Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב פעם מה שמפריע לי זה ההשתלטות על השוק וחוסר אפשרות לקנות משהו ללא תיווך. 

כמו שנגיד כל המכוניות המשומשות שמוצעות למכירה היו מיד נרכשות על ידי סוחרים ואז כל סוחר מציע ייעוץ, התאמת הרכב לתקציב ולצרכים, מבחר וכו'.

יפה, אבל מי שרוצה לקנות רכב ללא השרות הזה, יכול לקנות? 

לא. כי אין בשוק החופשי. הכל אצל סוחרים. השתלטות על השוק.

זה מצב לא תקין מבחינתי שלא מאפשר לקונה לוותר על השרות הזה. 

אז כמובן אפשר לדבר על זה שהשרות הזה הוא טוב ויעיל ומתומחר נכון, יכול להיות.

אבל זה לא רלוונטי כי אין לקונה אפשרות לבחור להשתמש בו אלא הוא חייב להשתמש בו.

• אהבתי 1

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להעיר כי העמלה של 2% בתוספת מע״מ אינה חקוקה בסלע, ובהחלט אפשר להתמקח על העמלה. העניין הוא שבהרבה מקרים העמלה מתחלקת בין שני מתווכים (אחד מייצג את המוכר, השני את הקונה), ואני מסופק האם מתווכים יסכימו לעמלה של פחות מאחוז (אחרי החלוקה).

לגבי מבנה העלויות של מתווך - אני בספק האם מישהו כאן מבין בזה. פעם היה כאן מתווך חיפאי, אבל הוא נעלם מזמן. אפילו איני זוכר את שמו.

@Buki כנראה שמעבר השוק ממודעות בעיתון של שישי למתווכים היתה תהליך חופשי שאין דרך לשלוט בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן רק שבמחירי דירות שמר בחור מחפש זה כנראה יגיע לעמלת מינימום שממנה לא ניתן לרדת.

להבנתי סביב ה30 כולל מע"מ.

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

כמו שנגיד כל המכוניות המשומשות שמוצעות למכירה היו מיד נרכשות על ידי סוחרים ואז כל סוחר מציע ייעוץ, התאמת הרכב לתקציב ולצרכים, מבחר וכו'.

מתווך דירות לא קונה את הדירה.

זה שוק חופשי ואם נוח למוכרים לתת בלעדיות אתה לא יכול לעשות כלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה שמתווך לא קונה את הדירה זה לא משנה. הוא מחתים על בלעדיות  ובזה מסיר את הנכס מהשוק החופשי,  בדיוק כמו סוחר שקונה את הרכב מסיר אותו מהשוק החופשי. 

ברור שאני לא יכול לעשות עם זה כלום, אני רק מדבר על תופעה שאני לא מבין אותה עד הסוף.

פורסם

אתה, אני ואולי עוד כמה אחרים יודעים להתמודד עם לקוחות פוטנציאליים ולנהל משא ומתן. רוב האוכלוסייה לא ואלה מעדיפים איש שינהל להם את המכירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

אני רק מדבר על תופעה שאני לא מבין אותה עד הסוף.

את הבית הנוכחי ואת הבית הקודם קנינו דרך תיווך. כל פעם תיווך אחר. 

בשני המקרים המתווך הביא את העסקה, והוביל את שני הצדדים אל השוקת. ללא אותם שני מתווכים לא הייתי רוכש את הבית הקודם, וגם לא את הנוכחי.

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הניסיון שלי קצת שונה. 

במכירה כמו שכתבתי המתווך הביא לקוחות שלא הגיעו אחרי שהמודעות שלי ללא תיווך היו מפורסמות הרבה זמן.

בקניה הגעתי בעצמי לדירה שרציתי לקנות, היא הייתה בבלעדיות. לא קיבלתי מהמתווך שום שרות ששווה לשלם עליו משהו חוץ מעצם העובדה של תפיסת הנכס ומניעת אפשרות לקנות אותו ללא תיווך. כמו עוד מס ששילמתי.

