Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא שמן פז, איזה שמן גרמני שעומד בתקן. אחרי הטיפול הייתי ביום מסלול אחד (פצאל) וזהו. בעונה החמה אני לא הולך למסלולים. לפני העונה הקרובה אני אבצע טיפול שני. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 5 שעות, oryo כתב:

כמות העוקצנות והשיח המאצ'ואיסטי הרעיל כאן Is too damn high. 

רכב ספורטיבי זה תחביב, כל אחד סופג את זה אחרת, וכשיש צורך בפשרה הכוללת שימושיות יומיומית אז בכלל. 

פרקש לא לגמרי הבנתי, יש לך 205 שלך בחניה, או שכן כלשהו? 

אם כן, להשתמש בה כרכב מסלול, מה שרשמת בחצי צחוק, זה רעיון לא רע בכלל. ברור שלא תקבע שיאי זמני הקפה, אבל תוכל להתחרע עליה במסלול בלי לחשוש לארנק או לבריאות, והרכב עצמו חמוד ומתקשר. 

לדעתי, עם ההאצ'ים אתה תגלה ש'תפסת מרובה לא תפסת' - לא כי יש בעיה עם הוטהאצ' אלא כי יש בעיה עם האקסית, טובה מדי. 

הג'וליה לא-תלתן תהיה מגושמת מדי למסלול, אבל רכב נאה ומגניב. 

אגב הנה ספוילר, אתה בסוף תקנה טסלה אז תפסיק לחפור לעצמך בראש 😅 

doja-cat.gif

גם התלתן לא עושה את העבודה של מיאטה\ברז\ספיידר\משהו-ייעודי-אחר שכנראה בתורן לא עושות את העבודה של משהו כמו אטום\BAC\אופנוע, וזו אחת הסיבות שנפרדתי משלי בזמנו (אז העבודה עוד היתה remote only אז הרכב היה פאן נטו ולא קומיוט)

פורסם
לפני 4 שעות, כוכב השחר כתב:

גם התלתן לא עושה את העבודה של מיאטה\ברז\ספיידר\משהו-ייעודי-אחר שכנראה בתורן לא עושות את העבודה של משהו כמו אטום

ולכן לרכוש אחת זו החלטה רציונלית וסבירה לחלוטין אשר כל אדם נורמלי היה עושה, תודה על ההודעה אעביר את זה לאשתי ואולי אחזור לישון במיטה סוף סוף.

• מצחיק 5

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 15 דקות, oryo כתב:

ולכן לרכוש אחת זו החלטה רציונלית וסבירה לחלוטין אשר כל אדם נורמלי היה עושה, תודה על ההודעה אעביר את זה לאשתי ואולי אחזור לישון במיטה סוף סוף.

אני באמת במחנה שחושב שאם יש לך מקום בגרז' ולא בוער לך ה 11% (בממוצע) שתפסיד ב SP500 על ה 50-60K של האטום, ובהינתן שאתה הולך לנסוע בזהירות ולא להגיע למצב שאתה צריך מנגונני בטיחות או כריות אוויר - זה די רציונאלי. מכונת פאן ייעודית. הסיבה שאני חושב שלי אישית תהיה בעיה עם כלי כזה היא אותה סיבה שאף פעם לא עליתי על אופנוע - אני רוצה לדעת שאם אני או מישהו אחר ב highway9 מפשל בצורה כלשהי אני לא פשוט מת 😂

פורסם
לפני 10 שעות, BRAVO30 כתב:

נהגתי ברכב הזה מספר פעמים ואני לא יודע אם הוא באמת מוערך פה מספיק וחבל שלא. מבחינתי זו הוט האץ' כמעט מושלמת (ולא מעניין אותי עכשיו פלסטיקה של יונדאי וכל השטויות. הכמעט זה בגלל תנוחת נהיגה לא מספיק נמוכה בעיניי שזו מגרעה). הרכב הזה מענג בטירוף ברגע שמתמסרים אליו וסומכים עליו (אז גם יש בטחון לנהוג בלי בקרה ופשוט ליהנות מהשלדה המבריקה), לא מעניין בכלל שזו הנעה קדמית עם איך שהדיפ' עובד שם, מספק טונות של כיף עם התנהגות פשוט מושלמת וחיבור חזק לנהג שלא מוצאים ברכבים דומים. גם המנוע והגיר לא מאכזבים בכלל והבלמים מצויינים! הרכב מבחינתי יכול לשמש כדיילי לחלוטין ואני אישית התאהבתי אבל אין כסף..

הייתי ממש רוצה לנהוג בגרסה הידנית ולהבין את ההבדלים (חוץ מהכיף של הידני)  כי אני יודע שהנוכחית עברה אי אלו ליטושים שתהיה יותר "פיין".

כן גם אני הייתי שמח לנהוג במסלול באחת כזו.

ממה שאני שמעתי מאנשים שעברו מ- ST, שזה אמנם רכב עם הנעה קדמית, אבל עם תסביך קשה שחושבת שהיא עם הנעה אחורית, ל- i30N ידנית, הם הרגישו בבית מבחינת התנהגות, כלומר רכב עם שלדה טובה באמת, וזריקת תחת שמאפשרת הנאה גדולה, סחטיין על יונדאי שהצליחו להוציא משהו כזה..

