Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, Potato כתב:

כן כמו שאמרתי פה כמה תגובות מעל,מבחנים בחוזק ברמה של פיזיקה תיכונית

ממה שחוויתי בלימודי ההנדסאי שלי (חשמל) - פיסיקה תיכונית זה כמה רמות מעל רמת הלימודים הכללית.

כנראה מי שעושה הנדסאי בטכניון יהיה ברמה גבוהה יותר, אבל יש הרבה הנדסאים בוגרי עתיד וכדומה ושם זה פשוט... אין מילים.

• אהבתי 1
פורסם

לא קראתי את כל ששת העמודים הפעם, אבל אני מניח שהם לא חידשו הרבה משלוש-מאות השרשורים האחרונים בנושא. לכן בתור חבר פורום טיפוסי המחזיק באמת האולטימטיבית - הנה העצה החכמה שלי, שהיא כמובן יותר חכמה משאר העצות שניתנו פה ואחריה אפשר לסגור את הדיון:

לא לומדים, הולכים לעבוד קודם. מנסים מספר תעשיות ותפקידים, מכירים אנשים וסיטואציות אמיתיות, אח"כ בוחרים מסלול לימודים (אקדמי או לא) בהתאם לצורך. מותר לעבור את התהליך הזה גם יותר מפעם אחת, בחירת מקצוע זה לא מאסר עולם ואפשר להחליף אותו כל כמה שנים, כל עוד יש כסף וסביבה תומכת. העיקר להתחיל לעשות ואז ללמוד ע"מ לתמוך בעשיה, לא בסדר ההפוך כפי שפועלים רוב האנשים.

לי אישית האקדמיה לא נתנה הרבה מעבר לדיפלומה, שתלויה כיום אחר כבוד מעל השירותים. למדתי בחו"ל, זה עלה הרבה כסף וזו הייתה אחלה חווייה (לאור גילי המופלג דאז), אבל כנראה שהייתי מפיק את אותה תועלת אם הייתי פשוט לוקח חופשה של שלוש שנים ובונה לעצמי תכנית לימודים ביוטיוב + מנוי לכמה ספריות, ואת הדיפלומה קונה במזרח אירופה. היום אני די מצליח בתחומי, וזה לא כי אני כזה חכם או מוכשר. זה בעיקר בגלל שלמדתי היטב את התעשייה בה אני עובד והתמקדתי בנישות הנכונות ע"מ לשווק את שירותיי לארגונים לא יעילים שצריכים מישהו שיגרום לדברים להתבצע. יש הרבה כאלה בעולם וגם בארץ.

כל מי שאומר שהאקדמיה לימדה אותו לחשוב, לחקור וכו' - כדאי שיצהיר גם את גילו. נגישות המידע היום גדולה בהרבה ממה שהייתה לפני עשור, קל וחומר לפני שלושה או ארבעה כמו אצל כמה מהחברים פה. רצוי בהחלט לעשות תואר במשהו מתישהו בשביל הרזומה, אבל זה לא אומר שצריך לתלות בבולשיט הזה תקוות לזה שתצא משם בן אדם נאור או משכיל יותר. יש דרכים אחרות ופרקטיות יותר להתקדם בחיים ובקריירה, הן מתחילות בטיפוח כישורים בינאישיים, אתיקה מקצועית, נסיון בסיטואציות שונות בחיים שמלמד יכולת אלתור והתגברות על מכשולים... את רוב ה-life skills האלה לא מלמדים בשום אוניברסיטה, ובגללם אני מרוויח כיום יותר מכמה בעלי תואר שני (ואפילו דוקטור אחד) שמבצעים תפקידים דומים לשלי באותו ארגון, תו"כ שאני מתוסכל פחות ולא ממתין לסוף השבוע או לחופשה הבאה שלי מרוב שעמום וריקנות. אם הייתי שולח קצת פחות קולגות להזדיין בדרך, הייתי מגיע אפילו יותר רחוק (אבל גם נשאר פחות מסופק).

