Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוונסיס שלי הישנה למדי :2005,התחילה לקרטע בדרך כלל לכמה שניות ואז נוסעת יפה יחסית,

הנורת מנוע דולקת כבר שבע שנים מהיום שרגשתי אותה ותמיד העברתי אותה טסט בלי שום בעייה ,

אם נכשלתי זה על נזילה מצינור בלם וכו וכו,

על כל פנים אני יודע שיש בעייה בחיישן חמצן, זה מורגש גם בצריכת דלק גבוהה יותר,

במוסך מורשה טענו שעלי להחליף 4 חיישנים-ווט דה פאק?

אני מבין שיש חיישן קדמי ואחורי ,

אבל האם יש לאוונסיס 2005 4 חיישנים?

כמו כן מה העלות בערך להחלפת החיישנים , והאם בעיה בחיישן או בחיישנים בהכרח גם גורמת נזק חסר תקנה בממיר הקטליטי?

ושאלה אחרונה:האם מישהו מכיר מקום אמין באזור הצפון שיכול לבצע את התיקון בצורה מקצועית ובעלות סבירה?

פורסם

חיישן קדמי משפיע על צריכת הדלק והממיר.

חיישן אחורי תפקידו לנטר (מוניטור) על הממיר ולא משפיע על הצריכה\ניהול באופן ישיר.

לפי קוד תקלה תדע איזה חיישן למרות שכנראה עדיף בסט בגלל שכולם כבר ישנים.

כשחיישן החמצן הקדמי קר לא מתקבל קיזוז מחיישן החמצן - הוא עדיין לא פעיל (בהקשר לשורה הראשונה).

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על המענה,

אכן הרכב  מקרטע לעיתים רק בתחילת נסיעה שהמנוע קר,

הבנתי שעדיף להחליף את שניהם,

בגלל הקדמי בעצם יושב על הממיר עצמו האם בהכרח גם הממיר פגום?

או שבהתחברות למחשב הרכב אראה מספר תקלות נניח גם חיישן תקול וגם ממיר קטליטי?

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, יריב77 כתב:

תודה על המענה,

אכן הרכב  מקרטע לעיתים רק בתחילת נסיעה שהמנוע קר,

הפוך - המחשב לא מקבל נתונים מהחיישן הקדמי כאשר המנוע קר בתחילת נסיעה.

כשהמנוע קר הניהול מתבצע בצורה עקיפה ולא מתחשב בחיישן החמצן הקדמי, עד שזה מתחמם (החיישן בעל מעגל חימום פנימי) ומרגע זה מתחיל הקיזוז דרך החיישן הנל.

הבנתי שעדיף להחליף את שניהם,

בגלל הקדמי בעצם יושב על הממיר עצמו האם בהכרח גם הממיר פגום?

חיישן אחורי יושב בתוך \ אחרי הממיר לא משפיע באופן ישיר על התערובת, משמש כמוניטור לממיר קטליטי.

לא תמיד הממיר פגום, אבל אם הרכב ישן ונסעת הרבה זמן בלי חיישן חמצן קדמי כנראה שכן.

או שבהתחברות למחשב הרכב אראה מספר תקלות נניח גם חיישן תקול וגם ממיר קטליטי?

למחשב אין אפשרות לדעת מה קורה עם הממיר באופן פיזי הוא מסתמך על החיישן, החיישן האחורי (החיישן בעל מעגל חימום פנימי גם כן) מודד את היעילות של הממיר.

.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • אהבתי 1
פורסם

אוקיי,

הרכב עבר כ 185000,

נמצא אצלי כבר שבע שנים שלכל אורכם מנורת בקרת בדיקת מנוע דלקה ולא התייחסתי,

במהלך השנים היו הרבה תקלות שלא קשורות למנוע:

משאבת דלק, משאבת בלם וכו,

הקירטוע בתחילת נסיעה החל בערך לפני חודשיים ביחד עם צריכת דלק גבוהה וריח לא חריף במיוחד אבל ריח של גזים,

המליצו לי על מוסך שמתמחה בממירים בחיישנים אצור איתו קשר מחר,

במידה וממיר חליפי ושני חיישנים חדשים יעלו יותר נניח מ 5000 אוותר על התענוג ואמשוך עם האוטו עוד כמה חודשים,

