Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

באחד השרשורים לפני שבוע או שבועיים הזכרתינאת הקורס שלמדתי בכותרת "אפידמיולוגיה", אבל למעשה היה קורס בסטטיסטיקה, והסברתי את חשיבותו. זו בדיוק דוגמה למה שמתאר @Night Driver: האקדמיה נותנת כמות מסויימת של ידע, אבל הרבה יותר מזה - כלים ללימוד ולחשיבה. במקרה שציינתי מדובר בקורס, נתן כלים להבנת מאמר מדעי, ולמרות שמאז שלמדתי אותו גם הכלים הסטטיסטיים השתנו, הרי שהיסוד שיצק מאפשר לי להבין גם היום את משמעות המספרים שמוצגים במאמר מדעי. וכך גם קורסים אחרים - בסיס הידע במקצוע התרחב בסדרי גודל, אני התמקצעתי במשהו מאוד ספציפי, אבל הגישות שלמדתי הן בסיס מצויין גם היום.

אני רואה את הדברים גם אצל אחרים. אם אני מסתכל, למשל, על המשפחה הקרובה, ברור לי שהכלים שקיבלו באוניברסיטה ובטכניון הם רק התחלה, אבל כבר בשנים הראשונות של הקריירה הם מרגישים את האפשרות שקיבלו להתפתח בכיוונים שונים לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, yorng כתב:

אני אוהב מחשבים, לכן אני חושב שאלך ללמוד מדעי המחשב. 

אוהב מחשבים -/> מדעי המחשב.

אך כיום זה נראה כבחירה טובה לכל אחד.

פורסם
לפני 13 שעות, sperial כתב:

במבה, סבירות גבוהה שהעדר תואר יצקיל אותך בתקרת זכוכית.

יש לי חברים שכולם עוסקים בתחום, זה עם הטייטל ״הגבוה ביותר״ הוא מנהל הפיתוח בחברה גדולה (מאוד, מאוד גדולה). מעליו רק שכבת הcxo. אז כן, יש חברות שבהן יש תקרת זכוכית אבל יש גם הרבה שלא. הידע התאורטי שמתקבל בתואר אמור לשמש בערך בשלב שבו אני נמצא, אחרי השלב הזה כבר מדובר בניהול אנשים. לא משהו שלומדים במדמ״ח או הנדסת תוכנה.

שלא יישמע מדבריי שאני מתנגד לתואר, ממש לא. למעשה שקלתי לעשות אחד בעצמי (אבל יש לי קריירה בשלב די מתקדם ואני אבא לילדה קטנה, לא משהו שקל לשלב איתו לימודים אקדמאיים), העניין הוא לא האם צריך או לא, אלא מתי נכון ללכת בנתיב הזה, האם נכון לאותו אינדיבידואל ומדוע

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא חושב שתואר מציב תקרת זכוכית במקצוע בו הוא לא תנאי להכנס לשוק מלכתחילה. מצד שני, לא יודע כמה מקצועות כאלו יש מחוץ להייטקס.

לא הייתי ממליץ לאף אחד היום לעשות תואר שלא מוביל לקריירה כלשהי. וזה לא אומר שחייבים ללמוד מדמח. אפילו עדיף שלא אם לא נמשכים לזה.

לא חושב שצריך לאהוב מתמטיקה במיוחד כדי להצליח בהייטקס, גם כמהנדס. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לא חייב לאהוב מתמטיקה, אבל חייב להיות מסוגל להתמודד אתה. בסופו של דבר זה הבסיס למדעי הטבע וההנדסה. כן, אני לא שוכח את הויכוח ביניהו על הטיפוס ההומניסטי מול הריאליסטי (והספקטרום ביניהם).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פותח השרשור , אם אין לך מתמטיקה ברמה גבוהה אל תעשה מדעי המחשב.

אם בכל אתה רוצה אני מציע לך לשלב אותו עם עוד תחום התמחות , באוניברסיטה הפתוח לפני כמה שנים כשאני למדתי והתייעצתי הציעו לי לשלב כלכלה עם מדעי המחשב וזה מייתר את הצורך הקורסים הקשים של מתמטיקה. 

