Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, sperial כתב:

כימאי - אולי תקרא מה שחברי הפורום כותבים? אנשים מזמינים ולא מקבלים את המוצר שהזמינו, או שמקבלים מוצר "חלופי" שאינו מתאים להם.

אין כזה דבר אצל אמזון. אתה מקבל בדיוק את מה שאתה מזמין. במקרה הכי גרוע תזמין מספק ישראל ותלמד להסתדר עם החלופי. לא מתים זה. 

ציטוט

אני לגמרי מבין את מי שרוצה למשש ולמדוד את הבגד, לא תמיד היקף החזה הוא מה שקובע את ההתאמה.

תעשה את זה ב-8 בבוקר בפתיחה של החנות ולא ב-19:00 בערב בשעות העומס. הנה סגרתי לך את הפינה. 

ציטוט

2. לא כל אחד מסוגל להזמין ברשת. למעשה אנחנו חיים במדינה מפגרת שבה לא יותר מ-80% מהאוכלוסיה בכלל גולש, וגם מבין הגולשים לא כל אחד מזמין ברשת, יש לא מעט אנשים שחוששים מכך. אז אתה דן לפחות 25% מהאוכלוסיה לא להיות מסוגל לבצע רכישות. פוגע באנשים, וגם בכלכלה.

שיעשו את הרכישות שלהם בשעות השפל ולא בשעות השיא. עוד פינה נסגרה. 

אבל זה נקרא לקחת אחריות אישית מושג זר לישראלים שאוהבים לשחק אותה קורבנות נצחיים של השיטה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כימאי, משהו לא עובר אצלך למקום הנכון

גם אם אתה מזמין מאמאזון לא מובטח שזה מה שאתה צריך. אם אתה מזמין G9 כנראה שלא תפספס. אם תזמין נעליים והן לא יהיו בדיוק בגזרה של הזוג הקודם, ולא יתאימו לך. ואז תצטרך ללכת לדואר לשלוח אותם בחרה. חזרנו למשבצת אפס, עמדנו בתור עם עוד ישראלים.

לא כל אחד יכול לעשות את זה ב-8 בבוקר. תתחיל בכך שהקניון או החנויות נפתחות יותר מאוחר, ואז אתה כבר לא לבד. יודע מה? הבוקר הייתי צריך להשלים את מלאי החלב במקרר. הייתי בסופר השכונתי בשעה 7:45. יודע מה? כבר היו שם כמה אנשים בתור, וכמובן עם מסיכות סנטר או מסיכות פה, לכולם האף בחוץ ומפיץ לסביבה את כל מה שיש בו.

כימאי, אתה צריך לצאת מהמשבצת של רווק שהעולם שלו הוא המיטה, המשרד וחדר הכושר. לרוב האנושות העולם הרבה יותר מורכב. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, sperial כתב:

כימאי, משהו לא עובר אצלך למקום הנכון

גם אם אתה מזמין מאמאזון לא מובטח שזה מה שאתה צריך. אם אתה מזמין G9 כנראה שלא תפספס. אם תזמין נעליים והן לא יהיו בדיוק בגזרה של הזוג הקודם, ולא יתאימו לך. ואז תצטרך ללכת לדואר לשלוח אותם בחרה. חזרנו למשבצת אפס, עמדנו בתור עם עוד ישראלים.

אז תסתדר עם הנעליים הישנות שלך עוד מספר חודשים או תיקח סיכון מחושב ותלך לחנות נעליים בשעות השפל. 

ציטוט

לא כל אחד יכול לעשות את זה ב-8 בבוקר. תתחיל בכך שהקניון או החנויות נפתחות יותר מאוחר, ואז אתה כבר לא לבד. יודע מה? הבוקר הייתי צריך להשלים את מלאי החלב במקרר. הייתי בסופר השכונתי בשעה 7:45. יודע מה? כבר היו שם כמה אנשים בתור, וכמובן עם מסיכות סנטר או מסיכות פה, לכולם האף בחוץ ומפיץ לסביבה את כל מה שיש בו.