בנוסף תוסיף למשוואה את רשימת האבזור שהרכב הזה מגיע איתו ובהחלט תגיע להוט האץ' מושלמת או כמעט מושלמת(בכל זאת עדיין יש את הקטגוריה המכובדת של פוקוס RS, אאודי RS3, מרצדס A45)

כמובן שמבחינת פרקטיות ודיילי אז היא עונה על זה בגדול, במיוחד למי שיחפש גרסה אוטומטית

• רעיון טוב! 1

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם
בתאריך 20.9.2024 בשעה 18:49, this_is_me כתב:

בכל מקרה אסתי שלי פגשה מישהי אחרת אתמול וחשבתי לשתף, כי משום מה לא העלו אותה פה כאופציה:

2 המכוניות נדירות מאוד מאוד.

אם כתבת פעם סקירה על שלך יהיה נחמד ללינק ואם לא...אז הגיע הזמן.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 21.9.2024 בשעה 08:13, GTאי כתב:

אבל הדבר האחרון שBRZ עונה להגדרה שלו זה פשרה

היא לחלוטין פשרה מבחינת כוח/ביצועים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

היא לחלוטין פשרה מבחינת כוח/ביצועים.

אין רכב ביקום שהוא לא פשרה במשהו. 

בהקשר למה שציינת, מבחינת כוח/ביצועים ביחס לתקציב היא עומדת יפה מול התחרות (רכבי בנזין ספורטיביים כמובן)

אולי זה היה נכון לדור הראשון לא לשני שכבר מספק ביצועים לא רעים ביחס למחיר של הרכב. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, this_is_me כתב:

כמובן שמבחינת פרקטיות ודיילי אז היא עונה על זה בגדול, במיוחד למי שיחפש גרסה אוטומטית

שמעתי וקראתי עליה הרבה דברים טובים, אבל שמועות (לא יודע אם מבוססות או לא) על גיר לא אפוי לגמרי הפחידו אותי... גיר כפול מצמדים חדש הוא תמיד מתכון לצרות ועלויות התיקון תמיד גבוהות מאוד ובהרבה מקרים לא חלק מהאחריות ("בלאי").

אני חושב שכפי שרשמו לי בעלי נסיון לאחר שחוויתי רכב כמו הBRZ יש סיכוי לא רע שאתאכזב מהוט האצ' "סטנדרטית". מכונת קרב מערבת ומענגת כמו הType R שכנראה כן הייתה עונה על כל הדרישות (פרט לאוטומט, אבל נגיד שעל זה סולחים) רחוקה מהישג יד (נמכרות במחיר שאני לא מוכן להוציא על הוט האצ' טובה ככל שתהיה, גם על רכב משומש אנשים מבקשים 300K... המחירון 270K אגב).
כפי שאני רואה את זה כרגע יש לי שתי אופציות:
1. להתעלם לחלוטין מעניין הספורטיביות, לקנות רכב שיקח אותי לעבודה, אולי עם ערך מוסף (ג'יפ/חשמלי/וורמ האצ' סטייל 308GT/מנהלים סטייל מאזדה 6) ובהנתן שבאמת יחסר לי הדבר (וקצת עצוב לי פתאום שהיא לא בחניה שלי...) לקנות עוד משהו שיענה על הדרישה הזו.
2. לעשות פניית פרסה ולקנות BRZ ולהיות מחוייב לזה, היא תשמש כרכב עיקרי שלי ולא פסל/צעצוע. יש סיכוי שאם הייתי פועל ככה מהתחלה בכלל לא היינו מנהלים את הדיון הזה עכשיו אלה רק שיתוף של "סיכום שנה".

אני חושב שהאופציה של טסלה פרפורמנס כנראה יורדת, מדובר בהשקעה גדולה שלא בטוח שתענה על כל הדרישות, אם כבר נראה לי שיותר הגיוני לקנות את הגרסה הפשוטה (ההפרש בינהן הוא 80K בערך) ככה אוכל לשקול תוספת בעתיד אם אחליט ללכת על אופציה 1 למשל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 58 דקות, nadavd4 כתב:

מה רע בפשרה?

מה רע בצבע כתום?

לפני 53 דקות, Doron_Z כתב:

אין רכב ביקום שהוא לא פשרה במשהו. 

אוקי. ו... איך זה קשור למה שכתבתי?

לפני 53 דקות, Doron_Z כתב:

בהקשר למה שציינת, מבחינת כוח/ביצועים ביחס לתקציב היא עומדת יפה מול התחרות (רכבי בנזין ספורטיביים כמובן)

קשה לי להתייחס לביטוי סובייקטיבי כמו ״עומדת יפה״.

הדור הראשון משמעותית איטית מהוט האצ׳ מתורבתת, ונתוני המנוע שלה לא מתקרבים, בטח לא מבחינת מומנט.

לפני כשעה, Dan___ כתב:

במסלול מירוצים אין צורך בכוח ואחיזה.

ברור שאין. כל מכוניות המסלול בנויות לחולשה בקו ישר ואיטיות בסיבובים.

כבודו נהג פעם במכונית מסלול?

במסלול...?

אני שוקל להוסיף את הציטוט למעלה לחתימה שלי

• אהבתי 1
  • מצחיק 7

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 31 דקות, falou כתב:

קשה לי להתייחס לביטוי סובייקטיבי כמו ״עומדת יפה״.

הדור הראשון משמעותית איטית מהוט האצ׳ מתורבתת, ונתוני המנוע שלה לא מתקרבים, בטח לא מבחינת מומנט.

הדגשתי ספציפית דור 2. אתה צודק שבדור ראשון זאת היתה הפשרה ביחס ליעוד של הרכב

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...