Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, falou כתב:

מה רע בצבע כתום?

אוקי. ו... איך זה קשור למה שכתבתי?

קשה לי להתייחס לביטוי סובייקטיבי כמו ״עומדת יפה״.

הדור הראשון משמעותית איטית מהוט האצ׳ מתורבתת, ונתוני המנוע שלה לא מתקרבים, בטח לא מבחינת מומנט.

ברור שאין. כל מכוניות המסלול בנויות לחולשה בקו ישר ואיטיות בסיבובים.

כבודו נהג פעם במכונית מסלול?

במסלול...?

אני שוקל להוסיף את הציטוט למעלה לחתימה שלי

שמע, יש לך דרך מעניינת לתרום לדיון.

וכן, גם מה שרשמתי זה סוביקטיבי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, GTאי כתב:

שמע, יש לך דרך מעניינת לתרום לדיון.

וכן, גם מה שרשמתי זה סוביקטיבי.

אבל אני לא הגבתי למה שרשמת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Doron_Z כתב:

הדגשתי ספציפית דור 2. אתה צודק שבדור ראשון זאת היתה הפשרה ביחס ליעוד של הרכב

ועדיין גם דור 2 תקבל כנראה בראש מההוט האצ' החזקות.
אני חושב שאם מסתכלים על הBRZ ועל היכולות המאוד גבוהות שלה קל לראות שהרכב יכול היה להתמודד בלי בעיה עם הרבה יותר כוח בהנחה והיו משפרים גם את הבלמים.
זה היה שם את הרכב במקום אחר לגמרי מבחינת מחיר אני מסכים, אולי גם היה הורס חלק מהאופי של הרכב (כנראה שזה היה דורש טורבו) וממה שהוא דורש מהנהג (על טעויות משלמים, ואם מפסידים מהירות הכוח לא יפצה על זה), אבל כן, מבחינת פלטפורמה הBRZ מסוגלת להרבה יותר.

לי בכל אופן אף פעם לא היה חשוב כמה אני מהיר או אם עוקפים אותי. נהנתי גם בלי לרדוף אחרי זמנים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 18 דקות, falou כתב:

ברור שאין. כל מכוניות המסלול בנויות לחולשה בקו ישר ואיטיות בסיבובים.

כבודו נהג פעם במכונית מסלול?

במסלול...?

למרבה האבסורד זה בדיוק מה שהדיוט שקורא את השרשור יבין ממנו. שספורטיביות נמדדת במידת הנאה, ולא נגיד בזמן הקפה.

לשאלתך - לא שזה רלוונטי - נהגתי בסינגל סיטרים, קייטרהאם, M3 ו911 במסלול. 

לפני כשעה, farkash7 כתב:

אני חושב שהאופציה של טסלה פרפורמנס כנראה יורדת, מדובר בהשקעה גדולה שלא בטוח שתענה על כל הדרישות, אם כבר נראה לי שיותר הגיוני לקנות את הגרסה הפשוטה (ההפרש בינהן הוא 80K בערך) ככה אוכל לשקול תוספת בעתיד אם אחליט ללכת על אופציה 1 למשל.

זה עולם אחר ושווה כל שקל. גם הפער בין הפרפורמנס ללונג ריינג׳ שעומד על 45,000 שח, מוצדק לחלוטין.

אם היו מציעים לך את הקופרה ב270, היית קונה?

פורסם
לפני 1 דקה, Dan___ כתב:

מרבה האבסורד זה בדיוק מה שהדיוט שקורא את השרשור יבין ממנו. שספורטיביות נמדדת במידת הנאה, ולא נגיד בזמן הקפה

באמת?!

כי אני לא רואה באף אחת מהמכוניות שציינת הצטיינות באיטיות ומיעוט באחיזה, ככה שאני מבין שהן לא היו מהנות?

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

לי בכל אופן אף פעם לא היה חשוב כמה אני מהיר או אם עוקפים אותי. נהנתי גם בלי לרדוף אחרי זמנים.