ועדיין עדיף להיות עם 3 אנשים בתור מאשר עם 40 אנשים. זה נקרא ניהול סיכונים. 

ציטוט

כימאי, אתה צריך לצאת מהמשבצת של רווק שהעולם שלו הוא המיטה, המשרד וחדר הכושר. לרוב האנושות העולם הרבה יותר מורכב. 

אני מודע היטב למורכבות של העולם. אתה זה שחושב שאתה יכול לייצר לעצמך בועה פרטית שתאפשר לך לרחף בעולם ללא שום סיכון וברגע שמישהו מאיים על הבועה שלך הפיתרון היחיד הוא לנעול את כולם בבתים עד שהסכנה למרחב מחייה שלך תרד.

מה אכפת לך הרי אין לך השקעות עסקיות שנשרפות, אתה חי על פנסיה תקציבית של אשתך ומשכורת של עובד מדינה. מעניין אם מחר יודיעו על קיצוץ של 50% בפנסיה תקציבית ו-30% במשכורת של עובדי מדינה מעניין מה תהיה התגובה שלך. כפי שאומרים אצלנו במקצוע כל אחד גיבור עם כסף של אחרים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

טוב שאתה יודע איך אני מתפרנס. אתה מזכיר לי את ימי הרווקות שלי, שבהם כל יום הייתי מגיע לעבודה ושומע את הרכלניות מספרות עם מי יצאתי ערב קודם. בלי שאני ידעתי על כך, כי באותו ערב לא יצאתי עם אף אחת.

בינתיים אתה גיבור על החיים של אחרים. ודרך אגב, גם על הפרנסה שלהם, כיוון שמי שנכנס לבידוד לא עובד שבועיים (ועם המדיניות הנוכחית קל מאד להכנס לבידוד אחר בידוד), ומי שנדבק בקורונה לא עובד מינימום שלושה שבועות, ובדרך כלל הרבה יותר מזה. 

מישהו זוכר את המושג הצביאי "מחלת משמעת"? אז הקורונה היא "מחלת משמעת" - אלא שהבעיה אינה המשמעת של החולה אלא של הסביבה. וכל עוד עם ישראל לא יקפיד על המשמעת המצב ילך ויחמיר. ויש סקטורים שיפגעו עוד ועוד. כולם כאן מרחמים על בעלי חדרי הכושר, אבל יש סקטור הרבה יותר גדול של תיירות. ואף אחד לא מדבר על כך שהסקטור הזה מחוסל לחלוטין על ידי חוסר המשמעת של עם ישראל. הבעיה בארץ היא חוסר התכנון וחוסר היכולת לראות לטווח קצת יותר רחוק. כנראה שהעסקים צריכים לסבול בטווח הקצר כדי להתאושש, בסופו של דבר, יותר מהר. אם נתניהו לא היה נכנע לכל הצעקנים בסוף אפריל אלא מבצע שחרור הדרגתי של הסגר עם נקודות עצירה ובדיקה כנראה שטרנספורטר ושות' היו כבר מעמיסים ופורקים את המשאיות שלהם כל ערב, אם לא לארועים של 1000 איש אז לארועים של 500, ואולי כבר יכולנו לטוס לפאפוס. אבל עם הראיה קצרת הטווח הכלכלה נדפקת יותר ויותר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

1. לא כל דבר אפשר להזמין ברשת. כלומר תוכל להזמין, אבל ממש לא מובטח שהמוצר יגיע בזמן ויתאים לצרכיך. אני לגמרי מבין את מי שרוצה למשש ולמדוד את הבגד, לא תמיד היקף החזה הוא מה שקובע את ההתאמה.

מסכים עם ספריאל במקרה הזה, אפילו כשמדובר על קניות הביתה.

נכוותי פעם אחת שהגיעה רק 40 אחוז מההזמנה שלי, ולכן הבנתי שאם אני רוצה שמשהו יעשה כמו שצריך עדיף לי להגיע פיזית לסופר ולקנות.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, sperial כתב:

טוב שאתה יודע איך אני מתפרנס. 

