Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, snoop90 כתב:

זה מצחיק, כי עכשיו זה המצב שחזו לפני עשרות עמודים:

משרד הבריאות במצב LOSE LOSE - 

אם לא היו עושים הסגר והיו מתים אז היו אומרים שמשרד הבריאות לא עשה את העבודה שלו.

אבל כן עשו הסגר וכן יש ירידה, אז עכשיו אומרים שההסגר היה מוגזם 🤦‍♂️

ועל זה נאמר שאלוהים פועל בדרכים מסתוריות.

שבוע הבא נלמד על "מי שמאמין - לא מפחד".

ככה זה כאשר נאלצים להנהיג בזמנים קשים. צריך לעשות מה שחושבים שצריך לעשות, לספוג את האש ולתת להיסטוריה לשפוט. 

לפני 2 דקות, khalil כתב:

אין שום כוונה להאשים את הממשלה בסגר, היתה אי ודאות, ראו מה קרה בסין ופעלו באופן דומה, כל הכבוד על האומץ, ההכנה המהירה וההצלחה בטיפול, עכשיו הלאה, מה צריך לעשות? יש יותר ודאות יותר ידע ויותר נסיון.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5720547,00.html

לחזור בהדרגה לשגרה, לתת קנס דרקוני לכל אדם שהולך ברחוב בלי מסכה ולעשות המון בדיקות כל יום ולהיות עם היד על הדופק. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אבל יש כאלה שכן יש להם אחריות, כמו האפידמלוג הראשי בשוודיה, והוא כן פועל אחרת. בינתיים הם סופרים מתים, אבל רק הזמן יגיד אם הם פעלו נכון או לא. ה WHO טוען עכשיו שלא ידוע אם מי שיש לו נוגדנים לא יכול להדבק שוב. נראה מה יהיה

פורסם (נערך)

בינתיים יש לו פי 11 יותר מתים מישראל אז אני לא יודע כמה הוא הצליח בתפקידו... הוא לקח הימור גדול בכל הקשור לחיסון עדר. מצד שני הצליחו לשמור על כלכלת שוודיה, אבל כאשר לוקחים בחשבון  שכלכלת שוודיה נשענת חזק על ייצוא נפט ואף אחד לא קונה את הנפט שלהם אז אני לא יודע מה הם בדיוק הצילו. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

אז זהו, חליל. אתה משווה את ישראל למדינות אירופיות שהגיבו באיטיות רבה והתמותה בהן גדולה פי 10 ויותר מזו שבישראל. הולנד עם התגובה חצי קלאצ' שלה? בלגיה עם ההמלצות הלא מחייבות? אנגליה ושוודיה שכבר דנו בהן? 

כל הנתונים מראים שישראל הגיבה בצורה סבירה, לא יותר מזה. הסגר היה צריך להיות שבוע קודם, אבל, אתה יודע, היו בחירות.  וכך גם סגירת הגבולות (ולזכות הממשלה, הפסקת הטיסות לסין היתה די מהירה, אם כי אפשר היה להקדים ביומיים שלושה, וגם סיפור הטיסות מהמערב, בעיקר מארה"ב, היה מושפע פוליטית וגרם נזק לא קטן). 

אם יש משהו שאני לומד מהנתונם הוא שאסור להסיר את הסגר מהר מדי, אלא בצורה מדודה והדרגתית. 

לגבי המחקרים על נוגדנים - אף אחד לא יודע מה משמעותם וכיצד יש לפרש את המצאותם בדם. כמה הם סגוליים? האם הם מייצגים הגנה חיסונית? אם כן - עד כמה יעילה במניעת הדבקות חזורת והפצה נוספת על ידי אותו אדם? לכמה זמן החסינות יעילה? כל אלה שאלות ללא תשובה, ולכן כל המחקרים האלה צריכים להיות מפורשים בזהירות  יתרה.

דרך אגב, כימאי, שוודיה היא יבואנית נפט (אם כי מיצאת תוצרי זיקוק). בלבלת אותה עם נורווגיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

טור דיעה מעניין של רווית הכט בארץ, שתוהה מאיפה צץ כל האנטי לבר סימן טוב בימים האחרונים.

אני, בגדול, די מסכים.

