Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וערב טוב.

חזרתי הרגע מהעבודה, עכשיו הסיפור שלי ושל חבר שלי הולך ככה:

היום בשעה 5:30 נסענו לעבודה, יצאנו מהעיר רמת-גן לכיוון תל-אביב בכביש ששמו "דרך רבין", זהו כביש בין עירוני שמהירות הנסיעה המותרת בו היא נראה לי 55, כולם נוסעים שם 60-80 ויש אפילו כאלה שעל 100-120 (לא מספר פעמים קרה שראיתי). אנחנו נוסעים לא היו מכוניות בכביש כלל למעט שברולט ששחכתי את הדגם שלה, עקפנו אותה על מהירות 70 בערך (היא נסעה על 60), טוב הכל נחמד ויפה, בסוף הכביש יש רמזור, נעצרנו ברמזור, השברולט עוצרת לידנו ונהגה שלה (עם מעיל של משטרת ישראל) שואל את חבר שלי הנהג ככה: "אתה מודע לזה שנסעת כרגע 80 בכביש של 55(?) ?", חבר שלי ברוב טיפשותו עושה לו "אני נסעתי 70" אז השוטר(?) עונה לו "אה ו-70 זה בסדר? וחוץ מזה כן נסעת 80 יש לי פה את האמצעים לראות שנסעת זאת ניידת מוסוות", פתאום השוטר עושה לו לעצור בצד בכדי שהוא יוכל "לשלול את רשיונו", טוב עצרנו בצד הכל טוב ויפה השוטר(?) מבקש ממנו להציג רשיונות, אני כמובן הפצרתי בחבר שלי שיבקש ממנו תעודת שוטר, הוא לא ביקש. בכל מקרה השוטר רשם את פרטיו של חבר שלי על דף, פתאום אני יוצא החוצה אומר לשוטר שאני רוצה לראות את המכשיר שהוא צילם את מהירות הרכב וכמה רשום במכשיר, אז הוא עושה לי "אתה מוכן לשבת בשקט?" אני אומר לו "אני אזרח במדינה וזאת מדינה חופשית זכותי לדבר כמה שבא לי", אז הבן-**** עושה לי "אין בעיה תדבר" ושם לי את היד מול הפנים (יענטו תדבר ליד שלי). אז אמרתי לחבר שלי שיבקש ממנו לראות את הצילום של המהירות, ואת המרחק שהוא צילם את המהירות, כמובן שהשוטר לא ידע מה לעשות אני מבקש ממנו וגם חבר שלי והוא נכנס לניידת עושה לחבר שלי "אתה תקבל את הפרטים בדואר ותראה הכל במשפט" אני לא נלחצתי אפילו שמחתי לראות את השוטר בורח מהמקום :smile: בכל זאת, אפילו שאני יודע שהוא לא יעשה עם המידע הזה כלום, יכול להיות שבכל מקרה הוא כן יעשה עם זה משהו? פשוט כי חבר שלי לחוץ לא לאבד את רישיונו.

אשמח לתגובות, תודה יוסי :smile:

פורסם

לדעתי (וזאת רק דעתי), שוטר שמסרב להראות תעודת שוטר יכול להיות הרבה דברים חוץ משוטר.

במקרה שמסרבים להראות תעודת שוטר - אני אישית הייתי ממשיך בנסיעה.

Veni Vidi Vici

פורסם

קודם כל, שוטר או לא, חובה עליך להציג מסמכים.

שנית, במקומך לא הייתי כלכך שמח. ההודאה שלך שנסעת 70 לגיטימית ותהייה בטוח שתירשם בתור "דברי הנהג" בדוח שיירשם.

גם אם לא היה מכשיר מדידה, הדוח יכול להינתן על נהיגה לא זהירה. אם זה יגיע למשפט, זה יהייה לרעתך בלבד.