וזו בדיוק הסיבה למה הוט האצ תתאים לך בול. גם תוכל להנות במסלול (כי אם אתה בא רק להנות הוט האצ מספיקה) וגם תהנה ממנה ביום יום בלי להתפשר על שימושיות.

אגב, גם אם ב BRZ אתה מקבל בראש מהוט האצ חזקות (אני חולק עליך, הפער לא כזה גדול, בטח אם אתה משדרג את מערכת הבלימה), עדיין יותר כיף לעשות עליה את ההקפה... ולמי שקונה את הרכב הזה זה הפרמטר היותר חשוב.

פורסם (נערך)

שוב כמו שרשמתי, לי עניין הזמנים פחות היה פאקטור וגם אם עקפה אותי גולף GTI זה עניין לי את קצה הישבן באמת.
כן, לקחתי הדרכה כדי ללמוד מה זה קווים נכונים, כדי להשתפר, אבל המטרה לא הייתה להיות הכי מהיר אלה ללמוד.
נהנתי מאוד מהBRZ במסלול למרות שהיא לא הייתה הכי מהירה ואולי גם בגלל, כמו שרשמתי היא דורשת הרבה יותר מאמץ מהנהג ואין 400 כ"ס שיצילו אותך מבלימה מוקדמת מדי למשל.

פאלו יש מצב שהוא היה ציני... מדברים פה אנשים רק על "תחושה" ו"מעורבות" ומבטלים את הטסלה, כאילו שרכב בלי יכולות ספורטיביות אבל עם הרבה כוח יוכל להצליח להקיף מסלול מהר. אני חושב שלשם הוא מכוון, שלטסלה יש יכולות כאלו גם אם היא פחות אנלוגית.

לפני 12 דקות, Dan___ כתב:

זה עולם אחר ושווה כל שקל. גם הפער בין הפרפורמנס ללונג ריינג׳ שעומד על 45,000 שח, מוצדק לחלוטין.

אם היו מציעים לך את הקופרה ב270, היית קונה?

זה בדיוק המחיר של החדשה אני חושב...
לשלאתך לא. לא הייתי קונה קופרה רגילה. לא אוהב את הרכב.
אולי הוא טוב, אבל אני לא אוהב את מה שמגיע עם המותג...
אם היו מביאים את הסטיישן זה כבר סיפור אחר, סיכוי טוב שבמקרה הזה הייתי מחליף את הסמל בסמל של סיאט אגב 😃.

לגבי הטסלה, אולי אתה צודק. הפער בין הSR לLR מורגש, מאוד. הP כבר מביאה איתה מעבר לביצועים אפשרויות קינפוג מאוד מעניינות.
נראה... אני צריך לנסוע עליה מתישהו השבוע.

פורסם
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

ועדיין גם דור 2 תקבל כנראה בראש מההוט האצ' החזקות.

אני לא מבין את הביטוי ״תקבל בראש״.

אם הכוונה שיהיו מהירות יותר במסלול, זה תלוי במכונית הספיציצית ותלוי במסלול... 

ועדיין שינוי צמיגים יכול להטות את הכף לכאן או לכאן (כל זמן שהפערים לא עצומים).

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אני חושב שאם מסתכלים על הBRZ ועל היכולות המאוד גבוהות שלה קל לראות שהרכב יכול היה להתמודד בלי בעיה עם הרבה יותר כוח בהנחה והיו משפרים גם את הבלמים.

שיפור בלמים זה משהו שכל מכונית יכולה להנות ממנו, בטח בשימוש במסלול.

פורסם

זה שפת העמך ללהקיף את המסלול מהר יותר.
צמיגים יכולים להוריד לא מעט מסכים.
בסך הכל רציתי לומר שגם בBRZ החדשה יש פשרות. בסופו של דבר היצרן רצה לכוון למוצר במחיר מסויים. הפלטפורמה עצמה יכלה להתמודד עם עוד 100 כ"ס בקלות.

