Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד 3 ימים אני יקפיץ את ההודעה הזו. לדעתי המספר לא יעבור את 15 מונשמים.

אל תשכח שכמה מונשמים יפנו את מכונת ההנשמה ויעברו לעולם שכולו טוב יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

עשינו עסק,

אני באמת מקווה שאתה צודק ולא אני, חוץ מהקטע האחרון.

כל עוד יש רק 3 או 6 מונשמים  הם מקבלים יחס של 5 כוכבים, 

המעבר לעולם שכולו טוב יתחיל רק בהמשך שיהיו הרבה יותר מונשמים.

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

כבר עברנו פה 118 עמודים ולא יצא לי להגיב אבל קראתי את כולן עם קצב ההתקדמות ודווקא דיונים מעניינים.

קורולה, בחישוב אחד צדקת. ב 4 לחודש הזה היו 16 אלף נדבקים ואמרת שלאחר עשרה ימים נגיע למאה אלף. ב 15 לחודש הגענו ל 100 אלף מחוץ לסין.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה,

כרגע אני מנסה לעקוב אחרי המצב באיטליה, 

הם בסגר כבר 10 או  11 יום , מספר הנדבקים החדשים ממשיך לעלות.

אבל כבר לא בקצב שהיה קודם , חלקם בטוח הדבקות ישנות מלפני הסגר ,

וכמובן הדבקות חדשות של בני משפחה של אלו שנדבקו לפני הסגר. 

היום היו שם מעל 5000 חולים חדשים, אבל בלי הסגר הם היו מגיעים כבר ל 8000 או יותר חולים. 

הם התחילו את הסגר שהיו כ-2000 חולים חדשים ביום.

מקווה לראות שינוי מגמה אצלהם, כי אין ספק שהם לא מסוגלים להתמודד עם 5000 חולים חדשים ביום.

לא ברור לי איך הם מצליחים בכלל לאבחן 5000 חולים חדשים

image.png.50fd6d1da957a518430e116e86368798.png

• מבאס 1
פורסם

לגבי איטליה, זה לא נכון להסתכל עליה כעל מקשה אחת. יש שם שונות מאוד גדולה בין האיזורים. קצת יותר מידע:

BE42BCD0-710D-4ED1-B2E7-75A484C1F688.png

פורסם (נערך)

עכשיו אני מבין את החשיבות הגדולה של חסכון בצד ושל קרן חירום.

למשבר הבא, אני מקווה שאהיה ערוך עם קרן פק"מ של כ-80 עד 100 אש"ח.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

בוקר טוב חברים, מה שלומכם?

איך אתם מתארגנים לסופ"ש? הרבה עיתונים? נטפליקס? 

ממליץ לכם לראות 'התפשטות' בסופ"ש. הרבה דראמה וכו', הוליווד, אבל סה"כ נותן לי השראה. 

בשביל ההפוגה במתח אני אוהב לראות את סרטי 'קונג פו פנדה', שהפנדה העצלן תמיד מנצח. מזלו שלא נלחם בפנגולין. 

פורסם (נערך)

הרבה מאוד אנשים בארץ ובעולם הולכים לקבל קורס מזורז בחשיבות חיסכון לשעת חירום. 

חכה ל-10.4 או עוד יותר טוב ל-10.5 כאשר אנשים ימצאו את עצמם עם משכנתאות/כרטיסי אשראי/תשלומים/הלוואות רכב/הלוואות לכל מטרה יורדים בלי שיש להם הכנסה. 

זו אחת הסיבות למה אני אומר שהעולם הולך להשתנות לחלוטין אחרי שהאבק ישקע. אנשים יתנהגו בצורה אחרת, אנשים יעבדו בצורה אחרת, אנשים יצרכו מוצרים ושירותים בצורה אחרת, אנשים יתסכלו על העולם בצורה אחרת לטוב ולרע.

