Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאמת מפתיע מאוד. כנראה שאני וכל הסטודנטים שיצא לי לעבוד איתם במהלך העבודה שלי מ2016 עד2020 בתעשייה הזאת פראיירים חבל"ז. וכולנו יכולנו לקבל בכיף שכר כמעט כפול.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Gavrik כתב:

תאמת מפתיע מאוד. כנראה שאני וכל הסטודנטים שיצא לי לעבוד איתם במהלך העבודה שלי מ2016 עד2020 בתעשייה הזאת פראיירים חבל"ז. וכולנו יכולנו לקבל בכיף שכר כמעט כפול.

ממה שאני מכיר, המספרים קפצו מאוד בשנים האחרונות. חבר שהתחיל לעבוד באינטל ב-2017, סיפר שסטודנטים שהתחילו שנה אחריו קיבלו הצעה פי 1.5 גבוהה יותר לאותו תפקיד.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני 24 דקות, Gavrik כתב:

גם 2021 זה בסדר אנחנו מדברים על היום לא על מה שהיה לפני כמה שנים טובות.

מהנדס אינטגרציה? זה שעושה אינטגרציה על המכונות שם? או עושה אינטגרציה לתוכנה?
כי זה שתי עולמות שונים לגמרי - מי שעושה אינטגרציה למכונות זה בעיקר הנדסאים ואני מכיר את השכר באפלייד כי הציעו לי לעבוד שם בתפקיד הנ"ל בתור אדם עם ניסיון של מספר שנים בתחום השכר היה רחוק מאוד מ20K ויותר קרוב ל10 מאשר ל20. 
אם בתפקיד אינטגרציה תוכנה אז זה יכול להיות.

בכל מקרה כדי להתקבל לתפקיד ראשון באינטגרציית תוכנה ולבורד דיזיין בNVIDIA צריך להיות ממש ממש תותח. זה דיי רחוק ממה שכולם מקבלים.

חומרה, התפקיד שם כרגע הוא למהנדסים והשכר בסיס מעל 15-16.

השכר בתוכנה כרגע הרבה יותר גבוה מחומרה, ושוב, מכללה בינונית. בוגר תוכנה מהאוניברסיטאות המובילות יקבל הרבה יותר היום.

פורסם
לפני 46 דקות, Gavrik כתב:

בת זוג שלי מתכנתת פרונט-אנד קיבלה תואר ראשון במדעי המחשב בקייב, עשתה עוד קורסים ותיק עבודה אחרי התואר כדי להתאים טוב יותר לשוק העבודה הנוכחי אחרי שנה וחצי של חיפושים מצאה עבודה בתור פרונט-אנד ג'וניורית ב9.5K לא היו עוד אופציות זאת ההצעה היחידה שהייתה על השולחן.

אולי יש כאן שילוב של כמה גורמים ביחד, כי השכר הזה בהחלט נמוך. שתצבור ניסיון ותרענן כי יש הרבה לאיפה להתקדם.

לפני 46 דקות, Gavrik כתב:

כן זה אמנם מקרה יחיד אבל אני רואה שזה חוזר על עצמו אצל הרבה חברים שסיימו לימודים. מה שכן הם סיימו לימודים בסמי-שמעון\HIT אולי את"א מבוקש בתעשייה.

אני חלילה לא מנסה להתנשא או משהו, אבל אם פות"ש רוצה להבין כמה ההבדל בין מוסדות יכול להיות גדול בהיבט הזה, זו אינדיקציה לא רעה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

3000 אלף שקל בחודש אם אתה גר במעונות, תזכור שאין מקום במעונות לכולם ורוב הסטודנטים לא גרים במעונות.
שכירות + מחיה + תחבורה בארץ זה בכיף באזור ה5000+ לאדם. כך שכל חודש אתה יוצא עם מינוס של 1000-2000 שקל אם אתה לא קורע את עצמך ולא מסכן את התואר בללכת לעבוד לא בזמן הפנוי אלא בזמן שצריך להקדיש ללימודים.

