Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שאני לא מצליח להבין.

יש סיבה שלא עושים בכל מקום גל ירוק ברמזורים?

אני נוסע, וממש רואים בעיניים איך העצירה בכל רמזור מוסיפה הרבה זמן לנסיעה ויוצרת פקקים, לכאורה בלי שום סיבה.

במידה ואין בזה הגיון אלא סתם עובד ציבור שעוד לא הגיע לזה, יש למי לפנות?

  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רמזור זה אחד המכשירים שעבר הכי מעט שדרוגים מאז שהומצא. כל שדרוג מוסיף לו עוד רמת תחזוקה ותחכום ונבדק ממיליון זוויות כי יש פה עניין בטיחותי של חיים ומוות.

 

אני מכיר לפחות 5 סטארטאפים שמבטיחים לשפר את זרימת התנועה בצורה משמעותית ע״י הפיכת רמזורים לחכמים. פשוט למשרד התחבורה יש תקציב שמספיק בקושי לתחזוקת שבר.

כמובן שלחלק 4 מיליארד שקל כדי לשלם כופר לנהגי מוניות על כניסת אובר מצאו...

פורסם

גל ירוק יכול לפעול רק בכיוון אחד בזמן נתון - שאר הכיוונים יצטרכו לתת לו זכות קדימה.

 

ועדיין יש מקום רב לשיפור התגובה לחיישני זיהוי רכבים בצומת או לפניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

גל ירוק בהחלט יכול לסייע לתנועה, ולעשות אותה מהירה יותר.

אבל, אכן לא עושים זאת מסיבות בטיחותיות (כפי שנכתב מעל), גם כי נהגים עלולים "לטוס" בדרכים עירוניות ולגרום לתאונות.

 

סיבה נוספת זה העדר תיאום - בחו"ל יש רשות אחת שמפקחת על כל הרמזורים באיזור או במדיה, ומווסתת את התנועה בצורה יעילה.

אצנו אין רשות כזאת - כל רשות (עיר/יישוב) משנה את החוקים בהתאם לאינטרסים שלה, והתוצאה - פגיעה בזרימת התנועה.

היו נסיונות ליצור רשות ארצית אחת,בדומה לחו"ל,  אבל זה נפל מסיבות פוליטיות.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

גל ירוק יכול לפעול רק בכיוון אחד בזמן נתון - שאר הכיוונים יצטרכו לתת לו זכות קדימה.

 

ועדיין יש מקום רב לשיפור התגובה לחיישני זיהוי רכבים בצומת או לפניה.

לא לגמרי הבנתי למה אי אפשר לעשות גל ירוק, לכל כבי בפני עצמו, כלומר לדוגמא, בצומת דקה תהיה בשביל הגל הירוק שמגיע ממזרח ודקה אחר כך תשתלב בגל  הירוק שמגיע מדרום.

דבר שני, אני מדבר על כך שגם לכביש ראשי, אין גל ירוק, עד כמה שאני שמתי לב, בתחילת 443, אין גל ירוק כשהשתלבויות שם, הן ממושבים כפר נוער וכו'.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ירון דורפמן כתב:

לא לגמרי הבנתי למה אי אפשר לעשות גל ירוק, לכל כבי בפני עצמו, כלומר לדוגמא, בצומת דקה תהיה בשביל הגל הירוק שמגיע ממזרח ודקה אחר כך תשתלב בגל  הירוק שמגיע מדרום.

כי המציאות מורכבת יותר מכביש אחד ארוך שחוצים אותו כמה אחרים, ויש רכב אחד שנוסע לאורכו ויכול להספיק הכל בגל הירוק.

מדובר על מערכת כבישים מורכבת, עם צרכנים שונים שלפעמים מתנגשים, עם שינויים לאורך שעות היום. אתה יכול להיות בטוח שאם זה היה כל כך פשוט, היו עושים את זה.

 

מעבר לכך שכמו שנאמר, לפעמים רוצים להאט את התנועה בכוונה. משיקולי בטיחות, או צוואר בקבוק בהמשך.

 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

אתה יכול להיות בטוח שאם זה היה כל כך פשוט, היו עושים את זה.

סליחה, אבל :rofl::rofl::rofl::rofl:.

לפני כשעה, Be roo כתב:

מעבר לכך שכמו שנאמר, לפעמים רוצים להאט את התנועה בכוונה. משיקולי בטיחות, או צוואר בקבוק בהמשך.

או סתם תכנון גרוע ומטומטם של הכביש. 

או התחשבות בנהגים שלא באמת צריכים להיות על הכביש, בינינו, כי קשה להם עם כיכר בעלת יותר מנתיב יחיד. 

 

ברחוב שאני עובר בו יום יום, היו הייתה לה כיכר שכזו. דו נתיבית, צרה קצת. אבל לפחות היא נעשתה נמוכה, כדי שיהיה אפשר לעלות עליה עם הגלגלים בשקט במקרה הצורך (והיו הרבה מקרי צורך. כי הנהג הממוצע לא ממש יודע לשמור על נתיב בכיכר כזו). 

זה כנראה הפריע לאיזו גברת מגונדרת, שהיא בתפקיד בכיר בעירייה וגרה מאד קרוב לרחוב הזה (או אפילו באותו הרחוב). 