רק לפני שבועיים האוטו עבר טסט בהצלחה למרות הבעיה הזו,אז נקסימום זה יעלה לי יותר בדלק,

בכל אופן תודה לך על ההסבר הממצה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, יריב77 כתב:

אוקיי,

הרכב עבר כ 185000,

נמצא אצלי כבר שבע שנים שלכל אורכם מנורת בקרת בדיקת מנוע דלקה ולא התייחסתי,

במהלך השנים היו הרבה תקלות שלא קשורות למנוע:

משאבת דלק, משאבת בלם וכו,

הקירטוע בתחילת נסיעה החל בערך לפני חודשיים ביחד עם צריכת דלק גבוהה וריח לא חריף במיוחד אבל ריח של גזים,

המליצו לי על מוסך שמתמחה בממירים בחיישנים אצור איתו קשר מחר,

במידה וממיר חליפי ושני חיישנים חדשים יעלו יותר נניח מ 5000 אוותר על התענוג ואמשוך עם האוטו עוד כמה חודשים,

רק לפני שבועיים האוטו עבר טסט בהצלחה למרות הבעיה הזו,אז נקסימום זה יעלה לי יותר בדלק,

בכל אופן תודה לך על ההסבר הממצה

על מי המליצו לך?

אם הרכב עבר 7 שנים עם מנורת מנוע- תצפה להרבה הוצאות- זה כמו לא להגיע לרופא שיניים 30 שנה.

אין קשר בין חיישני חמצן אחוריים לבין קרטוע.

גם בד"כ חיישני חמצן קדמי פסול לא גורם לקרטוע- אלא לצריכת דלק מוגברת- וזיהום אוויר לפעמים- תערובת עשירה . קרטועים פחות

פורסם

לצפות להרבה הוצאות?כל האוטו שווה במקרה הטוב אולי 10000 בהנחה שהוא תקין , היו לי המון תקלות איתו אבל אף אחת מהם לא קשורה לחיישן,

אני יודע בוודאות שזו בעייה בחיישנים וכנראה גם בממיר,

האוטו חובר למחשב במוסך מורשה ושם כנראה "ריחמו" עלי וטענו שזו הוצאה כבדה,

המליצו לי על מוסך שמתמחה באגזוזים באזור חיפה,

בלי קשר לדעתי דווקא שהתערובת ענייה הצריכת דלק עולה כי כביכול החיישן נותן פקודה למחשב להזרים יותר דלק מן הנדרש,יש לי בראש סכום מקסימלי שאני מוכן להשקיע על התיקון, אם לפי דברייך המון הוצאות אמשיך להתנהל איתו כרגיל עוד שנה ואעיף אותו לפירוק-כאמור האוטו נוסע רגיל מלבד לפעמים גמגום או קרטוע של מספר שניות שהמנוע קר ותו לא

פורסם

החלפתי את החיישנים, הממיר הקטליטי תקין,

מסתבר שיש לי באוטו 4 חיישנים, שניים מקדימה ושניים מאחורה,

בהתחלה החלפתי רק שניים קדמיים , הקוד תקלה היה :po031-שמור

po051-שמור

po133-ממתין...וpo153ממתין

הנורה בדוק מנוע נכבתה ועשיתי סיבוב קצר ,לאחר שתי דק שוב נדלקה הנורה עם 4 תקלות אחרות שקשורות לחיישן האחורי במקרה שלי לשני החיישנים האחוריים:

תקלה0156 שמור

0171ממתין

0174ממתין 0156ממתין,

את החיישנים האחורים אחליף מחר על הבקר,

לשמחתי הממיר כאמור לא נפגע (ככה אני מקווה )

גם ככה ה 4 חיישנים עלו לי ביוקר

כל חיישן 780 לא כולל עבודה

שיהיה לנו שבוע -טוב

פורסם
לפני 13 דקות, יריב77 כתב:

לשמחתי הממיר כאמור לא נפגע (ככה אני מקווה )

אם החיישנים האחוריים לא תקינים, אין למחשב הרכב יכולת לדעת אם הממיר תקין או לא. 

