Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

ודים, אולי אם תסביר למה הלכת ללמוד אחרי שכבר התברגת בתעשייה זה יעזור לשפוך אור על הסיבה למה תואר כן כדאי.

ציינת דווקא את הנדסת המכונות שזה תחום שבו אני עוסק ב 26 השנים האחרונות אז אתייחס אליו.

ההבדל בין מהנדס טוב למהנדס לא טוב זה שהמהנדס הטוב יודע לראות את כל המערכת ולתאם בין כל התחומים שבה. הוא יודע לשנות תכן מכאני לפי דרישות מהנדס החשמל ויודע גם להציע שינוי בשתי המערכות כדי לייעל את המוצר.

מהנדס מכונות טוב הוא בעל ידע גם התחומים שהוא לא אחראי והתמקצע בהם בעוד מהנדס בוגר מכללת קנה תואר בשקל תשעים ידע לעשות רק את מה שהוא אחראי עליו בלי לדעת או לראות כלום מעבר.

זה היה נכון בשנות התשעים וזה נכון גם היום. אני רואה את זה מאוד בולט בסטארטאפ שלי שפתאום אני עובד מול אנשי תוכנה, אלקטרוניקה וחיישנים שאלה תחומים שממש לא נמצאים בתחום ההתמחות שלי. אני עדיין יכול לכוון אותם ולהציע פתרונות תפיסתיים שמהנדס המכונות שהעסקתי לא ידע לתת למרות 10 שנות הניסיון שלו באחד מהמפעלים עתירי הידע שעובדים הרבה גם על מערכות ביטחוניות.

בחיי אתה וספריאל לפעמים מתישים בזחיחות שלכם. 

לכוון ולהציע פתרונות כולם יכולים אבל זה לא עובד ככה.

אולי מפאת גילך המופלג נותנים לך את הבמה אבל בארגון עם אנשים שמכבדים את עצמם, במקרה הטוב לא היו אומרים לך כלום וממשיכים הלאה ובמקרה הפחות טוב היו מבקשים ממך לשמור את הדעות לעצמך בטח לאחר שלב הCDR ואפילו בשלבי הPDR המתקדמים. 

תרשה לי לשאול, ב26 שנות ניסיון שלך יצא לך לעבוד על פרוייקט מולטידסציפלינרי אמיתי מהתחלה ועד הסוף? ממש להתעמק ולא להגיע בסטייל "הייתי עושה ככה" וללכת...?

קח לדוגמא את בראשית, היות וזה היה פרוייקט אזרחי, אתה באמת חושב שהיה לך מה להגיד וליעל לspacex? ללויין הנוסף ששוגר באותו טיל והגדיר לעמותה את הממשק? 

היית מסדר אחרת 600 קג' דלק? 

מתכנן מנגנון רגלי נחיתה אחר? 

משכנע את מחקלת תרמיקה לייצר שמיכות דקות יותר ועם מהנדסי הRF על איך ואיפה היית ממקם את האנטנות? 

הפרוייקטים האלה נמשכים שנים כי הם מסובכים ונדרשת קבוצת אנשים מאוד מגוונת כאשר לכל אחד יש את האילוצים שלו וזה לוקח שנים להגיע למצב שאפשר להתקדם לייצור וגם אז יש כאלה שלא מרוצים. 

אני מבטיח לך שיש המון מהנדסי מכונות בוגרי טכניון שבמשך שני עשורים ויותר עוסקים בדבר אחד בדיוק כמו החברה שקנו תואר בשקל תשעים מתל אביב/אפקה/hit וכו'. 

ממליץ לך לצאת מהמיקרו קוסמוס שאתה נמצא בו ולהיחשף לעולמות תוכן בהם גם אחרי 20 שנות ניסיון נדרש ניסוי בעלות לא מבוטלת בשביל להבין איך החומר יתנהג בתנאי הסביבה הנתונים. 

אני בטוח שגם בעסק שלך יש לא מעט מהנדסים שבזכותם אתה מרוויח לא רע ומקיים את העסק, כנראה שלא רק אתה מתכנן, מרתך, מזמין חומר, עושה בדיקות בשטח וגם מתקין, אולי גם תספר לנו כמה בוגרי טכניון אתה מעסיק? 

