Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה לוקח את זה לכיוון של קונספירציה, וזה מאוד רחוק משם.

כדי שליצרן יהיה משתלם (או אפילו, לא הפסדי נורא) להמשיך ולתמוך ברכב מסויים, צריך שיהיה מס' מסויים של כלי רכב כאלו על הכביש, בטח ברכב כמו הפלואנס שלך שהחלקים המשותפים שלו ושל שאר הרכבים של רנו מאוד מצומצמים. צריך להמשיך לייצר חלקי חילוף מתאימים, להחזיק מלאים, להכשיר מוסכניקים וכו' וכו'. כל העסק הזה עולה כסף, והרבה.

כמה שזה מצער, יצרן לא יכול להרשות לעצמו להחזיק אופרציה כזו בשביל 20 רכבים (או סד"ג) שעדיין על הכביש. זה הפסד של (אני מעריך) כמה מיליוני דולרים בשנה, לפחות. העלות של תחזוקת רכבי בוטיק כאלו היא עצומה, ואין באמת סיבה (לא כלכלית ולא הגיונית) להמשיך ולתמוך באופרציה כזו בשביל כמה עשרות אנשים.

אז בא היצרן (דרך היבואן) ומציע פיצוי לבעל הרכב, כי הוא לא מסוגל כלכלית לתמוך באופרציה הזו. צודק או לא אפשר להתווכח עד מחר, או שאפשר להיות חכם ולהבין את המצב. לגבי החוקיות של ההצעה, אני לא עו"ד, אבל אתה ממש לא הראשון שחתם על חוזה שאי אפשר לקיים. אני משוכנע שפיצוי כספי על אי קיום חוזה הוא חוקי לגמרי, אבל יתקנו אותי עורכי הדין פה אם אני טועה.

אני אמור להכנס לרזולוציה של האם זה משתלם ליבואן או היצרן?

דרך אגב היבואן משווק רכבים חשמליים כמו ניסן ליף ורנו זואי ועל הרכבים של בטר פלייס הרוויח במכיר יותר מ-300%

• תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הייתי כ"כ הרבה שנים בצד האיטלקי, שזה ממש בסדר :)הרי דווקא רנו לא רואה מוסך ;)

ושוב, אתה יודע מה גדר המחלוקת. מכאן, הבחירה בידיך.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

כן בטח;)

את האמת שהסוללות בכלל של סמסונג והמנוע של סימנס

פורסם
אני אמור להכנס לרזולוציה של האם זה משתלם ליבואן או היצרן?

לא. אתה יותר ממוזמן לתבוע את קרסו ולהראות להם (ולרנו) מה זה. שיהיה לך המון בהצלחה.

אבל אתה יכול (יכול, לא אמור) לנסות להבין מה מקור הסירוב לטפל ברכב, ומכאן לנסות להניח מה הסיכוי שלך לנצח בקרב הזה. זה לא נכתב כדי לתקוף אותך, אלא כדי לגרום לך להבין את המוטיבציה של הצד השני, ולנסות להעריך את הסיכוי שלך לנצח ע"י הערכת המוטיבציה הכלכלית של הצד השני. אם אתה מעדיף להתעלם, זו גם אופציה.

תראה, אתה מסתכל מהפרספקטיבה של צרכן בודד, וזה לגמרי בסדר. אבל בתמונה הגדולה, היכולת לקנות רכב במחיר שהוא נמכר היום, ולתחזק אותו במחיר סביר נובעת ברובה מייצור בסד"ג עצום. זה מאפשר לחלק עלויות קבועות (גם פיתוח וגם תחזוקה) על הרבה רכבים. הכלכלה הזו מפסיקה לעבוד כשיש כל כך מעט רכבים מדגם מסויים. גם אם זה לא מעניין אותך במילימטר זו המציאות, ואני לא חושב שתצליח לנצח אותה.

דרך אגב היבואן משווק רכבים חשמליים כמו ניסן ליף ורנו זואי ועל הרכבים של בטר פלייס הרוויח במכיר יותר מ-300%

הרכבים האלו משווקים בכל העולם, לא רק בישראל, ונמכרים במספרים הרבה יותר משמעותיים מהפלואנס שלך. ועדיין, גם הפרויקטים האלו עשויים לא להיות רווחיים, פשוט קצת פחות לא רווחיים מהפלואנס.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לא. אתה יותר ממוזמן לתבוע את קרסו ולהראות להם (ולרנו) מה זה. שיהיה לך המון בהצלחה.

אבל אתה יכול (יכול, לא אמור) לנסות להבין מה מקור הסירוב לטפל ברכב, ומכאן לנסות להניח מה הסיכוי שלך לנצח בקרב הזה. זה לא נכתב כדי לתקוף אותך, אלא כדי לגרום לך להבין את המוטיבציה של הצד השני, ולנסות להעריך את הסיכוי שלך לנצח ע"י הערכת המוטיבציה הכלכלית של הצד השני. אם אתה מעדיף להתעלם, זו גם אופציה.

תראה, אתה מסתכל מהפרספקטיבה של צרכן בודד, וזה לגמרי בסדר. אבל בתמונה הגדולה, היכולת לקנות רכב במחיר שהוא נמכר היום, ולתחזק אותו במחיר סביר נובעת ברובה מייצור בסד"ג עצום. זה מאפשר לחלק עלויות קבועות (גם פיתוח וגם תחזוקה) על הרבה רכבים. הכלכלה הזו מפסיקה לעבוד כשיש כל כך מעט רכבים מדגם מסויים. גם אם זה לא מעניין אותך במילימטר זו המציאות, ואני לא חושב שתצליח לנצח אותה.

