Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לנו יונדאי שנת 2006 מנוע דיזל, ידנית. המנוע הוחלף קומפלט כולל הטורבו, לפני שבוע.הכול כולל הכול (מה שלא עושים בדרך כלל) זה קרה בגלל בעיה עם המנוע הישן, ויש אחריות על הרכב שנתיים, או 100 אלף קילומטר...הוא עבר יישור קו שכולל: רפידות בלמים, דיסקים, וכול שאר הדברים...מבחינה מכנית, הרכב במצב חדש של 0 קילומטרים.

עכשיו אני יודע שלא הרבה באים לפה עם רכבים כאלו ועם מנועי דיזל, ואני לא יודע אם בכלל אפשר ויש מה לשפר במנוע דיזל, בכול מקרה אני שואל כי אנחנו מעוניינים לתת לו קצת יותר כוח בסל"ד נמוך.

יש מה לעשות: פילטר אוויר?, צ'יפ?, תנו הצעות אם אפשר. התקציב בסביבות ה5K-7K.

ג'אנטים סאן רופ וכול השטויות האלו קיבלנו עם האוטו כשקנינו אותו. מעוניינים כרגע לעבוד על הבעיה שיש לו בסל"ד נמוך, לפחות לדעתי כי אני נוהג עליו הרבה, אם לא מושכים הילוכים יחסית דיי הרבה לא מקבלים תאוצה של ממש.. אני מעוניין לנסות לשנות את זה.

יש מה לעשות בזה. ואני יודע שזה לא רכב ספורט או משהו אבל זה מה שיש לנו. יש גם RUNX 2003 אוט'

פורסם

האחריות ניגמרת עוד פחות מחודש..ולא היה עבר של בעיות למעשה לא הייתה שום בעיה מלבד זה שהמנוע היה טורף ליטר וחצי שמן בשבוע..

ניסו לסדר בסוף לא הלך והמוסך וחברת יונדאי יצאו גברים ופשוט החליפו את כול המנוע...אומנם לאחר דיי הרבה זמן כי הם ניסו להבין מה הבעיה של המנוע לא הלך להם בסוף החליפו הכול...עכשיו הוא בסדר גמור וחוץ מהבעיית שמן אין לרכב שום בעיה אחרת..

יש אפשרויות שיפור בכלל למנוע דיזל?

פורסם

שיפור מנועי טורבו דיזל קל בדיוק כמו מנועי טורבו בנזין.

ציפ- במידה וקיים יתן שיפור משמעותי ביותר.

פילטר אויר פתוח - במידה ומותקן בצורה ובמיקום נכון, יתן גם הוא כושר נשימה משופר למנוע.

אינטר קולר חזיתי - יוריד משמעותית את טמפ' הכניסה של אויר למנוע.

השאלה היחידה היא (ולי אין תלשובה עקב כך שאני לא ממש בקיא ביונדאי) איך המנוע יעמוד בכל השיפורים האלה.

אה, ולפני שאתה שואל אני אענה, אין פורק לחץ ואי אפשר להתקין.

תשכח מהרעש של האוטובוס :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האמת לא רציתי בכלל פורק לחץ, אני יודע שזה לא טורבו שייגרום לרעשים של "פיססט", אני לא מעוניין האמת בזה, לא מחפש רעשים ופוזה יותר מידיי, זה גם לא אוטו פוזה,:roll: יונדאי!:lol: ....רק רוצה שהאוטו ייסחוב בסל"דים נמוכים.

אוקיי אז אני יוסיף צ'יפ..יש המלצה לצ'יפ כולשהו? כלומר חברה? דגם?

ופילטר פתוח אפשר למקם כי אני חושב שאפשר לסדר לו זרימת אוויר טובה מלפנים של הרכב..

פורסם

לדעתי, קודם כל תבדוק אם יש לחברה מנועים זהים עם הספקים יותר גבוהים.