אומנם לא בניתי פה אקסלים על מיליוני מתים, ולא פרסמתי קישורים לסרטונים מפחידים ביוטיוב של גורואים לשעת צרה, אבל בכל זאת, אני חושב שמי שעדיין מזלזל במחלה - כנראה לא כ"כ שם לב מה קורה בעולם בחודשים האחרונים. אפשר לבקר הרבה מהפעולות שננקטו או לא על ידי ההנהגה, ברשות ביבי ובר סימן טוב, אבל אפשר גם לנחש שבממוצע התגובה של המדינה הייתה טובה, ומנעה עוד אלוהים יודע כמה מקרי הדבקה ומוות.

אין שום קשר בין אנטי כלפי בנאדם

לבין זלזול במחלה ובסכנות שלה

המחלה מסוכנת אף אחד לא זילזל. ימותו כאן גם אנשים שלא בקבוצת סיכון והכל. זה ברור לכולם גם לאלה שלא שמים מסכות.

אבל זה לא קשור.

עשו כאן סגר שכנראה היה הכרחי. ברור לכולם שאם אף אחד לא יצא מהבית האחוזי הדבקה יצנחו. בסין נעלו לאנשים את הבניינים והמספרים צנחו, 

אין פה איזה מיזם שלו, הוא עשה מה שעשו בחו"ל ואפילו עשה את זה באיחור. היינו במצב הרבה יותר טוב בלי כל אלה שחזרו מאיטליה סין ואוסטרליה והדביקו כאן מאות אנשים

וההגבלות האלה תמיד קרו כמה ימים אחרי שנחתו כאן מאות אנשים חולים.

הבעיה לא עם הסגר ^

הבעיה עם זה שצריך לעצור רגע להסתכל על המספרים ולהגיד טוב מיצינו את הסגר בוא נתקדם. ואת זה הוא לא עשה.

הוא גורר רגליים, הוא נותן תאריכים להקלות ולא עומד בהם אפילו שהמספרים צונחים

תסתכל על הגרף של המונשמים איך המגמת עליה נשברה, 

גם בגרף חולים קשה  מתחיל שינוי מגמה

זה לא מעניין אותו. יש פה קטע של אגו, פרנציפים, בדיוק כמו העקשנות לא לתת לצהל ולמשרד הבטחון לנהל את העניינים בהתחלה

מי שנפגע מזה זה רק הציבור ואני לא מסתכל רק על הפאן הכלכלי. יש כאן אנשים שנחנקים בבית. יושבים עם המון ילדים קטנים ומתפוצצים

בדיוק מאותה סיבה שלא מסתכלים רק על הכלכלה ואף אחד ממשרד האוצר לא אומר "תהרגו פה 10,000 איש מה אכפת לי?"

ככה אי אפשר להסתכל רק על הבריאות ולהגיד "שבו בבית חצי שנה עד שיהיו כאן 20 נדבקים ביום. אני בינתיים מסתובב איפה שבא לי, מקבלת משכורת ומתי שאני רוצה יכול להבדק"

וכמו שכתבתי למעלה

יש אנשים שמתראיינים ואומרים שהם דואגים לציבור ואתה רואה שבאמת הם יושבים יום ולילה ומנסים לפתור את הבעיה

ויש אנשים שמתראיינים ואומרים "אנחנו עושים הכל" ואתה רואה ששום דבר לא מעניין אותו והוא מתראיין רק כי הוא חייב.

אתה יודע, כדי למנוע תאונות דרכים אפשר לחסום את הכבישים. אתה תראה ירידה בתאונות הדרכים

אבל הדברים לא עובדים ככה בחיים וצריך למצוא פתרון שאפשר לחיות איתו מבלי להרוס לאנשים את החיים, את הבריאות ואת הפרנסה

לפני 5 שעות, ChemGuy85 כתב:

אני חושב שרוב האנשים במדינה מבינים שהצעדים היו נחוצים בשביל למנוע תמותה המונית במחיר של פגיעה קשה בכלכלה. תמיד יש כאלה שילכלכו על הצעדים שנעשו משיקולים פוליטיים כי "לא המחנה שלהם מקבל החלטות" או כי מישהו פגע בהרגלים הקדושים שלהם או סתם אנשים טיפשים שלא רואים מילימטר מעבר לקצה האף שלהם. 

מצד שני אם לא היו עושים סגר והיה כאן הר של גופות היו מתלוננים על "מחדל! הפקרות! איך נתנו לזה לקרות!"

מנהיג צריך לדעת לקבל החלטות קשות ולקבל את העובדה שכמעט אף אחד לא יהיה מרוצה. 

