Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאני אוהב בשרשור הוא שכולו (חוץ מנהג הלילה) מתרכז ב"הייטקס", ופות"ש לא רמז לנו דבר על תחומי העניין שלו, נתוני הפתיחה האקדמיים וניסיונו הקודם ("אני אוהב מחשבים" לא נחשב, כי זה מאוד לא ממוקד). אולי הבחור צריך להיות פסיכולוג, מורה לשל"ח או אסטרופיזיקאי?

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, Night Driver כתב:

תהיה רעב ומוכן להשקיע עד מחר. עדיין תצטרך מישהו שיסכים להמר עליך.

תפקיד התעודות הוא להקטין את גודל ההימור. זה לא אומר שאם אין לך שום תעודות או דרך אחרת להוכיח שאתה הימור טוב לא יהמרו עליך אבל הסיכוי הרבה יותר קטן.

למה להמר? אנחנו לא יודעים מה הרקע של פות"ש, אבל בתעשיית המוליכים למחצה או הדפוס למשל נקודות ההתחלה הנפוצות הן כהנדסאי/מהנדס זוטר עם דיפלומה או כמפעיל מכונה ללא. אם ניקח שני טכנאים שהשתחררו אתמול מצה"ל ונסתכל עליהם ארבע שנים מאוחר יותר - לאחד יהיה תואר עם חוב כבד ולשני יהיה נסיון עם הרבה כסף בבנק. בהנחה שהשני כבר הוכיח את עצמו ובנה קשרים בתוך החברה - שניהם ירוויחו בערך אותו דבר. ומהנקודה הזאת זה כבר יהיה מרוץ בין שווים על סמך הכישורים והגישה שלהם, אלא אם כן ירצו ללכת בכיוון ניהולי בו לבעל התואר תהיה עדיפות.

זה המצב בגדול ב-HP, אינטל, אפלייד, ובעוד תריסר סטארט-אפים משיקים שבהם גם אפשר להתקדם הרבה יותר מהר. חלק מהחברות האלה תשמחנה לשלם על לימודי ההנדסה או הניהול שלך אם תוכיח יכולת ותתחייב להישאר איתם כמה שנים. אז אמנם זה לא 'הייטק' פרופר ולא חברות הגימפ של ליביו (שגם בהן לא כולם רוצים לעבוד ד"א), אבל זה מסלול לא רע בכלל לאדם בתחילת דרכו המקצועית שמחפש קריירה לעשרים שנה הקרובות. ובשום שלב בדרך לא צריך לקחת הימורים או לבקש טובות, רק להוכיח את עצמך בפועל ולקצור את הפירות.

Just now, sperial כתב:

מה שאני אוהב בשרשור הוא שכולו (חוץ מנהג הלילה) מתרכז ב"הייטקס", ופות"ש לא רמז לנו דבר על תחומי העניין שלו, נתוני הפתיחה האקדמיים וניסיונו הקודם ("אני אוהב מחשבים" לא נחשב, כי זה מאוד לא ממוקד). אולי הבחור צריך להיות פסיכולוג, מורה לשל"ח או אסטרופיזיקאי?

אם פות"ש גר בישראל, אינטלינגטי מספיק כדי להתייעץ בפורום אינטרנטי, ומתכנן ללמוד - רוב הסיכויים שלשם הוא שואף. כל שאר המקצועות הנחוצים בחברה אנושית תקינה כבר מזמן לא מעניינים אף אחד ואין בהם כסף או פרסטיז'. וזו לא החלטה או העדפה שלנו, אלא פשוט המצב בישראל כרגע, עם סיבותיו ההיסטוריות.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 26 דקות, Gavrik כתב:

@Night Driver אני מסכים עם האמירה שלך אבל השאלה היא האם הנייר הזה שמגדיל את הסיכויים שלך בX שווה 4-5 שנים מהחיים שלך שבמהלכן אתה יכול להספיק ללמוד מקצוע כלשהו, להתחיל לעבוד ולצבור ניסיון קריטי? האם תואר שווה למעסיק יותר ממישהו שעבר שנה של לימוד עצמי עשה שנה תיק עבודות ואז התקבל לעבודה וצבר 3 שנות ניסיון בBACK-END?

זו שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית כי היא תלויה בהרבה גורמים שלא על כולם יש לך השפעה.

הבעיה העיקרית עם ניסיון ולמידה תוך כדי עבודה זה לא הרמה שתגיע אלא שהידע שלך הרבה פעמים מאוד ממוקד לעבודה שאתה עושה. זה לא דבר רע אבל זה לא ידע "כללי" שבהכרח יהיה שימושי במקום אחר.

