Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק, זה בדיוק העניין.

זה כמו שיגידו לך שהקלאץ׳ החליק בבדיקה אבל נמצא תקין.

זו כבר שטות, מצמד יכול להיות לא תקין ולא באחריות בגלל בלאי זאת בדיוק הנקודה, אתה לא מחפש המלצות מעשיות אתה רוצה הצדקה לעמדה שלך, שיהיה לך בהצלחה.

• תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
שאלה קטנה למי שחושב שהדרישה מוגזמת.

אם בתעודת אחריות היה מופיע ערך מספרי לסוללה לא תקניה, הדרישה שלי הייתה לגיטימית?

תענו בצורה פשוטה בבקשה כן או לא

חברים השאלה שלי מאוד פשוטה

(בלי חידודי לשון, עייפנו)

עריכה אחרונה על ידי צח
פורסם

סתם פיתרון יצירתי, אולי תנסה לסגור עיסקה על רנו זואי החדשה. אני מודע לעובדה שהם לא מאותה קטגוריה אבל אם מתאים לצרכים שלך רכב חשמלי והיבואן מנסה להוריד את הפלואנס זה יכול להיות win-win

טסלה 3 2022

פורסם

הסוללות של בטר פלייס (מפירוק החברה) נמכרות (או נמכרו) במחיר דומה למה שקרסו מציעים..9000$

וגם אלו במצב לא ידוע..

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
שאלה קטנה למי שחושב שהדרישה מוגזמת.

אם בתעודת אחריות היה מופיע ערך מספרי לסוללה לא תקניה, הדרישה שלי הייתה לגיטימית?

תענו בצורה פשוטה בבקשה כן או לא

בספרות המלאה של הרכב, צריך להופיע הגדרה של בלאי טבעי ומתי הסוללה מתה.

בנוסף, כתוב בספרות איך לבדוק את הסוללה באילו תנאים.

אני בלב ובתמים מנסה לעזור לך, לכוון אותך, אבל אתה בשלך - כי קבעת.

פורסם

היו יכולים לתת לך סוללה שהיא תקינה ותחזיק בדיוק את החודשיים שנשאר לה, ואז מה?

יש לך כמה אפשרויות:

1. לתת להם להפר חוזה תמורת פיצוי בדמות רכישת הרכב.

2. לשפץ את הסוללה או להחליף אותה - על חשבונך. (אגב יש בחו"ל חברות שמבצעות הסבות לרכבי בנזין ודיזל והופכות אותן לרכבים חשמליים (בהצלחה עם זה במדינה שגוזלת מיסים מתחום הרכב ואת רמת העידוד שלה לביצוע שינויים ברכב)

אלו העדיפות בעיני. הראשון אם יש לך שכל, השני אם יש לך גם שכל וגם כסף, כי תחזוקה עתידית של רכב כזה, פה, תהיה יקרה ומסובכת ללא יבוא חלפים. החלק הראשון שמתקלקל והרכב מושבת.

3. ללכת למלחמה בקרסו, לתבוע, להצטייד בעורך דין ומומחים, יכול להיות שבסוף גם השופט יבעט אותך מכל המדרגות - זה אם אין לך שכל ויש לך כסף, ואתה בטוח שיהיה לך מזל.

למען הימנעות מבקשה עתידית של פות"ש לגבי גילוי נאות, אני לא עובד בקרסו או ביבואן רכב אחר.

ברגע שמדינת ישראל נתנה ליבואן רכבים את השליטה ברכבי בטר פלייס רק בגלל שיש עליהם סמל של רנו, היא גזרה על כל הרכבים האלו השבתה. ככה זה.

היבואן מרוויח המון מטיפולים, המדינה מרוויחה מדלק ומסי קניה, ורכב חשמלי כזה ששווה כספית הרבה הרבה יותר מה- 35000 שהוא מופיע במחירון, עולה למדינה יותר מדי.

חבל. אבל זה מה יש. ראינו מה GM עשתה ל- EV1.

פורסם (נערך)
סתם פיתרון יצירתי, אולי תנסה לסגור עיסקה על רנו זואי החדשה. אני מודע לעובדה שהם לא מאותה קטגוריה אבל אם מתאים לצרכים שלך רכב חשמלי והיבואן מנסה להוריד את הפלואנס זה יכול להיות win-win

אני צריך רכב גדול יותר וגם לא בא לי להשאר בקשר עם קרסו

עריכה אחרונה על ידי צח
פורסם
בספרות המלאה של הרכב, צריך להופיע הגדרה של בלאי טבעי ומתי הסוללה מתה.

בנוסף, כתוב בספרות איך לבדוק את הסוללה באילו תנאים.

