט סיני ומטרתו קודם כל כדי להֶרָאות פונקציונאלית דומה למוצר "מערבי".

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה די ידוע שהרבה ישראלים קונים צמיגים באיכות ירודה או צמיגים שפג תוקפם ואסור להעלות אותם על הכביש.

מה לעשות, רוב הישראלים חושבים שצמיגים זה לא דבר חשוב.עדיף להדביק כל מיני שטויות או לצבוע את הידיות בכרום.

נקווה שבעקבות הכתבה הזאת אנשים יתחילו להתעורר ולהבין.למרות שלא ניראה לי.

פורסם

לפי דעתי הממשלה צריכה לעשות שתי דברים בנוגע לזה .

לאסור יבוא של צמיגים עלומי שם , לפקח על הצמיגים שמגיעים לארץ ולערוך בדיקות מידי פעם.

אני חושב שהמדינה צריכה להוריד את המס או לוותר עליו בכלל בכל מה שנוגע לאביזירי בטיחות קריטיים לרכב (צמיגים וברקסים)

נכון , המדינה לא תרוויח באופן ישיר אבל באופן עקיף היא כן, צמיגים תקינים ואיכותיים (כנ"ל ברקסים) יכולים למנוע תאונות ולהציל חיי אדם , פחות הרוגים ופצועים = חיסכון של כסף מקופת המדינה.

הבעיות עם הצמיגים זה לא רק אצל הלקוחות הפרטיים , תחשבו על בעלי המשאיות הכבדות ובעלי חברות האוטובוסים , שם צמיג בודד עולה סכום לא מבוטל של כסף ויש הרבה מאוד צמיגים , ראיתי המון פעמים משאיות עם צמיגים מתפוררים וקרועים בהתחשב בעמוס שהם עוברים זה קריטי בעיקר ברכב בסדר גודל כזה , פשוט סכנת נפשות .

פורסם
לפי דעתי הממשלה צריכה לעשות שתי דברים בנוגע לזה .

לאסור יבוא של צמיגים עלומי שם , לפקח על הצמיגים שמגיעים לארץ ולערוך בדיקות מידי פעם.

.

למדינה אסור למנוע יבוא של צמיגים 'עלומי שם'. מה יקבע אם לצמיג יש 'מספיק שם'? שהשקיעו מספיק ביחסי ציבור בקרב סדנאות שיפורים למיניהם?

יש תקנים. המדינה צריך לוודא שכל צמיג שמיובא עומד בהם. לא שיש ליצרן מספיק שם.

פורסם

קודם כל הממונה על התקינה יושב בועדות התקינה ויש לו סמכות לעקוף את הועדה ולהורות על רויזיה לתקן מסוטיים. לא קראתי את התקן לצמיגים אבל אפשר בהחלט להכניס בו דרישות מינימום שיבטיחו צמיגים בטיחותיים (תקן לצמיג הןוא תקן מחייב ולא ניתן להכניס לארץ צמיג ללא התאמה לתקן).

לגבי תוצרת סין המשוואה סיני+איכות נמוכה זהה למשוואה סיני=זול. יש סחורה סינית טובה אבל היא לא זולה בדיוק כמו שיש סחורה מערבית גרועה וזולה.

צמיג הוא לא מוצר עתיר עבודה אלא עתיר טכנולוגיה וככזה אין לסינים יתרון משמעותי בייצורו כי אנרגיה עולה כמעט אותו הדבר בסין ובמערב וכנ"ל למכבשים לא אכפת איפה שמים אותם. ההבדל היחיד הוא בעלות ייצור התבניות שאותן אפשר בלי שום בעיה לייצר בסין בלי קשר לאיכות המוצר שיצא מהן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פורש,

ברוב המקרים על אביזרי בטיחות אין מיסוי כבד.

מצד שני אתה צריך לזכור שבמדינה שלנו לא מבטלים מיסים בלי להעביר את ההפסד הזה למקור אחר שממנו ניתן לחלוב את אותו מס.

כלומר אם תאורטית הצמיגים מכניסים למדינה 150,000 שקל מס בשנה, ועכשיו נבטל את המס על צמיגים - פירוש הדבר שעכשיו צריך למצוא מקור אחר ממנו נוכל לגבות את אותם 150,000 מליון שקל, לדוגמה: אפשר להעלות את המע"מ/ אפשר להוסיף עוד קצת למס בריאות/ אפשר להעלות את שכ"ל לסטודנטים וכד'.

כך שבסופו של דבר האזרח ישלם את המס בדרך כלשהי או דרך הצמיג או דרך פריט אחר.

מעבר לאמור לגבי איכות הצמיג - צריך לזכור שכאשר קונים מישלין לדוגמה - אתה לא משלם רק על איכות - אתה משלם קודם כל על השם, ולתג השם יש מחיר בפני עצמו ולפעמים זה הדבר שמייקר משמעותית את מחיר הצמיג.

נכון שהשם מייצג גם איכות, אבל שני אלה קשורים זה בזה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...