אישית כשמגיע אליי אדם עם ניסיון פחות מעניינים אותי הלימודים הפורמליים כי הקבלות בשטח כבר מדברות בעד עצמן ואם הן בתחום שאני צריך הן  לפעמים גם עדיפות על תעודה (כמובן תלוי בתפקיד המיועד ובאופק שאני מתכנן לאותו אדם).

לפני 9 דקות, Derish כתב:

למה להמר? אנחנו לא יודעים מה הרקע של פות"ש,

האמירה לא היתה מכוונת לפות"ש אלא לשאלה על מה להמר כשאתה צריך לבחור אם ללכת ללמודאו ללכת לעבוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 31 דקות, motizkn כתב:

רק נתקן ששכר ג'וניור בהייטק מתחיל ב 14K, אז קרוב למינימום 🤔.

שמעתי את זה לא פעם לא ראיתי איפו זה מתבטא במציאות. כל מי שאני מכיר שעובד ב"הייטקס" הרוויח בין 9 למקסימום 12 אלף שקל בשנה הראשונה שלו. 
מתכנתים, אנשי מרקטינג, פרוג'קט מנג'רס וכו... אף אחד לא הצליח למצוא משרה ראשונה של יותר מ12 אלף בחודש.

אמנם אחרי 3 שנים זה משתדרג משמעותית (לכיוון ה18-20+) אבל עדיין ג'וניור זה קשה מאוד, אנשים נתקעים בחיפוש עבודה שנה-שנתיים ועד שהם מוצאים משהו הם מרוויחים בערך 10K בממוצע.

פורסם

איזה חוב כבד יהיה למישהו שלמד בארץ באוניברסיטה?

אני בכיף אשתף אותך בעלויות,

מעונות בטכניון נעים בין 500 שקל להכי "פשוטים" ומגיעים ל1100 למגדלים החדשים.

שכר לימוד 1000 שקל בחודש.

אוכל מחיה בילויים עוד 1500.

סדר גודל של 3000 בחודש.

אפשר לתת 2-3 משמרות בפאב שכונתי או בפיצוציה ולסגור את החודש על האפס פחות או יותר.

הרוב מתחילים לעבוד בסוף שנה שניה תחילת שלישית גם.

אפשר לקחת הלוואות מהטכניון ולהתחיל להחזיר שנה אחרי סיום התואר בלי ריבית.

אתה מרוויח מזה,גם כי להיות סטודנט זה כיף ונחמד,גם אתה מקבל תואר וגם אתה ישר הולך לעבודה נורמאלית ולא עובר בכל מיני עבודות טכנאות שלא בטוח בכלל שתתקדם מהן.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 דקות, Gavrik כתב:

מתכנתים, ... אף אחד לא הצליח למצוא משרה ראשונה של יותר מ12 אלף בחודש.

לא יודע על אילו מתכנתים אתה מדבר. נכון ללפני 4~ שנים בוגרי את"א מהמחזור שלי קיבלו הצעות מחברות גדולות והן סטארטאפים החל מ-20 וכלה בקצת מתחת ל-30, ואני מדבר על אנשים שזו משרת הייטק ראשונה שלהם עבור ממוצעים מ-75 ועד 95+.

מן הסתם מרחב המדגם שלי קטן מידי, אבל זו פחות או יותר ההתרשמות שלי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 5 דקות, Gavrik כתב:

שמעתי את זה לא פעם לא ראיתי איפו זה מתבטא במציאות. כל מי שאני מכיר שעובד ב"הייטקס" הרוויח בין 9 למקסימום 12 אלף שקל בשנה הראשונה שלו. 
מתכנתים, אנשי מרקטינג, פרוג'קט מנג'רס וכו... אף אחד לא הצליח למצוא משרה ראשונה של יותר מ12 אלף בחודש.

בתור מהנדס מכונות לא בהייטק אני עושה יותר מזה משרה ראשונה.

בתור סטודנט הייתי עובד 3 ימים בשבוע וסוגר באיזור ה8.

לפני 5 דקות, Gavrik כתב:

אמנם אחרי 3 שנים זה משתדרג משמעותית (לכיוון ה18-20+) אבל עדיין ג'וניור זה קשה מאוד, אנשים נתקעים בחיפוש עבודה שנה-שנתיים ועד שהם מוצאים משהו הם מרוויחים בערך 10K בממוצע.

זה לא נכון.