אני בלב ובתמים מנסה לעזור לך, לכוון אותך, אבל אתה בשלך - כי קבעת.

אני בטוח,

נחזור לשאלה הפשוטה:

פורסם

כאשר הוצאתי רישיון נהיגה, סבתא שלי ז"ל אמרה לי: אל תהיה צודק, תהיה חכם. מאז כך דבר שאני עושה, אני מפעיל את השכל בשביל לראות את היתרונות והחסרונות של כל דבר.

שאלות של "אם" ו"אילו" לא רלוונטים כל עוד לא רשום לך שחור לגבי לבן מהו בלאי טבעי.

לכן הפניתי אותך לספרות.

פורסם
האם קלאץ' שחוק הוא תקין? לא, האם הוא מכוסה באחריות? אותה תשובה.

תצטרך להוכיח שחוסר התקינות הוא לא תוצאה של בלאי טבעי, בהצלחה עם זה.

בדיוק.

צודק, זה בדיוק העניין.

זה כמו שיגידו לך שהקלאץ׳ החליק בבדיקה אבל נמצא תקין.

לא, כי קלאץ' מחליק (למעט מקרים נדירים ביותר של תקלות) הוא בלוי ולא תקול.

שכחתי שקרסו שייכים לל״ו צדיקים...

הבנאדם מבקש לממש אחריות. נקודה.

וכל ההשערות של להרכחב סוללה משומשת לא עומדות במבחן החוק, כי הוא מחייב להחליף את החלק הפגום באחד ח-ד-ש!

כל התשובות החכמות בנוסח ״אל תחפש צדק״ מתאימות למדינות אחרות, לא למדינה עם בית משפט נורמלי (מאוד ייתכן וזה לא שווה מבחינת זמן והשקעה).

אם בכתב האחריות לא מצוין מפורשות שבלאי טבעי יכול לכבות את הרכב בנסיעה, אז הסוללה הזו פגומה וצריך להחליף אותה.

שווי הרכב, מצבו בשוק וכו׳ ממש לא רלוונטיים אם פותח השרשור מעדיף להישאר איתו.

במקום לגרוט את הרכב ב-2014 קרסו מכרו אותו לצרכנים, שיעניקו לו שירות ראוי.

ראית פעם בית משפט מבפנים או ניהלת הליך מהתחלה עד הסוף שאתה שולח אותו לשלם? שילמת על הליך כזה?

לגבי האם בלאי טבעי יכול לכבות את הרכב? לא יודע. אבל אם המערכות צריכות מתח X כדי לפעול ובלאי טבעי של סוללה יכול להפיל אותה מתחת לו, אז כן, בלאי טבעי יכול לכבות את הרכב. בדיוק כמו שעקב בלאי סוללה בטלפון יכולה להביא לזמני פעולה הזויים שבגללם מחליפים מכשיר (או סוללה).

חברים השאלה שלי מאוד פשוטה

(בלי חידודי לשון, עייפנו)

יכול מאד להיות שכן, אבל הרי אין לך שום ערך מספרי. אפשר אפילו למצוא צידוק לשינוי המספר עם הזמן - המוצר ניסיוני ועם הזמן מגלים עליו תובנות חדשות.

שוב, יכול מאד להיות שתוכיח את צדקתך, רק שזה לא יהיה כדאי לך בשום קנ"מ. תעשה חישוב עלות/תועלת, תבדוק אם לקנות סוללה ב-20K (לא מופרך שתצליח במו"מ על זה) משתלם לך ל-2-3 השנים הבאות (אין לך מושג כמה היא תחזיק) ותתקדם. או תמכור להם. זה הרבה יותר פשוט מהמלחמה בתחנות רוח שאתה מנסה לקדם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם נעזוב את השאלה המשפטית,

קיים סיכון גדול מדי להישאר עם רכב כזה ללא אחריות, תקלה עתידית בכל רכיב אחר מהסוללה עלול להביא להשבתת הרכב.

גם בהנחה שקרסו יכלו לספק לך סוללה במצב חדש (והם לא יכולים, יש להם שאריות של סוללות ישנות), לא היית מקבל אחריות לארבע שנים על סוללה כזו, אלא כנראה אחריות לשלושה חודשים (שזאת האחריות הנהוגה למיטב זכרוני על חלק שמחליפים ברכב משומש) ואז היה סיכון גם מרכיב זה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
היו יכולים לתת לך סוללה שהיא תקינה ותחזיק בדיוק את החודשיים שנשאר לה, ואז מה?

יש לך כמה אפשרויות:

1. לתת להם להפר חוזה תמורת פיצוי בדמות רכישת הרכב.