משום מה תמיד יש לך דוגמאות למהנדסים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם ומי בכלל נתן להם תואר. 

פורסם
לפני 21 דקות, rev-Match כתב:

בחיי אתה וספריאל לפעמים מתישים בזחיחות שלכם. 

לכוון ולהציע פתרונות כולם יכולים אבל זה לא עובד ככה.

אולי מפאת גילך המופלג נותנים לך את הבמה אבל בארגון עם אנשים שמכבדים את עצמם, במקרה הטוב לא היו אומרים לך כלום וממשיכים הלאה ובמקרה הפחות טוב היו מבקשים ממך לשמור את הדעות לעצמך בטח לאחר שלב הCDR ואפילו בשלבי הPDR המתקדמים. 

רק שאני הבעלים של הבמה ואני זה שנותן אותה לצוות שעובדאיתי.

תרשה לי לשאול, ב26 שנות ניסיון שלך יצא לך לעבוד על פרוייקט מולטידסציפלינרי אמיתי מהתחלה ועד הסוף? ממש להתעמק ולא להגיע בסטייל "הייתי עושה ככה" וללכת...?

כן.

אני בשלבי מעבר לייצור של סטארטאפ (חברה נפרדת מחוץ לחברה העיקרית) בתחום ההתמחות שלי שמשלב מערכת מכאנית, חיישנים, כרטיס בקרה, שידור אלחוטי ומערכת שליטה ובקרה.

אני לא איש אלקטרוניקה, לא איש בקרה ולא איש מחשבים אבל אנחנו עובדים כצוות כשבכל הדיונים ושלבי הפיתוח יש דמוקרטיה מלאה ללא טיפת אגו (גם למלחימה של הכרטיסים מותר להגיד לי שאני מדבר שטויות ואף אחד לא נפגע מזה). שיניתי לא מעט דברים בגיבוש צורת העבודה של הכרטיס האלקטרוני ומהנדס האלקטרוניקה נתן לא מעט טיפים חשובים ששינו בצד המכאני. ככה עובד פיתוח של מוצר.

קח לדוגמא את בראשית, היות וזה היה פרוייקט אזרחי, אתה באמת חושב שהיה לך מה להגיד וליעל לspacex? ללויין הנוסף ששוגר באותו טיל והגדיר לעמותה את הממשק? 

היית מסדר אחרת 600 קג' דלק? 

מתכנן מנגנון רגלי נחיתה אחר? 

משכנע את מחקלת תרמיקה לייצר שמיכות דקות יותר ועם מהנדסי הRF על איך ואיפה היית ממקם את האנטנות? 

הפרוייקטים האלה נמשכים שנים כי הם מסובכים ונדרשת קבוצת אנשים מאוד מגוונת כאשר לכל אחד יש את האילוצים שלו וזה לוקח שנים להגיע למצב שאפשר להתקדם לייצור וגם אז יש כאלה שלא מרוצים. 

לא ראיתי את התכן ואין לי מושג מה עשו שם. רק שהרבה דברים פשוטים וגאוניים באו מרעיונות של אנשים שהכי לא מומחים בתחום.

אני מבטיח לך שיש המון מהנדסי מכונות בוגרי טכניון שבמשך שני עשורים ויותר עוסקים בדבר אחד בדיוק כמו החברה שקנו תואר בשקל תשעים מתל אביב/אפקה/hit וכו'. 

איפה אמרתי שלא?

ממליץ לך לצאת מהמיקרו קוסמוס שאתה נמצא בו ולהיחשף לעולמות תוכן בהם גם אחרי 20 שנות ניסיון נדרש ניסוי בעלות לא מבוטלת בשביל להבין איך החומר יתנהג בתנאי הסביבה הנתונים. 

אני בטוח שגם בעסק שלך יש לא מעט מהנדסים שבזכותם אתה מרוויח לא רע ומקיים את העסק, כנראה שלא רק אתה מתכנן, מרתך, מזמין חומר, עושה בדיקות בשטח וגם מתקין, אולי גם תספר לנו כמה בוגרי טכניון אתה מעסיק? 