לא למהנדסי חשמל,לא לבוגרי מתמטיקה/פיזיקה/מדמח ולא לבוגרי מכונות וביו רפואה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 4 דקות, Potato כתב:

איזה חוב כבד יהיה למישהו שלמד בארץ באוניברסיטה?

אני בכיף אשתף אותך בעלויות,

מעונות בטכניון נעים בין 500 שקל להכי "פשוטים" ומגיעים ל1100 למגדלים החדשים.

שכר לימוד 1000 שקל בחודש.

אוכל מחיה בילויים עוד 1500.

סדר גודל של 3000 בחודש.

אפשר לתת 2-3 משמרות בפאב שכונתי או בפיצוציה ולסגור את החודש על האפס פחות או יותר.

הרוב מתחילים לעבוד בסוף שנה שניה תחילת שלישית גם.

אפשר לקחת הלוואות מהטכניון ולהתחיל להחזיר שנה אחרי סיום התואר בלי ריבית.

אתה מרוויח מזה,גם כי להיות סטודנט זה כיף ונחמד,גם אתה מקבל תואר וגם אתה ישר הולך לעבודה נורמאלית ולא עובר בכל מיני עבודות טכנאות שלא בטוח בכלל שתתקדם מהן.

3000 אלף שקל בחודש אם אתה גר במעונות, תזכור שאין מקום במעונות לכולם ורוב הסטודנטים לא גרים במעונות.
שכירות + מחיה + תחבורה בארץ זה בכיף באזור ה5000+ לאדם. כך שכל חודש אתה יוצא עם מינוס של 1000-2000 שקל אם אתה לא קורע את עצמך ולא מסכן את התואר בללכת לעבוד לא בזמן הפנוי אלא בזמן שצריך להקדיש ללימודים.

לפני 2 דקות, Gosser1860 כתב:

לא יודע על אילו מתכנתים אתה מדבר. נכון ללפני 4~ שנים בוגרי את"א מהמחזור שלי קיבלו הצעות מחברות גדולות והן סטארטאפים החל מ-20 וכלה בקצת מתחת ל-30, ואני מדבר על אנשים שזו משרת הייטק ראשונה שלהם עבור ממוצעים מ-75 ועד 95+.

מן הסתם מרחב המדגם שלי קטן מידי, אבל זו פחות או יותר ההתרשמות שלי.

בת זוג שלי מתכנתת פרונט-אנד קיבלה תואר ראשון במדעי המחשב בקייב, עשתה עוד קורסים ותיק עבודה אחרי התואר כדי להתאים טוב יותר לשוק העבודה הנוכחי אחרי שנה וחצי של חיפושים מצאה עבודה בתור פרונט-אנד ג'וניורית ב9.5K לא היו עוד אופציות זאת ההצעה היחידה שהייתה על השולחן.
כן זה אמנם מקרה יחיד אבל אני רואה שזה חוזר על עצמו אצל הרבה חברים שסיימו לימודים. מה שכן הם סיימו לימודים בסמי-שמעון\HIT אולי את"א מבוקש בתעשייה.

לפני 2 דקות, Potato כתב:

בתור מהנדס מכונות לא בהייטק אני עושה יותר מזה משרה ראשונה.

בתור סטודנט הייתי עובד 3 ימים בשבוע וסוגר באיזור ה8.

זה לא נכון.

לא למהנדסי חשמל,לא לבוגרי מתמטיקה/פיזיקה/מדמח ולא לבוגרי מכונות וביו רפואה.

בתור מהנדס מכונות המצב שלך קצת שונה. אני מהמר שאתה עובד בחברת קורפורייט או חברה מיושנת עם מבנה אירגוני היררכי ברור מבוסס על תארים.
כמו באינטל: ללא תעודה = קבלן, הנדסאי = שרות טכני, מהנדס מכונות = מעל השירות טכני או התחלה בפיתוח, מהנדס מכונות 2 = תפקידים מתקדמים בפיתוח.

בתעשייה הזאת כן אתה יכול למצוא בקלות עבודה ראשונה ב14-17 אלף בחודש אם עשית תואר בהנדסת מכונות, הבעיה היא שאין לך שם הרבה לאן להתקדם גם בגלל שהחברות האלו לא צומחות בצורה מהירה ולא נפתחים תקנים חדשים וגם בגלל שכדי להתקדם יכול להיות שתגלה שחסר לך עוד תואר.

לא יודע איפו היית עובד בתור סטודנט 3 ימים ומרוויח 8K, במשרות סטודנט של מהנדסים בחברות כמו אינטל הסטודנטים מרוויחים באזור ה40-50 לשעה, אתה מספר לי פו שהיית מרוויח בתור סטודנט מעל ל100 שקל לשעה. לא שאני לא מאמין אבל זה מקרה מאוד קיצוני.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, motizkn כתב:

רק נתקן ששכר ג'וניור בהייטק מתחיל ב 14K, אז קרוב למינימום 🤔.