בקיצור, כולם טועים ורק אני צודק - כרגיל בפורום. אבל אם נהיה רציניים, הפואנטה שלי היא שכל אחד צריך לחפש את דרכו בחיים ולא להסתמך על עצות, כי כשהעצות האלה לא יובילו לתוצאה חיובית כבר לא יהיה את מי להאשים. להיכנס לתלם ולעשות כמו כולם אפשר אח"כ, כשיהיו ילדים ומשכנתא, אבל עכשיו זה הזמן להתנסות בסיטואציות ועם אנשים שונים וללכת עם הלב. רק רצוי שזה יהיה בכיוון רווחי ולא להיות צייר/פסל/מורה/עובד סוציאלי ושאר תעשיות שאין להן ערך פיננסי בישראל. את כל אלו אפשר לעשות בזמנך הפנוי.

• אהבתי 3
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, Mr.Z כתב:

אבל אם אני מסתכל על מתכנת שלמד 4 שנים תכנות ועסק בזה תוך כדי, הוא יהיה שווה הרבה יותר בשוק ממישהו שסיים תואר במדמ"ח ואין לו שום ניסיון.

עד שתבוא ותנסה להתקבל לחברת גאמפא לדוגמא - איפה שיזמנו אותך לראיון אולי - אבל תגלה שכל התהליך מבוסס על שאלות מבני נתונים ואלגוריתמים לדוגמא.

או שתרצה לנסות להגר לאנשהו ואז תגלה שזה מעמיד בפניך המון מכשולים.

אני לא נכנס אפילו לאיזה אחוז מול איזה אחוז מוצאים עבודה ובכלל נכנסים לשוק.

ועכשיו אנחנו בתקופה טובה. יש פחות טובות.

(מדבר כמשהו שעשה את כל מה שכתבתי למעלה ועבדתי בשוק לפני ואחרי התואר, בארץ וארהב)

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לאחר עשור (חלקו בתור סטודנט) בבטחונית אני יכול להגיד שבוגרי טכניון אין פה הרבה. אלה שנמצאים בבטחונית מעל 25 שנים אכן רובם יוצאי טכניון.

הדור הצעיר כנראה הולך למקומות שמשלמים יותר או נקלטים במקומות שחשוב להם לשמור על הרמה הגבוהה של הטכניון או איך שלא קוראים לזה, לא מזלזל בבוגרי טכניון, מזלזל במקומות עבודה שזה תנאי סף מבחינתם. 

יכול להגיד שבשום דיון פיתוח אף אחד לא קם והרשים את הקהל בפיתוח אינטגרל / נוסחת זרימה / חישוב חוזק וכו'.

מה מרשים יותר? גישה לבעיות, יצירתיות ובעיקר הרצון לקדם דברים גם אם הם לא סגורים 100%

זה לגבי מקומות השכלה ותשובה לספריאל ונהג לילה שחיים אי שם בשנות ה-90 , היום במיוחד בבטחונית יש בעל תפקיד לכל תחום, מה מבדיל מהנדס טוב מאחד פחות טוב ואיפה הניסיון בא לידי ביטוי? בכמות האיטרציות שאותו מהנדס צריך לעשות מול מהנדס אנליזות למשל. 

בברקט הראשון שמתכננים מגיעים לגרסה E ולאחר כמה כאלה כבר בגרסה A יש תוצאות טובות.

לגבי מה ללמוד,

גם אני ממליץ קודם כל לעבוד בתחומים שנראים מעניינים כבר עכשיו,

אני אישית עבדתי לאחר השחרור בתעשיית המוליכים למחצה , מכונות היה נראה לי תמיד מעניין ועם היכולות הטכניות שלי זה היה מסלול די ברור עבורי.

לאחר התואר הבנתי שאני הרבה יותר נמשך לפתרון תקלות ומתן שירות למכונות ועבודה מול אנשים, הבעיה שאלה תחומים שדורשים נסיעות מרובות ופחות מתאימים לאנשי משפחה, אולי בשלב מאוחר יותר.

בהנדסת מכונות, במהלך התואר לומדים הרבה ומכל התחומים , מכניקת זורמים, מעבר חום, חוזק, אנליזות, נוגעים ברובוטיקה וכו' הכל מעניין ועוזר לך להסתכל על מכונות בצורה שונה אבל, צריך להבין שביום יום עוסקים רק בדבר אחד (אפשר לעבוד בסטארט אפ ולהתעסק ביותר מתחום אחד כמובן) בחברות הגדולות ומתמקצעים בתחום שלכל אחד נראה המעניין ביותר.

