Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 31.3.2022 בשעה 16:41, yorng כתב:

איך ידעתם איזה תואר אתם הולכים ללמוד? 

קיבלתי טעימה של תחום התקשורת בצבא, ולאחר מכן עבדתי בתור בודק תוכנה ונחשפתי לעבודה של מתכנתים ומהנדסי חשמל והבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות.

בתאריך 31.3.2022 בשעה 21:39, yorng כתב:

אני אוהב מחשבים, לכן אני חושב שאלך ללמוד מדעי המחשב. 

מה בדיוק אתה אוהב במחשבים? יש לך רקע בתכנות מהתיכון או מסגרות אחרות?

בנוגע לשאר השרשור, תמיד אפשר לסמוך שהוא יתפתח בדיוק כמו שאר השרשורים שנפתחים על נושאים איכשהו קשורים להייטקס/הנדסה. לא לקח הרבה זמן וקיבלנו: הייטקס, קורסים, מכללות, אוניברסיטה, טכניון, מכונות, ג'ון ברייס, גמפ"א, מאגמ"א וכו'. 

והנה כבר ניצנים ראשונים על דיוני שכר, TC. מה שנקרא by the book :lol:

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, Potato כתב:

כל הלינקדאין שלי מפוצץ בכל מיני בכיינים שעשו קורס בשקל וחצי ו"מחפשים שיתנו להם צ׳אנס".

אף אחד מהחברים שלי שלמד מדמח בטכניון או בעברית לא היה צריך להתבכיין בלינקדאין בתקווה שמישהו ייתן לו צ׳אנס.

ברור שהנקודת פתיחה שלך טובה יותר, אבל מה שאתה כותב פה זה פשוט שקר, כי אני בדקתי עם אנשים שסיימו קורסים בטכניון לדוגמה - 100% מהמסיימים מצאו עבודה. אז תפסיק להטעות פה אנשים - ואני מאמין שגם אתה בתור עבודה ראשונה לא הרווחת 25K בתור איזה מנהל צוות של מתכנתים.

לפני 49 דקות, motizkn כתב:

ואני מכיר הרבה אנשים שעשו תואר ראשון וחלקם תואר שני שמנהלים מחלקות שלמות בחברות הכי נחשקות עם משכורות שגם הבחורה שלך לעולם לא תקבל.

מקרה בודד לא מייצג כלום, השאלה מה קורה לרוב.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, אם היה לך תואר ראשון ולא הנדסאי עדין הייתה באותו מקום או שהייתה כבר עף קדימה לתפקידים יותר רציניים עם משכורות יותר גבוהות.

לדעתי, אם אתה באמת חזק כמו שאתה מציג כנראה שאתה הייתה כבר במקום אחר לגמרי בקרירה.

ואני מכיר אנשים שעשו תואר שני, הרוויחו 50K ברוטו במיקרוסופט ואז עפו אחרי חודשיים כי יש להם 0 ביחסי אנוש והם היום מרוויחים 5000 שקל בתור מתרגלים באוניברסיטה. אז תנחת

אני לא מציג את עצמי בתור "חזק", אפילו ציינתי שאני הולך ללמוד למרות שיש לי משרה שאפשר להשאר בה עד הפנסיה ולהתקדם.

עריכה אחרונה על ידי Yossi dashti
פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

כל הלינקדאין שלי מפוצץ בכל מיני בכיינים שעשו קורס בשקל וחצי ו"מחפשים שיתנו להם צ׳אנס".

אף אחד מהחברים שלי שלמד מדמח בטכניון או בעברית לא היה צריך להתבכיין בלינקדאין בתקווה שמישהו ייתן לו צ׳אנס.

זה תוצר של הקורונה - המון אנשים (אני ביניהם) לא מצאנו משרת סטודנט במהלך הלימודים בגלל שהמשרות הוקפאו ואחר כך כשהתחילו לפרסם שוב דרשו ניסיון לבוגרים או סטודנטים עם יתרת לימודים של שנתיים.

ברור שכל מי שמחפש את הדרך הקלה להייטקס יהיה בבעיה כי יש חוסר רק במהנדסים עם ניסיון ולא ג'וניורים אבל לא צריך להתנשא על אנשים.

• אהבתי 1
פורסם

אני לא צריך לנחות אני חי נהדר, ואתה מפספס את כל מהות השרשור.

כמה "אנשים עם תואר שני ובעיות יחסי אנוש" אתה מכיר שעבדו במיקרוסופט ועפו לעבוד כמתרגלים באוניברסיטה, אחד :).