ממתי המספרים? מצטער לאכזב, אבל ממה שאני מכיר המציאות רחוקה מאוד כלפי מעלה. מדבר בתור מישהו שסיים תואר בשנה האחרונה, ויודע מה החברים מקבלים. 

לפני 10 דקות, Gavrik כתב:

לא יודע איפו היית עובד בתור סטודנט 3 ימים ומרוויח 8K, במשרות סטודנט של מהנדסים בחברות כמו אינטל הסטודנטים מרוויחים באזור ה40-50 לשעה, אתה מספר לי פו שהיית מרוויח בתור סטודנט מעל ל100 שקל לשעה. לא שאני לא מאמין אבל זה מקרה מאוד קיצוני.

לא מכיר סטודנטים שעבדו באינטל בשנתיים האחרונות וקיבלו פחות מ-90 לשעה.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני 4 דקות, Gavrik כתב:

בת זוג שלי מתכנתת פרונט-אנד קיבלה תואר ראשון במדעי המחשב בקייב, עשתה עוד קורסים ותיק עבודה אחרי התואר כדי להתאים טוב יותר לשוק העבודה הנוכחי אחרי שנה וחצי של חיפושים מצאה עבודה בתור פרונט-אנד ג'וניורית ב9.5K לא היו עוד אופציות זאת ההצעה היחידה שהייתה על השולחן.
כן זה אמנם מקרה יחיד אבל אני רואה שזה חוזר על עצמו אצל הרבה חברים שסיימו לימודים. מה שכן הם סיימו לימודים בסמי-שמעון\HIT אולי את"א מבוקש בתעשייה.

לפני 34 דקות, Gavrik כתב:

1. מתכנת מתחיל היום יקבל מעל 20. מישהו מהלימודים שלי, בוגר מכללה אבל ממוצע 98 התקבל לNVIDIA בצפון לבורד דיזיין עם 25 ברוטו, חבר אחר באפלייד משרה התחלתית למהנדסי אינטגרציה נותנת כמעט 20. ומדבר איתך על מכללת עזריאלי שכולם חושבים שזה הקניון.
עם כל הכבוד - שיווק, משאבי אנוש וכל אלה הם לא באמת הייטקס, גם אם הם עובדים במשרד עם המון מחשבים, ברז בירה ובאז וורדז שנזרקות לאוויר כל רגע.

2. סטודנט באינטל ירוויח היום מעל 80 שקל לשעה, טאלנטים גם יותר. ואינטל נחשבת כמשלמת גרוע ביחס לחברות גדולות באיזור גוש דן, אז תסיק מזה לגבי השכר שלהם.

3. חברה שלך יכולה לקבל היום הרבה יותר, זה שכר של מתכנת במשרד החינוך (עם כל הצער שבדבר לגבי משרד החינוך..).
שתבדוק איפה הבעיה שלה מבחינת רשת חברתית/מעבר ראיונות עבודה.

פורסם
לפני 6 דקות, eitanuch כתב:

לא מכיר סטודנטים שעבדו באינטל בשנתיים האחרונות וקיבלו פחות מ-90 לשעה.

אף פעם לא ראיתי מספרים כאלו ואני מכיר מספיק אנשים מהתעשיה. אישית לא יצא להכיר סטודנטים שעבדו במשרת סטודנט באורבוטק ובHP בשניהם השכר היה מה שאמרתי.
מהנדסת תואר ראשון שעבדה איתי על אותו מוצר עברה לעבוד באינטל, לפני שעזבה היא סיפרה לי כמה היא הייתה מרוויחה אצלנו באזור ה14K (75 לשעה) וסיפרה שהציעו לה לא הרבה יותר באינטל. אז אני מתאר לעצמי שהיא מרוויחה עכשיו באזור ה90+- לשעה.

