Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה עובד לת אביב ולהחזיק רכב שם יהיה לך קצת בעייתי אני הייתי עושה כך:

1. דבר ראשון מכניס את הרכב למגרש גדול ומוכר, שימכרו לי את הרכב ולשלם תיווך, ותאמין לי שהם יוכלו לעשות זאת הרבה יותר מהר ממך.

2. לומד נהיגה על דו גלגלי במידה ואין לי רישיון.

3. קונה קטנוע או אופנוע קטן להתניידות קלה בתל אביב כולל חיסכון עצום בדלק.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם היית מקשיב לעצה של " החזר חודשי על הלוואה לא יעבור 10% מהכנסת משק בית (נטו)" זה לא היה קורה.

בכל מקרה, תתכונן להפסיד הרבה כסף. השאלה היא האם שווה לך להוסיף עוד 20 + אש"ח בשביל ... כלום בעצם? כרגע אתה תחזיר את ההלוואה, תחזיר את ההפרש (במזומן מכסף שמסתמן אין לך) ומה אז? תהיה בלי רכב? אתה טוען שהמכירה של הרכב היא בגלל קוצר במזומנים, אבל אתה רוצה לקנות אחרי זה רכב ב-30 אלף? משמע נניח ומכרת את הרכב מחר, יש לך הוצאה של כ-50 אלף ש"ח במזומן. אם ידך משגת 50 אלף במזומן כאשר קרוב לחצי מזה זה כסף שאתה הולך פשוט לתת לבנק עכשיו, לדעתי אתה עושה מהלך שגוי. ואם אתה מתכנן לקחת הלוואה על ה-30 לרכב השני, אז לפחות תבדוק שאתה תעמוד בהחזר החודשי (10 % ולא יותר מההכנסה). מה גם, רכב משומש - תשאיר כסף בצד לבעיות וכו'.

לגבי מסקנותיך - ההתנהלות הכלכלית שלך הייתה שגויה. אין פה כלל קשר לא לרכב אירופאי (שיש בהיצע אחלה רכבים שבעולם), ולא לרכישת רכב חדש (שזה גם כן אחלה כשלעצמו, אך יש לדעת לעשות את זה).

ולגבי 3 שעות בנסיעה ביום - Welcome to the club. כל מי שגר לא מטר מהבית, נוסע 2-3 שעות ביום לעבודה. גם מי שגר במרכז (ראה ערך תגובת דיסקברי על רעננה ו-3.5 שעות). בגלל זה לעבור לתל-אביב לדירה מעופשת במחיר מופרז? אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.

יתרת הלוואה עומדת על 70,000 אש"ח ו-51 תשלומים. נניח אני מוכר את הרכב ב-60 אלף. (בתקווה יותר, אבל אני בוחר בגישה השמרנית לצורך הדיון) 30 אלף יושקעו ברכב קטן נניח סיאט מיי בת 3-4 שנים והיתרה בצמצום הלוואה. הקרן תקטן ל-40,000 אלף בהחזר של 51 תשלומים כלומר חסכון מיידי של 700 ש"ח בתזרים בחודשי. בנוסף, הרכב הקטן יבוטח רק בביטוח חובה + צד ג וזה חסכון של עוד 2,000 - 3,000 ש"ח בשנה.

בנוגע לנסיעות של דיסקברי, הבחור גר ברעננה ורעננה זה הוד השרון ולא המרכז. בתל אביב יש אחלה דירות (במיוחד כאשר גרים עם שותף/שותפה). בסופו של דבר אדם צריך לבחור אם הוא מעדיף לגור בדירה קטנה וישנה במרכז העניינים או בדירה גדולה יותר וחדשה במרחק מספר שעות נסיעה. אתה יודע מה אומרים על טעם על וריח, כן? חוץ מזה אתה יודע מה זה דירה מעופשת? דירה מעופשת זה דירת 2 חדרים באשדוד בבניין משנות ה-60 בשכונה של נרקומנים שרוצים עליה 3,000 ש"ח שכירות בחודש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כל מי שגר לא מטר מהבית, נוסע 2-3 שעות ביום לעבודה.

