Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בבעלות ברה שלי וכמו שרשום בכותרת הרכב הוא טויוטה קורולה שנת 94 אוטומטית מתחממת בטרוף, הוחלף לרכב כבר רדיאטור חדש, היום נסעתי נסיעה דיי מאומצת עם מזגן נסיעה של כחצי שעה פתאום בדרך החלו להשמע רעשים מקרקשים מהמנוע לאחר כמה דקות נסיעה ראיתי שמחוג חום המנוע הגיע למקסימום!!!.....עצרתי בצד ומהנשם של מיכל המים החלו לצאת קצת מים וגם הוא ביעבע קצת...מילאתי מים במיכל הוא היה ריק לגמר וגם ברדיאטור, נתתי למנוע להתקרר עד שהוא הגיע לטמפרטורה שלו והחלתי בנסיעה לכיוון הבית ללא מזגן. באמצע הדרך אחרי 10 דקות של נסיעה הפעלתי את המזגן והמשכתי בנסיעה לאחר 25 דקות של נסיעה הגעתי לעיר שבה אני גר ושוב פתאום הרכב החל להתחמם והחום מנוע עלה למקסימום . הגעתי לבית ומילאתי מים ברדיאטור שוב פעם.

יש לציין שהבעייה לא פעם ראשונה מופיע ברכב זה כבר קרה כמה פעמים והרכב מתחמם בעיקר באור יום הרכב מתחמם ולא בלילה.

אז מה בעצם הבעייה ברכב יכול להיות שהטרמוסטט לא נפתח בזמן?

תודות לעוזרים.

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

אז יש נזילה או אין נזילה של מים?

אם כן, תעשה בדיקה בלחץ של מערכת הקירור ובדוק טוב את הפלאנג'.

בדוק את משאבת המים והתרמוסטט.. אם אתה מחליף, אז תרמוסטט מקורי ותמלא במוסך נוזל קירור שמתאים לרדיאטור ולא מי ברז/מזגן.

והכי חשוב.. האוטו מתחמם? אל תיסע! אלא אם בא לך עכשיו לעשות ראש מנוע.. (ומנוע קומפלט במקרה הפחות טוב)

עוד משהו:

תבדוק שאין שמן במים של הרדיאטור, אם ראית סימנים של שמן או "טחינה", או שהרכב מעשן ולא סוחב כמו לפני המקרה, כדאי שתתחיל לחסוך כסף לשיפוץ מנוע.

פורסם

אני הייתי מציע לבדוק גם האם המאווררים נכנסים לפעולה בזמן. יכול להיות שאחד מהם תקול.

אם שמעת רעשים מכיוון המנוע + המד היה על המקסימום + המשכת לנסוע - תכין כסף למנוע חדש.

כמה קילומטראז' הרכב עבר?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על התשובות המהירות....ברכב אין נזילה של מים כשהמנוע רתח אז מהנשם של המיכל מים של הקירור של המנוע יצא מים הוא זרק מים וביעבע...יש לציין שמים כבר לא היו במיכל שפתחתי.

המאוורררים נכנסים לפעולה לאחר שמילאתי מים פתחתי סוויץ' ונתתי למאווררים לקרר את המנוע עד שהם נכבו ובדקת בשעון שהטמפרורה ירדה.

הרכב עומד על 275 ק"מ לרכב עשו פעם ראש מנוע בערך כשהיה על 230 אלף ק"מ.

וכשהגיע ל240 הלך מנוע.

הרכב לא נראה לי מעשן והסחיבה שלו היא בסדר לא כל כך גרוע.

פורסם

כל עוד המנוע קר סע למוסך לבדיקת מערכת הקירור.

או בגרירה

פורסם

אתה עושה עבודה יפה בלהרוג את המנוע. המנוע מתחמם ואתה מתעלם, מוסיף מים וממשיך לנסוע.

אל תיקח סיכון ותיסע עם רכב שמתחמם. תזמין גרר שיגרור למוסך.

תבדוק את שלמות צינורות המים.

תבדוק אם הפקק של הרדיאטור סוגר טוב.

אסף

פורסם

יכול להיות שהבעיה נעוצה ברדיאטור סתום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טוב כמו שאמרו קודמי - דחוף למוסך לאיבחון ותיקון הבעיה!

סביר למדי שהבעיה נעוצה במערכת קירור סתומה או עקב טרמוסטט תקול או רדיאטור סתום אבל לא שולל נזילות הן מהצינורות או הפקונג ראש לתוך חלל הצלינדר.

מה שבטוח זה שדחוף כנס למוסך אם ברצונך להמנע מהחלפת מנוע או שיפוצו.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

הרדיאטור חדש ברכב החליפו אותו כבר לפני כחצי שנה.שאני אומר חדש אז הוא חדש ולא משומש.

אני יודע שלמלא מים כל הזמן זה לא פטרון וזה לא בריא למנוע היום אני מקווה שניקח את הרכב למוסך.

תודה לעוזרים.

• תוכן חדש...