הרכבים האלו משווקים בכל העולם, לא רק בישראל, ונמכרים במספרים הרבה יותר משמעותיים מהפלואנס שלך. ועדיין, גם הפרויקטים האלו עשויים לא להיות רווחיים, פשוט קצת פחות לא רווחיים מהפלואנס.

אם אני אתאמץ מספיק אפשר להבין כל אחד השאלה אם זה מה שאני אמור לעשות.

יש לי מוטיבציה להמשיך כי יש מצב אני צודק, לפני שנה קבוצה של בעלי רנו פלואנס שלא היו במסגרת אחריות הגישו תביעה על אותו עניין וזכו בסוללות משופרות שמחזיקות 160ק״מ ב-20,000ש״ח(בערך חצי מהעלות)

פורסם

ולמה לא קנית אז?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ולמה לא קנית אז?

כי הייתי במצב שונה, הרכב היה עם סוללה תקינה שעושה כמות ק״מ סבירים ובנוסף הרכב היה ועדיין במסגרת אחריות.

אין לי עניין להתקטנן זה נטו כוחניות של חברות גדולות מול אזרח קטן שצריך להמודד עם כל ההוצאות האלו, רכב נוסף עם ביטוח נוסף בתי משפט.. דרך אגב יש גוף שנקרא אמון הציבור שמטפל בדיוק בדברים מהסוג זה(שלחתי להם).

פורסם

בהצלחה. אל תשכח לעדכן מה ייסגר. מקווה שאתה יודע שלאמון הציבור אין איזה מנדט חוקי או מעמד מיוחד, סה"כ גוף שמוציא מכתבים ומקסימום מנסח תביעה קטנה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בהצלחה. אל תשכח לעדכן מה ייסגר. מקווה שאתה יודע שלאמון הציבור אין איזה מנדט חוקי או מעמד מיוחד, סה"כ גוף שמוציא מכתבים ומקסימום מנסח תביעה קטנה.

תודה, יש להם כמה הצלחות יפות ברזומה

פורסם

באיזו שנה הרכב עלה לכביש? כי אם אני לא טועה. יבואן חייב להחזיק חלפים ל-7 שנים מיום עליית הרכב לכביש. אני מניח שקרסו לא יחזיקו בורג אחד לרכב אחרי 7 השנים האלו, ואז השווי שלו יהיה אפס עגול.

בהצלחה בכל אופן, יהיה מעניין לשמוע איך זה נגמר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ההצלחה שלהם תלויית שת"פ הנילון בשלב הראשון (הם יכולים פשוט לא לענות) ויכולת המתלונן בשלב התביעה (כי הם לא מייצגים, אין ייצוג בתביעות קטנות). לשייך להם הצלחה זה די לעוות את המציאות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ברור, הוא קנה רכב שמראש הוא ידע שהוא נכשל, אבל לקח סיכון, עכשיו אחרי 4 שנים, היבואן נותן לו 60 אחוז מהכסף חזרה, מי יכול להיות יותר הוגן מזה? היום שאתה מוציא את הרכב מהסוכנות אתה מפסיד עשרים אלף שקל, הוא הפסיד עשרים אלף שקל אחרי 4 שנות שימוש, הוא עשה עסקה מצויינת.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

"מצוינת" ? חלומית ! לא פחות מכך, 5000 ש"ח לשנה לרכב מרווח, נוח וכמעט נטול הוצאות יחסית לרכב עם הנעה סטנדרטית. אין דברים כאלו, בונבוניירה ובקבוק של איזה סינגל מאלט משובח ליבואן שאירגן לו מתנה שכזו.

פורסם

כל השרשור הזה יכול להסתכם בשאלה אחת:

אתה מעדיף לפעול עפ״י אגו, או הגיון?

(או במילים אחרות: פועל מהראש, או מה*ין?)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אם אני אתאמץ מספיק אפשר להבין כל אחד השאלה אם זה מה שאני אמור לעשות.

יש לי מוטיבציה להמשיך כי יש מצב שאני צודק.

לפני שנה קבוצה של בעלי רנו פלואנס שלא היו במסגרת אחריות הגישו תביעה על אותו עניין

וזכו בסוללות משופרות שמחזיקות 160ק״מ ב-20,000ש״ח(בערך חצי מהעלות)

האם הצעתה להם את האפשרות הנ"ל, והם דחו את ההצעה.

אולי כדאי לשלוח ליבואן מכתב, עם הדרישה הנ"ל .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
האם הצעתה להם את האפשרות הנ"ל, והם דחו את ההצעה.

אולי כדאי לשלוח ליבואן מכתב, עם הדרישה הנ"ל .

אייל.

אפשר לשלוח לא ניסיתי כי הרכב במסגרת האחריות.

פורסם
"מצוינת" ? חלומית ! לא פחות מכך, 5000 ש"ח לשנה לרכב מרווח, נוח וכמעט נטול הוצאות יחסית לרכב עם הנעה סטנדרטית. אין דברים כאלו, בונבוניירה ובקבוק של איזה סינגל מאלט משובח ליבואן שאירגן לו מתנה שכזו.

אני לא מבין למה התקיפות,

יכולת לקנות גם לפני ארבע שנים אף אחד לא ידע אז איך זה יראה..

ועדיין, אני אמור לוותר ליבואן רכב שלא רוצה לקחת אחריות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...