אנחנו לא מעוניינים שתפזר טלטלים על הכביש תוך כדי נסיעה ואני לא יודע איך מנוע של יונדאי (עם כל הכבוד...) יגיב לעליה משמעותית בהספק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני יודע שיש אחד עם יותר כוח סוס אבל אני לא יודע אם זה זהה...אני יעשה בדיקה....בכול מקרה טוב לדעת שאפשר לשפר בכלל מנוע דיזל...לא ידעתי שזה אפשרי.

פורסם

אוקי. ביררתי וחזרתי עם תשובות. המנוע זה מנוע מסילה משותפת. זה אותו מנוע כמו שיש בטוסון, ובטוסון הוא עם יותר הספק, (דיברתי עם מוסכניק, ועם כמה מכרים שטיפה יודעים פה ושם)

אני יילך על דברים קלים, אני לא מעוניין לעשות את הרכב אימפרזה טורבו, והוא גם לא בנוי לדברים האלו.

כמה יעלה לי: צ'יפ+פילטר פתוח+אינטר קולר?

נגיד הסכום המקסימלי שנשים על זה זה 5K-6K, וזה המון, אני מעוניין רק לתת מרווח נשימה טוב יותר בסלד"ים נמוכים, אם יש אפשרות לכול זה ב3K זה סבבה, אבל אני מעדיף לשלם יותר כדי לקבל רמה סבירה של רכיבים לא זבל..

הבנתי שבפילטרים יש סימוטה, או משהו כזה (חברה אני מיתכוון) המליצו לי עליה כמה, ומחיפוש בפורום ראיתי שדי נפוץ.

כמו כן לכמה שיפור בכוח סוס צפוי ליהיות למנוע? באחוזים אני מיתכוון.

תודה מראש.

פורסם

גם אני לא מכיר את המנוע הנ"ל אבל קח בחשבון שבמידה ותתקין צ'יפ ואינטרקולר חזית רוב הסיכויים שמקסימום כח אתה תקבל בדווקא בסל"ד היותר גבוה של המנוע ובצורה יותר מתפרצת ופחות לינארית.

פורסם

אוקיי אז בוא נגיד ככה...אני מעוניין רק לסלד"ים נמוכים שיפור...אני באמת לא אחד שנוסע כמו משוגע ומחפש כוח בצורה לא מוגבלת...הכוח שיש לרכב מספיק לי (תאמינו לי שאין לי שמץ כמה יש לו בכחות סוס...אם אני לא טועה 100 ומשהו אל תתפסו אותי במילה) בכול מקרה הדבר היחיד שמציק לי שזה שאם לא מושכים ממש הילוכים עד המיצטבר שוב כוח אחרי כול הורדת הילוך לוקח דיי הרבה זמן. וכתוצאה מכך אני תמיד מושך הילוכים. נגיד הילוך 2 עד למהירות של 50+ ו3 אפילו יותר...אני אומנם משיג הרבה כוח ומהירות כתוצאה מכך אבל הצריכת דלק עולה ואני לא אוהב לנהוג כך ביום יום...מידיי פעם כן כיף לנהוג ככה אבל לא על בסיס קבוע..

אני צריך שיהיה לי כוח בסלד"ים נמוכים...אין איזה צ'יפ שנותן את זה? משהו.?

פורסם

אצלי בקאיה הציעו לי תמורת 3.5K+- לשדרג ל185 כ"ס במקום 145כ"ס יש לי עכשיו במנוע.

תברר ביונדאי מה הם מציעים .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

כן אבל הרכב כבר שנתיים על הכביש זה לא רכב חדש...אלא אם כן הם מציעים את זה גם לרכבים שלא חדשים...בכול מקרה הנושא של הסלד"ים הנמוכים מפריע לי רק עכשיו כי עד עכשיו בקושי נהגתי על הרכב. פשוט כי לא היה ביטוח עליו אלא רק מגיל 24 ומעלה...ב3 חודשים האחרונים יש עליו ואני חייב לציין שמאוד היתגעגעתי לידני. נימאס לי מאוטומט למרות שלפעמים בפקקים אני מיתבעס טיפה אבל אני לא אחד עצלן...