כתבת על זה בפורום לא פעם. בוא, זה לא כל כך מסובך להבין. עצמאי אתה לא כי אתה יותר מידי שמרן/הססן/מקובע. השקעות גם אין לך מאותן סיבות.  אז מה נשאר? שכיר במשרה סופר יציבה ומקובעת שרק אפשר לדמיין. 

ציטוט

בינתיים אתה גיבור על החיים של אחרים. ודרך אגב, גם על הפרנסה שלהם, כיוון שמי שנכנס לבידוד לא עובד שבועיים (ועם המדיניות הנוכחית קל מאד להכנס לבידוד אחר בידוד), ומי שנדבק בקורונה לא עובד מינימום שלושה שבועות, ובדרך כלל הרבה יותר מזה. 

אני לא גיבור על אף אחד. אני לוקח אחריות על החיים שלי ומפריע לי כאשר שוללים ממני את הזכות לקבל החלטות על החיים שלי. אני הולך לחדר כושר ב-15:30 בצהריים כי מדובר בשעות השפל. אני לא הולך לחדר כושר ב-19:00 כאשר יש תור ליד המתקנים. אני עולה לקומה 5 במדרגות ולא במעלית. אני הולך לחוף הים ב-6:00 בבוקר, לא ב-12:00 כאשר אין מילימטר של חוף פנוי. זה נקרא ניהול סיכונים ולקיחת אחריות אישית. 

ציטוט

מישהו זוכר את המושג הצביאי "מחלת משמעת"? אז הקורונה היא "מחלת משמעת" - אלא שהבעיה אינה המשמעת של החולה אלא של הסביבה. וכל עוד עם ישראל לא יקפיד על המשמעת המצב ילך ויחמיר. ויש סקטורים שיפגעו עוד ועוד. כולם כאן מרחמים על בעלי חדרי הכושר, אבל יש סקטור הרבה יותר גדול של תיירות. ואף אחד לא מדבר על כך שהסקטור הזה מחוסל לחלוטין על ידי חוסר המשמעת של עם ישראל.

עסקים יכולים גם לא לציית להוראות הממשלה. מה יעשו? יחלקו קנסות לעשרות אלפי עצמאיים? יזרקו אותם לכלא? אין סיכוי. להזכיר לך מה קרה שבוע שעבר בכיכר רבין ואחר כך ליד מעון ראש הממשלה? מספיק ניצוץ אחד בשביל לשרוף את המועדון. 

ציטוט

כנראה שהעסקים צריכים לסבול בטווח הקצר כדי להתאושש, בסופו של דבר, יותר מהר.

אמר ספיראל הגיבור שלא ניהל דוכן לימונדה בחיים שלו. אולי יתנו לעסקים לעבוד כרגיל וכבודו יסבול במקום העסקים? 

ציטוט

אם נתניהו לא היה נכנע לכל הצעקנים בסוף אפריל אלא מבצע שחרור הדרגתי של הסגר עם נקודות עצירה ובדיקה כנראה שטרנספורטר ושות' היו כבר מעמיסים ופורקים את המשאיות שלהם כל ערב, אם לא לארועים של 1000 איש אז לארועים של 500, ואולי כבר יכולנו לטוס לפאפוס. אבל עם הראיה קצרת הטווח הכלכלה נדפקת יותר ויותר.

זה נכון, אבל רכבת יצאה מהתחנה וזה מה יש. לסגור את המדינה לחלוטין פעם נוספת לשבועיים - שלושה ישאיר כאן אדמה חרוכה והרבה יותר מתים מאשר עוד בן 82 בדיור מוגן שמת מקורונה. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

בינתיים אתה גיבור על החיים של אחרים.

לא, אתה.