תהיה כנה עם עצמך ותענה על השאלה ששאלתי אותך: אם היה לך תואר ראשון ולא הנדסאי עדין הייתה באותו מקום או שהייתה כבר עף קדימה?

השאלה בשרשור היא לא אחת מהשאלות האלה: 

- האם יש דרישה בהייטק לתואר?

התושבה היא כן. ברוב מוחלט של מקומות העבודה יש דרישה ברורה לתואר ראשון בתחום רלוונטי.

- האם משהוא שלא למד תואר יכול להצליח?

התשובה היא ברור שאפשר להצליח ללא תואר, הסיכוי נמוך יותר והדרך הרבה יותר קשה ובסוף תהיה תיקרת זכוכית.

- האם למי שיש תואר הופך אותו לאדם חכם יותר ממי שאין?

התשובה לא וחלק מהאנשים הכי מוכשרים שיצא לי לעבוד איתם היו ללא תואר. ועל זה אני גם יוסיף שאדם עם תואר או תארים נקרא אינטלקטואל, זה לא אומר שהוא אינטליגנט.

- האם כדי לדלג על התואר כי יש בחורה שהצליחה להיות מנהלת QA ללא תואר או משהוא עם תואר שלא הצליח?

התשובה לא, הצלחות/כישלונות של אנשים בודדים אינם מהווים דוגמא לכלל.

אז השאלה בשרשור היא האם ואיזה תואר לעשות, והתשובה היא לאחר שבחרתה תחום ובמידה ויש דרישה לתואר בתחום שאליו אתה רוצה ללכת אז תעשה תואר בתחום ועל תעשה קיצורי דרך.

• רעיון טוב! 3

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 23 דקות, Yossi dashti כתב:

ברור שהנקודת פתיחה שלך טובה יותר, אבל מה שאתה כותב פה זה פשוט שקר, כי אני בדקתי עם אנשים שסיימו קורסים בטכניון לדוגמה - 100% מהמסיימים מצאו עבודה. אז תפסיק להטעות פה אנשים - ואני מאמין שגם אתה בתור עבודה ראשונה לא הרווחת 25K בתור איזה מנהל צוות של מתכנתים.

איפה ראש צוות מתכנתים מרוויח 25? בעיריית לוד?

אני לא מטעה אף אחד,אבל כל הקורסים של כל מיני מכללות שאני אפילו לא ארשום את שמן עושות כסף על הבטחות שווא ובסוף יש מלא מסכנים ששמו אלפי שקלים בשביל להמשיך להיות מובטלים.

ואני מכיר אנשים שעשו תואר שני, הרוויחו 50K ברוטו במיקרוסופט ואז עפו אחרי חודשיים כי יש להם 0 ביחסי אנוש והם היום מרוויחים 5000 שקל בתור מתרגלים באוניברסיטה. אז תנחת

לא מכיר כאלה.הרוב מסתדרים.

אז היה להם אפס יחסי אנוש בלעבוד מהבית אבל לעמוד מול כיתה יש להם מספיק יחסי אנוש? משהו לא מסתדר לי....

אני לא מציג את עצמי בתור "חזק", אפילו ציינתי שאני הולך ללמוד למרות שיש לי משרה שאפשר להשאר בה עד הפנסיה ולהתקדם.

משרה עד הפנסיה זה משרה טובה או סתם ציינת עובדה?

Just now, motizkn כתב:

אז השאלה בשרשור היא האם ואיזה תואר לעשות, והתשובה היא לאחר שבחרתה תחום ובמידה ויש דרישה לתואר בתחום שאליו אתה רוצה ללכת אז תעשה תואר בתחום ועל תעשה קיצורי דרך.

אנשים מפספסים את חוק המספרים הגדולים.

יש לך יותר סיכוי עם תואר מהטכניון מאשר עם קורסים ביודמי.

זה שיש כשלונות מהטכניון והצלחות מלמידה עצמית זו סטיית תקן.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 32 דקות, Yossi dashti כתב:

אני מכיר אנשים שעשו תואר שני, הרוויחו 50K ברוטו במיקרוסופט ואז עפו אחרי חודשיים כי יש להם 0 ביחסי אנוש והם היום מרוויחים 5000 שקל בתור מתרגלים באוניברסיטה. אז תנחת

לאנשים האלו קוראים מייקל ג'ורדן במקרה?

כי איכשהו קשה לי להאמין שהם באמת קיימים מחוץ לדמיון שלך.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 דקות, motizkn כתב:

אז השאלה בשרשור היא האם ואיזה תואר לעשות

בשום שלב לא היתה שאלה האם לעשות תואר על ידי פות"ש, לא יודע (סתם, אני כן יודע) איך זה בכלל הגיע לדיון.