אם הוא יעשה עם זה משהו ? לשיקולו בלבד. שוטר רשאי לרשום את הפרטים על כל חתיכת נייר ולהמיר את זה לדוח מאוחר יותר בלשכת התנועה. הם כבר ידאגו להעביר אליך את הדוח בדואר.

ועוד דבר אחד לכל ה"מתחכמים" למיניהם. הזכויות שלכם אם לדבר או לא, ולדרוש לראות אמצעי מדידה, או כל דבר טיפשי אחר, ידועות לשוטרים. הדברים האלה הם הצגה בוטה של קטנוניות ורק הופך אתכם ל"יעד" מעצבן יותר אצל השוטר שעצר אתכם. בסופו של דבר, לשוטר יש ייתרון עליכם כמעט בכל טענה שהוא יטען.

קחו את זה בחשבון.

פורסם

כל עוד הוא לא הראה לך תעודת שוטר והציג לך את המהירות שאתה נסעת אז לא נראה לי שהוא יכול לעשות הרבה....

פורסם

חוץ ממעיל של שוטר היה לו עוד משהו עליו שמראה שהוא שוטר?

ולא נראה לי שאתה חייב לעצור ל"ניידת" שכזאת אם היא לא הזדהתה כניידת (צ'קלקה כחולה ומערכת כריזה אולי?).

כמו שאמרת, הכל נראה חרטא. כל שוטר מוסמך חייב להראות תעודת שוטר, אין לו סיבה למה לא להראות את התעודה. כמו כן, גם את ההוכחות שנסעתם מעל המותר.

חרטא אחת גדולה. בטח איזה אח של שוטר שהתלהב מהמעיל של האח והסתלבט עליכם קצת.

נ.ב - יש פה עוד יוסי בפורום עם פולו 16V בורדו מטאלי? :shock:

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

בחיים לא שמעתי על כביש שמותר לנסוע בו על 55 קמ"ש.

יש שלט כחול שרשום עליו 55 בלבן אבל זה אומר שזו המהירות המינימלית.

אתה רוצה להגיד לי שהיה שלט לבן עם עיגול אדום שבתוכו רשום 55?#@?

בכל מקרה, שלילה הוא לא יקבל על זה, אלא אם כן הוא נהג חדש, בעל הרשעות קודמות וכו'... במקרה שיגיע הדו"ח תפרסם הודעה נוספת.

להבא, הייתם צריכים לקחת את הפרטים של השוטר לכל מקרה, אם הוא מסרב אז את פרטי הניידת, שעה ותאריך.

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

ועוד דבר אחד לכל ה"מתחכמים" למיניהם. הזכויות שלכם אם לדבר או לא, ולדרוש לראות אמצעי מדידה, או כל דבר טיפשי אחר, ידועות לשוטרים. הדברים האלה הם הצגה בוטה של קטנוניות ורק הופך אתכם ל"יעד" מעצבן יותר אצל השוטר שעצר אתכם. בסופו של דבר, לשוטר יש ייתרון עליכם כמעט בכל טענה שהוא יטען.

קחו את זה בחשבון.

נכון, אך השוטר מחוייב להראות תעודת שוטר. ומבחינתי אם הוא לא מראה תעודה... אני לא חייב להציג רישיונות וממשיך בנסיעה. יש מספיק מתחזים בארץ.

זה שיש לשוטר יתרון בכל טענה זו כבר בעייה אחרת שצריך לטפל בה מזמן.

Veni Vidi Vici

פורסם
שוטר או לא, חובה עליך להציג מסמכים.

אני באמת לא מבין את המשפט הזה שלך.

מה זאת אומרת שוטר או לא, חובה עלייך להציג מסמכים? אתה מציג מסמכים אישיים לכל אזרח\עובד זר\כבאי\עובד חברת חשמל\עובד חברת בזק\נהג מונית\נהג אוטובוס (וכ'ו) שדורש ממך אותם?

אם כן, אז זה העניין שלך בלבד! אתה רוצה להציג אז תציג, אל תגיד שזו חובה!