אני יודע שאתה לא מבין את זה ולא תהייה מסוגל להבין את זה, ואני יודע שהסיכוי להניע אותך מצורת המחשבה שלך בכל תחום הוא 0, מכיוון שאתה אחד האנשים שמשדרים בפורום הזה בצורה הכי קונסיסטנטית שיש שהם לא טועים בדבר ומייצגים שלמות בכל החלטה שקיבלו בחייהם, ובכל זאת:

במשך מאות עמודי שרשור יצרת אצל מי שקרא את התגובות שלך רושם שלא איכפת לך מכל מה שאתה לא צורך - מסעדות, בתי קפה - כולם יכולים להעלם כי אתה לא צרכן שלהם. זה לא רק מה שאני מסיק מהקריאה בפוסטים שלך, והעלו את זה עוד מגיבים כאן - שלא תמיד יש להם הרבה במשותף. ואני קורא את הפוסטים שלך ומוצא 0 אמפתיה למי שנמצא במקום אחר ממך. 0. ולא כמו אצל צ'מגיא, שנהנה לשחק אותה ג'וקר. אלא ברמה אחרת לגמרי. 

סדרי העדיפויות שלך הם נחמדים, אבל הם שלך. הם לא מייצגים מה טוב או מה נכון או מה יחזיק את הכלכלה כאן לטווח הרחוק. הם מייצגים אותך. על האמונה שאתה מציג כאן שאתה שייך לאיזה זן נבחר ושעובדי מדינה צריכים להיות untouchable ושפשוטי העם מהסוג שלי צריכים להתאמץ עוד קצת כדי לוודא ששומרים עליהם. ואין לך באמת מושג כמה זמן בעלי עסקים קטנים יכולים לשרוד בסגר, מה השפעה של זה עליהם או על כל דבר  אחר. ובסוף, בסוף, בדיוק כמו שמי שמציע לוותר על סגר, אתה מציע גישת "שהחזק ישרוד". רק כלכלית ולא רפואית. זה לא הולך לעבוד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 49 דקות, ChemGuy85 כתב:

אתה חי על פנסיה תקציבית של אשתך ומשכורת של עובד מדינה. מעניין אם מחר יודיעו על קיצוץ של 50% בפנסיה תקציבית ו-30% במשכורת של עובדי מדינה מעניין מה תהיה התגובה שלך. כפי שאומרים אצלנו במקצוע כל אחד גיבור עם כסף של אחרים. 

אכן את עובדי המדינה לא מעניין  אם יהייה סגר או הגבלה על כמות מבקשי השירות בגלל שהם ימשיכו לקבל משכורת ולא דמי אבטלה.

סולידריות אין.

בחלק ממשרדי הממשלה יש צמצום במספר שעות העבודה וביטול שעות עבודה נוספות ולכן קיימת פגיעה מסויימת בשכר של עובדי המגזר הציבורי.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

לא, אתה.

אני יודע שאתה לא מבין את זה ולא תהייה מסוגל להבין את זה, ואני יודע שהסיכוי להניע אותך מצורת המחשבה שלך בכל תחום הוא 0, מכיוון שאתה אחד האנשים שמשדרים בפורום הזה בצורה הכי קונסיסטנטית שיש שהם לא טועים בדבר ומייצגים שלמות בכל החלטה שקיבלו בחייהם, ובכל זאת:

במשך מאות עמודי שרשור יצרת אצל מי שקרא את התגובות שלך רושם שלא איכפת לך מכל מה שאתה לא צורך - מסעדות, בתי קפה - כולם יכולים להעלם כי אתה לא צרכן שלהם. זה לא רק מה שאני מסיק מהקריאה בפוסטים שלך, והעלו את זה עוד מגיבים כאן - שלא תמיד יש להם הרבה במשותף. ואני קורא את הפוסטים שלך ומוצא 0 אמפתיה למי שנמצא במקום אחר ממך. 0. ולא כמו אצל צ'מגיא, שנהנה לשחק אותה ג'וקר. אלא ברמה אחרת לגמרי. 

