Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גרמת לי לחיוך מפה לאוזן ,בטסט האחרון האמת נתתי את האוטו למוסך מורשה שתמורת כמה גרושים הם העבירו לי את האוטו,אולי הם עשו שם במכון רישוי איזה פולישטיק, על הטופס מהטסט רשום בכל הערכים תקין,כל השנים אני בעצמי העברתי טסט ,לפעמים לא עברתי אבל לא בגלל זיהום אוויר,חשבתי בתמימות שאם מחליפים חיישנים אז זהו, כעת מפנים שרק אחרי החלפה של 4 והוצאה כספית כבדה יש אפשרות ריאלית לעוד איזו זפטה בארנק,אם זה ככה כבר היה עדיף שקודם תופיע התקלה 420 ולא ההיפך,נשמע מוזר שצריך לשים אלפי שקלים ואז רק מאבחנים בעיה אחרת,נקווה לטוב,מקסימום ניתן עוד פוש

לפני 7 דקות, Igalz כתב:

ממיר תקול, אם הוא לא סתום פיזית, לא פוגע בביצועי הרכב, לכן הכל יכול להיות וחבל להתנבא.

זה שעברת בדיקות זיהום אויר, בהנחה ואכן בוצעו כמו שצריך, זה בהחלט מעודד.

אני חייב לציין במאמר מוסגר שהממירים של טויוטה עמידים מאוד, להבדיל מהדרעק שהקוריאנים מתקינים לדוגמא, לכן אני דווקא אופטימי.

אני אופטימי כמוך,אבל מוכן גם לתרחיש הפסימי,בדיעבד חבל שנכנסתי לזה,כבר היה עדיף למשוך ככה עד לטסט הבא ולהעיף האוטו,שילמתי שכר לימוד גבוה

פורסם (נערך)
בתאריך 12.3.2023 בשעה 18:51, barak5915 כתב:

בדיוק.

הסיכוי שבן אדם נוסע עם מנורת מנוע כמה שנים טובות ולא פוגע בממיר הוא סיכוי אפסי.

אני רואה את זה קורה- אחרי שתסדר את החיישנים אתה תסע שבועיים, ואז ידלק שוב המנורה על  ממירים.

לא רואה תרחיש  אחר

מקווה בשבילך שאני טועה- אבל אני מעריך שזה הכיוון.

תעדכן אותנו.

לא טעית, עברו  יומיים ונדלקה לי הנורת בדוק מנוע, אין לי אפילו חשק לבצע איבחון כי גם אין לי המכשיר של הקודים, התייאשתי לגמרי , מה שכן בעקבות החלפת ארבעת החיישנים האוטו נוסע יפה ולא מקרטע, עכשיו אני באין מוצא, לא ממהר לתקן הממיר, אבל בהחלט מצטער שהשקעתי כ הרבה על החיישנים ובסוף הבעיה אפילו לא נפתרה,לקח בערך 25 קמ עד שהנורה דלקה, אפילו אין לי חשק להרים טלפון לאדון שהחליף לי החיישנים, אם הייתי יודע מההתחלה שזה כזה סרט רע בשלבים לא הייתי נכנס לזה,עכשיו הדילמה שלי האם לאחר שהוחלפו כל ארבעת החיישנים התקולים יש טעם להחליף גם את הממיר בהנחה שאני לא מודאג מהטסט בשנה הבאה, הבעיה של הגמגום בתחילת נסיעה עברה כנראה בעקבות החלפת החיישנים,רק החלפת החיישנים כולל העבודה עלו לי ביוקר:4400,אשכרה זה בור ללא תחתית והאוטו לא שווה כבר את ההשקעה הנכבדה הזו,מה עוד שכבר איבדתי בטחון ואני נניח שאחליף ממיר אצפה ששוב תופיע לי תקלה נוספת,אני כועס על המכונאי שמלכתחילה לא הסביר לי לאן אני עלול להגיע, בתחילה הוחלפו הקדמיים נסעתי מבסוט ,אז הופיעה תקלה באחוריים החלפתי והייתי שקט בדיוק ליומיים וחצי ,סרט רע

עריכה אחרונה על ידי יריב77
פורסם

שווה לפחות לקרוא קודי תקלה בשביל לדעת אילו תקלות שמורות במחשב. לתקן או לא לתקן זו כבר החלטה שלך, אבל להיות מודע למצב האמיתי של הרכב זה חשוב לדעתי. 