באים עם חסכוות לפני,מתכוננים ללימודים.

התואר לא מסתכן מעבודה,יש דבר כזה שנקרא לנהל את הזמן.

לפני שעה, Gavrik כתב:

כן זה אמנם מקרה יחיד אבל אני רואה שזה חוזר על עצמו אצל הרבה חברים שסיימו לימודים. מה שכן הם סיימו לימודים בסמי-שמעון\HIT אולי את"א מבוקש בתעשייה.

קורות חיים מסמי הולכים ישירות למגרסה אם מישהו בכלל טרח להדפיס אותם.

לפני שעה, Gavrik כתב:

בתור מהנדס מכונות המצב שלך קצת שונה. אני מהמר שאתה עובד בחברת קורפורייט או חברה מיושנת עם מבנה אירגוני היררכי ברור מבוסס על תארים.

אני עובד במקום משרד תכנון,סוג של קבלן משנה.

אני יכול להגיד לך שאני מחפש עכשו עבודה ופסלתי 2 הצעות ממקומות שלא התחברתי אליהם- היה לי חוזים עם 19K ו 20K.

יש לי בערך 10 חודשי נסיון במשרה מלאה ולא סיימתי מצטיין,אבל אני כן יודע הנדסה ויודע להראות את זה.

לפני שעה, Gavrik כתב:

כמו באינטל: ללא תעודה = קבלן, הנדסאי = שרות טכני, מהנדס מכונות = מעל השירות טכני או התחלה בפיתוח, מהנדס מכונות 2 = תפקידים מתקדמים בפיתוח.

בתעשייה הזאת כן אתה יכול למצוא בקלות עבודה ראשונה ב14-17 אלף בחודש אם עשית תואר בהנדסת מכונות, הבעיה היא שאין לך שם הרבה לאן להתקדם גם בגלל שהחברות האלו לא צומחות בצורה מהירה ולא נפתחים תקנים חדשים וגם בגלל שכדי להתקדם יכול להיות שתגלה שחסר לך עוד תואר

מתקדמים להיות מנהלי פרויקטים או ראשי צוותים או מתמקצעים בנישה כלשהי.

המדיקל מתפתח בצורה דיי מהירה,גם בחברות שעושות שבבים יש לא מעט תקנים חדשים,לא כל הארץ זה אינטל.

לפני שעה, Gavrik כתב:

לא יודע איפו היית עובד בתור סטודנט 3 ימים ומרוויח 8K, במשרות סטודנט של מהנדסים בחברות כמו אינטל הסטודנטים מרוויחים באזור ה40-50 לשעה, אתה מספר לי פו שהיית מרוויח בתור סטודנט מעל ל100 שקל לשעה. לא שאני לא מאמין אבל זה מקרה מאוד קיצוני.

באינטל 2 חברים שעבדו הרוויחו 60 ו70 לשעה.

אני במשרת סטודנט האחרונה עשיתי גם 70 לשעה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

אחרי שאנשים מסיימים תואר לוקח להם כיום שנה-שנתיים למצוא עבודה ראשונה ב"הייטקס" בשכר שדיי קרוב למינימום בתפקיד ג'וניור.

אולי אם הם לא יודעים כלום וסיימו עם ממוצע נמוך ממוסד ממש לא נחשב.

בתור בוגר בן גוריון ללא ניסיון בתור סטודנט, מצאתי משרה ראשונה תוך חודש וחצי בערך.

חברים שלי מהלימודים (בוגרי בן גוריון ללא ניסיון) מצאו משרה תוך 3-4 חודשים לכל היותר.

עם שכר שהוא הרבה יותר ממינימום (לפחות פי 3 משכר המינימום).

רוב החברים שלי (וגם אני) מצאנו משרה שניה אחרי כשנתיים, לא יודע על סמך מה הטענות שלך.