זה החומר ממנו עשויות חתימות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יתרת הלוואה עומדת על 70,000 אש"ח ו-51 תשלומים. נניח אני מוכר את הרכב ב-60 אלף. (בתקווה יותר, אבל אני בוחר בגישה השמרנית לצורך הדיון) 30 אלף יושקעו ברכב קטן נניח סיאט מיי בת 3-4 שנים והיתרה בצמצום הלוואה. הקרן תקטן ל-40,000 אלף בהחזר של 51 תשלומים כלומר חסכון מיידי של 700 ש"ח בתזרים בחודשי. בנוסף, הרכב הקטן יבוטח רק בביטוח חובה + צד ג וזה חסכון של עוד 2,000 - 3,000 ש"ח בשנה.

בנוגע לנסיעות של דיסקברי, הבחור גר ברעננה ורעננה זה הוד השרון ולא המרכז. בתל אביב יש אחלה דירות (במיוחד כאשר גרים עם שותף/שותפה). בסופו של דבר אדם צריך לבחור אם הוא מעדיף לגור בדירה קטנה וישנה במרכז העניינים או בדירה גדולה יותר וחדשה במרחק מספר שעות נסיעה. אתה יודע מה אומרים על טעם על וריח, כן? חוץ מזה אתה יודע מה זה דירה מעופשת? דירה מעופשת זה דירת 2 חדרים באשדוד בבניין משנות ה-60 בשכונה של נרקומנים שרוצים עליה 3,000 ש"ח שכירות בחודש.

לגיטימי. אם אתה שואל אותי, לא רוצה לגור במרכז העיניינים. ולא עם שותפים. נסיתי את זה, לא כייף. אבל לגיטימי.

אישית, אם הרכב לא משמש לנסיעות לעבודה, הייתי קונה משהו יותר זול באיזור 15.000 ש"ח ולא ב 30-40 אלף.

פורסם

רכב בשווי 30-40 אלף ש"ח, במיוחד כשאתה קצר בכסף, הייתי מבטח בביטוח מקיף. ההבדל בין צד ג' בלבד למקיף בד"כ פחות מ-2000 ש"ח לשנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

לשנמך מהרכב שלך לרכב משומש ב 30-40 אלף שח נראה לי באמת הרע מכל העולמות.

כל החלופות האחרות נראות לי עדיפות:

1. לנסות להסתדר בת"א בלי רכב (גם אם מוציאים לא מעט על מוניות והשכרה מזדמנת עדיין זה יוצא יותר זול מהחזקת רכב).

2. לראות אם אפשר להסתדר כלכלית עם הנוכחי.

3. לעבור ולקנות רכב בעלות מינימלית אך סבירה. 15 אלף וקצת מזל.

לדעתי עדיף לך לנסות להסתדר בלי רכב ואז לראות.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

אני באמת לא מבין מה רע כל כך במכונית בת 3-4 שנים ב-30 אלף שקל. לפני מספר שנים היה מדובר בפנטזיה. כאילו מה כבר יכול להתקלקל ברכב שיש בו מנוע 1.0 אטמוספרי ו-2 חלונות חשמל?

פורסם

SlowRide - עניין המטר בהקצנה כמובן וזה ברור. ואם תיקח ממוצע של אנשים, נניח קח אדם שגר בראשון, בת-ים והסביבה לתל-אביב, פתח-תקווה או רחמנה ליצלן לפארקי ההיי-טק החדשים, כל כיוון ייקח לו לפחות שעה, הופה - שעתיים נסיעה ביום. וזה לגור במרכז.

chem guy- זה לא חכם כל-כך. חסכת כולה 700 ש"ח בחודש במקרה הטוב, אם נניח שהרכב שתרכוש לא יגלה בעיות לעולם. אם אתה רוצה לחסוך באמת - תעשה כחברי. חברי רכש מאזדה 323 שנת 2002 ב-6 אלף ש"ח. משלם רק ביטוח צד ג'. הופ חיסכון כלכלי. אחלה רכב, בכלום כסף. הרי אתה זקוק רק לכלי תחבורה, ועם כל הכבוד לסקודה מיי - אין לה שום יתרון מוסף על פני מאזדה 323. בטח לא יתרון שיהיה שווה 24 אלף ש"ח. heck, קנה מאזדה 626 ותקבל אפילו דיפוני פלסטיק דמוי עץ (בצחוק כמובן). ואגב, זה בהנחה ומכרת ב-60 אלף. אבל אומרים לך שיש מבצעים שאתה קונה חדש ב-70 וקצת. אז מי לעזאזל יקנה ממך ב-60? יקנו חדש. חד משמעית. במקומך הייתי מכוון ל-50 אלף מכירה. הופ ה-700 ש"ח שלך הצטמצמו.

