Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, Buki כתב:

מניסיון שלי, המתכווכים לא מנסים לנפח מחירים, הם רוצים לסגור עסקה ולקבל דמי תיווך.

אם יש פער הגיוני  בין מה שהמוכר מבקש לבין מה שהקונה מוכן לשלם, הם ינסו ללחוץ על הצד שהם מייצגים או על שני הצדדים בשביל שיפגשו באמצע ויסגרו עסקה. 

קיבלתי מכל המתווכים שבאו לראות את הדירה שלי הערכות מחיר די קרובות, הדירה נמכרה בפועל ב 4% או 5% פחות ממה שהם (רובם) העריכו אז הם היו די קרובים למצב השוק.

היו כמה שהעריכו את הדירה בכ 10% יותר או 10% פחות ממה שנמכרה בפועל אבל כאמור רובם היו קרובים יותר.

תלוי במתווך. אותי ניסו להוריד בכ 250,000 שח ובסוף מכרתי דרך יד 2 במחיר שביקשתי (הגיעה לדירה ותוך 5 דקות שאלה מתי קובעים עם עו"ד לחתימה).

גם בקנייה הסתובבתי עם מתווכים ובסוף רניתי בלי תיווך בכ 25% פחות ממה דביקשו על בתים הרבה פחות טובים.

לפני 18 דקות, Ron Poh כתב:

מי שאמור לשלם למתווך הוא מי שפנה אליו.

אם הקונה פנה למתווך וביקש ממנו למצוא לו דירה, אזי הוא אמור לשלם עבור השירות.

אם המוכר פנה למתווך וביקש שימצא לו קונה הוא צריך לשלם עבור השירות.

המתווך הוא זה שיכול להיות שיהנה משני הכיוונים.

אם פנית למודעה וענה לך מתווך לא תראה את הדחרה בלי לחתום על תיווך ובצדק.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@Ron Poh זה לא פועל כך.

מעשית מתווך יחתים את הלקוח - מחפש הדירה - על הסכם תיווך לפני שיציג את הדירה. ומרגע שהלקוח - הקונה הפוטנציאלי - חתם על החוזה הזה (שנראה כמו פתק בספר קבלות) - הוא מחוייב לשלם דמי תיווך אם תחתם עיסקה. אם הלקוח לא יחתום על הסכם התיווך המתווך לא יציג לו את הדירה. והמתווכים מספיק מתוחכמים ונפגשים עם הלקוח בריחוק מ;מהדירה, כך שהקונה לא יוכל לעקוף אותם.

לעומת זאת מוכר ישלם דמי תיווך רק אם חתם על הסכם תיווך - שהוא, למעשה, הסכם הבלעדיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

גם בקנייה הסתובבתי עם מתווכים ובסוף רניתי בלי תיווך בכ 25% פחות ממה דביקשו על בתים הרבה פחות טובים.

כמו שכתבתי מקודם, בהתחלה הייתה מאוד מאוד נוקשה בעניין הזה. 

אמרתי שאני לא משלם שקל למתווכים. אמכור בלי תיווך ואקנה בלי תיווך ולא משנה מה. 

כל  הסיפור הזה של מכירה וקניה כולל חיפושים לקח לי מעל שנתיים שבמהלכן הבנתי שיש שתי אפשרויות.

או שאני לא מוכר ולא קונה כלום או שאני משלם למתווכים. זו פשוט המציאות באיזור שלי, לא יודע לגבי איזורים אחרים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 21 שעות, sperial כתב:

1. להבין שהמציאות חזקה ממנו, ושעליו להכין כסף לתשלום למתווך.

2. למצוא מדריך לבדיקת דירות - משהו דומה למדריכים לבדיקת רכב משומש בפורום הזה - וללמוד אותו היטב.

3. להחליט באיזה איזור הוא רוצה לרכוש דירה.

4. למצוא עורך דין.

5. למצוא מתווך שעליו הוא סומך ושמתמחה באיזורמ המבוקש.

6. להתחיל לכתת רגליים.

1. המציאות לא חזקה, הוא נתן מנעד רחב מאוד של ערים.

3. נתתי כבר את העצה הזו.

4. דיברנו על למצוא דירה לא על התהליך הקנייה עצמו.

5. אתה דוחף אותו למישהו שהוא לא רוצה לעזור בו.

6. הצעתי כבר..