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 4 שעות, Liviur כתב:

עד שתבוא ותנסה להתקבל לחברת גאמפא לדוגמא - איפה שיזמנו אותך לראיון אולי - אבל תגלה שכל התהליך מבוסס על שאלות מבני נתונים ואלגוריתמים לדוגמא.

או שתרצה לנסות להגר לאנשהו ואז תגלה שזה מעמיד בפניך המון מכשולים.

אני לא נכנס אפילו לאיזה אחוז מול איזה אחוז מוצאים עבודה ובכלל נכנסים לשוק.

ועכשיו אנחנו בתקופה טובה. יש פחות טובות.

(מדבר כמשהו שעשה את כל מה שכתבתי למעלה ועבדתי בשוק לפני ואחרי התואר, בארץ וארהב)

הכל בסדר, אני לחלוטין בעד תואר ומי שבנוי לזה שילך על זה בכל הכוח - אלו בסך הכל 4-5 שנים שפותחות בפניך הרבה דלתות - בטוח שלא סוגרות.

אבל זה לא לכולם וחשוב להפנים שיש אינספור דרכים להצליח אם כי הן דורשות יצירתיות, סבלנות, חוסן, ותחת ללמידה עצמית.

הרבה אנשים שאני מכיר מתנגדים לאופי שלהם שלא מסתדר במסגרות נוקשות וכופים על עצמם מסלולים שלא מתאימים להם וסובלים גיהינום יום יום - פשוט כי לא הסכימו להתגמש ולראות שיש דרכים נוספות.

אז לא יקבלו אותך לגאמפא או לפאנג, אז מה? יש אינספור תפקידים מתקדמים בחברות אחרות שישמחו לקחת אותך, ואפילו גאמפא או פאנג יקחו את מי שלא עומד בדרישות הסף שלהם אם הוא ממש טיפטיפונת איש מכירות (עוד אחד מהכישורים שצריך ללמוד למי שלא בחר ללכת בדרך ה"סטנדרטית") ומספיק מקצוען במה שהוא עושה…

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Derish כתב:

כל מי שאומר שהאקדמיה לימדה אותו לחשוב, לחקור וכו' - כדאי שיצהיר גם את גילו.

אני לומד לתואר ראשון בהנדסת מחשבים עכשיו תוך כדי עבודה במשרת פיתוח.

לגבי אם אקדמיה למדה אותי לחשוב/לחקור - תלוי.

יש קורסים שמאוד תרמו לי בעבודה.

יש קורסים שבאתי אליהם עם ידע קודם בגלל שכבר התעסקתי בזה בעבודה.

יש קורסים, שלמרות ידע קודם, עזרו לי להבין את הנושא יותר טוב.

יש קורסים שלא תרמו לי כלום, רק לעבור מבחן, לסמן וי ולהמשיך הלאה.

האם יכולתי ללמוד את הדברים האלה מיודמי ושות'? ייתכן.

אבל בשביל זה צריך חתיכת משמעת עצמית, שאין לי, לכן חייב מסגרת.

אבל זה אני, אולי לחבר קארספורום ממוצע שלמד מיוטיוב ניירולוגיה בשילוב עם מכונאות רכב ונהיה מומחה מוביל בשני התחומים, זה נכון.

וברצינות, יש כאלה שיוציאו מהתואר את המיטב, יש כאלה שבשבילם זה רק חתיכת נייר בשביל לשבור תקרת זכוכית, ויש כאלה שלמדו רק לעבור מבחנים, והיו ונשארו בורים. אבל גם אצל הסוג השני והשלישי נשאר משהו בראש, גם אם הם מתכחשים לכך.

תואר זה כמו שירות צבאי. זה הופך אותך לבן אדם שונה.

לא בהכרח אדם יותר או פחות טוב/משכיל/איכותי, אבל אני מבטיח לך שמה שתקבל במוצא != מה שנכנס במבוא.

משהו בתוך הקופסה משתנה, גם אם אתה לא מודע או מתכחש לכך.