2. לשפץ את הסוללה או להחליף אותה - על חשבונך. (אגב יש בחו"ל חברות שמבצעות הסבות לרכבי בנזין ודיזל והופכות אותן לרכבים חשמליים (בהצלחה עם זה במדינה שגוזלת מיסים מתחום הרכב ואת רמת העידוד שלה לביצוע שינויים ברכב)

אלו העדיפות בעיני. הראשון אם יש לך שכל, השני אם יש לך גם שכל וגם כסף, כי תחזוקה עתידית של רכב כזה, פה, תהיה יקרה ומסובכת ללא יבוא חלפים. החלק הראשון שמתקלקל והרכב מושבת.

3. ללכת למלחמה בקרסו, לתבוע, להצטייד בעורך דין ומומחים, יכול להיות שבסוף גם השופט יבעט אותך מכל המדרגות - זה אם אין לך שכל ויש לך כסף, ואתה בטוח שיהיה לך מזל.

למען הימנעות מבקשה עתידית של פות"ש לגבי גילוי נאות, אני לא עובד בקרסו או ביבואן רכב אחר.

ברגע שמדינת ישראל נתנה ליבואן רכבים את השליטה ברכבי בטר פלייס רק בגלל שיש עליהם סמל של רנו, היא גזרה על כל הרכבים האלו השבתה. ככה זה.

היבואן מרוויח המון מטיפולים, המדינה מרוויחה מדלק ומסי קניה, ורכב חשמלי כזה ששווה כספית הרבה הרבה יותר מה- 35000 שהוא מופיע במחירון, עולה למדינה יותר מדי.

חבל. אבל זה מה יש. ראינו מה GM עשתה ל- EV1.

תודה,

ידוע שבעלי רנו פלואנס z.e נכנסו מרגע הקניה למערבולת אינטרסים, את מה שעברנו לטוב ולרע קשה לסכם בכמה משפטים.

בגדול האוטו סופר אמין מעבר לסוללה(שזה אולי נשמע משהו זניח אבל זה החלק הכי יקר ברכב חשמלי, דוגמה לסדר גודל ברנו פלואנס יש סוללה בגודל של 22kwh והיא במשקל של 300ק״ג) ובמידה וצריך חלפים אפשר למצוא.

בנוסף יש כבר גופים פרטיים שמשפצים סוללות והתחום ימשיך להתפתח כי זה הכיוון החדש של תעשיית הרכב, עם השנים נראה יותר רכבים חשמליים בכביש.

השאלה הגדולה לגביי הרכב שלי תלויה אך ורק בכמה זמן אני אוכל להמשיך עם הסוללה החדשה במידה ואצליח לקבל ואני כן מוכן להפסיד קצת ולקחת סיכון בשביל להשאר עם רכב חשמלי

פורסם
אם נעזוב את השאלה המשפטית,

קיים סיכון גדול מדי להישאר עם רכב כזה ללא אחריות, תקלה עתידית בכל רכיב אחר מהסוללה עלול להביא להשבתת הרכב.

גם בהנחה שקרסו יכלו לספק לך סוללה במצב חדש (והם לא יכולים, יש להם שאריות של סוללות ישנות), לא היית מקבל אחריות לארבע שנים על סוללה כזו, אלא כנראה אחריות לשלושה חודשים (שזאת האחריות הנהוגה למיטב זכרוני על חלק שמחליפים ברכב משומש) ואז היה סיכון גם מרכיב זה.

בגלל זה רוב האנשים מחזירים את הרכב לחברה, אין הרבה שמוכנים לקחת את הסיכון ולהשאר ירוקים.

דרך אגב יש לקרסו סוללות חדשות, הם הציעו לי לרכוש אחת ב-35,000.

פורסם

לפני שאתה קובע שהסוללה חדשה בדוק את תאריך הייצור של התאים. אפילו של הסוללה השלמה.

תא ליתיום מתחיל "להזדקן" ברגע שנאטם, ואורך החיים הממוצע שלו 3 שנים. אנחנו מכירים את זה מהטלפונים והמחשבים הניידים, והתאים במכונית אינם שונים מהותית. לכן, כם סוללה שמגיעה באריזה אטומה, אבל תאריך הייצור שלה הוא לפני יותר מחודשים בודדים אינה חדשה באמת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אם אתה נכשל טסט עקב מנורות אזהרה, גורר למוסך ונדרש להציג אישור תיקון- ואתה באחריות?

יאלצו לסדר את הרכב תחת אחריות?

אולי זו אופציה ממזרית ,אבל תתן לך זמן נוסף.

עריכה אחרונה על ידי Max.M
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...