לצאת בהצהרה שרק מתווך יכול לעזור, זה קצת חוטא למטרת הפוסט. בייחוד שאתה מדבר על בלנקו, כאילו המצב בערים הללו דומה לחיפה.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אןתי לא מעניין אחך מה שאני משלם  מתחלק אלא רק מה שנשאר/יוצא לי מהכיס.

כשמכרתי היו מתווכים שרצו בלעדיות וכמובן שסירבתי אבל גם אמרתי אני רוצה x. תמכור בכמה שבא לך ולא ומה שתוצי מעבר לזה פלוס דמי התיווך נתחלק חצי חצי.

פורסם

מסתבר שיש מדריך לרכישת דירה של משרד השיכון והבינוי

https://www.gov.il/BlobFolder/guide/new_apartment_buyer/he/documents_chok_hamecher_madrich-lerochesh-dira.pdf

אני רואה שיש שם האבה מידע מעודכן ורלוונטי. אומנם לדירות קבלן אבל שווה לשבת ולקרוא.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

@DareDevil הוסבר כאן כמה פעמים - יש אזורים רבים שבהם 100% מעסקות המכירה מבוצעות באמצעות מתווכים. זו מציאות שאין דרך לחמוק ממנה. זה המצב שתאר פות״ש והוא הסיבה לפתיחת השרשור.. 

לגבי עורך דין - אתה צריך אותו כבר בשלב חיפוש הדירה. כאשר חיפשתי דירה עורך הדין הציל אותי משתי דירות - אחת עם חריגות בניה עם אצבע בעין של העיריה, האחרת עם בעיית רישום בטאבו (שבהמשך נפתרה עם שיתוף פעולה של כל הנוגעים בדבר, אבל זה לקח שנה). כאמור - הבדיקות האלה לא עלו לי כסף, אבל גם אם הייתי משלם משהו זו היתה הוצאה כדאית.

לגבי מציאת מתווך - זה נגזר מהסעיף הראשון. פות״ש ציין שאינו מצליח למצוא דירה ללא תיווך, אז כדאי שימצא מתווך (אחד או יותר) שמתאים לו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

מניסיון שלי, המתכווכים לא מנסים לנפח מחירים, הם רוצים לסגור עסקה ולקבל דמי תיווך.

אם יש פער הגיוני  בין מה שהמוכר מבקש לבין מה שהקונה מוכן לשלם, הם ינסו ללחוץ על הצד שהם מייצגים או על שני הצדדים בשביל שיפגשו באמצע ויסגרו עסקה. 

קיבלתי מכל המתווכים שבאו לראות את הדירה שלי הערכות מחיר די קרובות, הדירה נמכרה בפועל ב 4% או 5% פחות ממה שהם (רובם) העריכו אז הם היו די קרובים למצב השוק.

היו כמה שהעריכו את הדירה בכ 10% יותר או 10% פחות ממה שנמכרה בפועל אבל כאמור רובם היו קרובים יותר.

+1

גם אני סברתי לפני הרכישה של הדירה כי תיווך הוא מיותר ואתה משלם עשרות אלפי ש"ח למישהו שרק "מראה" לך את הדירה, אבל בזכות מתווך טוב ראיתי בדיוק 4 דירות, 2 היו רלוונטיות ואחרי שבוע חתמנו עסקה עם הבעלים של אחת מהן.

בפועל, רכישה של דירה היא המהלך הקנייני הכי משמעותי וההוצאה הכי גדולה שנערוך אי פעם ושלמרביתנו אין שום ניסיון של ממש בכך.

בהינתן האמור -  בדיוק כמו שנראה לנו טבעי וחיוני להעזר בשירותי ייעוץ של מומחים שבוחנים את הנכס והעסקה כמו עו"ד, מהנדס ("בדק בית"), יועץ משכנתאות ולעיתים מעצבים/אדריכלים  אז יש גם מקום למתווך שהוא בעצם סוג של יועץ נדל"ן.

מתווך מקצועי ידע ראשית לאתר לנו את הנכס שמתאים לתקציב, לדרישות ולצרכים. מתווך יודע לנהל מו"מ ולהוריד את שני הצדדים לקרקע המציאות ולסגור עסקה בלי להתברבר ובלי לאבד לקוח פוטנציאלי רק בגלל שלא היינו מחוברים לשוק או שחשבנו שכולם פרייארים וישלמו לנו 20% מעל שווי הנכס או בגלל שניהלנו מו"מ אגרסיבי מדי.

מתווך רציני מכבד את הלקוח ואת הזמן שלו ויש לו המון ידע, נסיון וסבלנות ויכול לתת ערך מוסף לא מבוטל.