אני יכול להעיד על עצמי - אני ממש לא אותו בן אדם שהייתי לפני 4 שנים כשרק חשבתי על להתחיל ללמוד.

ואם הייתי יכול לחזור 15-20 שנה אחורה, הייתי לוקח את אותו ודים הציני והממורמר, וגורר אותו לאקדמיה בכח. וכמובן גם למכון כושר ומחלקת ירקות בסופר.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני עשיתי הנדסאי בטכניון וסיימתי לפני 4 וחצי שנים, עוד בתור סטודנט כבר מצאתי עבודה בצוות של מהנדסים ועד היום אני נמצא שם - אף אחד לא מציב לי תקרת זכוכית וכבר קודמתי כמה וכמה פעמים...

לא מדובר בחברת פיתוח תוכנה או הייטק כלשהי, אבל התנאים דומים מאוד (עבודה מהבית רוב השבוע וכ'ו). 

רק עכשיו אחרי 4 וחצי שנים ובגיל 30 החלטתי "לחזור" ללמוד ואני לא רואה צורך בהשלמה לתואר חסר תועלת כלשהו, החלטתי לעשות קורס בתכנות שיתן לי ידע תכלס שמעודכן ונדרש כיום בשוק, ויפתח לי עוד אופציות לתעסוקה.  אז פותח הדיון כאן - קח את זה בחשבון. 

עריכה אחרונה על ידי Yossi dashti
פורסם (נערך)

תחזור בגיל 40 כשהצעירים בעלי התואר יעקפו אותך.

ברור שלימודים אקדמיים אינם מתאימיפ לכל אחד, אבל אם אתה מוותר עליהם אתה תריך להיות מודע לחסרונות.

דרך אגב, נקודת המוצא בשרשור הזה היא שפות"ש מסוגל ומעוניין ללמוד לתואר אקדמי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש צריך להסתכל על המספרים הגדולים ולא על סיפורים אישיים, מרשימים ככל שיהיו.
והאמת היא שגם בוגרי מכללות בינוניות (ואני אחד מהם) מצליחים למצוא בסופו של דבר עבודות טובות, ולעומת זאת רוב בוגרי הקורסים הקצרים או אלה שלא הלכו לאקדמיה לא הצליחו יותר מדי.
כן, יש מקרים שבוגר טכניון יהיה כושל ויש מקרים שמישהו שלמד בבית לבד מגיל 6 יגיע לירח, השאלה היא מה הסיכוי של פות"ש להיות אחד מהם (בשני המקרים).

דבר נוסף הוא מה יקרה כשיהיה משבר ואת זה יוכלו להגיד רק אלה ששרדו את 2008 - לפי מה שהבנתי במקרי קיצון מעדיפים להשאיר לרוב את בוגרי התארים.

• אהבתי 1
פורסם

זה ממש לא נכון, היום אנשים שעשו קורסים או אפילו למדו לבד לתכנת (או יוצאי יחידות בצבא) כבר משתלבים בתעשיה ואף אחד לא עושה להם סלקציה של "אהה אין לך תואר? אז שב פה בצד". וזה סתם לקחתי את תעשיית ההיטק בתור דוגמה. אז חבל שאתה מנותק מהמציאות.

פורסם

@Yossi dashti יוצאי יחידות טכנולוגיות זה סיפור אחר, הצבא הוא זה שנתן להם את הניסיון והסכים לעשות להם את החפיפה.
כאלה יש מעטים, ולרוב הם עילויים בגלל זה היו איפה שהיו ויש להם את הדרישה בשוק, זה לא בן אדם בן 25 שלא נגע בספר מאז התיכון ולא זוכר משוואה ריבועית.

כמה אנשים יש שמגיעים למקומות כמו ג'ון ברייס ומוכרים להם חלומות? רובם מגיעים למקומות כמו מטריקס ועובדים על איזה שפה יחודית להם שלא שווה כלום אחר כך. צריך להודות באמת.
גם אני מודע לכך שיש לי פער כבוגר מכללה מול בוגר אוניברסיטה, אבל אני סוגר אותו עם קורסי המשך שמתבססים על התואר ולא "בוא בלי ניסיון תוך שבוע תבנה בורד מאפס".