לפני שעתיים, motizkn כתב:

רק נתקן ששכר ג'וניור בהייטק מתחיל ב 14K, אז קרוב למינימום 🤔.

נמוך.

אפילו בתקופה שהתחלתי לעבוד בה (לפני 3 שנים כמעט) שכר בוגר היה 16-18 אלף ש"ח.

לפי איך שהשוק מתנהג כרגע נראה שזה גבוה ב-50% ממה שאתה אומר, לפחות לבוגר ממוסד נחשב עם ממוצע טוב ומעלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לחבר לקח שנה למצוא, 

אני גם מחפש עכשיו עבודה  משהו כמו חמשה-שה חודשים , עם ממוצע לא בשמיים. 

תואר בהנדסת מיקרואלקטרוניקה מהעברית. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

ענית עכשיו לעצמך.

סמי שמעון לא נחשבת במיוחד בתעשייה בתחום התוכנה (ואני כנראה די עדין), ה-HIT קצת יותר.

אוניברסיטה נחשבת בתחום זה כרטיס כניסה לא רע לראיון עבודה כשאין לך ניסיון, בין אם אתה מתראיין למשרת סטודנט ובין אם מדובר במשרת בוגר ללא ניסיון.

כנראה שזה גם לא יזיק בהמשך, אבל זה יהיה פחות חשוב אם הניסיון שלך יהיה רלוונטי.

ואני לא מדבר רק על מדמ"ח\תוכנה אלא על הנדסות ומקצועות מדעיים באופן כללי.

תל אביב מאוד מבוקשת בתעשייה בתחום התוכנה, כמו כן הטכניון, העברית ובן גוריון נחשבות אוניברסיטאות מובילות בתעשייה בתואר הראשון (יש כאלו שמחשיבים גם את הפתוחה ומעריכים מאוד את העובדה שאנשים לומדים לבד).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אז אני חושב שזה מסכם את הוויכוח.

אם ללמוד תואר לשם תואר במכללה מקום חרטא או בינוני כלשהו אז זה דיי מיותר וכנראה שתשיגו תוצאות יותר טובות ומהירות אם פשוט תלכו להתמקצע ולבנות תיק עבודות.

אם ללמוד תואר אז רק באחת מהאוניברסיטאות המובילות בארץ כי זה תואר שבאמת יפתח לכם דלתות.

פורסם

ה"רק" יותר מידי נחרץ. אם אתה כבר עם ניסיון וצריך חידוד של דברים ותעודה לפתיחת דלת מכללה זה סבבה לגמרי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 44 דקות, Night Driver כתב:

ה"רק" יותר מידי נחרץ. אם אתה כבר עם ניסיון וצריך חידוד של דברים ותעודה לפתיחת דלת מכללה זה סבבה לגמרי.

לא יודע מה סמי שמעון או עזריאלי יפתחו לך,אם כבר זה יגרום לאנטי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 10 שעות, m3x7r3m3 כתב:

"בקללות 1 למדנו קללות ברוסית, ערבית-מרוקאית, וערבית-עיראקית, בקללות 2 למדנו קללות באנגלית וגרמנית, וזה לא היה מעניין בכלל"

קללות 3 זה יידיש רק יידיש כי בשביל כזו שפה צריך קורס אחד שלם

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 57 דקות, Potato כתב:

לא יודע מה סמי שמעון או עזריאלי יפתחו לך,אם כבר זה יגרום לאנטי.

לא מכיר את עזריאלי אבל כתבתי גם לחדד ידע. את זה אין בסמי (הכוונה לידע. מחדד אני מאמין שזרוק באיזו מגירה במזכירות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, FlicK כתב:

רבותיי, ישנם עוד תפקידים בהייטק מלבד מתכנתים שאפשר להרוויח בהם יפה מאוד בלי תואר.

כמו?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...