כמו שאמרתי

היה צריך לעשות סגר כדי להתאפס על העניינים, להקים מחלקות קורונה, להתארגן, לחשוב על נהלים הנחיות וכו'

ברגע שעשית את זה והמצב יציב צריך להתחיל להרגיע את העניינים כשאתה רואה וברור לכולם שהמספרים ירדו

אפילו פרופסור לס והמון אחרים שחושבים כמוהו לא אמרו שהסגר היה מיותר

כל מי שנגד הסגר מתכוון  מסוף פסח.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

הולנד עם התגובה חצי קלאצ' שלה?

(אני מעדיף להגיב לך ולא לכול מיני תגובות אחרות פה, אבל זה נוגע אליהן)

הולנד עשתה משהו מעניין, הרבה הגבלות - אפס סגר.

בפועל נראה שההקלות שיבואו יהיו קטנות, ואיטיות, אבל לא שיתקו את כול הכלכלה אלא רק חלק ממנה.

מה שכן על 17 מיליון, יש עד עכשיו 4400 מתים (ומתווספים 100~ כול יום) [לאלה שחלשים במתימתיקה, ביומיים עוקפים פה בכמות המתים את ישראל, עם אוכלוסיה שהיא פי 2 מישראל]

ומקפידים פה על לשמור מרחק (יחסית כן? יש אוכלוסיות שפחות מבינות את זה), ומקפידים פה על חיטוי, ומחלקים דוחות.

אולי האמת הגישה פה היא יותר טובה - במקום להכניס את כול ה 20 ס"מ, מכניסים 5 להרבה יותר זמן. לא יודע אם זה יותר מוצלח או פחות, אני גם חושב שקשה יהיה להחליט גם אחרי שהקורונה תעזוב אותנו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

טרנספורטר אני מסכים עם חלק מהטענות שלך. פשוט חושב שבכל צעד שננקט לכל כיוון יש יתרונות ויש חסרונות.

אז אפשר בעצם לעשות כאן סגר עד שהוירוס יגמר לגמרי 

יש לזה יתרונות

אתה תראה פחות  חולים ביום

כמובן אם אתה מתעלם מכל אלה שחוזרים לארץ כי פתאום נוח להם להעביר את המחלה בארץ, אחרי שהם כתבו לנו לפני שנה שאין כמו לחיות בחו"ל ואנחנו פראיירים שאנחנו חיים בישראל עם כל המיסים, רכבים שעולים פי 20 מכל מקום אחר, שחיטויות, צבא מילואים וכו', הם חוזרים על 4 היום ומתחננים שיכניסו אותם לישראל.

כל עוד נמשיך לקבל את כל אותם כפויי טובה לא באמת נרד ל 20 חולים ביום

אבל אפשר להמשיך את הסגר, למי זה מפריע ? כל השרים יקבלו את כל מה שהם צריכים, משכורות, רמת חיים, אין לאף אחד מהם לקיים פגישות בזו םבמקום להתאמץ ולנסוע לכנסת

מה אכפת בעצם ?

אבל זה לא באמת הגיוני אתה מבין את זה

יש פה אזרחים שמגיע להם לחיות את החיים שלהם

אני כבר לא מדבר על לחיות בכבוד אלא פשוט לחיות את החיים מחוץ לחדר שהם נעולים בו בבית

פורסם
לפני 3 דקות, Transporter כתב:

אבל אפשר להמשיך את הסגר, למי זה מפריע ? כל השרים יקבלו את כל מה שהם צריכים, משכורות, רמת חיים, אין לאף אחד מהם לקיים פגישות בזו םבמקום להתאמץ ולנסוע לכנסת

מה אכפת בעצם ?

אבל זה לא באמת הגיוני אתה מבין את זה

יש פה אזרחים שמגיע להם לחיות את החיים שלהם

אני כבר לא מדבר על לחיות בכבוד אלא פשוט לחיות את החיים מחוץ לחדר שהם נעולים בו בבית

זה מרגיש כאילו אתה מגיע למסיבה באיחור...

אני חושב שזה היה ברור גם בלי קורונה, גם לפני שנתיים, גם לפני חמש, גם לפני עשר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

טרנספורטר, אני לא חושב שצריך להמשיך סגר מלא לעד.

להגיד לך שאני חושב שעכשיו זה יהיה חכם ללכת לשבת בפאב ליד הבית, גם אם יפתח מחדש עוד כמה ימים? לא.

אם הייתי הולך עכשיו להופעה של איירון מיידן? לא.

אם הייתי טס לחול? לא.