ככל שהמשבר יתארך ככה דפוסי התנהגות ישתנו בצורה עמוקה יותר. שבוע לא יקרה כלום. חודש לא יקרה כלום. חודשיים ומעלה יהיה שינוי. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • מבאס 1
פורסם (נערך)

אני מקווה שאנשים יעברו למודל של
יש כסף= קונה
אין כסף = לא קונה.

נ.ב. *קונה במידה. 

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • רעיון טוב! 3
פורסם

שינויי התנהגות הם מרתקים, בעיקר בגלל שלמין האנושי יש זיכרון קצר.

יש משפט אחד שאני אוהב במיוחד, אמר אותו צ'ארלס קטרינג* "בכל פעם שאתה תולש דף מלוח השנה שלך אתה מציג מקום חדש עבור התקדמות ורעיונות חדשים". עזבו את הרעיונות החדשים בצד אני אוהב את ההתקדמות. 

* האיש מאוד רלוונטי לאתר הזה, וכנראה שמרביתכם מעולם לא שמעתם עליו עד עכשיו. מרגע זה הוא יהיה מוכר גם לכם. 

פורסם
לפני 1 שעה, garicho כתב:

לגבי איטליה, זה לא נכון להסתכל עליה כעל מקשה אחת. יש שם שונות מאוד גדולה בין האיזורים. קצת יותר מידע:

שים לב מה כתבת..   כתבת רק מה לא נכון לעשות. לא כתבת מה כן נכון לעשות? 

תאמין לי הפכתי את המספרים מכל הכיוונים.

רק סין.

רק הובי.

רק ארה"ב

ארה"ב + גרמניה

רק איטליה 

רק ישראל 

כל העולם חוץ מסין. 

לא משנה איך מסתכלים על איזורים או תת איזורים - אלו המסקנות.

כל עוד יש מעט נדבקים (לא מנסה אפילו להגדיר כמה זה מעט- כי זה שונה ממקום למקום), אז יש אפשרות להכיל , לדחות ולעכב את ההדבקות. 

אנחנו הצלחנו שהיו לנו 5 או 6. 

יש איזורים שהצליחו להכיל 100 או אפילו 8000 (דרום קוריאה) . 

אבל ברגע שנתפסים מספיק עצים ועוברים להדבקה בקהילה - כולם עוברים להדבקה אקספוננציאלית.

בלי סגר ובלי נקיטת צעדים מהותיים ההכפלה היא כל 3 או 4 ימים.

שבוע אחרי הטלת סגר מלא  (לא סגר מרצון כמו שיש אצלנו כעת) - עוברים להכפלה כל שבוע. 

שבועיים שלושה אחרי הטלת הסגר (טוב אין מספיק נתונים כרגע) - צפויים לעמוד בכמות נדבקים קבועה. 

חודש אחרי סגר מלא תתחיל ירידה בכמות הנדבקים היומית.

אצלנו לא ממש הטילו סגר מלא, פגעו בכלכלה - סגרו בתי ספר והוציאו עובדים לחל"ת, אבל במקום שכולם ישבו בבית

הם מטיילים להם ברחוב.  
גם היום בבוקר ראיתי קבוצות של ילדים מטיילים ביחד.  

לפני 4 דקות, Benor כתב:

אני מקווה שאנשים יעברו למודל של
יש כסף= קונה
אין כסף = לא קונה.

זה לא תמיד אפשרי, דווקא במדינה שכולם עובדים על מזומן מי שיעבור לחיות על חובות יחייה חיים מעולים לעומת השאר. 

חוקי פשיטת הרגל בארץ פשוט מעודדים אנשים לחיות על חובות ולהודיע על פשיטת רגל בנקודה מסויימת בחיים. 

אם אני מרווייח 9000 ש"ח בחודש , אתה מציע לי לחיות על 9000 בלי לחסוך כלום .

אז עוד 10 שנים , אני עדיין יהיה עם הון של 0.

אם אני אגלגל חובות , אוכל לחיות על 15,000 לחודש למרות שאני מרוויח רק 9,000.