היתה שאלה על איך יודעים איזה תואר לעשות , שהיא טיפה שונה מהשאלה הכללית של "איזה תואר לעשות".

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

"בקללות 1 למדנו קללות ברוסית, ערבית-מרוקאית, וערבית-עיראקית, בקללות 2 למדנו קללות באנגלית וגרמנית, וזה לא היה מעניין בכלל"

בעירקית לא יספיקו לך 3 סימסטרים רק כדי ללמוד את הבסיס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, motizkn כתב:

אני לא צריך לנחות אני חי נהדר, ואתה מפספס את כל מהות השרשור.

כמה "אנשים עם תואר שני ובעיות יחסי אנוש" אתה מכיר שעבדו במיקרוסופט ועפו לעבוד כמתרגלים באוניברסיטה, אחד :).

תהיה כנה עם עצמך ותענה על השאלה ששאלתי אותך: אם היה לך תואר ראשון ולא הנדסאי עדין הייתה באותו מקום או שהייתה כבר עף קדימה?

השאלה בשרשור היא לא אחת מהשאלות האלה: 

- האם יש דרישה בהייטק לתואר?

התושבה היא כן. ברוב מוחלט של מקומות העבודה יש דרישה ברורה לתואר ראשון בתחום רלוונטי.

- האם משהוא שלא למד תואר יכול להצליח?

התשובה היא ברור שאפשר להצליח ללא תואר, הסיכוי נמוך יותר והדרך הרבה יותר קשה ובסוף תהיה תיקרת זכוכית.

- האם למי שיש תואר הופך אותו לאדם חכם יותר ממי שאין?

התשובה לא וחלק מהאנשים הכי מוכשרים שיצא לי לעבוד איתם היו ללא תואר. ועל זה אני גם יוסיף שאדם עם תואר או תארים נקרא אינטלקטואל, זה לא אומר שהוא אינטליגנט.

- האם כדי לדלג על התואר כי יש בחורה שהצליחה להיות מנהלת QA ללא תואר או משהוא עם תואר שלא הצליח?

התשובה לא, הצלחות/כישלונות של אנשים בודדים אינם מהווים דוגמא לכלל.

אז השאלה בשרשור היא האם ואיזה תואר לעשות, והתשובה היא לאחר שבחרתה תחום ובמידה ויש דרישה לתואר בתחום שאליו אתה רוצה ללכת אז תעשה תואר בתחום ואל תעשה קיצורי דרך.

לא יודע....
במקום עבודה הקודם שלי (חברת אלקטרוניקה גדולה באזור השפלה) בצוות שלי היו הרבה חברה צעירים שהתחילו תואר בשביל להתקדם בחיים כי מה שעשינו (תפקיד טכני להנדסאים) היה דיי תקרת זכוכית עם שכר סביר (10-14K) בסופו של דבר כולם לטשו עיניים ל"הייטקס".
בזמן שהם הלכו ללמוד תואר אני כבר ידעתי מה אני רוצה לעשות (ניהול מוצר) והלכתי ללמוד את המקצוע ולבנות תיק עבודות, מפו לשם הם עוד לא סיימו את התואר ואני כבר מצאתי משרה בתור איש מוצר בחברה קטנה והשתדרגתי יפה בשכר.
אחרי שהם יסיימו את התואר בעוד שנה\שנתיים יקח להם עוד שנה+- למצוא עבודת ג'וניור כלשהי עם ירידה בשכר + לבנות תיק עבודות. בעוד 3 שנים כשהם יהיו מספיק אפויים בתעשייה הם יוכלו למצוא עבודה ברמה של מה שמצאתי עכשיו. עד אז אני כבר הולך להיות רחוק משם בתפקיד MIDDLE.

קשה לי לשכנע את עצמי מה האקדמיה הייתה נותנת לי מלבד הפסד של 5-4 שנים מהחיים המון שערות לבנות ומינוס של 100 אלף שקל בבנק. אתם אומרים שברגע שמי שיתמודד מולך יהיה עם תואר אז יעדיפו אותו... בפועל התמודדתי מול לא מעט מועמדים בעלי תואר בסוף אני ניצחתי כי בזמן שהם למדו תואר וחישובים מתמטיים אני למדתי את המקצוע וידעתי אותו הרבה יותר טוב.