ואני גם לא מבין את ההגיון מאחורי הפתיחה של איקאה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אין ספק שצריך לשחרר את הסגר, אבל בצורה מדורגת ומתוכננת, כולל נקודות החלטה קבועות מראש מבחינת לוח זמנים והישגים נדרשים. מה שקורה כרגע זה שחרור אגרסיבי מאד בשליפה, בלי שום תכנון להמשך. אז יהי לנו כאן הרבה גאז-ברקס, במקום מסלול מדורג אבל חלק עם סיכוי טוב למעט רברסים.

@יבגניפ - החשד הוא שההגיון מאחורי הפתיחה של איקאה פוליטי. הבעלים הם תורמים של נתניהו וליצמן. כמו שנתניהו היסס להטיל בידוד על מי ששב מארה"ב מחשש לתגובת טראמפ.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 55 דקות, ChemGuy85 כתב:

בינתיים יש לו פי 11 יותר מתים מישראל אז אני לא יודע כמה הוא הצליח בתפקידו... הוא לקח הימור גדול בכל הקשור לחיסון עדר. מצד שני הצליחו לשמור על כלכלת שוודיה, אבל כאשר לוקחים בחשבון  שכלכלת שוודיה נשענת חזק על ייצוא נפט ואף אחד לא קונה את הנפט שלהם אז אני לא יודע מה הם בדיוק הצילו. 

מה הקשר של שוודיה ונפט? אתה מתבלבל עם נורווגיה...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, David32 כתב:

זה מרגיש כאילו אתה מגיע למסיבה באיחור...

אני חושב שזה היה ברור גם בלי קורונה, גם לפני שנתיים, גם לפני חמש, גם לפני עשר.

יש דברים שאני מכים ומקבל את הצעדים של הממשלה

אני חושב שמבחינת בטחון ביבי יודע מה הוא עושה

אני לא מאלה שאומרים שהוא פחדן שהוא לא שולם 20,000 חיילים לתוך עזה או מפיל שם פצצות על בניני מגורים כדי לחסל את האוכלוסיה

בבטחון הוא בסדר במיוחד בגלל שבשביל החלטות בטחוניות יש רמטכל ושר בטחון וכו' שיכולים לקבל החלטות 

אבל כל העניין עם הקורונה זה מצב יוצא דופן והוא חייב להיות זה שמקבל את ההחלטות אז הרבה יותר קל לשבת על הגדר

יאללה עוד חודש התושבים ישבו בבית, מה זה משנה, זה פוגע בי ? לא

אז ההוא מהפלאפל יפשוט רגל מה זה משנה ? נתקשר אליו נגיד לו שאני איתו

לפני כמה ימים פרסמו ש"ביום השואה ראש הממשלה נחשף לבעיית העסקים בארץ ועשה שיחת זום בנוגע לזה"

נו באמת ? בנאדם חכם כמוהו נחשף לזה רק בראש השנה? הוא לא ידע על זה לפני ?

זה לצחוק על הציבור

אהוד ברק טוען שטוב לביבי כל העניין הזה של המצב חירום כי הוא יכול לחוקק חוקים הזויים כמו סגירת בתי המשפט וכו' ולמשוך עוד זמן. זה נגיד אני לא יודע עד כמה זה נכון וכמה ביבי חושב על זה

יכול מאוד להיות שכן, לא בטוח

אני פשוט חשוב שאם יהיה כאן חוק שמקצץ את שכר השרים ורוהמ ל 20% במשברים כאלה, זה יעודד אותם לפתור את המשבר יותר מהר

לא יכול להיות מצב שסוגרים את המדינה והשרים ממשיכים להרוויח בזמן שלאזרחים אין מה לאכול

לגבי משה בר סימן טוב אני חושב שכל מי שמתעסק במכירות, מו"מ וכו' ויודע קצת לקרוא אנשים יודע שמדובר בחרא בנאדם שאכפת לו רק מעצמו

כתבתי את זה כמה פעמים כאן הרבה לפני שפורסמה הכתבה ההיא שאמרה חלק גדול מהדברים שאני אמרתי לפני

פורסם (נערך)

הראשון שאכפת לו רק מעצמו זה נתניהו. הוא מנצל את משבר הקורונה כדי לקבל זמן מסך ולארגן לעצמו דחייה של המשפט, בסיועו של הלקקן אוחנה. עכשיו, כאשר נראה שלא חהיו בקרוב בחירות, הוא מופיע פחות ופחות. ודרך אגב  נתניהו מקפיד על מסירת הודעות ועל המנעות ממתן תשובות לשאלות העיתונאים.

