Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי פעם שמים לי בתיבת דואר מודעות כאלה, לדעתי רובן גם של מתווכים. אז זו שיטה די מוכרת. 

• אהבתי 1

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לי, וכבר הרבה שנים. גם לי ברור שבדרך כלל מדובר במתווכים.

מקפידים על פונט דמוי כתב יד, יעני משהו אישי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

לפני הרבה שנים, חבר שלי שידע בדיוק איפה הוא רוצה לקנות, הדפיס מודעות בסגנון ״ מחפש לרכוש דירה ללא תיווך בבניין זה״ והניח אותן בתיבות הדואר בבניינים המבוקשים. לו זה הצליח.

רעיון !!

הבעיה שהאזורים שאני מחפש נשלטים עי מתווכחים שרק מחפשים שתחתום על בלעדיות ופה זה נגמר. אין משא ומתן על מחיר הדירה.

מחפש דירות סביב 1.4m ורוב הדירות הם באמת חתיכת חור שבמזל המבנה לא מוגדר כמסוכן למגורים.

פינוי בינוי לא מחפש את ההרפתקאות האלה.

פורסם

היום, לדעתי, דירה סביב 1.4 במחירים האלו זה לחפש מציאה ודורש המון סבלנות ומזל.

תתחיל מלראות כמה בפועל עסקאות מהשנה האחרונה (תוסיף 2% תיווך למחיר שאתה רואה פה):

https://www.govmap.gov.il/?c=180011.21,653480.04&z=7&q=ראשון+לציון&lay=16

מפה, אחרי שיש לך את המידע,  תראה אם זה בכלל ריאלי.

אני חשבתי כמוך אגב, יותר קיצוני ממך אפילו, אבל מנסיוני לעבוד ללא מתווך באזורים שנשלטים על ידי מתווכים זה בלתי אפשרי.

גם אם תקדיש כמה שעות ביום לחיפוש אתה בעמדת נחיתות מוחלטת.

מהרגע שהתחלתי לעבוד עם מתווך אחרי שנתיים של חיפושים עברתי מדירה בחודש-חודשיים ללראות מספר דירות בשבוע.

לבסוף לא רכשתי דרכו אבל למדתי המון.

יש לא מעט דירות שבכלל לא מגיעות ללוחות ולפייסבוק. הם אצל המתווכים והם משווקים אותם ללקוחות שלהם.

מתווכים עובדים עם מתווכים אחרים גם מהמשרד שלהם וגם מחברות אחרות ועצמאיים.

מה עוד שלעבוד עם מתווך ולראות דירות ביום-יום גורם לך להבין הרבה דברים ולהרגיש את השוק הרבה יותר טוב מלשבת על יד2 או פייסבוק ולחפש מציאה.

פורסם
לפני כשעה, ANUTKK כתב:

רעיון !!

הבעיה שהאזורים שאני מחפש נשלטים עי מתווכחים שרק מחפשים שתחתום על בלעדיות ופה זה נגמר. אין משא ומתן על מחיר הדירה.

מחפש דירות סביב 1.4m ורוב הדירות הם באמת חתיכת חור שבמזל המבנה לא מוגדר כמסוכן למגורים.

פינוי בינוי לא מחפש את ההרפתקאות האלה.

ז"א שאתה רוצה במחיר של 80% בערך ממחיר השוק.
נכון שאתה צודק שמחירי הדיור לא שפויים, אבל ראית כמה עולה בערים האלה דירת 3 חדרים עם ממ"ד ומרפסת?

אז בהתאם לכך המחיר שמבקשים ממך דיי סביר.

יש לך ביד 2 הצעות של דירות ללא תיווך, יד גם קבוצות פייסבוק של הערים שציינת שבהם מפורסמות דירות ללא תיווך.

אני גר באיזור שציינת, חלק מהבעיה היא שאנשים חושבים שאם זה ללא תחווך אז אפשר להציע מחירים כפי שציינת שהם נמוכים משמעותית ממחיר השוק.

פורסם

מניסיון שלי, המתכווכים לא מנסים לנפח מחירים, הם רוצים לסגור עסקה ולקבל דמי תיווך.

אם יש פער הגיוני  בין מה שהמוכר מבקש לבין מה שהקונה מוכן לשלם, הם ינסו ללחוץ על הצד שהם מייצגים או על שני הצדדים בשביל שיפגשו באמצע ויסגרו עסקה. 