כרגע אף אחד כי לא פשוט לתפוס אחד פנוי. אתה מדבקלטכניון כשאני מדבר על אוניברסיטאות בכללי. בוגרי ב"ש או תל אביב בהנדסה בהרבה מקרים לא נופלים מבוגרי טכניון (ואני מדבר בהכללה. אל תחפש סטיות תקן לשום צד).

משום מה תמיד יש לך דוגמאות למהנדסים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם ומי בכלל נתן להם תואר. 

כי נתקלתי בלא מעט כאלה.

נתקלתי גם בלא מעט שהיו מצויינים ואפילו בהנדסאים שעלו על הרבה מהנדסים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

ככה עובד פיתוח של מוצר.

שוב חוזר הניגון. תספר לי עוד.

איפה אמרתי שלא?

פה, לפי התפיסה שלך מהנדס מטכניון הוא בוודאות מהנדס טוב.

ציטוט

מהנדס מכונות טוב הוא בעל ידע גם התחומים שהוא לא אחראי והתמקצע בהם בעוד מהנדס בוגר מכללת קנה תואר בשקל תשעים ידע לעשות רק את מה שהוא אחראי עליו בלי לדעת או לראות כלום מעבר.

אני בשלבי מעבר לייצור של סטארטאפ (חברה נפרדת מחוץ לחברה העיקרית) בתחום ההתמחות שלי שמשלב מערכת מכאנית, חיישנים, כרטיס בקרה, שידור אלחוטי ומערכת שליטה ובקרה.

זה היום, מה לגבי העבר?

עם כל הכבוד ובלי לזלזל יחסית לפרוייקט גדול זה טיפה בים. סטודנטים בתואר ראשון מתנסים בזה במעבדות אלק' על כרטיסי ארדואינו. 

סימולציה של מערכת הדורשת קוד שמפעיל מערכות דרך פורטים בקצבים והספקים משתנים. 

רק שהרבה דברים פשוטים וגאוניים באו מרעיונות של אנשים שהכי לא מומחים בתחום.

כמובן, סיפורי סינדרלה תמיד מרגשים את הקהל.

פורסם
לפני 17 שעות, יבגניפ כתב:

כמראיין אני לא זוכר מתי פעם אחרונה הסתכלתי על פירוט ההשכלה בקורות חיים שראיתי ואין לי מושג איפה למדו אנשים שגייסתי או רציתי לגייס. ובפירוש היו מקרים בהם נכנסתי ללינקדאין של חלקם והופתעתי לגלות שהיה להם תואר ממכללות משה ובניו.

אחרי שגילית על משה ובניו, המשכת בתהליך הגיוס?
כי לינקדין היום זה לגמרי חלק מהקורות חיים של המועמד.

פורסם
Just now, rev-Match כתב:

שוב חוזר הניגון. תספר לי עוד.

אני לא יודע איפה עסקת בפיתוח אבל זה הניסיון שלי ושל לא מעט חברים שלי (ולא. חלק לא מבוטל מהם לא למד בטכניון).

Just now, rev-Match כתב:

פה, לפי התפיסה שלך מהנדס מטכניון הוא בוודאות מהנדס טוב.

מציע לך לבדוק מה ההבדל בין בוודאות לבהכללה. אמרתי שאני מכליל ואמרתי בוגרי אוניברסיטאות. הטנכניון לא שונה מבאר שבע או תל אביב.

ד"א, התואר השני שלי לא מהטכניון.

Just now, rev-Match כתב:

זה היום, מה לגבי העבר?

עם כל הכבוד ובלי לזלזל יחסית לפרוייקט גדול זה טיפה בים. סטודנטים בתואר ראשון מתנסים בזה במעבדות אלק' על כרטיסי ארדואינו. 

סימולציה של מערכת הדורשת קוד שמפעיל מערכות דרך פורטים בקצבים והספקים משתנים. 