את הדירה הקודמת קניתי ללא תיווך, אז עוד השוק היה פחות תפוס והייתה אפשרות כזאת.

פורסם

ככה נמכרת דירה 

באתי למכור דירה נחשקת בתל אביב  .פירסמתי מודעה וקבעתי ביקור ביום חמישי   בין השעות 15:00 ל 21:00

טלפונים רבים אפשר להגיע לפני. לא 

לא מגזים ב 15:01 נכנסו לדירה כ 30 איש אמרתי לעצמי  וואוו 

חלפו מספר דקות והבנתי כי כולם מתווכים מכירים כולם את כולם.

מצלמים את הדירה מכל זוית ואז ההבטחות

תן לי בלעדיות אהפוך בשבילך את השמים .דמי תיווך מהקונה.

היו גם זוג מתווכות סקסיות עם  ציצי חופש שיותר מרמזו על שירותים ממין אחר .

לא נותן בלעדיות לא משלם דמי תיווך המחיר שאני רוצה  X מי שמצליח לקבל יותר שלו.

והמודעה נשארת 

באותו הערב  עלתה הדירה אצל איזה 20 מתווכים עם מגוון מחירים כ 5% מעל ה X ועם תמונות שונות של  הדירה  

אחד הגזים ונתן  מחיר של X פחות 10 אחוז. לפני שהבנתי מה קורה טלפון מאחד המתווכים .ההוא רוצה לשרוף לך המכירה זה הכתובת של העו"ד שלי שיוציא לו מכתב התראה לא יעלה לך אגורה. תזכור מי עוזר לך.

יצא מכתב במייל  ובאותו הערב ירדה המודעה של המתווך הסורר.

יום שישי תנועה ערה של קונים מלווים במתווכים של  אתמול 

אחד בלי תיווך   חצי שעה בוידאו עם אשתו שנמצאת כרגע במוסקבה.

גם ציצי  החופש הגיעו עם קונה שככל הנראה היה מעוניין בהן ולא בדירה .

שבת  11:00 טלפון , אפשר לבוא לראות את הדירה  בהחלט אחרי שעה הגיע זוג בני כ 50.

מסיירים בדירה נראה שהם מבינים מה הם מחפשים שואלים שאלות רציניות .

מסתודדים בצד ואז בוא נשב .

הדירה מוצאת חן בעינינו . המחיר שאתה מבקש קצת גבוה תן כווץ  ונסגור .איך משלמים ? הכסף מוכן לא משכנתא מתי פינוי - מיידי  מתאים לנו . הורדתי   20 אלף ש"ח  כ 1% וסגרנו. 

יש לך עו"ד ? כן אני עונה טוף שולח לך טיוטת הסכם שתשלח לעו"ד שלך. מנוסח על ידי העו"ד שלי אבל מגן על שני הצדדים באחריות. 

העו"ד שלי הוא גם חבר. שבת אמרנו .  מרים לו טלפון תוכל לתת מבט . כן בהחלט  .שגר.

עובר 15 דקות העו"ד חוזר מבקש לשנות משהו  לא מהותי. הבחור מאשר את התיקון.

מתקן  מדפיסים חותמים מקבל שיק בנקאי על כמעט 10אחוז ממחיר העיסקה

המודעה מוסרת. 

למחרת ציצי החופש מגיעה לבד לסגור בלעדיות 

מסתבר הזוג הקונה כבר בעל כעשר דירות להשקעה.

תענוג של עיסקה.

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בתאריך 10.4.2026 בשעה 07:26, פינדר כתב:

לפני הרבה שנים, חבר שלי שידע בדיוק איפה הוא רוצה לקנות, הדפיס מודעות בסגנון ״ מחפש לרכוש דירה ללא תיווך בבניין זה״ והניח אותן בתיבות הדואר בבניינים המבוקשים. לו זה הצליח.