אז ממש לאחרונה סידרו שם את הכיכר, כך שהיא תהיה עם רק נתיב אחד ויחיד, אין עוד מלבדו. 

2 נתיבים מצטמצמים להם לאחד, ומתרחבים שוב אחרי הכיכר. 

למה? 

ככה. 

ככה זה גם מאלץ את הנהגים להאט לפני הכיכר. 

זה גם מאלץ את האוטובוסים לעלות טיפה על המדרכה, כי הכיכר קטנה מדי עכשיו בשבילהם לעבור בה. 

 

לא חסרים גם כבישים "רגילים" עם צימצום ופתיחה של נתיבים. אני עובר כמה כאלו, כל יום. סיוט. 

למה צימצום? לא יודע. ממילא זה נפתח אחרי זה, והכביש רחב דיו בשביל לאפשר 2 נתיבים צרים יחסית (הרי אין תקן שעוקבים אחריו ברוחב כביש! תרצי, תקני, לא תרצי לא תקני). אז לא. 2 הופכים לאחד ויחיד, אין עוד מלבדו. ממשיך כמה מטרים. הופה! נפתח מחדש ל-2. WTF. 

 

זהו, פרקתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 26 דקות, ברווז כתב:

ככה זה גם מאלץ את הנהגים להאט לפני הכיכר.

זו אחת המטרות המוגדרות של מעגלי תנועה.

 

בחו״ל, איפה שיש מקום, מגדילים לעשות ולפני הכיכר יש ״שיקן״ שגורם לנהגים להאט עוד בגישה לכיכר.

יותר מזה, יש רמזורים בכניסה לכפרים, שכל תפקידם הוא להפוך לאדום אם אתה מגיע מעל מהירות מסויימת, כדי שלא תחצה את הכפר כאילו אתה עדיין בכביש בינעירוני.

 

המחשבה שכל מטרת התשתיות היא לאפשר תמיד תנועה רציפה מוטעית מיסודה. 

וכמובן יש גם אילוצים אחרים, של גאוגרפיה, עלויות... שלא לדבר על צרכנים שונים של התשתיות, שלא לכולם יש אותן דרישות.

וכן, יש גם תכנון ו/או יישום גרוע. רק שלפעמים זה מכוון.

  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

למה צימצום? לא יודע.

כמו שנכתב, בשביל להאט את התנועה ולפחות זה עדיף פי כמה וכמה על פסי האטה.

פורסם

כדי שגל ירוק יפעל יש צורך שהנהגים ינהגו במהירות הנכונה. הממהרים, וגם האיטיים, יגיעו לאדום.

 

אי פעם, בשנות ה-60, הותקנו בכביש חיפה-עכו רמזורים שהציגו את המספרים 40,50,60. בכל רגע הואר המספר שהציג את המהירות המומלצת על מנת להגיע לרמזור הבא כשהוא ירוק. המתקנים האלה הוסרו לאחר מספר שנים.

  • מעניין 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אם כבר ברמזורים עסקינן, לדעתי צריך לבטל את רוב הרמזורים במרכזי ערים בסופי שבוע, למעט רמזורים בכבישים רחבים ו/או עמוסים/מסוכנים.

לעיתים קרובות מדי אתה עומד ברמזורים דקות ארוכות כי הן נועדו לתת העדפה לנתיב שבאמצע שבוע הוא עמוס ביותר ולמעשה בשבת הוא ריק לחלוטין ויוצא שאף אחד לא נוסע

בערים גדולות שיש 5-6 או יותר רמזורים כדי לצאת לכביש מהיר זה משנה משמעותית את זמני הנסיעה 

גם בלילות זה יכול לתפוס. אני רואה לעיתים קרובות שכשרמזור במצב צהוב מהבהב התנועה זורמת יפה ללא בעיות מיוחדות(שוב, באיזורים שאינן מרכזיים, עמוסים או בעייתיים מבחינת ראות/סכנה)

פורסם (נערך)

ברחוב אחוזה ברעננה יש גל ירוק למי שנוסע קמ"שים בודדים מתחת למהירות המותרת(50) אני לא זוכר בדיוק כמה, עבר יותר מעשור מאז נסעתי שם דרך קבע בלילות בדרך הביתה מהעבודה. נהגים חסרי סבלנות היו מאיצים לכל רמזור אדום על 70 קמ"ש ואני הייתי ממשיך להתגלגל ב45 מספר קילומטרים בלי לעצור פעם אחת.

@sperial זה נכון שהגל יהיה רק לכיוון אחד, ךכן רצוי שהוא יהיה גל לרחוב הראשי, בו יש רצף של נסיעה ישר. זה פחות סביר שיהיה גל לתנועה שחוצה את הרחוב הראשי.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

פות״ש - אני מקשר לך ספר עב כרס. מציע לך לעיין במבוא לפרק 7.

@EliC25 גם לאורך רחוב אחד הגל הירוק יפעל בכיוון אחד - בכיוון הנגדי הוא לא יוכל לפעול כי פניות שמאלה מהכיוון הנגדי יצריכו סגירת רמזור, וזנבות של ממתינים לפניה יחסמו נתיבים.

  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • תוכן חדש...