קיבלתי מכל המתווכים שבאו לראות את הדירה שלי הערכות מחיר די קרובות, הדירה נמכרה בפועל ב 4% או 5% פחות ממה שהם (רובם) העריכו אז הם היו די קרובים למצב השוק.

היו כמה שהעריכו את הדירה בכ 10% יותר או 10% פחות ממה שנמכרה בפועל אבל כאמור רובם היו קרובים יותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)
לפני כשעה, stum כתב:

מתווכים עובדים עם מתווכים אחרים גם מהמשרד שלהם וגם מחברות אחרות ועצמאיים.

יש למתווכים מאגר דירות סגור והם מתחלקים בשלל.

לפני 39 דקות, Buki כתב:

מניסיון שלי, המתכווכים לא מנסים לנפח מחרים, הם רוצים לסגור עסקה ולקבל דמי תיווך.

אם יש פער הגיוני  בין מה שהמוכר מבקש לבין מה שהקונה מוכן לשלם, הם ינסו ללחוץ על הצד שהם מייצגים או על שני הצדדים בשביל שיפגשו באמצע ויסגרו עסקה. 

קיבלתי מכל המתווכים שבוא לראות את הדירה שלי הערכות מחיר די קרובות, הדירה נמכרה בפועל ב 4% או 5% פחות ממה שהם (רובם) העריכו  אז הם היו די קרובים למצב השוק.

היו כמה שהערכו את הדירה בכ 10% יותר או 10% פחות ממה שנמכרה בפועל אבל כאמור רובם היו קרובים יותר.

היה לי ניסיון מר לפני כ-8 שנים - הגיס שלי טיפל במכירת הדירה של אימי, מתווך סינוןר אותו עם מחיר גבוה בשליש מהסביר, כמובן שהדירה ״נשרפה״ בשוק. בסופו של דבר הושכרה 3 שנים ואז עמדה עוד שנה-שנתיים עד שנמכרה במחיר ריאלי.

עוד דבר חשוב לגבי מתווכים: אמנם משפיע בעיקר על מוכרים, אבל גם לקונים כדאי להיות מודעים: מתווכים נוהגים להראות דירות שאינן בבלעדיות ולהדגיש את חסרונותיהן, על מנת לקדם דירות שבבלעדיות. אז אם החסרונות שהמתווך מציג אינם חמורים, ואינם מגובים במראה עיניים ובמסמכים לפעמים הדירות האלה שוות חקירה נוספת.

אגב, @ANUTKK, האם בתחשיב שלך הבאת בחשבון הוצאות נלוות (מיסוי, עו״ד, דמי תיווך וכו׳), וגם שיפוץ והתאמת הדירה לצרכיך? בבניינים ישנים בהחלט יכול להיות מדובר בסכומים 6 ספרתיים, עם קידומת שאינה 1. יכול לומר לך שכשקניתי את הדירה שלי הבאתי בחשבון שיפוץִשל 150,000 ש״ח (מחירי 2013), העלות הגיעה לכ-300,000-400,000 ש״ח והיו בהמשך עוד השלמות. אז נכון שמדובר בדירה גדולה, אבל נותן פרופורציה בין הערכה ראשונית לעלות סופית.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתווך - מקשר בין מוכר לקונה

נדמה היה לך כי בעידן של יד 2 קבוצות ווטסאפ וכדומה המקצוע הזה ימות

וראה איזה פלא ממש לא ובמקומות מסויימים הם שליטים בלעדיים.  הזוי אבל זו המציאות.

מתווך מקצועי יכול להביא לסגירת עיסקה שלא הייתה נסגרת בלעדיו.

והמתווך רוצה לסגור עיסקה כי רק מזה הוא חי לכן אתה כמוכר צריך לוודא שהמחיר שאתה מקבל הוא מחיר שמשקף את ערך דירתך  + -בד"כ - .

כקונה אתה נחשף לדירות רבות חלקן לא מפורסמות , לומד הרבה על יתרונות חסרונות ובסוף בוחר אינטליגנטי יותר  את דירת החלומות .

• רעיון טוב! 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באתר מדלן ניתן לחפש דירות בנרטול תיווך, יש סנן בחיפוש.

בקבוצות פייסבוק "שם העיר - ללא תיווך" -תוכל למצוא עסקאות.