בימינו, המודעות של "מחפש לקנות דירה בבניין זה" הן של מתווכים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו שכבר כמה כתבו פה - גם מהניסיון שלי מכירה וקניה - הצלחתי בסוף רק בעזרת מתווך.

כשמכרתי פרסתי ביד2, חוץ מתווכחים אף אחד לא פנה אלי (והם ממש משגעים אותך) - עסקת המכירה כמעט נפלה בשלבים הסופיים כי המתווך אמר למתעניינים שיש 2 חניות (בפועל יש אחת ואפשר לדחוף עוד רכב אבל זה עדיין חניה אחת).

כשקניתי לא נתקלתי בפרסומים שלא דרך מתווכחים, מלבד דירה אחת שביקשו עליה מחיר מופרז.

הדירה שקניתי עמדה ריקה מספר חודשים ולא פורסמה בשום לוח/מדיה מלבד הפייסבוק האישי של המתווך - כלומר בלי המתווך לא הייתי יודע עליה.

במכירה דווקא כן הייתה תועלת למתווך, הוא עשה את כל משא המתן מול המוכרים ולמעשה לא פגשתי אותם עד לחתימה על הסכם המכר.

בנוסף זה לא האזור/תמהיל דירה שחיפשתי בהתחלה, רק לאחר שמתווך אחר חשף אותי לשכונה התחלתי להתעניין באזור - כלומר גם פה הייתה תועלת שנחשפתי לאופציות שלא חשבתי עליהם בעצמי.

מתוך ניסיון של ה"בדיעבד", אני יכול להגיד לך שאם אתה רוצה להגדיל סיכויים למצוא משהו ללא תיווך:

1. להתחיל לעקוב אחרי פרסומים של כונס נכסים (קבוצות פייסבוק/יד2/בידספיריט), אבל אתה צריך להיות החלטי ועם כסף נזיל.

2. להכנס לקבוצת וואסטאפ של השכונה/הבניין שאתה מחפש בו ולברר שם אם מישהו רוצה למכור.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

פשוט מבאס לשמוע. 

יגיע זמן שבו אצטרך למכור דירה, אני ממש ממש ממש לא רוצה לגעת במתווכים אבל נראה שהם לכדו את כל השוק ושאין ברירה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

מניסיוני של מכירת שתי דירות ללא תיווך, זה לא נכון .
מחיר ריאלי + מודעה נורמלית עם תמונות ומלל שמתאר את מצב הדירה, וזרם המתעניינים הגיע כל הזמן.
דירה אחת נמכרה קצת אחרי הקורונה ב2020 תוך כשבועיים,  הדירה השנייה נמכרה כשכבר היה משבר בשוק הנדל"ן עם ריבית גבוהה,  באמצע 24, תוך חודש.

רב המוכרים עצמאית נופלים על מודעה ללא מחיר/ מחיר מופרז יחסית לעסקאות דומות או/ו חוסר בתמונות או/ו טלפון שאינו זמין אף פעם.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם

מתעלק בעקבות משהו שרשם @ישה
מצאתם דירה טובה,
המחיר מקובל והבעלים נראים אחלה,
אבל - כדי להגיע למחיר סביר עבורכם, מבקש בעל הדירה חצי מהסכום במעמד חתימה על הסכם המכירה, כדי שיוכל להתקדם לדירה הבאה,
בנוסף, זקוק לשנה עד היציאה,
הכל יעוגן בחוזה מסודר, כולל צמתי התשלום (20% במעמד קבלת מפתח).

הייתם הולכים על זה?
אם כן, מה הייתם מכניסים לחוזה/הסכם? (מעבר להערת אזהרה בטאבו וכו')
אם לא, למה לא ומה הייתם משנים?

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לי זה נראה מוגזם. שייקח משכנתא או הלוואת גישור. אבל עדיף להתייעץ עם עורך דין.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...