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, Yossi dashti כתב:

זה ממש לא נכון, היום אנשים שעשו קורסים או אפילו למדו לבד לתכנת (או יוצאי יחידות בצבא) כבר משתלבים בתעשיה ואף אחד לא עושה להם סלקציה של "אהה אין לך תואר? אז שב פה בצד".

אלה מקרי קצה.

כדי להשתלב בתעשיה בלי רקע בכלום, על סמך קורס של חמישה חודשים, צריך להיות עילוי מטורף. ואם פות"ש היה אחד כזה, הוא לא היה שואל את זה פה בפורום.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

תחזור בגיל 40 כשהצעירים בעלי התואר יעקפו אותך.

די. תפסיק להמציא. די. אתה לא יכול לחלק לאנשים עצות נונ סטופ על תחומים שאתה לא מכיר ולא חי. די. כשיהיה דיון על הכשרת רופאים באוקראינה או איטליה אל מול הכשרת רופאים באת"א מבטיח גם לא להביע דעה. 

שוב ושוב ושוב ושוב ושוב, גם אם זה לא מתאים ל"אני מאמין" של חלק מהאנשים פה, יש תחומים שבהם מסתכלים על ניסיון תעסוקתי. והתעודה רלוונטית רק לשלב ההתחלה בקריירה. וברגע שעוברים אותו - זה לא מעניין אף אחד. 

לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

אלה מקרי קצה.

נכון, ובגלל זה לרוב עדיף לעשות את המסלול הסטנדרטי והגנרי, שכולל תואר במוסד מספיק נחשב כדי לקבל הזדמנות ראשונה כג'וניור לאחר מכן.

לפני 23 דקות, יובל .מ. כתב:

דבר נוסף הוא מה יקרה כשיהיה משבר ואת זה יוכלו להגיד רק אלה ששרדו את 2008 - לפי מה שהבנתי במקרי קיצון מעדיפים להשאיר לרוב את בוגרי התארים.

מעדיפים להשאיר את מי שנתפס על ידיד ההנהלה כעובד שתורם לחברה. 

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@יבגניפ ברור שאם העובד בעל התואר הוא פח אשפה אתה תעיף אותו, גם במצב רגיל.
אבל נניח יש 3 עובדים ברמה X עם מספר שנות ניסיון זהה, אחד בוגר מדעי המחשב מהעברית, אחד ממכללה ואחד למד באיזה בוטקאמפ ונכנס לחברה.
אםיהיה משבר רציני בחברה ויגידו להשאיר אחד, זה דיי ברור את מי ישאירו לא? ואם יגידו 2 אז גם לא תהיה כנראה שאלה...
לזה הכוונה בעדיפות לבעלי התארים.

פורסם (נערך)

אני חיי את ההייטק כבר קרוב ל 15 שנה, ומוכשר ככל כשתהיה אם אין לך תואר אתה תמיד תתצתרך להצדיק את קיומך בחברה ולהוכיח שאתה יותר טוב מכל המהנדסים מסביבך.

ואם אתה באמת כזה ואתה צעיר, אז לך תעשה תואר ותעוף קדימה.

@Yossi dashti, שמח בשבילך שהצלחתה להתקדם אבל האם אתה מרוויח כמו המהנדסים באותו הוותק כמו שלך? ומחר בבוקר שיסגרו את המחלקה מסיבה כזו או אחרת מה הסיכוי שלך להשתלב במקום אחר (חברה אחרת) בתפקיד משמעותי לעומת החברה המהנדסים שאיתך?

שלא נדבר על כל הקורסים של שקל תשעים שנפתחים ומנסים לשכנע אנשים לעשות הסבה להייטק, בסוף חלק קטן יצליח להשתלב בתפקידים חסרי כל חשיבה או משמעות במשכורת עלובה (יחסית להייטק) וחלק מזערי באמת יצליחו להתקדם ותמיד הם יצתרכו להיות עילוי כדי שהיה הצדקה להחזיק אותם בתפקידי מפתח.

עריכה אחרונה על ידי motizkn
  • רעיון טוב! 3

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...