אבל אם אתה לא אוהב כלכלה אז יכול להיות שילוב אחר , בכל מקרה תואר ראשון הוא משעמם ולא פרקטי אז תנסה לבחור שאתה אוהב כי אתה גם לא אוהב וגם משעמם אתה לא תהנה בכלל .

• רעיון גרוע 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אני סיימתי בדיוק מדמ״ח בת״א. לדעתי למדמ״ח צריך בעיקר, יותר מ״לאהוב״ מתמטיקה (מעטים אלו שבאמת באמת אוהבים את זה בתואר), לדעת להתמודד עם כשלונות נחרצים. ללמוד חודשים למבחן, להוציא 30 ואז לאסוף כוחות ללמוד למועד ב׳ להוציא 52 ואז לאסוף עוד כוחות לקחת קורס חוזר ואולי רק אז לעבור. זה הקושי האמיתי. 

יש כאלה שזה קורה להם כמה פעמים בתואר ולפעמים כמה כשלונות במקביל, במיוחד בהתחלה.

מה שחשוב שבוחרים במדמ״ח זה להפריד ל4 מקרים מקרים:

או שאתה פשוט אוהב לתכנת ואז חוץ מ4-5 קורסים כל התואר מיותר וזה בעיקר בשביל לנפץ תקרת זכוכית (המקרה שלי, מודה).

או שאתה אוהב גם דברים יותר כבדים ומתמטיים כמו למידה חישובית/עמוקה ואז פחות או יותר חייבים תואר שני+.
או שאתה אוהב תאורייה של מדמ״ח ואז אתה נשאר באוניברסיטה כחוקר (כמובן שצריך ציונים מאד גבוהים).

או אף אחד מהם ואז כנראה שזה מתכון לסבל קשה ומתמשך.

בכל מקרה, לא ממליץ ללמוד באוניברסיטת ת״א עקב יחס מחפיר של הסגל (ברובו) לסטודנטים.

בהצלחה!

לפני 10 דקות, nepet כתב:

פותח השרשור , אם אין לך מתמטיקה ברמה גבוהה אל תעשה מדעי המחשב.

זה פשוט שטויות.

בתיכון הוצאתי 76 ב4 יחידות והציונים שלי בקורסי מתמטיקה של שנה ראשונה במדמח הם בין 82 ל98…

• אהבתי 1
פורסם

אני רציתי ללמוד הנדסת מכונות עוד מהתיכון,בצבא עדיין רציתי אז זה מה שהלכתי ללמוד.

בדיעבד זו טעות ולא הייתי הולך ללמוד את התואר הזה.

אז לפעמים גם כשנראה שיודעים מה רוצים,עד שמסיימים כבר רוצים משהו אחר או מבינים שזה לא זה.

הכל בסדר ממשיכים הלאה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ואז אפשר לעשות הסבה. הבסיס,שלך מצויין, ואז או שמשלימים עוד תואר או שלומדים לבד. כמובן שיש מקצועות כמו רפואה או משפטים או ראיית חשבון שמחייבים לימודים פורמליים, אבל גם הם נותנים קיצורי דרך לבוגרי תואר.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, yorng כתב:

לגיטימי.

השאלה - מה ספציפית אתה אוהב במחשבים?

יש המון תתי תחומים. מעניין אותך חומרה? תוכנה? בינה מלאכותית? אבטחת מידע?

שים לב שהתואר הזה יש המון מתמטיקה. עדיין לא ברמה של הנדסת חשמל/מחשבים/אלקטרוניקה/מכונות, אבל עדיין יש הרבה.

וזאת הסיבה שהרבה מאוד פורשים מהתואר הזה עוד ברמה הראשונה.

עכשיו בניגוד לחלק מהאנשים, אני לא אגיד שאם אתה לא אוהב מתמטיקה, אין לך מה לעשות בתחום. לא חסר כאלה שגירדו בבי"ס ציון עובר ב3 יחידות, ועדיין פיתחו קריירות מרשימות בתעשיה.

אבל - אתה חייב לפתח הבנה מתמטית כדי להצליח החלק גדול מהקורסים. וגם בעבודה עצמה - כי זה מה שמבדיל בין תכנת למהנדס תוכנה.