אם יש לי סיבה לחשוד שהאדם מולי הוא לא שוטר אלא מתחזה, אין סיבה שלא אבקש ממנו תעודת שוטר. ושוטר בתפקיד חייב להיות עם כובע של משטרה על הראש (משהו שנזכרתי בו הרגע) אם אני לא טועה.

אני רק משעיר השערות פה לגבי הדברים האלה, פשוט ידע כללי, חלק ממנו יכול להיות מוטעה.

אבל לא הייתי עוצר לכל אדם עם מעיל של שוטר ברכב שלא נראה כמו ניידת משטרה אפילו מוסוות, אלא אם אני באמת חושב שהוא שוטר. מחר בבוקר אני אשים עליי מעיל של שוטר ואראה אותך ברמזור, אדרוש ממך לעצור בצד, ואתה תעשה את זה?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אם שוטר נותן לך דו"ח, ואין לו ממצעים להראות לך שעשית עבירה (ראיות), אתה לא חייב לחתום על הדו"ח.

חבר שלי לא חתם על הדו"ח (כי הוא לא קיבל אחד) ולכן, יהיה משפט, וזה מילה של החבר שלי (ושלי) נגד השוטר.

בכל מקרה, נראה מה יהיה, לילה טוב.

פורסם

דבר ראשון, חוץ מזה שחברך הודה שנסע על 70 קמ"ש התנהגתם בסדר גמור כולל לעצור בצד לבקשת ה"שוטר" ובקשתכם לתעודת שוטר.

שוטרים על כל הזדמנות להציג את תעודתם, לכן אם ה"שוטר" אכן היה שוטר הוא היה מזדרז להציגה. עצם העובדה שהוא לא עשה זאת מגדילה את הסיכוי שהוא סתם מתחזה.

מעבר לכך, לפי תיאור המקרה ה"שוטר" "תפס" אתכם ע"י מדידה בתנועה. את זה רק vascar או "דבורה" (עדיין לא מבצעית) יכולים לעשות ועדיין לא שמעתי על שימוש במיכשור מסוג זה בכבישים שהם לא כבישים מהירים/בין עירוניים.

לדעתי, תהיו רגועים...אני לא רואה את הדו"ח מגיע.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני הייתי הולך עם המספר של מכונית השברולט ה"משטרתית" ומגיש תלונה על הבחור\שוטר

או שהוא מתחזה, או שהוא שוטר שלא היה מוכן להזדהות ואז תוך שעה הוא כבר לא שוטר.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
דבר ראשון, חוץ מזה שחברך הודה שנסע על 70 קמ"ש התנהגתם בסדר גמור כולל לעצור בצד לבקשת ה"שוטר" ובקשתכם לתעודת שוטר.

שוטרים על כל הזדמנות להציג את תעודתם, לכן אם ה"שוטר" אכן היה שוטר הוא היה מזדרז להציגה. עצם העובדה שהוא לא עשה זאת מגדילה את הסיכוי שהוא סתם מתחזה.

מעבר לכך, לפי תיאור המקרה ה"שוטר" "תפס" אתכם ע"י מדידה בתנועה. את זה רק vascar או "דבורה" (עדיין לא מבצעית) יכולים לעשות ועדיין לא שמעתי על שימוש במיכשור מסוג זה בכבישים שהם לא כבישים מהירים/בין עירוניים.

לדעתי, תהיו רגועים...אני לא רואה את הדו"ח מגיע.

מחזק... זו סתם הפחדה ואני יכול לאמת לך את זה...

שנית, סתם לידיעה כללית אין חובת הזדהות בכל מקרה, ישנם מקרים ששוטר לא חייב להראות תעודת שוטר. לידיעה.

רציתי לשאול..

* חתמתם על משהו?

* היה איתו מישהו בניידת?

* זה היה רכב השכרה או רגיל?

• תוכן חדש...