לגבי עניין הדירות - נכון, עם שותפים אתה תגור בבית סביר פלוס מינוס, אבל מצד שני אתה גר עם בן-אדם זר בבית. ולמיטב הבנתי אתה בסביבות גיל ה-30/35? שלדעתי לפחות, בגיל כזה לחיות עם שותפים זה קצת פתטי (בלי להעליב אישית כמובן).

פורסם (נערך)

א. לא כולם אוהבים לזרוק כסף לאוויר. 12 אלף שקל הפרש (בלי לקחת בחשבון תוספות) זה המון כסף גם בעידן של הלוואות זולות. לא כולם מודעים לעולם של יד ראשונה 0 קילומטר מליסינג. לא כולם אוהבים לקנות מליסינג. בקיצור נחייה ונראה.

ב. אין שום דבר פתטי לגור עם שותף לא בגיל 30 ולא בגיל 50 בטח כאשר עושים צעדים ראשונים בעיר הגדולה ורוצים לצמצם עלויות כמה שניתן. אל תדאג גם בבית אבות יהיה לך שותף בחדר. (בלי להעליב אישית כמובן)

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אני לא מבין, יש לך 30000 ש"ח במזומן להשקיע ברכב?

קח בחשבון שאם אתה פורע את ההלואה במכירת הרכב לא יאשרו לך הלואה של 100% ךרכב משומש.

בקושי 50% ובתנאים גרועים.

פורסם

אין שום דבר פתטי לגור עם שותף

אין שום דבר פתטי, זה סתם לא כייף. מי עושה קניות, מי משלם חשבונות, מי מנקה, מי שותף כלים, מי מגיע עם בת זוג או חברים שעושים רעש כל הלילה. אין לך פרטיות ואתה לא יכול לעשות מה שבא לך.

נסיתי את זה למשך שנה כשהייתי בגיל 28 בערך, די מהר חלטתי שזה לא שווה שום חיסכון כספי.

פורסם (נערך)

קיימת יתרת הלוואה לכל מטרה בסך 70,000 ש"ח בריבית פריים בלבד שאני יכול לפרוע באופן מלא או חלקי ללא קנס וללא שינוי בתנאים. נניח אני מוכר את הרכב ב-60 אלף. 30 אלף ישמשו לרכישת רכב קטן וחדש יחסית והיתרה לסגירה חלקית של ההלוואה. כלומר במקום להיות חייב לבנק 70,000 אלף החוב שלי יצטמצם ל-40,000 אלף באותם תנאים. (ריבית פריים בלבד)

בנוסף אני מקבל רכב קטן וחדש יחסית (שנת 2013 - 2014) שרק יצא מאחריות יצרן, שום דבר לא אמור להתקלקל בו (פשוט כי אין שום דבר שיכול להתקלקל) וגם אם תהיה תקלה היא כנראה תהיה מינורית וזולה.

אין שום דבר פתטי, זה סתם לא כייף. מי עושה קניות, מי משלם חשבונות, מי מנקה, מי שותף כלים, מי מגיע עם בת זוג או חברים שעושים רעש כל הלילה. אין לך פרטיות ואתה לא יכול לעשות מה שבא לך.

נסיתי את זה למשך שנה כשהייתי בגיל 28 בערך, די מהר חלטתי שזה לא שווה שום חיסכון כספי.

לחזור לדירה ריקה זה יותר כיף? לשלם אותו דבר בשביל לגור לבד במרחק שעה וחצי נסיעה מהעבודה ותכל'ס לא לפתור שום בעיה זה כיף? עם בת זוג לא רבים על נקיונות, חשבונות וחברים? אנשים צריכים קצת להתגבר על המיזנתרופיה שלהם ו/או פחד מעימותים.

פורסם

אז אולי לך כן יהיה כייף.

אם אתה לא מעוניין לשמוע דעות של אנשים מניסיון, למה אתה שואל?

תרשום "רוצה למכור אוטו מסיבות שלי" ואל תשתף פרטים. אם אתה משתף פרטים, אז ברור שאנשים ייתיחסו גם לפרטים האלו.

עריכה: זו תגובה להודעה קודנת שנערכה, בגלל זה נראית לא קשורה.

פורסם (נערך)

אני התעניינתי באופציה של מכירת רכב דרך מגרש. אתם הפכתם את זה לדיון תל אביב VS פריפריה, דירה לבד VS דירה עם שותפים.

בקיצור הבנתי את הנקודה שלכם. אני אראה מה מצב השוק ואחליט בהתאם.

• תוכן חדש...