Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירי מוסך

razi_pazi

פוסטים מומלצים

על פניו מחיר מאוד הוגן.

אבל צריך לדעת מי יצרן של החלקים שאינם מקוריים

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, yahaga כתב:

אבל שים לב שבאיגניס (מניסיון) צלחות בלם קדמיות לא איכותיות יגרמו לרעידות בהגה

זה נכון לכל רכב. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שהמחירים בסדר גמור לגמרי...

עם חלקים לא מקוריים של היצרן לדעתי אין בעיה, אבל אני אישית לא הייתי מרכיב שוקי-בזוקי סיני בהגזמה, אלא משהו שהוא OEM (ומן הסתם בטווח מחיר אמצעי כלשהוא) או חלקים שהם כן מאיכות טובה (Bosch וכו'?).

יש פה את דברים הקלאסיים שהמוסכים אוהבים "לדחוף" למי שממש עצלן או שאין לו זמן להשקיע את המינימום ברכב:

1. תוסף למערכת דלק - מיותר מאוד. אפשר לקנות לבד מה שרוצים ולהוסיף לבד למיכל הדלק מבלי לשלם עבודה/מע"מ.

2. מסנן אוויר למזגן (Cabin filter) - מיותר מאוד. אפשר לקנות ולהרכיב לבד מבלי לשלם עליו עבודה/מע"מ, עולה 30~ ש"ח בכל חנות חלפים ואפשר להרכיב לבד בדר"כ בקלילות רבה.

3. החלפת נורה אור אחורי (אני מניח לפי המחיר שלא הוחלפה המנורה עצמה, אלא רק הנורה) - נורה טובה זה כלום כסף (20~ ש"ח?) ובדר"כ התעסקות קלה.

אגב, במוסך שטיפלתי בו בטיפול האחרון (מוסך יבואן יקרן בצורה מוגזמת של לובינסקי - הפעם הראשונה והאחרונה שאטפל אצלם) ביקשתי במפורש וגם חזרתי על עצמי ודאגתי שלא יוסיפו את כל התוספות הקלאסיות הבטלות בשישים הללו שמנפחות את המחיר הסופי והכואב מאוד של הטיפול.

לבעלים הקודמים, שלא הזיז אצבע בכל מה שקשור להתעסקות ברכב, היו עושים הכל - מילוי נוזל שמשות במחיר מטומטם, החלפת מגב קדמי ואחורי בכל טיפול במחיר מטומטם (בלי קשר לבלאי), מסנן מזגן (קבינה) במחיר מטומטם.

אצלי אין דברים כאלו. יש גבול לכל פיגור.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, DAHUJI כתב:

עם חלקים לא מקוריים של היצרן לדעתי אין בעיה, אבל אני אישית לא הייתי מרכיב שוקי-בזוקי סיני בהגזמה, אלא משהו שהוא OEM (ומן הסתם בטווח מחיר אמצעי כלשהוא) או חלקים שהם כן מאיכות טובה (Bosch וכו'?).

מההיכרות שלי איתו אני משוכנע שאלו חלפים ראויים ולא זבל.

אם יש דבר אחד שרציתי לוודא זה את המחיר

לפני 11 שעות, DAHUJI כתב:

יש פה את דברים הקלאסיים שהמוסכים אוהבים "לדחוף" למי שממש עצלן או שאין לו זמן להשקיע את המינימום ברכב:

1. תוסף למערכת דלק - מיותר מאוד. אפשר לקנות לבד מה שרוצים ולהוסיף לבד למיכל הדלק מבלי לשלם עבודה/מע"מ.

2. מסנן אוויר למזגן (Cabin filter) - מיותר מאוד. אפשר לקנות ולהרכיב לבד מבלי לשלם עליו עבודה/מע"מ, עולה 30~ ש"ח בכל חנות חלפים ואפשר להרכיב לבד בדר"כ בקלילות רבה.

3. החלפת נורה אור אחורי (אני מניח לפי המחיר שלא הוחלפה המנורה עצמה, אלא רק הנורה) - נורה טובה זה כלום כסף (20~ ש"ח?) ובדר"כ התעסקות קלה.

זה ברור לי לחלוטין. ואני בסדר עם זה

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי תוסף דלק - לא רוצה להכנס לויכוח הזה שרץ כבר 70 שנה. רק לציין שבמוסך יבואן סוזוקי שאצלו אני מטפל כבר קרוב ל-25 שנה מוכרים לי תוסף שנושא את המיתוג סוזוקי. אני מניח שהיבואן לא היה מתעסק עם המיתוג בלי איזו המלצה. מצד שני, אותו מוסך גובה תמורת מגבים את המחיר של הום סנטר, וכולל בו את 2 דקות העבודה.

לגבי ה״מנורות האחוריות״ - בכמה נורות מדובר? אם אחת זה יקר. אם כמה אז אולי המחיר סביר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, waterman כתב:

רק לי נראה מוזר שהוחלפו שתי צלחות ורק סט אחד של דיסקיות?

מה מוזר לך ?

הרב תקין. מאחורה דרמים.

חשבון מעניין,מצד אחת לא לקחו כסף על החלפת ברקסים מקדימה מצד השני דחפו תוספת דלק.

• מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, alechko01 כתב:

מה מוזר לך ?

עד כה לא נתקלתי בהחלפת צלחות בלימה מבלי להחליף במקביל רפידות.

בד״כ מחליפים צלחות כל 2-3 החלפות של רפידות.

לא ברור לי השימוש ברפידות הישנות (באם אכן כך) לאחר החלפת צלחת באותו צד, שהרי סביר ששחיקת הרפידות בשני הצדדים די דומה.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, waterman כתב:

סט של רפידות הוא לסרן שלם, 2 צדדים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, waterman כתב:

סט אחד של דיסקיות= 4 רפידות בלם

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שהוא התכוון לענין שתחת כמות מופיע '2' עבור סט צלחות ורק '1' עבור סט דסקיות.

כך שלפי ההגיון שלכם (ושל כולנו תכלס, כי בשימוש במילה סט משתמע שמספר החלקים הוא עבור שני צידי הסרן) הנ"ל אמור להיות עבור 4 צלחות ולא רק זוג.

מעבר לשאר הדברים שנאמרו, רק לוודא כי בהחלפת נוזל בלם מדובר בניקוז מלא ולא רק שאיבה והחלפה של הנוזל במאגר.

וזכותך לדעת מה בדיוק תוצרת החלפים שיותקנו ולא רק לסמוך על עיוור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...