זה לא הפרוייקט במשולב שאני לוקח בו חלק אבל זה הראשון שאני מוביל כיזם ובעלים מאפס. באחרים אלה היו פרוייקטים של כמה חברות שחברנו לצורך פיתוח משותף למקום ספציפי כשכל אחד מאיתנו שומר על העצמאות שלו והקשר העסקי התבסס על אספקה וייצור חלקים של המערכת המוגמרת לפי ניתוחי COST + וחלוקה שווה של הרווח הכללי אחרי תשלום העלויות.

Just now, rev-Match כתב:

בשביל רעיון אתה לא צריך להיות מהנדס אלא סתם אדם יצירתי. מהנדס טוב יישם את הרעיון שלך במקסימום יעילות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

אחרי שגילית על משה ובניו, המשכת בתהליך הגיוס?

התכוונתי לאנשים שככר גויסו.

...

אני שוב אקח שלושה צעדים אחורה: למי שאין קורות חיים מרשימים במשהו יהיה קשה להגיע למקומות טובים. וזה כולל השכלה, ניסיון ואפילו רשימת החברות בה המהנדס עבד. בפירוש מהנדס ללא ניסיון בחברות עם שם סביר בתעשיה ותואר ממכללת משה עלול לא להגיע אפילו לשלב של ראיון hr ראשוני בחלק מהחברות. מפה יש עוד הרבה משתנים. 

עריכה: אני חושב שגם טיפה קשה להשוות הנדסת מכונות או הנדסה אזרחית לתכנות. גם כי כל אחד מאיתנו מכיר את הנישה שלו בעיקר. אבל גם כי עובדתית bootcampים לתכנה לחלוטין יכולים לאפשר לאדם לקבל מספיק כלים להצליח. ואני אומר את זה בבטחון כי אפילו צה"ל עושה את זה לא רע כבר עשרות שנים, תוך אדפטציה לשינויים בחוץ. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

מתאר לעצמי ראיון עבודה:

אני רואה שבקללות 1 הצטיינת אבל בקללות 2 הציון די נמוך. מה הסיבה?

"בקללות 1 למדנו קללות ברוסית, ערבית-מרוקאית, וערבית-עיראקית, בקללות 2 למדנו קללות באנגלית וגרמנית, וזה לא היה מעניין בכלל"

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

מתאר לעצמי ראיון עבודה:

אני רואה שבקללות 1 הצטיינת אבל בקללות 2 הציון די נמוך. מה הסיבה?

אינעל אבוק ואבו אמכ ולאבו אלאיג׳בו*, זה למה 😀

*עם הידע המוגבל שלי בעיראקית, זה אומר "ארור אבא שלך, אבא של אמא שלך וזה שהביא אותם".

https://www.facebook.com/1040549332630308/posts/100-קללות-בעירקיתאנו-העירקים-לא-רק-לובשים-פיגמת-פסים-ואוכלים-קובה-ומלומדים-מאדיש/1273428219342417/

אני יכול גם להביא קללות בשפת האם שלי

לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

"בקללות 1 למדנו קללות ברוסית, ערבית-מרוקאית, וערבית-עיראקית, בקללות 2 למדנו קללות באנגלית וגרמנית, וזה לא היה מעניין בכלל"

קללות בגרמנית זה נשמע כמו סרוויס מנואל למנוע דיזל כבד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קללות ברוסית זה הכי אפקטיבי. גם כשאתה לא מבין מילה ממה שאומרים אתה יודע שמקללים אותך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, rev-Match כתב:

אגב זה למה אני אומר שרצוי שיהיה תואר כדי להיכנס לתעשיה.

סיפורי סינדרלה זה יפה, אבל אני לא רוצה שיווצר אצל פות"ש רושם שהוא יכול לעשות קורס פייתון של חודש וחצי ולהיכנס ישר לעבודה של 25 אלף.

אלה שנכנסו לתעשיה בלי תואר, בדרך כלל גם עבדו יותר קשה מאלה שנכנסו בדרך הרגילה של תואר באוניברסיטה מוכרת ותפקיד של ג׳וניור, כדי להגיע למה שהם הגיעו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 21 שעות, motizkn כתב:

@Yossi dashti, שמח בשבילך שהצלחתה להתקדם אבל האם אתה מרוויח כמו המהנדסים באותו הוותק כמו שלך? ומחר בבוקר שיסגרו את המחלקה מסיבה כזו או אחרת מה הסיכוי שלך להשתלב במקום אחר (חברה אחרת) בתפקיד משמעותי לעומת החברה המהנדסים שאיתך?