הרכב נוסע כמו בובה באמת. פיקס אנחנו מטפלים בו ללא פשרות. הרכב באמת במצב חדש. אבל זה משגע שצריך למשוך הילוכים ככה...כי כשרוצים לנהוג רגוע אז זה יותר מידיי! רגוע...אין איזה צ'יפ או משהו שיוכל לטפל בזה? אני בטוח שיש משהו...הרי חייב ליהיות.

פורסם

האופי של מנוע הטורבו דיזל הוא כזה שעד סביב ה-1700-2000 סל"ד אין כמעט בכלל כוח, ואז מתקבל דחיפה חזקה שנמשכת לרוב עד 4000+. במרבית המקרים, צ'יפ או תוספת דומה יעלו את הכוח בין הסל"דים האלו ולא ייצרו לך כוח "יש מאין" מתחת ל-1500 סל"ד, נניח. כך שבכל מקרה כדי שיהיה לך כוח אחרי העברת הילוך תצטרך למשוך קצת יותר את הסל"ד. אבל אני לא מבין - מה רע בלמשוך את הסל"ד עוד קצת למעלה? זה לא פוגע במנוע, צריכת הדלק תהיה עדיין טובה משמעותית מבנזין, והחור שאתה מרגיש בין ההילוכים יעלם. אם אתה ממילא רוב הזמן לא לוחץ עד הסוף והכוח של האוטו מספיק טוב בשבילך, זו האופציה הכי טובה (וזה יחסוך לך כמה אלפים בשיפורים שבוודאי יהיו יקרים יותר מהתוספת לצריכת הדלק, וגם עשויים לגרום לבעיות אחריות או השד יודע מה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כן טוב..קראתי ודיברתי ממש לפני כמה דקות עם מישהו..הוא גם הסביר לי שמה שאתה אמרת (ממש מילה במילה אתם הסברתם לי) שזה הדבר היחיד שאפשר לעשות..פשוט למשוך טיפה הילוכים. הוא גם הסביר שאין נזק למנוע ומשום מה הוא אמר שלפעמים למשוך הילוך גם מנקה את המנוע מפיח וכדומה (הגיוני ונכון??)

אני חושב שרק פילטר אוויר אני ישים לו. ניראה איך אפשר למקם אותו בצורה טובה.

יש את הסדנה MAX POWER ממש פה ליד. בערך 5-7 דקות נסיעה. אני ייסע לשם וייראה איך הם יכולים למקם לי את הפילטר במקום קריר. זו סנדה טובה דרך אגב לא.? והם מיתעסקים בכלה זוטות או שרק בדברים רציניים? כלומר תמיד שאני עובר ליד זה רק אימפרזות משופרות עד אין סוף וגוליפ GTI וכאלה דברים רציניים.

פורסם

אם המנוע שלך דומה ליונדאי טוסון כפי שכתבת, הנה הנתונים שתקבל ע"י צ'יפ של SUPERCHIPS, אני מניח שכל השאר, אם יש להם (בספק) יהיו די דומים לאלו:

Hyundai Tucson 2.0 CRDi

2004 onwards

Engine type : Turbo-Diesel

Engine size : 1991 cm3

Cylinders : 4

Original bhp : 111

Original nm : 245

BHP increase : 29

NM gain : 59

Lb/Ft gain : 44

בכל מקרה, הייתי בודק מק"ק מול מק"ט של בוכנות, הרינגים, הטלטלים והשסתומים לפחות, כדי לא להישאר עם פירורי בוכנה ביד, בכל זאת 6 קג"מ תוספת מומנט זה הרבה .....

הנה גרף

http://www.superchips.co.uk/curves/tucson20crdi2004on.pdf

ליאור

tucson20crdi2004on.pdf

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...