אבל עוד אחד אבל - אתה לא חייב להיות גאון על כדי להצליח. מה שצריך זה שיהיה לך את התחת לשבת וללמוד.

כמו שאומרים - אם אתה גרוע במשהו, אם תעשה את זה מספיק פעמים, תהיה סוג של טוב באותו משהו. או במילים אחרות - לתרגל הרבה.

גם צריך ללמוד לדעת באיזה קורסים אפשר לזרוק, ובאיזה קורסים צריך להשקיע גם מעבר לנדרש במבחן.

לפני שעתיים, AsafRS כתב:

ללמוד חודשים למבחן, להוציא 30 ואז לאסוף כוחות ללמוד למועד ב׳ להוציא 52 ואז לאסוף עוד כוחות לקחת קורס חוזר ואולי רק אז לעבור

בשביל לא להגיע למצבים כאלה צריך ללמוד לדעת איך ללמוד.

אחרת אתה מצד אחד תתן גז בניוטרל , תיכשל, ומצד שני תראה את החברים שלך שלא הגיעו להרצאות כלל, והעתיקו את כל השיעורי בית (אם זה בכלל חלק מהציון), מוציאים ציונים טובים.

לפני 17 שעות, SlowRide כתב:

טיפש מדי וקצת אנטיפט בשביל להיות רופא

רופא עוזר לאנשים, ויש לי בדיוק שתי בעיות עם המשפט הזה. "לעזור" ו"אנשים".

מה הפואנטה בכל זה? תתייעץ עם אנשים קרובים שמכירים אותך טוב מאד. 

אם הייתי מקשיב לאמא שלי בנושא הזה, הייתי עכשיו או בקבע או במשטרה.

למזלי לא הקשבתי.

מה הפואנטה בכל זה? תתייעץ עם אנשים קרובים שמכירים אותך טוב מאד. 

אנשים שמכירים אותך טוב מאוד, לא בהכרח מכירים את התחומים שאפשר ללכת אליהם, ולא בטוח שידעו לייעץ לך.

למשל, אם לאבא שלך יש מכולת שהוא ירש מאבא שלו, ואמא עובדת באותה מכולת, הם, עם כל הרצון הטוב, לא יידעו לספר לך על אפשרויות בתעשיית הייטק או אפשרויות קידום במשטרת ישראל, כי הם פשוט לא מכירים את זה.

דוגמא למה שרשמתי מעלה - שני ההורים שלי הם סוג של שוטרים לשעבר (אמא הייתה שוטרת, אבא סוהר), אז מבחינתם הכי טוב זה לעבוד במשהו בטחוני, כי בטחון תעסוקתי וזה, לא משנה שהתנאים פח, ואתה נמצא עם אנשים שאתה לא לומד מהם שום דבר.

לדעתי האישית - אם יש לך שכן/חבר/קרוב משפחה רחוק שעובד במשהו שנראה לך מעניין, שב איתו לשיחה ותבקש שיסביר לך קצת על התחום.

לא חייב להיות מישהו שמכיר אותך טוב.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, AsafRS כתב:

אני סיימתי בדיוק מדמ״ח בת״א. לדעתי למדמ״ח צריך בעיקר, יותר מ״לאהוב״ מתמטיקה (מעטים אלו שבאמת באמת אוהבים את זה בתואר), לדעת להתמודד עם כשלונות נחרצים. ללמוד חודשים למבחן, להוציא 30 ואז לאסוף כוחות ללמוד למועד ב׳ להוציא 52 ואז לאסוף עוד כוחות לקחת קורס חוזר ואולי רק אז לעבור. זה הקושי האמיתי. 

יש כאלה שזה קורה להם כמה פעמים בתואר ולפעמים כמה כשלונות במקביל, במיוחד בהתחלה.

לפני 15 דקות, vadim6385 כתב:

בשביל לא להגיע למצבים כאלה צריך ללמוד לדעת איך ללמוד.

אחרת אתה מצד אחד תתן גז בניוטרל , תיכשל, ומצד שני תראה את החברים שלך שלא הגיעו להרצאות כלל, והעתיקו את כל השיעורי בית (אם זה בכלל חלק מהציון), מוציאים ציונים טובים.