מנגד, באזורי המרכז סביר להניח שהמוכר לא משלם למתווך ומגלגל לקונה ומכאן השירות בחינם וזה מסביר את התופעה.

בהצלחה.

• אהבתי 1
פורסם

עקרונית מי שמשלם למתווך זה הקונה. המוכר משלם רק אם הדירה נמסרה לבלעדיות (וזה לא פוטר את הקונה מתשלום).

פורסם

לפני 3 חודשים עלתה דירה למכירה אצלנו בשכונה מתיווך. 

ישבתי על התמונות, הצלבתי עם תמונות רחוב מגוגל מאפס ותמונות לווין מ govmap. 

הייתי בטוח שמצאתי את הדירה הספציפית. 

הכנתי פתק בכתב יד, שלום אני כך וכך, לא מתווך, מתעניין בדירה וכתבתי טלפון. 

שלשלתי להם בתיבה.

מסתבר שפגעתי בול כי למחרת האישה התקשרה אלי ואכן הלכתי לראות את הדירה שלא התאימה לי. 

• מעניין 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מה שאתם מתארים מעניין,
אני בדיוק מחפש דירה באיזור הקריות,
יש פה ללא מעט אנשים סלידה ממתווכים, 

גם אני פיצצתי עסקה מול מתווך שחי בסרט שיעשה קופה עלי ועל ההורים שלי,
כי רצה דמי תיווך לא נורמלים על עסקה שהוא ניסה לדחוף בכוח וחוצפה..

דווקא פה ביד 2 יש אנשים שאשכרה שמים את הטלפון שיד 2 מספק באתר בכוונה,
מחכים לשיחה ובודקים מול True Caller (או איך שלא רושמים את זה) שלא מדובר במתווך ורק אז עונים או חוזרים.

כבר נתקלתי בעסקה של שני מתווכים - אחד למכירה ואחד לקניה .... הזוי.

מי שאמור לשלם למתווך - לדעתי, הוא המוכר - הוא משתמש בשירותי המתווך כדי שידאג לפרסום ולמכירה של הדירה,
הקונה? בא לראות דירה וישלם למוכר מה שנדרש - אם יסכימו, המתווך לא רלוונטי פה בכלל..
אבל יש מצב שאני מבין את זה לא נכון.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 22 שעות, ANUTKK כתב:

הרי שלט על המרפסת כבר לא עושים ואם עושים אז זה מתווך..

עושים גם עושים. אצלי בשכונה יש שניים כרגע. אולי לא מאוד נפוץ, אבל לא יזיק לטייל בשכונות שמעניינות אותך עם האף למעלה. רק תזהר לא להכנס בעמוד.

• מצחיק 1
פורסם
לפני כשעה, Super_T כתב:

מי שאמור לשלם למתווך - לדעתי, הוא המוכר - הוא משתמש בשירותי המתווך כדי שידאג לפרסום ולמכירה של הדירה,
הקונה? בא לראות דירה וישלם למוכר מה שנדרש - אם יסכימו, המתווך לא רלוונטי פה בכלל..
אבל יש מצב שאני מבין את זה לא נכון.

מי שאמור לשלם למתווך הוא מי שפנה אליו.

אם הקונה פנה למתווך וביקש ממנו למצוא לו דירה, אזי הוא אמור לשלם עבור השירות.

אם המוכר פנה למתווך וביקש שימצא לו קונה הוא צריך לשלם עבור השירות.

המתווך הוא זה שיכול להיות שיהנה משני הכיוונים.

פורסם
לפני 12 דקות, Ron Poh כתב:

מי שאמור לשלם למתווך הוא מי שפנה אליו.

אם המוכר פנה למתווך וביקש שימצא לו קונה הוא צריך לשלם עבור השירות.

לצורך הדוגמה, אתה פונה למודעה ביד 2,
אם המתווך הוא זה שפרסם אותה בשם המוכר, הרי זה שירות שהוא מספק למוכר,
אתה נכנסת לאתר לגיטימי וחינמי של מציאת דירה למכירה,
אתה לא אמור לשלם על זה.
לפחות ככה אני רואה את זה, יש מצב טוב שאני לא מבין את חוקי המשחק,
אבל כמו שרשמתי קודם - לפחות פה בקריות, לא כולם מתים על מתווכים.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...