הוא מזכיר לי את הורים שלי. בדיוק אותה תפיסת עולם. תשמע זה סוג של נכות נפשית. זו תפיסת עולם שצריך לסנן ולהמשיך הלאה. 

• מצחיק 1
פורסם

הנה התחזית שלי מתממשת
בעלי מסעדות יוזמים מרד
אחרי שחדרי כושר עשו מרד

מפה או שיפתחו הכל נגד ההנחיות
או סגר מלא
אין אמצע424e2cfcc40b74b0e016cea67c08678d.jpg9871353ff7bd5010439e4bebb34865b6.jpg

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Transporter כתב:

הנה התחזית שלי מתממשת
בעלי מסעדות יוזמים מרד
אחרי שחדרי כושר עשו מרד

מפה או שיפתחו הכל נגד ההנחיות
או סגר מלא
אין אמצע

בכנות אגיד לך שאם אני הייתי בעל עסק לא הייתי מוכן לסגור בלי שנתונים לי פיצוי הולם בהעברה בנקאית מיידית. הגישה הזאת של הממשלה להפיל הנחיות מהיום למחר ולצפות שאנשים יתיישרו ואחר כך עוד חודשיים ידברו על פיצוי פשוט לא מתקבלת. הממשלה איבדה את הקרדיט שלה לחלוטין בכל הקשור לטיפול במשבר הזה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 34 דקות, ChemGuy85 כתב:

עצמאי אתה לא כי אתה יותר מידי שמרן/הססן/מקובע.

להיפך.

דווקא בגלל שהוא שמרן הוא גם עצמאי במקצוע שלו.

מכיר רופאים שעובדים גם בקופה וגם מקבלים עצמאית? אז זה זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

להיפך.

דווקא בגלל שהוא שמרן הוא גם עצמאי במקצוע שלו.

מכיר רופאים שעובדים גם בקופה וגם מקבלים עצמאית? אז זה זה.

עזוב זה לא נקרא להיות עצמאי. בעולם המס האמריקאי זה הנקרא Statutory Nonemployees. כלומר מדובר באנשים שארגונים מחייבים אותם להיות עצמאיים, אבל הם לא באמת עצמאיים. 

פורסם
לפני 7 דקות, ChemGuy85 כתב:

הגישה הזאת של הממשלה להפיל הנחיות מהיום למחר

הגישה הזאת בסדר לגל הראשון.

הגישה הזאת לא מתקבלת על הדעת עכשיו. ובכלל כול מה שנעשה עכשיו, מביך ברמות.

זה הורג אותי איך אפשר להגיד באותו המשפט שלא נדבקים בישיבה בחוץ במסעדות, ואז לסגור לטייק אווי ומשלוחים בלבד.

לא נדבקים באוויר הפתוח - אבל את חופי הים נסגור.

0/1

לבן/שחור 

גם אם אין היגיון.

פשוט עצוב.

מילא אנשים נדפקו בגל הראשון, יאללה. יש מי שיגיד שלא היה נחוץ, יש מי שיגיד שהיה נחוץ.

עכשיו זה בטוח לא נחוץ, ודופקים וידוי הריגה למי ששרד.

GG WP.

לפני 3 דקות, ChemGuy85 כתב:

כלומר מדובר באנשים שארגונים מחייבים אותם להיות עצמאיים, אבל הם לא באמת עצמאיים.

אני התכוונתי שאולי הוא גם וגם. גם רופא בקופה וגם מקבל מחוץ לקופה (ועושה מוצ'ו דינרוס) , יש רופאים שהם ככה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מכל הדיון פה הבנתי שחבל שZalando לא עובדים בארץ. אני קונה דרכם בגדים ונעליים כבר שנתיים. מזמינים מה שרוצים באיזה כמות שרוצים, מקבלים משלוח הביתה, מודדים, מה שלא יושב טוב או לא רוצים מסמנים באתר, מדביקים את המדבקה המצורפת ומזמינים שליח שיאסוף. מקבלים החזר על מה שלא נקנה אחרי 3 ימים. עובד מעולה!

• תוכן חדש...