לגבי בר סימן טוב - "נער אוצר" שהתגלגל לצידו השני של המתרס. עושה רושם של בחור חכם, אבל נקלע למקום שלגמרי אינו שייך אליו, כאשר השר הממונה עליו לחלוטין לא מתפקד.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, sperial כתב:

אין ספק שצריך לשחרר את הסגר, אבל בצורה מדורגת ומתוכננת, כולל נקודות החלטה קבועות מראש מבחינת לוח זמנים והישגים נדרשים. מה שקורה כרגע זה שחרור אגרסיבי מאד בשליפה, בלי שום תכנון להמשך. אז יהי לנו כאן הרבה גאז-ברקס, במקום מסלול מדורג אבל חלק עם סיכוי טוב למעט רברסים.

כרגע מה שיש כאן זה בדיחה, עושים צחוק מכולם

אומרים הכל ולא אומרים שום דבר

והנה כמה דוגמאות

יום ראשון באו לתת דוח למוכר פלאפל  כי אסור לו להכניס אנשים. הראו אותו בטלווזיה כולנו יודעים מה היה

למחרת צילמו את הדוכן שלו לא היה מקום לזוז

פתאום זה בסדר?

הבטיחו לכולם שיום אחרי המימונה מתחילים הקלות, גני ילדים, עולם

מה התחילו ? 

כלום ושום דבר

לעשות משלוחים עם WOLT הפלאפל יכל גם לפני שבועיים, מה חדש בהנחיה הזאת ? שום דבר לא קרה

ואז איכשהו פתחו את איקאה

אני עדיין לא מבין למה בנאדם באיקאה או בבית קפה של איקאה זה בסדר גמור

ובנאדם במסעדה ממול לא בסדר

מצטער אתה לא תשכנע אותי

למה אם אני ואישתי עומדים בתור באיקאה זה לא מסוכן

אבל עומדים בתור בארומה זה מסוכן

למה אם אני יושב על ספה באיקאה זה בסדר

אבל אם אני יושב על כיסא במוזס זה מסוכן

ואז כשהבינו שיש גבול לכמה האזרחים מטומטמים ויכולים לשתוק

וכשראו את הראיונות עם אותם אזרחים מסכנים כמו הליצנית ההיא שתכף זורקים אותה מהדירה ובאים לה הוצאה לפועל וקיבלה 2000 שקל כדי לסתום לה את הפה!

הבינו שצריך להפסיק את הבדיחה הזאת

אז פתחו חנויות החל ממחר ועדיין צוחקים עלינו

אם הספר שלי הוא 3 ק"מ ממני אסור לי ללכת אליו

זה לא בדיחה ?

למה, מספרה באבן גבירול מתפרנסת רק ממי שנמצא בבניינים הקרובים ?

זה הכי בדיחה שיש. זה לצחוק לציבור בפנים

ויצטרכו לבטל את ההנחייה המטופשת הזאת

חוץ מזה אנחנו היום אל במצב שהיינו ב 27.2

היום יש הרבה בתי חולים שיכולים לקבל חולים

היום יש הרבה יותר בדיקות

מדברים על בדיקות יותר מהירות

אנחנו לא בתחילת המשבר שלא ידענו כלום ושום דבר

וגם העניין עם המענקים

למה כל פעם שמשחררים הודעה אף אחד  לא יכול להבין אותה ?

בכל ערוץ אחר בחדשות מפרשים את המענקים בצורה שונה

מנכל לשכת יועצי המס הסביר מה ההחלטה שהתגבשה, אין שום קשר בין מה שאמרו בטלוויזיה ומה שקראתי במכתב לבין מה שהוא אמר
למה זה צריך להיות ככה?

למה אי אפשר להגיד אם המחזור שלך X עד  Y אתה מקבל ככה וככה %
אם המחזור שלך X2 עד Y2 אתה מקבל ככה וככה %

המטרה פה בסוף זה לתת מענה ולא לתת כלום

ולמרות הבטחון והחיסולים ואיראן והכל

בתור אחד שהצביע 3 פעמים אחרונות מחל

אני מקווה מאוד שכל העצמאים והמורים יזכרו בבחירות הבאות איך הוא התייחס אלינו כשהיינו צריכים אותו

רק חבל שיש פה אנשים כמו ההוא מהפלאפל שמדבר איתו בטלפון ומשבח אותו

אבל עזוב הוא בנאדם מבוגר לא בא לי להגיד את דעתי עליו

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • תוכן חדש...