Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני יודע שאין פה הרבה (אם בכלל) שיש להם לאדה אבל אנסה את מזלי :)

יש לי בעיה כזאת, אורות המעבר לא דולקים (האורות האלה שמדליקים הדרך כלל) ובמקום דולקים רק נורות קטנות שנותנו אור חלש, אורות הדרך (האלה שנותנים אור חזק) דולקים כרגיל.

בדקתי את הנורות והן בסדר, בדקתי את הפיוזים ואפילו החלפתי והם בסדר.

איפה עוד לחפש את מקור הבעיה?

תודה רבה :)

'Lada Samara 1300 94

פורסם

הבעיה היא ככל הנראה במכלול ידית האיתות (הידיות של האיתותים, מגבים ואורות, שנמצאות ליד ההגה).

זה קרה לי בדיוק אותו דבר בפיאט 127 שנת 84, עד שהגיעה הידית החדשה נסעתי לחשמלאי שביטל לי את האור הגבוה והשאיר לי רק אוך נמוך.

באונו שיש לי עכשיו היה לי מקרה שהאורות בכלל לא עבדו (חנייה, גבוה ונמוך), אז היה קצר בתיבת פיוזים, אבל זה לא המקרה שלך הפעם.

פורסם

אבל רואים שידית האיתות פועל כי על הצג רואים שנדלקת מנורת חיווי כשהאור דלוק וגם בפנסים עצמם נדלקים אורות אבל נמוכים מאוד.

'Lada Samara 1300 94

פורסם

האורות הנמוכים שדולקים אלו לא האור מעבר, אלא האור חנייה (נורה נפרדת).

כתבת שהנורות בסדר, בכל מקרה אני ממליץ לך להחליף את הנורה באחד הפנסים כדי לשלול את האפשרות ששני הנורות נשרפו ביחד (זה גם קורה).

אם זה אכן המקרה, האור הגבוה יעבוד כרגיל משום שמדובר בחוט להט נפרד באותה נורה (במידה ומדובר על H4).

פורסם

סליחה, אבל לא ממש הבנתי.

לפי מה שראיתי בכל פנס יש 2 נורות, אחת קטנה למטה ואחת גדולה באמצע (שדולקת מתי שיש אורות גבוהים)... בשני הפנים הנורות הגדולות פועלות כי רואים שיש אור גבוה וברור.

מתי שודלקים אורות חניה (כשאמור להיות דלוק אורות מעבר) אז דולקות המנורות הקטנות ורואים חלש כזה.

'Lada Samara 1300 94

פורסם

אני אסביר:

הנורה הקטנה למטה היא הנורה של האור חניה, היא צריכה וחייבת לדלוק בנוסף לאורות הגבוהים והנמוכים שדולקים.

הנורה הגדולה שאתה רואה היא נורה שיש בתוכה 2 חוטי להט.

חוט אחד מפעיל את האור הנמוך (מעבר)

וחוט שני מפעיל את האור הגבוה (דרך).

אם החוט להט של האור הנמוך נקרע, רק האור הנמוך באותה נורה לא יעבוד, האור הגבוה ימשיך לעבוד משום שמדובר בחוט להט שונה. במקרה כזה מחליפים את כל הנורה באחרת.

אפשר להשוות את הנורה הזאת לנורת ליבון רגילה שאתה שם בבית שלך. אם תסתכל על הנורה בבית יש שם חוט אחד. על הנורה ברכב יש 2 חוטים, אחד ליד השני, אחד לאור גבוה והשני לנמוך.

פורסם

הבנתי, קצת קשה לתאר ששני החוטים בשני הפנסים דווקא של אורות המעבר יקרעו אבל אני אבדוק זאת שוב למרות שבדקתח אתמול ואני זוכר ששני החוטים היו שלמים :)

'Lada Samara 1300 94

• תוכן חדש...