בתוך 10 שנים אגיע לחוב של 700 אלף ש"ח. אלך למסלול של פשיטת רגל ואתחיל מהתחלה.

תבדוק מה זה אבטחת הכנסה?  ורשת ביטחון סוציאלית , זה לא מעודד אנשים לחיות על האפס. 

פורסם

בסין הפעילו סגר מלא כאשר היו 400 נדבקים חדשים מאומתים כל יום.
אני מניח שכאן אנחנו מתקרבים לסגר יותר רציני.
נכון שכמות הנדבקים החדשים אתמול גדלה משמעותית, אבל לנו אין נתונים של השוואת יחס כמות הבדיקות לכמות הנדבקים ( למשרד הבריאות יש ). בנוסף, אם השתמשו בנתוני מעקב, אולי הבדיקות אתמול היו יותר מכוונות . בקיצור, אי אפשר לבנות תחזית ההתקדמות רק על מספרי אקסל כאשר יש שינוי במדיניות וכמות הבדיקות.
דבר נוסף - המצב הקיים של הגבלות עוד לא שבוע. מה שאנחנו רואים עכשיו, זה עדיין מהתקופה הקצרה של הגבלות ל 5000/ 2000 משתתפים בארועים המוניים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

לגבי העתיד - אני חושב שיש סיכוי קל שנראה שינוי בהרגלי הצריכה של אנשים לשנים הקרובות. זה לא ישנה את העולם. הדבר היחיד שיכול לשנות את העולם ממש, זו מגפה שתחזור בתדירות של פעם בשנה - שנתיים, עד שתעלם, כמו שבערך קרה עם המגפה השחורה. בהנחה ועוד שנה כל השיט הזה נגמר, כולנו כנראה נאכל תחת ברמות שונות, אבל זה לא מה שישפיע על קבלת ההחלטות בעוד עשור של הילדים של היום. באנלוגיה היסטוריה צולעת, רוב האנשים שגדלו אחרי מלחמת העולם השניה בארה"ב או אנגליה לא עסקו באגירת מזון אובססיבית, ולא בנו בונקרים שיגנו עליהם מהפצצה. דברים רעים נשכחים, בדרך כלל, ומה שאנחנו חווים זה לא מה שיחווה הדור הבא. אלא אם יבנו, כמובן, מערכת חינוך שלמה סביב זה, ואז בעוד עשרים שנה יהיו לנו יפעת ארליך שבמקום לחטוף פלשבקים מונפצים מהשואה, יחטפו פלשבקים מונפצים מקורונה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 30 דקות, korola כתב:

וקי פשיטת הרגל בארץ פשוט מעודדים אנשים לחיות על חובות ולהודיע על פשיטת רגל בנקודה מסויימת בחיים. 

אם אני מרווייח 9000 ש"ח בחודש , אתה מציע לי לחיות על 9000 בלי לחסוך כלום .

אז עוד 10 שנים , אני עדיין יהיה עם הון של 0.

אם אני אגלגל חובות , אוכל לחיות על 15,000 לחודש למרות שאני מרוויח רק 9,000.

בתוך 10 שנים אגיע לחוב של 700 אלף ש"ח. אלך למסלול של פשיטת רגל ואתחיל מהתחלה.

תבדוק מה זה אבטחת הכנסה?  ורשת ביטחון סוציאלית , זה לא מעודד אנשים לחיות על האפס. 

כמובן שטויות. אתה תגיע לפשיטת רגל הרבה לפני שהחוב שלך יהיה 700 אש"ח. כמובן בתלות בכושר גלגול החוב שלך.

כיום, עם לשכות האשראי, יעצרו אותך הרבה יותר מוקדם. וברגע שתפשוט רגל תאלץ לחיות על מזומן (גם אם הוא בכרטיס דביט), על אותם 9000 ש"ח בחודש מינוס מה שבית המשפט\ההוצל"פ יחייבו אותך לשלם למלווים.

אז אולי תרצה להקים חברה, אבל גם זה עולה כסף שלא היה לך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...