תחליף את החיישנים, ואם אחרי כמה מחזורי נהיגה לא ידלק קוד תקלה של ממיר (P0420) אז תוכל לומר שהממירים לא נפגעו.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 14 דקות, Igalz כתב:

תחליף את החיישנים, ואם אחרי כמה מחזורי נהיגה לא ידלק קוד תקלה של ממיר (P0420) אז תוכל לומר שהממירים לא נפגעו.

זאת אומרת שייתכן שגם לאחר החלפת 4 חיישנים יש בעיה בממיר?הרגת אותי עכשיו,המחיר של כל חיישן לפי 780 סביר?כאמור לא כולל עבודה?ומה הכוונה לאחר כמה מחזורי נהיגה?הפעם נדלקה לי הנורה שתי דקות אחרי שאיפסתי המחשב,תודה לך על התשובה

• פיתרון
פורסם

את אומרת שייתכן שגם לאחר החלפת 4 חיישנים יש בעיה בממיר?

כאמור אי אפשר לדעת, כי החיישנים שהמחשב משתמש בהם לאיבחון פעולת הממיר כרגע מסומנים על ידי המחשב כתקולים.

לאחר שתחליף את החיישנים לתקינים, המחשב יתחיל להשתמש בהם ולעקוב אחר פעולת הממיר.

לוקח למחשב מספר מחזורי נהיגה בשביל להריץ את כל הבדיקות שלו ולהחליט שהממיר תקין או תקול.

מבחינתך תמשיך לנהוג רגיל.

הפעם נדלקה לי הנורה שתי דקות אחרי שאיפסתי המחשב

לקבוע שהחיישנים דפוקים לוקח למחשב הרבה פחות זמן. כבר הבנת שהנורה זה רק אינדיקציה שהמחשב מזהה תקלה כלשהי, מבלי לקרוא את קודי התקלה אין שום דרך לדעת על מה הוא מתלונן.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Igalz כתב:

בדיוק.

הסיכוי שבן אדם נוסע עם מנורת מנוע כמה שנים טובות ולא פוגע בממיר הוא סיכוי אפסי.

אני רואה את זה קורה- אחרי שתסדר את החיישנים אתה תסע שבועיים, ואז ידלק שוב המנורה על  ממירים.

לא רואה תרחיש  אחר

מקווה בשבילך שאני טועה- אבל אני מעריך שזה הכיוון.

תעדכן אותנו.

עריכה אחרונה על ידי barak5915
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בסדר , מבטיח לעדכן אם וכאשר תידלק הנורה על סעיף 420,

הסיכוי גם אפסי שאני נוהג איתו ועברתי 7 טסטים בהצלחה לא ככה?

כולל בדיקת זיהום אוויר-תמיד יש הפתעות בחיים גם לטוב וגם לרע,

עזוב את הטסטים, האוטו נסע 7 שנים ללא שהרגשתי תופעות  כמו שהרגשתי מלפני בערך חודש וחצי,מצד שני בהחלט הופתעתי לרעה שהתבהר לי שיש אצלי 4 חיישנים ולא 2, ככה שבאמת הכל פתוח, הכנתם אותי לצפות לממיר פגום,או אז אצטרך לשקול אם לתקן אותו או ישר לפירוק, כי זה נהיה בור ללא תחתית, אם נגיע לגשר הזה מבטיח גם לעדכן פה וגם אצור איתך קשר,תודה ברק על התגובה והמקצועיות,בלי קשר בוא נניח ששבע שנים הממיר היה תקול אז עובדה שנסעתי איתו רגיל,אז או שזו תופעה חדשה אצלי או שהיא קיימת כבר שבע שנים ואז בעצם אין צורך לסדר,מה שסחב שבע שנים גם יסחוב עוד שנה

פורסם
לפני 3 דקות, יריב77 כתב:

בלי קשר בוא נניח ששבע שנים הממיר היה תקול

ממיר תקול, אם הוא לא סתום פיזית, לא פוגע בביצועי הרכב, לכן הכל יכול להיות וחבל להתנבא.

זה שעברת בדיקות זיהום אויר, בהנחה ואכן בוצעו כמו שצריך, זה בהחלט מעודד.

אני חייב לציין במאמר מוסגר שהממירים של טויוטה עמידים מאוד, להבדיל מהדרעק שהקוריאנים מתקינים לדוגמא, לכן אני דווקא אופטימי.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...