Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

יש לי סוויפט 2010, אוטומטית, 130,000 ק"מ, 1,500 סמ"ק

עד עכשיו היא נסעה בצורה מעולה ולא עשתה כמעט בעיות. בחודשים האחרונים ההתנעה לא חלקה: בעבר זה היה קורה אחת ל חודש / חודשיים. בשבועיים האחרונים זה קרה לי אחת ל 5 או 6 נסיונות התנעה - המנוע לא מתניע ('יש סטרטר', אבל המנוע לא מתניע). לוקח למנוע מספר נסיונות עד שהוא מותנע.

בבקשה - הנה הסרטון.

יש לציין שעשיתי טיפול גדול לפני שבועיים (החלפת מצתים וכו'). אני מרגיש שמאז הטיפול זה קורה לעיתים תכופות יותר, אך אני לא מוכן להתחייב על כך... (כנראה שזה כבר החמיר מעט לפני הטיפול)

כמובן שאחזור למוסך להתריע על הבעיה, אבל מכיוון שזה לא קורה כל פעם - אשמח ל'דבג' את הבעיה לבד ולעזור למוסך להבין ממה זה קורה.

אגב, פתאום אני רואה שאייקון עם הנעילה, בצד ימין למעלה, מהבהב, תוך כדי נסיונות ההתנעה. למה זה קשור? (הרי הקודן הותקן בארץ). אולי זה קשור לסוללה שצריך להחליף במפתח (ישנו אימובילייזר מובנה במפתח)

רצ"ב החשבונית מהטיפול האחרון.

טיפול לסוזוקי סוויפט.jpg

עריכה אחרונה על ידי uripri
פורסם

נסה להניע עם המפתח ספייר תראה אם עוזר. בעניין החשבונית יצא לך לא זול במיוחד. פעם הבאה תקנה אתה את החלפים וגש למישהו שיבצע אתה תחסוך לא מעט.

פורסם

מאז שפרסמתי, הבעיה (טפו, טפו, טפו) לא קרתה שוב.

בכל אופן, הלכתי היום להתייעץ עם מוסך מורשה:

לטענת מנהל העבודה, צריך לעשות מעקף לקודן (שהותקן בארץ), לבדוק כחודש, ואז להתקין קודן חדש. שאלתי אולי הבעיה בגלל האימובילייזר המקורי של הרכב (שמותקן במפתח), אך הוא לא שלל זאת על היסוד.

האם ייתכן שהחיווי של הנעילה (הכתום המבהב בלוח המחוונים) מחובר לקודן שהתקינו בארץ?

איך ניתן לוודא אם הבעיה מהקודן או מהאימובילייזר?

פורסם

כן, בהרבה מקרים הקודנים מנתקים את האנטנה של האימובלייזר, כל שאם הקודן לא תקין אין זיהוי השבב שבמפתח על ידי האימובלייזר.

אם התקלה לא קובוע אז הדרך לוודא היא כמו שהמליצו במוסך. לנטרל את הקודן, להחזיר את הכל למצב מקורי ולראות האם התקלה מסתדרת.

פורסם

תודה. שאלה: מהו מקור המתח של האימובילייזר שנמצא בתוך המפתח? האם אותה הסוללה של פתיחת הדלתות?

עשיתי ניסוי: פתחתי את בית המפתח, הסרתי את המכלול האלקטרוני המכיל את הסוללה, לחצני פתיחת הדלתות והמעגל האלקטרוני. ניסיתי להתניע את הרכב - והרכב הותנע. מאין מקור המתח לאימובילייזר במקרה זה?

תודה

פורסם

השבב (צ'יפ) שנמצא במפתח לא צריך מקור מתח.

מסביב לסוויץ' יש אנטנה של האימובלייזר. כשמכניסים מפתח לסוויץ' האנטנה הזו משדרת אות מסויים ומקבלת החזר של אות מסויים שמכיל את את הקוד הייחודי מהצ'יפ שבמפתח. המחשב מאמת את הקוד, אם יש אימות הוא מאפשר התנעה.

אותו עיקרון כמו צ'יפ על כרטיס אשראי, רכיב פאסיבי שלא צריך מקור מתח.

הסוללה שבמפתח היא של שלט נעילה מרכזית בלבד.

פורסם

על טיפול קטן, עם החלפת מצתים ופילטר אוויר מחייבים כמעט שעה וחצי עבודה לפי 285 ש"ח. לא מספיק, מוסיפים עוד שעת עבודה על החלפת רפידות.

פירוק גלגלים ובדיקת ברקסים כלולה כבר בטיפול גם ככה...

• תוכן חדש...