Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש משרות שתמיד יחייבו תואר בגלל אופי העבודה. מה לעשות, לצוות מחקר בnlp באלכסה יידרשו לפחות מאסטר כי אין סיכוי שלמועמד יהיה ניסיון משמעותי בלי התואר. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, eitanuch כתב:

יש משרות שתמיד יחייבו תואר בגלל אופי העבודה. מה לעשות, לצוות מחקר בnlp באלכסה יידרשו לפחות מאסטר כי אין סיכוי שלמועמד יהיה ניסיון משמעותי בלי התואר. 

לא הבנתי כלום מכל הקללות שכתבת אבל יש אנשים עם ידע ספציפי שאתה צריך שיענו לך על הצרכים יותר טוב מבעל תואר מאסטר.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לא הבנת כלום כי אתה לא יודע NLP, להבין קללות זה לגמרי בתחום של NLP

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • מצחיק 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

ודים, אולי אם תסביר למה הלכת ללמוד אחרי שכבר התברגת בתעשייה זה יעזור לשפוך אור על הסיבה למה תואר כן כדאי.

מאוד פשוט:

א) לא מספיק להתברג לתעשיה, צריך גם להתקדם בה, ולא להישאר באותו מקום עד הפנסיה.

ב) כדי להתקדם בתפקיד, חייב תואר. גם אם תתברג לחברה אחת, בחברה אחרת לא יסתכלו עליך בלי. תואר פותח דלתות.

וכמו שאמרתי קודם - תואר משנה לך את הזווית ראיה. יכול להיות לטובה, יכול להיות לרעה.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

מהנדס מכונות טוב הוא בעל ידע גם התחומים שהוא לא אחראי והתמקצע בהם בעוד מהנדס בוגר מכללת קנה תואר בשקל תשעים ידע לעשות רק את מה שהוא אחראי עליו בלי לדעת או לראות כלום מעבר.

מהנדס טוב יכול להגיע גם ממכללה, מהנדס פח יכול להגיע גם מטכניון.

זה לגמרי תלוי רק בבן אדם, אם הוא רואה את כל המערכת, מפעיל את הראש ומתעניין, או שתקוע בפינה שלו ולא רוצה להסתכל ימינה או שמאלה כי "לא לימדו אותי את זה".

אבל מה אני יודע, אולי במכונות זה שונה, ואיפה שלמדת, באמת קובע את העתיד שלך עד הפנסיה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא הבנת כלום כי אתה לא יודע NLP, להבין קללות זה לגמרי בתחום של NLP

מתאר לעצמי ראיון עבודה:

אני רואה שבקללות 1 הצטיינת אבל בקללות 2 הציון די נמוך. מה הסיבה?

לפני 37 דקות, vadim6385 כתב:

מהנדס טוב יכול להגיע גם ממכללה, מהנדס פח יכול להגיע גם מטכניון.

אין ספק אבל אנחנו מדברים על המספרים הגדולים. גם להתייחס לכל המכללות כאל מקשה אחת זה ממש לא נכון.

זה לגמרי תלוי רק בבן אדם, אם הוא רואה את כל המערכת, מפעיל את הראש ומתעניין, או שתקוע בפינה שלו ולא רוצה להסתכל ימינה או שמאלה כי "לא לימדו אותי את זה".

אם הוא מסתכל ואין לו את הכלים להבין מה הוא רואה לא יעזור שהוא מוכשר.

אבל מה אני יודע, אולי במכונות זה שונה, ואיפה שלמדת, באמת קובע את העתיד שלך עד הפנסיה

שום דבר בשום תחום לא קובע את העתיד שלך עד הפנסיה. הרבה מאוד אנשים לומדים תארים, טובים במה שלמדו ומתגלגלים לדברים אחרים לגמרי.

אולי זה מצטייר כאילו שאני חושב שחובה תואר אבל זה ממש לא המצב. אתה יכול להתברג לתחום שמעניין אותך ולהתפתח בו מקצועית בעזרת לימוד עצמי, קורסים ספציפיים וכו' בלי המעטפת הרשמית. מה שכן, אני כן חושב שאם החלטת ללכת ללמוד תעשה את זה במקום שיתן לך מקסימום כלים שאתה יכול ולא בזה שיתן לך תעודה במינימום מאמץ*

* הדברים אינם חלים על תארים לצורך דירוג שכר בלבד.

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

אם הוא מסתכל ואין לו את הכלים להבין מה הוא רואה לא יעזור שהוא מוכשר.

כלים וידע אפשר לרכוש, זה לא שצרבו את זה לראש שלך באוניברסיטה, נעלו עם קוד שנמצא אצל המעסיק, וזהו.

מהנדס טוב יחפש מאיפה אפשר לרכוש את הכלים האלה.

מהנדס גרוע יישב עם אצבע בתחת ויגיד שלא לימדו אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חושב שעיקר ההבדל נובע ממי שבוחר ללכת למכללות לעומת מי שבוחר ללכת לאוניברסיטאות

הסוג הראשון נחלק בגסות לכאלה שמחפשים חיים קלים ולכאלה שלא הגיעו לתאי הסף (ודווקא מהסוג השני הסיכוי למישהו מוצלח יותר גדול).

אלה מהאוניברסיטאות מתחלקים לכאלה שיודעים ללמוד טוב אבל לא ליישם ולכאלה שיש להם גם את היכולות וגם את האמביציה.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

אני חושב שעיקר ההבדל נובע ממי שבוחר ללכת למכללות לעומת מי שבוחר ללכת לאוניברסיטאות

הסוג הראשון נחלק בגסות לכאלה שמחפשים חיים קלים ולכאלה שלא הגיעו לתאי הסף (ודווקא מהסוג השני הסיכוי למישהו מוצלח יותר גדול).

יש גם את הסוג השלישי - אלה שהולכים ללימודי ערב, מה שאין באוניברסיטאות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 32 דקות, vadim6385 כתב:

יש גם את הסוג השלישי - אלה שהולכים ללימודי ערב, מה שאין באוניברסיטאות.

אפשר ללמוד בפתוחה, יותר מתאימה לאנשים עובדים וניתן ללמוד גם בערבים או בשעות אחה"צ ובימי שישי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 5 דקות, dorsht כתב:

אפשר ללמוד בפתוחה, יותר מתאימה לאנשים עובדים וניתן ללמוד גם בערבים או בשעות אחה"צ ובימי שישי.

חשבתי על להתחיל תואר בפתוחה.

לא יודע מאיפה אני אביא את הכוח רצון ללמוד בערב או בשישי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

קשה להצליח בפתוחה. אם יש לך תואר ראשון כבר עדיף לבחון אפשרות לתואר שני, או "מיקרו מאסטר" כמו שקוראים לזה בת"א ונראה לי גם בטכניון

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם פות״ש היה אוטודידקט ומאלה שיכולים ללמוד מהיוטיוב ולהתקדם גם בלי תואר, הוא לא היה שואל פה מה ללמוד, אלא פשוט עושה את זה.

ולכן אם הוא מבין שתואר רציני במחשבים דורש לימודים מתימטיים וחושב שהוא יעמוד בזה הוא כבר קיבל תשובה.

כיום יותר מבעבר יש גם תארים שהם לא מדמח״ים, אבל פות״ש לא הבהיר מה זה "אוהב מחשבים".

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...