מה יקרה עוד 5-7 שנים כשאני הולך להתמודד מול אנשים עם תואר על תפקיד SENIOR זאת שאלה טובה... אבל אל תשכחו שמי שהתחיל יחד איתי את מסלול הקריירה שלו הולך עוד 5-7 שנים כנראה הולך להתמודד על תפקיד של MIDDLE בזמן שאני הולך להתמודד על SENIOR.

אז לא יודע... אולי תואר יעזור לפתוח דלתות לאדם שלא יודע במה הוא רוצה להתעסק, אבל אם אתם יודעים במה אתם רוצים להתעסק ויש לכם יכולת לימוד עצמית אני חושב שברוב המקרים תגיעו לתוצאה שאתם רוצים הרבה יותר מהר בלי ללכת ללמוד תואר.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

אל תשכח שהשוק עכשו במצב מעולה אז כל האנקדוטות האלה תופסות עכשו.

ברגע שהשוק יהיה גרוע ויצטרכו למיין באמת לתואר תהיה משמעות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

כמה אמוציות בשרשור שצריך להיות הכי טכני בעולם...

כל אחד מגונן על העמדה שלו ואוסף את כל המקרים שבעולם כדי להצדיק את מה שהוא חושב...

המציאות היא שלא תואר ולא קורס הם הבסיס להצלחה, ואין ערובה או בטחונות באף אחת מהדרכים.

הבסיס להצלחה טמון אך ורק באדם - כמה הוא מוכן להשקיע וכמה הוא רעב...

בין אם הוא בוגר אקדמיה, עשה קורס, או למד הכל בעצמו באמצעות יוטיוב.

אנשים צריך להפסיק לז**ן את השכל וללכת לעבוד.

כל שרשור נהיה מפלצת שכל אחד מנסה לשכנע אחד את השני שהוא צודק ומביא אנקדוטות מטופשות כאילו הן אמת מוחלטת.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תהיה רעב ומוכן להשקיע עד מחר. עדיין תצטרך מישהו שיסכים להמר עליך.

תפקיד התעודות הוא להקטין את גודל ההימור. זה לא אומר שאם אין לך שום תעודות או דרך אחרת להוכיח שאתה הימור טוב לא יהמרו עליך אבל הסיכוי הרבה יותר קטן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Potato כתב:

אל תשכח שהשוק עכשו במצב מעולה אז כל האנקדוטות האלה תופסות עכשו.

ברגע שהשוק יהיה גרוע ויצטרכו למיין באמת לתואר תהיה משמעות.

לא מסכים עם האמירה הזאת.
אחרי שאנשים מסיימים תואר לוקח להם כיום שנה-שנתיים למצוא עבודה ראשונה ב"הייטקס" בשכר שדיי קרוב למינימום בתפקיד ג'וניור.
מצד שני מי שיש לו ניסיון של 4 שנים+ ב"הייטקס" זוכה לרדיפה ולתחרות מצד מעסיקים.

לשוק לא חסרים אנשים עם תואר, כי עובדתית יש המון אנשים עם תואר שיושבים מחוסרי עבודה ולא מצליחים להתברג, לשוק חסרים אנשים עם ניסיון רלוונטי.

עובדתית לכל משרת מוצר יש כיום 200-300 מועמדים, למשרת מוצר ג'וניור יש כ"כ הרבה שהמשרות האלו נסגרות ביום שהן עולות ללוח מרוב פניות כי המעסיק לא יכול לעבור על 1000 פניות ביום.
אבל אנשים ללא תואר מתקבלים למשרות האלו למרות שנגדם יש כמה מאות מועמדים עם תואר, אז לדעתי זה מראה על כך שתואר לא כ"כ חשוב.

@Night Driver אני מסכים עם האמירה שלך אבל השאלה היא האם הנייר הזה שמגדיל את הסיכויים שלך בX שווה 4-5 שנים מהחיים שלך שבמהלכן אתה יכול להספיק ללמוד מקצוע כלשהו, להתחיל לעבוד ולצבור ניסיון קריטי? האם תואר שווה למעסיק יותר ממישהו שעבר שנה של לימוד עצמי עשה שנה תיק עבודות ואז התקבל לעבודה וצבר 3 שנות ניסיון בBACK-END?

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

בעירקית לא יספיקו לך 3 סימסטרים רק כדי ללמוד את הבסיס.

אתה זוכר שקורס באקדמיה אמור לתת לך בסיס, ומשם אתה אמור להמשיך ללמוד בעצמך כן? 🤣

ייתנו לך את הבסיס לקללות בעיראקית ואתה משם צריך להמשיך ללמוד עצמאית.

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...