אם אתה באיזור ראשון לציון, מוזמן לקפוץ אלי הבייתה לסריקת תקלות ללא עלות.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, יריב77 כתב:

לא טעית, עברו  יומיים ונדלקה לי הנורת בדוק מנוע, אין לי אפילו חשק לבצע איבחון כי גם אין לי המכשיר של הקודים, התייאשתי לגמרי , מה שכן בעקבות החלפת ארבעת החיישנים האוטו נוסע יפה ולא מקרטע, עכשיו אני באין מוצא, לא ממהר לתקן הממיר, אבל בהחלט מצטער שהשקעתי כ הרבה על החיישנים ובסוף הבעיה אפילו לא נפתרה,לקח בערך 25 קמ עד שהנורה דלקה, אפילו אין לי חשק להרים טלפון לאדון שהחליף לי החיישנים, אם הייתי יודע מההתחלה שזה כזה סרט רע בשלבים לא הייתי נכנס לזה,עכשיו הדילמה שלי האם לאחר שהוחלפו כל ארבעת החיישנים התקולים יש טעם להחליף גם את הממיר בהנחה שאני לא מודאג מהטסט בשנה הבאה, הבעיה של הגמגום בתחילת נסיעה עברה כנראה בעקבות החלפת החיישנים,רק החלפת החיישנים כולל העבודה עלו לי ביוקר:4400,אשכרה זה בור ללא תחתית והאוטו לא שווה כבר את ההשקעה הנכבדה הזו,מה עוד שכבר איבדתי בטחון ואני נניח שאחליף ממיר אצפה ששוב תופיע לי תקלה נוספת,אני כועס על המכונאי שמלכתחילה לא הסביר לי לאן אני עלול להגיע, בתחילה הוחלפו הקדמיים נסעתי מבסוט ,אז הופיעה תקלה באחוריים החלפתי והייתי שקט בדיוק ליומיים וחצי ,סרט רע

אתה יכול להתנחם בזה שאני הסברתי לך את זה באופן מדויק גם פה, (למרות שידעתי שאתה בצפון ושאין סיכוי שתבוא לתקן אצלי ) וגם בטלפון כשהתקשרת לגביי החיישנים, אמרתי לך בדיוק שזה יגמר במינימום, 3, 4 חיישנים ו2 ממירים וזו רק ההתחלה. 

אני בכל מקרה הייתי מציע לך להתחבר למחשב ולראות איזו תקלה קיימת כרגע 

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם
Just now, barak5915 כתב:

אתה יכול להתנחם בזה שאני הסברתי לך את זה באופן מדויק גם פה, (למרות שידעתי שאתה בצפון ואני במרכז) וגם בטלפון כשהתקשרת לגביי החיישנים, אמרתי לך בדיוק שזה יגמר במינימום 34 חיישנים ו2 ממירים וזו רק ההתחלה. 

אני בכל מקרה הייתי מציע לך להתחבר למחשב ולראות איזו תקלה קיימת כרגע 

מה שנכון נכון, אתה ומנהל הפורום הראשונים שבעצם גרמו לי להבין שהבעיה לא תסתיים בחיישנים, לעומתכם זה שהחלפתי אצלו הקדמי היה כביכול מופתע שנדלקו גם האחוריים,אז אני מבין ממך ברק שיש אצלי שני ממירים? אם ככה בכלל אין מה להתעסק עם זה,כמה עולה בדיקת סריקת תקלות?מה עוד שאתה שכבר הוכחת את היידע שלך אומר שזה גם לא יסתיים בזה

לפני 39 דקות, Igalz כתב:

שווה לפחות לקרוא קודי תקלה בשביל לדעת אילו תקלות שמורות במחשב. לתקן או לא לתקן זו כבר החלטה שלך, אבל להיות מודע למצב האמיתי של הרכב זה חשוב לדעתי. 

אם אתה באיזור ראשון לציון, מוזמן לקפוץ אלי הבייתה לסריקת תקלות ללא עלות.

תודה על ההצעה הנדיבה, אני מאזור חיפה ככה שזה לא אקטואלי,השאלה אם אני יכול לנסוע רגוע עם ממיר תקול מבחינת השפעה מכנית על הרכב?ככל הנראה הממיר תקול  כבר תקופה, בגלל השווי הכספי של הרכב הישן זה גבר לא כדאי מה עוד שהבנתי שיש לי שני ממירים

פורסם
לפני 50 דקות, יריב77 כתב:

תודה על ההצעה הנדיבה, אני מאזור חיפה ככה שזה לא אקטואלי

יש פה גם אנשים מחיפה עם סורק תקלות בייתי, אולי אחד מהם יציע את עזרתו. הייתי מנסה לפתוח שירשור יעודי לטובת העיניין.
הבעיה כרגע שאתה מנחש שנדלקה לך תקלה של ממיר, כאשר בפועל זה יכול להיות כל דבר אחר, אולי אפילו תקלה שולית שניקוי מצערת פשוט יפתור לך.. ואתה תסתובב בהרגשה מסריחה שהנה הממירים לא בסדר והרכב בור ללא תחתית.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 8 דקות, tamir3000 כתב:

האם המנוע בעל הזרקה ישירה? 