אסף צודק. המסגרת האקדמית שונה לגמרי מהלימודים בתיכון - מבחינת נפח החומר סמסטר בתיכון מתנקז לשבוע באוניברסיטה, קצב המטלות והמבחנים מטורף, אין היכרות אישית של הסטודנט וכל הלימודים והמבחנים "קרים"  בלי שום יחס אישי. מי שמגיע מהתיכון לאונחברסיטה צריך לעשות סוויץ' מחשבתי והתנהגותי. זה לא קל אם אתה מגיע ישר מהתיכון, ופי כמה  אם בדרך התמזמזת כמה שנים בצבא ובעבודה המועדפת. וכמובן שהסטנדרטים נוקשים, אין שום שפיל - ציון 54 יהיה 54 ואף אחד לא יתן לך את ה-55 שמחליק אותך את הקורס.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

אין שום שפיל - ציון 54 יהיה 54 ואף אחד לא יתן לך את ה-55 שמחליק אותך את הקורס.

א) ציון עובר זה 60.

ב) יש ויש. יש מרצים שיכשילו אותך אם תקבל 59 כי ככה, ויש כאלה שיעגלו לך ל60, רק כדי לא לראות אותך יותר, ויש גם כאלה שיבדקו את המבחן שלך בצורה חפיפניקית, תקבל ציון מוזר, ותצטרך לעבור על המבחן עם זכוכית מגדלת ולכתוב ערעור באורך הגלות. לי כבר קרו מקרים כאלה שערעור הציל אותי מקורס חוזר, או העלה את הציון מ70 ל90.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 19 שעות, yorng כתב:

מה זה אומר שאתה אוהב מחשבים?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

א) ציון עובר זה 60.

ב) יש ויש. יש מרצים שיכשילו אותך אם תקבל 59 כי ככה, ויש כאלה שיעגלו לך ל60, רק כדי לא לראות אותך יותר, ויש גם כאלה שיבדקו את המבחן שלך בצורה חפיפניקית, תקבל ציון מוזר, ותצטרך לעבור על המבחן עם זכוכית מגדלת ולכתוב ערעור באורך הגלות. לי כבר קרו מקרים כאלה שערעור הציל אותי מקורס חוזר, או העלה את הציון מ70 ל90.

לכל מוסד מדיניות ציונים שונה, והמבחנים מכויילים בהתאם. סטכניון ציון המעבר 55 וממצצע הציונים נמוך ב-10 נקודות מאשר בת"א. לא כי המורים או התלמידים שונים, אלה בגלל כיול הקושי במבחנים.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

לא חייב לאהוב מתמטיקה, אבל חייב להיות מסוגל להתמודד אתה. בסופו של דבר זה הבסיס למדעי הטבע וההנדסה. כן, אני לא שוכח את הויכוח ביניהו על הטיפוס ההומניסטי מול הריאליסטי (והספקטרום ביניהם).

אדם חייב להיות בעל יכולות לוגיות סבירות כדי לנסח ולהוכיח כל טענה. כולל בשרשורי אוף טופיק בקארספורום. בוודאי. ולכן זה נדרש ברוב החוגים האקדמיה שאני מצליח לחשוב עליהם, אולי אפילו בכולם.

וכן, שוב, אני לא חושב שלחלוקה יש אחיזה במציאות. יש כמובן עוד תכונות או יכולות אחרות שלא קשורות לחשיבה לוגית. נגיד אמפתיה שכנראה נדרשת כדי לעבוד במקצוע כלשהו שבו עוזרים לבני אדם. אבל לוגיקה היא לוגיקה. והבסיס זהה. ומי שאין לו את זה יצליח אולי בתואר במדעי הרוח, או אפילו מדעי החברה, כי דרישות הסף נמוכות יותר בקבלה ובמבחנים. אבל הוא אף פעם לא יהיה ממש טוב בזה.  

אבל אף פעם לא חקרתי את זה לעומק. זה מתבסס בעיקר על הניסיון שלי והקליטה הלוגית המאוד מאוד חדה שהפגינו כמה מרצים בכירים  במדעי הרוח שהכרתי (והעידו על עצמם שהם גרועים במתמטיקה, אלוהים יודע למה).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...