קצת קשה לי להבין איך סטודנט במשרה חלקית מרוויח אותו דבר כמו מהנדס עם 3 שנות ניסיון במשרה מלאה באותה החברה.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, Gavrik כתב:

יש משרות כאלו. למשל מתכנתים יכולים להגיע לעבודה בחצי משרה לסכום כזה. בלי תואר בלי כלום, נטו כישורים וניסיון רלוונטי. אפשר להרוויח גם יותר ממאה שקלים לשעה. היה לי שותף שהיה עובד יום/יומיים בשבוע כ-10/12 שעות ומרוויח את ה-8 האלו. יש עוד כל מיני משרות שהן בשכר גבוה ומיעוט שעות. תלוי בסט הכישורים שלך ויותר מכך  ביכולת שלך לשווק את עצמך. מכיר מישהי שבתור סטודנטית עושה לק וזה. הבחורה מאוד מוכשרת בתחומה, יש לה יומן די מלא, היא לוקחת 100 שקלים למשהו שלא לוקח יותר מחצי שעה. יושבת כמה ערבים בשבוע ומגיעה לאותו הסכום של סטודנט למדעי המחשב שיושב 3 ימים בשבוע באינטל. אפילו מלצר במסעדה טובה יכול להגיע ל200 שקלים לשעת עבודה ואף יותר. 

לא חסרות דרכים להכניס כסף טוב. כן צריך תושיה ושיווק טוב.

לפני 3 דקות, Gavrik כתב:

אף פעם לא ראיתי מספרים כאלו ואני מכיר מספיק אנשים מהתעשיה. אישית לא יצא להכיר סטודנטים שעבדו במשרת סטודנט באורבוטק ובHP בשניהם השכר היה מה שאמרתי.
מהנדסת תואר ראשון שעבדה איתי על אותו מוצר עברה לעבוד באינטל, לפני שעזבה היא סיפרה לי כמה היא הייתה מרוויחה אצלנו באזור ה14K (75 לשעה) וסיפרה שהציעו לה לא הרבה יותר באינטל. אז אני מתאר לעצמי שהיא מרוויחה עכשיו באזור ה90+- לשעה.

קצת קשה לי להבין איך סטודנט במשרה חלקית מרוויח אותו דבר כמו מהנדס עם 3 שנות ניסיון במשרה מלאה באותה החברה.

לפעמים אנשים משקרים. קצת כמו שכל החברים שלנו קיבלו 700 בפסיכומטרי. מדהים איך סביבנו יש רק גאונים, לא? :)

לא שאני לוקח פה צדדים בדיון ביניכם. רק אומר, שלכל אחד הניסיון שלו ומדגם של 5*10 אנשים שווה בדיוק כלום. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 3 דקות, Gavrik כתב:

באילו שנים?

יש סקרי שכר לסטודנטים. אשתדל להביא צילומי מסך.

פורסם (נערך)

גם 2021 זה בסדר אנחנו מדברים על היום לא על מה שהיה לפני כמה שנים טובות.

לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

1. מתכנת מתחיל היום יקבל מעל 20. מישהו מהלימודים שלי, בוגר מכללה אבל ממוצע 98 התקבל לNVIDIA בצפון לבורד דיזיין עם 25 ברוטו, חבר אחר באפלייד משרה התחלתית למהנדסי אינטגרציה נותנת כמעט 20. ומדבר איתך על מכללת עזריאלי שכולם חושבים שזה הקניון.
עם כל הכבוד - שיווק, משאבי אנוש וכל אלה הם לא באמת הייטקס, גם אם הם עובדים במשרד עם המון מחשבים, ברז בירה ובאז וורדז שנזרקות לאוויר כל רגע.

2. סטודנט באינטל ירוויח היום מעל 80 שקל לשעה, טאלנטים גם יותר. ואינטל נחשבת כמשלמת גרוע ביחס לחברות גדולות באיזור גוש דן, אז תסיק מזה לגבי השכר שלהם.

3. חברה שלך יכולה לקבל היום הרבה יותר, זה שכר של מתכנת במשרד החינוך (עם כל הצער שבדבר לגבי משרד החינוך..).
שתבדוק איפה הבעיה שלה מבחינת רשת חברתית/מעבר ראיונות עבודה.

מהנדס אינטגרציה? זה שעושה אינטגרציה על המכונות שם? או עושה אינטגרציה לתוכנה?
כי זה שתי עולמות שונים לגמרי - מי שעושה אינטגרציה למכונות זה בעיקר הנדסאים ואני מכיר את השכר באפלייד כי הציעו לי לעבוד שם בתפקיד הנ"ל בתור אדם עם ניסיון של מספר שנים בתחום השכר היה רחוק מאוד מ20K ויותר קרוב ל10 מאשר ל20. 
אם בתפקיד אינטגרציה תוכנה אז זה יכול להיות.

בכל מקרה כדי להתקבל לתפקיד ראשון באינטגרציית תוכנה ולבורד דיזיין בNVIDIA צריך להיות ממש ממש תותח. זה דיי רחוק ממה שכולם מקבלים.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • תוכן חדש...