שלא נדבר על כל הקורסים של שקל תשעים שנפתחים ומנסים לשכנע אנשים לעשות הסבה להייטק, בסוף חלק קטן יצליח להשתלב בתפקידים חסרי כל חשיבה או משמעות במשכורת עלובה (יחסית להייטק) וחלק מזערי באמת יצליחו להתקדם ותמיד הם יצתרכו להיות עילוי כדי שהיה הצדקה להחזיק אותם בתפקידי מפתח.

לא מכיר מהנדסים באותו הוותק ואותו תפקיד ככה שלא יכול להשוות.  מה הסיכוי להשתלב במקום אחר? כבר הייתי בכמה ראיונות עבודה, ובחרתי לא לעזוב בנתיים - מה שאני כן יכול להגיד לך, זה שמבחינת מעסיקים, הנדסאי עם ניסיון זה שווה ערך למהנדס. 

מישהו כתב מעלי "מסתכלים על ניסיון תעסוקתי. והתעודה רלוונטית רק לשלב ההתחלה בקריירה. וברגע שעוברים אותו - זה לא מעניין אף אחד. "

אני מכיר גם בחורה שעשתה "קורס של שקל תשעים" כמו שאתה מתהדר פה, והיום מנהלת צוות של QA ומרוויחה כנראה יותר מרוב חברי הפורום שמגיבים פה.

פורסם
לפני 2 דקות, Yossi dashti כתב:

מישהו כתב מעלי "מסתכלים על ניסיון תעסוקתי. והתעודה רלוונטית רק לשלב ההתחלה בקריירה. וברגע שעוברים אותו - זה לא מעניין אף אחד. "

וכמו שכתבו, זה עובד בעיקר בתקופה שבה יש ביקוש מטורף לעובדים.

אם וכאשר תגיע תקופת שפל, וזה יהיה שוק של מעסיקים, יותר מעסיקים יחפרו בקו"ח של המועמדים לגבי תעודות והשכלה.

וכמו שכתבתי, גם בראיונות שאני עברתי עלה הנושא של התואר, גם אם זה לא מנע ממני להתקבל לעבודה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, Yossi dashti כתב:

אני מכיר גם בחורה שעשתה "קורס של שקל תשעים" כמו שאתה מתהדר פה, והיום מנהלת צוות של QA ומרוויחה כנראה יותר מרוב חברי הפורום שמגיבים פה.

ואני מכיר הרבה אנשים שעשו תואר ראשון וחלקם תואר שני שמנהלים מחלקות שלמות בחברות הכי נחשקות עם משכורות שגם הבחורה שלך לעולם לא תקבל.

מקרה בודד לא מייצג כלום, השאלה מה קורה לרוב.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, אם היה לך תואר ראשון ולא הנדסאי עדין הייתה באותו מקום או שהייתה כבר עף קדימה לתפקידים יותר רציניים עם משכורות יותר גבוהות.

לדעתי, אם אתה באמת חזק כמו שאתה מציג כנראה שאתה הייתה כבר במקום אחר לגמרי בקרירה.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 24 דקות, vadim6385 כתב:

קללות בגרמנית זה נשמע כמו סרוויס מנואל למנוע דיזל כבד.

נו, בדיוק, משעמם.

מה זה מנוע דיזל כבד לעומת להגיד למישהו שאמא שלו קרוקודיל?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 25 דקות, Yossi dashti כתב:

כל הלינקדאין שלי מפוצץ בכל מיני בכיינים שעשו קורס בשקל וחצי ו"מחפשים שיתנו להם צ׳אנס".

אף אחד מהחברים שלי שלמד מדמח בטכניון או בעברית לא היה צריך להתבכיין בלינקדאין בתקווה שמישהו ייתן לו צ׳אנס.

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...