אגב, בשוק הנדל"ן למגורים בארה"ב כמעט כל העסקאות נסגרות בסיוע תיווך ולא בכדי.

• אהבתי 1
פורסם

אתה מתאר שוק של מקצוענים, 
אני מכיר את השוק שלנו כהפוך מזה במקרים שאני פגשתי,
מתווכים שחושבים על עצמם או מנסים להוציא כמה שיותר כסף מהקונה מבלי להסביר מדוע הדרישה כזו וכזו... 
דיסקליימר - פגשתי רק ארבעה-חמישה מתווכים בחיי,
מניח שבמקרים של נדל"ן יקר מאוד עבור אנשים רלוונטים יש מקצוענות גבוהה יותר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

בארה״ב הסיפור שונה, כי המתווך מבצע גם את העבודה שאצלנו עושה עורך הדין.

חיפוש ומכירת דירה יכולים להיות מהירים וגם ממושכים. אני חושב שבחיפוש הדירה האחרון שלנו אישתי ראתה בין 50-100 דירות (זה היה במידה רבה פרוייקט שלה, ואני ראיתי רק חלק מהדירות). המכירה היתה מהירה, קצת יותר מחצי שנה.

אגב, בערך באותה תקופה עסקנו במכירת דירה של קרובה שלה שהלכה לעולמה. דירה זעירה בשכונה בדרגה בינונית. גם שם שליטה של מתווכים.

פורסם

בגדול אני מסכים, בקטן שני דברים:

1. חוסר אפשרות בחירה, מי שלא מעוניין להשתמש בשרותי  תיווך, עדיין נאלץ להשתמש כי השוק כולו נשלט על ידי המתווכים. 

2. מחיר 2% מערך הנכס הוא לדעתי לא פרופורציונלי לתמורה שמקבלים, אם השרות הזה היה עולה 5000 ש"ח הייתי אומר בסדר, הגיוני.

אבל לשלם 50 או 70 אלף שקל לבן אדם שהשקיע כמה פגישות וכמה שיחות טלפון זה לדעתי מוגזם.

• אהבתי 5

פורסם

לא חושב שמוגזם. 

מתווך יכול לרוץ תקופה על דירה, והשקיע הרבה משאבים עד שהוא מצליח לסגור עסקה. אל תשכח שההוצאות שלו זה לא רק טלפונים אלא פרסום, שירותי משרד וכו'.

פורסם

ממני מצפים בעבודה לעבוד בפועל שעות על גבי שעות כל יום. כך גם המתווך יכול לעסוק בטלפונים או כמה ביקורים בכל יום, עדיין כמו בוקי, אני חושב ש 2% זה ממש לא מוצדק.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

נו, כסף על הרצפה, גש להיות מתווך, תציע שירותך ב5000 פיקס תעשה ערימות של כסף.

אני אומר שוב שגם אני הייתי בדעה כזו, עד שהתחברתי למתווך ולחבר'ה במשרד שלו כחלק מהעבודה, והבנתי מה שלא ניתן להבין "מבחוץ".

מתווך לא מקבל שקל לפני חוזה חתום מאף צד.

הם יכולים, והם בפועל עובדי על מספר דירות,  ובמקביל עם מספר קונים שהם מלווים, כל יום, כל שעה, במשך שבועות.

עד שסופסוף מוצאים קונה ומוכר, עוברים את כל התהליך איתם, בסוף אחרי המון בלבולים, לא מאשרים לקונה משכנתא. נגמר.

או "נופל" בטיוטות על איזה שטות שמישהו מהצדדים החליט להיתפס עליה. שוב, ממה שאני ראיתי - פשוט זה לא.

רובם המוחלט לא נוסעים ב BMW חדשה ומחזיקים ווילה בסביון.

ושוב, אני מדבר על אלו שזה המקצוע שלהם, לא על אלו שעשו קורס כמה שבועות נכנסו לתחום ליומיים ופרשו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כול תחום שבו מקבלים אחוזים ולא שכר קבוע, הוא מוגזם. מתווכים, סוכני השקעות, מלצרים. 

ה"קושי" של העבודה לא קשור לכמה צריכים לשלם. עובדי מטבח ונקיון שמקבלים מינימום עובדים הרבה יותר קשה ממני.

אם כבר רוב הקושי בעבודות הללו הוא נסיבתי. 

הוא נגרם כי הם מושכים הרבה אנשים בגלל השכר הגבוה, וכתוצאה מהתחרות אפשרי יותר "לטחון" אותם. 

• תוכן חדש...