פורסם

דור 2 משופרת לאחיזה ובלימה עושה סביב 1:01 במטורסיטי. צריך הוט האץ' מאד טובה כדי להגיע לשם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

יש כאלו גם לא משופרות (מאמין שType R מהדור האחרון תהיה מהירה יותר).
שיפור אחיזה לגיטימי, הצמיגים שמגיעים איתה די שיט והם לא חלק מהרכב. שיפור בלימה זה כבר מראה שהתפשרו על משהו ברכב...
כמו שאמרתי, לי בכל מקרה זה לא שינה יותר מדי, רק אמרתי שגם הBRZ בדור האחרון היא פשרה כדי שהיא תעלה רק 30K$ היו צריכים להתפשר על משהו.
הרכב עצמו היה מסתדר גם עם עוד 300-400 כ"ס בלי בעיה.

פורסם
לפני 28 דקות, Dan___ כתב:

למרבה האבסורד זה בדיוק מה שהדיוט שקורא את השרשור יבין ממנו. שספורטיביות נמדדת במידת הנאה, ולא נגיד בזמן הקפה.

לא זה לא. מה שנכתב זה שזמנים בלבד או מהירות קו ישר בלבד אינם אינדיקציה מספקת להיות הרכב ספורטיבי אם לאו. וזאת הנקודה העיקרית.

Just now, farkash7 כתב:

כמו שאמרתי, לי בכל מקרה זה לא שינה יותר מדי, רק אמרתי שגם הBRZ בדור האחרון היא פשרה כדי שהיא תעלה רק 30K$ היו צריכים להתפשר על משהו.

ה-CTR האחרונה מאד חריגה, גם ברמת הביצועים וגם ברמת המחיר.

וכל רכב באשר הוא הוא פשרה.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש כ״כ הרבה משתנים, מה הרכב, מה המסלול, מי הנהג, צמיגים, בלמים... זה חסר משמעות להשוות, אלא אם באמת מדובר במכוניות שהפערים ביניהם מאוד משמעותיים.

וכן, יש מסלולים שמכונית יכולה לשעמם בהם, כי אין לה מספיק כוח. אם אתה עם הדוושה ברצפה רב הזמן ומרגיש שאתה נוהג לאט, יחסית לאחיזה של המכונית, זה לא כיף. ואפשר להיות במכונית מאוד חזקה שלא מתנהגת באופן שכיף לך (זה גם סובייקטיבי) וגם לא כיף. ואולי לא כיף מבחינת התנהגות אבל כיף מבחינת כוח/תאוצה ומהירות.

בקיצור, זה גם סובייקטיבי (טעם וריח) וגם פרטני (איזו מכונית, באיזה מצב, באיזה מסלול).

ככה שכל הניסיון לקבוע מסמרות באיזו מכונית היא יותר או פחות, קצת עקר מעיקרו.

אם יודע מי שרוכש מה הוא אוהב, באילו מסלולים הוא מתעתד לנהוג וכו׳, שיתפור את הרכב לטעמו. ואם זה טסלה... אז טסלה. יש כאלו שאוהבים בחורות שטוחות עם תחת פחוס ומי אנחנו שנגיד להם אחרת?!

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, farkash7 כתב:

שיפור אחיזה לגיטימי, הצמיגים שמגיעים איתה די שיט והם לא חלק מהרכב. שיפור בלימה זה כבר מראה שהתפשרו על משהו ברכב...

דיברתי על רכבים ברמת המחיר שלה. הטייפ אר לא ברמת המחיר שלה לא בארץ וגם לא בחו״ל. כולה תוספת של מעל 100 אלף שקל. 

ברמת המחיר שלה דור 2 כמו שרומן ציין מביאה ביצועים טובים, יותר גם מרוב ההוט האצ׳ים (שברובן אגב עולות בארץ יותר אם מדברים על המשפחתיות החמות) 

כמובן לא מזכיר דברים סובייקטיביים כמו הנאה ותקשורת ששם היא רמה מעל הרכבים הנ״ל. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...