אם כן, סיכוי טוב לאינג'קטורים תקולים. 

יש לי מזרקים ברור, זה ללא חוטי הצתה, לא ככ מבין מה הכוונה הזרקה ישירה,בכל מקרה האדון שהחליף לי את החיישנים אמר לי טלפונית שהסעפת יניקה פלוס ממיר כפול יעני ממיר משני הצדדים חלק חדש עולה כ 2350 ללא מעמ וללא עבודה,איך שלקח לי על העבודה המועטה בהחלפת חיישנים זה יעלה כ 5000,הבעיה שאין לי את הסורק ברשותי ואני רק משער שהנורה דלקה בעקבות החלפת החיישנים במיוחד החיישן האחורי שמפקח על יעילות הממיר

פורסם
לפני שעה, tamir3000 כתב:

האם המנוע בעל הזרקה ישירה? 

לא.
וגם אם היה הזרקה ישירה, מה גורם לך להאשים את המזרקים? כי יש נורה דלוקה? זה יכול להיות אינסוף דברים.

לא קופצים למסקנות כאלו בלי דיאגנוסטיקה מסודרת.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 7 דקות, Igalz כתב:

לא.
וגם אם היה הזרקה ישירה, מה גורם לך להאשים את המזרקים? כי יש נורה דלוקה? זה יכול להיות אינסוף דברים.

לא קופצים למסקנות כאלו בלי דיאגנוסטיקה מסודרת.

כי היתה לי אוונסיס 2002 עם הזרקה ישירה ובעיות במזרקים שדומות לבעיות שהבחור תאר. 

קשה לאבחן את זה, ולכן תרמתי מנסיוני לפני החלפת חלקים אחרים ללא צורך. 

פורסם
לפני 53 דקות, tamir3000 כתב:

היתה לי אוונסיס 2002 עם הזרקה ישירה

לא מכיר דגם כזה בשנים הללו, אלא אם היה לך מנוע דיזל (לא כלכך רלוונטי לדיון פה).
טויוטה התחילה להכניס מערכות הזרקה ישירה ברכבים סידרטיים ב2012 והתחילו דווקא ממנועים של לקסוס, מערכת D4S ששילבה הזרקה ישירה והזרקת סעפת רב נקודתית

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעתיים, Igalz כתב:

לא מכיר דגם כזה בשנים הללו, אלא אם היה לך מנוע דיזל (לא כלכך רלוונטי לדיון פה).
טויוטה התחילה להכניס מערכות הזרקה ישירה ברכבים סידרטיים ב2012 והתחילו דווקא ממנועים של לקסוס, מערכת D4S ששילבה הזרקה ישירה והזרקת סעפת רב נקודתית

בהחלט ייתכן ולא הגיע לארץ.

Vvti D4.

היה לי אותו באירופה וזה לא היה דגם מוצלח במיוחד.

פורסם

טוב -יש עדכונים ,

חזרתי בבקר לבנאדם שהחליף לי 4 חיישנים-כאמור שניים מקדימה ושניים מאחורה , דפק לי מחיר של הסוכנות :4400,כל חיישן על פי 780 ועבודה בערך 1200. למרות החלפת החיישנים כעבור יומיים נדלקה לי שוב הנורת מנוע הכתומה,

הגעתי אליו בבקר הוא חיבר לסורק תקלות והופיעו ארבע תקלות שניים מתוכם ממתינים ושניים למעלה מככבים :

171 ו 174,משהו במערכת דלק  בשני הצדדים, רבתי איתו כמעט הזמין לי ניידת כי בפעם שעברה ה 174 צגם הופיע בתור ממתין,

לגמתי מים נרגעתי , לא מתאים לי  לשבת בשבת בכלוב, 

אולי זה ניקוי מצערת?

לשמחתי ככל הנראה הממיר שלי תקין,

הנורה עדין דולקת , יש לי הצעה ממוסך מתמחה בניקוי מצערת בעלות לא זולה של 750 שקלים חדשים-מה אומרים?

ללכת על זה?

אגב האוטו לא מקרטע נוסע סבבה לגמרי,

171-תערובת ענייה מדיי בצד 1

174 תערובת  ענייה במנוע צד 2

בלי קשר  שתהיה לנו , לכולנו אחלה שבת,

שבת שלום ומבורך

פורסם

תערובת עניה נגרמת מעודף אויר או פחות מידי דלק. 

עודף אויר יכול לבוא מיניקה בלתי מבוקרת של אויר, כמו למשל צינורית ואקום משוחררת, אטם סעפת יניקה בלוי, סדק או חור בסעפת היניקה. 

במידה והיניקה תקינה, החשד נופל על פחות מדי דלק, כלומר אינג'קטורים מלוכלכים או סתומים. 

זוהי לא דיאגנוסטיקה לרכב הספציפי שלך אלא תאוריה כללית והערכה שלי. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...