Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
המחיר בהחלט נראה אטרקטיבי במבט ראשון, אך ככל שבוחנים את העסק לעומק הוא מאבד את האטרקטיביות שלו.

קודם כל נתחיל בזה שב-100K מדובר על גירסה בסיסית שמאובזרת כמו סוזוקי בלנו שנת 2000, הגירסה הרלוונטית עולה 107Kש"ח.

הרכב בעל עיצוב חוץ שנוי במחלוקת (חלק דווקא אוהבים וחלק לא יכולים לסבול, אני אגב מהזן הראשון, אישתי מהזן השני..:) )

מעבר לכך עיצוב הפנים עלוב ביותר וזה ממה לא שנוי במחלוקת, אפשר לקרוא לזה פרקטי ובלה בלה בלה, אבל זה לא משנה את העובדה שהוא מכוער.

הנדסת האנוש שלו גרועה לכל הדעות (מה שדיי מבטל את טיעות הפרקטיות), החומרים לא משהו ובאופן כללי מקבלים תא נוסעים אשר נלקח איי שם משנות התשעים, ולא מהאיכותיים שבניהם..

הקלף היחידי שהיה לו (לדעתי) הוא יכולת שטח בגירסת ה-4X4, וזה קלף מאוד חזק לדעתי, רק שבגירסה זו הוא מגיע כ-2X4 וחבל..

עוד חוזקה שלו זה צריכת דלק טובה יותר ממתחרה בנזין, אך לא בטוח שזה רלוונטי כל כך למשתמש בממוצע שנוסע 15K ק"מ בשנה.

מה גם שזה מגיע עם חיסרון בדמות רעש ורעידות שלא אופיניות לבנזין מתחרה.

אז עכשיו כשבוחנים זאת כך נישארים עם ג'יפון עירוני נחות מכול בחינה ובמחיר של 107Kש"ח.

בשלב זה הלקוח בוחן איזה ג'יפון אחר הוא יכול לרכוש במחיר זהה או בתוספת של 10% למחיר.

במחירים כאלו ניתן לרכוש 2008 מאובזרת וחדשה דרך מבצעי ימי מכירות או חבר למשל (ואני ממש לא בטוח שהוא משמעותית פחות מרווח).

או שאפשר לקנות מגוון רכבים מיד-1 0ק"מ כגון:

רנו קדג'ר בנזין ב-122K

רנו קפצ'ור ב-107K

ניסן קשקאי ב-127K

קיה ספורטז' ב-126K

סובארו XV ב-125K

או פיז'ו 2008 המדוברת ב-97Kש"ח, כן כן זו לא טעות, ב-10Kש"ח פחות ניתן לרכוש את ה-2008.

כל הרכבים מעלה יהיו יותר איכותיים ללא צל של ספק, יותר מעודנים (מדיזל מטרטר), יותר מאובזרים, בעלי הנדסת אנוש טובה יותר וגם יותר בטיחותיים.

ובנוסף, כולם ככל הנראה יהיו גם יותר סחירים בעתיד.

זה למה בעצם לרכוש דאסטר 2X4 אוט' ב-107K ש"ח?

ועוד לא נגעתי בעובדה שבעוד מספר חודשים יוצא דגם חדש שככל הנראה יהיה טוב יותר בכל פרמטר ויעשה את הדאסטר הנוכחי אפילו יותר מיושן עם שוק עוד יותר חלש.

זה דעתי לפחות

אני חושב שאתה לא שופט את הרכב הזה בצורה נכונה.

נקח משפחה ממוצעת בישראל שמחליטה לרכוש רכב משפחתי חדש מכספה (או מהכסף של הבנק שמוכן להלוות לה בריבית חביבה).

עד עכשיו האופציות האוטומטיות התחילו ב120K בערך עם רכבים כמו הסיאט לאון אם אינני טועה.

אם רצו ג'יפון היו צריכים להוציא כבר 135K ומעלה.

עכשיו יש להם אופציה לרכוש ג'יפון משפחתי ב100K עם מנוע מאוד מוצלח, וגיר לא רע בכלל, מרחב מחיה טוב, נסיעה נוחה מאוד, ויכולות שבילים מהטובות בקטגוריה.

אז כן יש לו פלסטיקים לא נעימים ומכוערים, ומערכת מולטימדיה פחות זוהרת. זה ממש לא סיבה להמעיט מההישג.

20K-40K שקלים זה לא מעט כסף, ואם נהיה הוגנים ונשווה רכבים מאותה הקטגוריה מדובר ב40K.

עירבבת לכל ההודעה שלך את ה2008 שהיא בכלל לא באותה הקטגוריה, כנ"ל לגבי הקפצ'ור.

אם יש משפחה שמוכנה להתפשר על המרחב הפנימי והפרקטיקה ביום יום בשביל פלסטיק יפה, והנדסת אנוש עדיפה (מי ישמע אז תפעול בקרת השיוט לא מדהים) שיהנו הרכב הזה לא בשבילם.

הרכב הזה הוא בדיוק מה שמשפחה ממוצעת צריכה. אולי בעצם לא משפחה ממוצעת אלה משפחה ממוצעת עם שכל.

לגבי הדגם ב100K. הוא מכיל את מה שצריך. אם חסר לך משהו יש אחלה פתרונות אפטר מרקט שעדיפים בהרבה לדוגמה על כל מני מערכות מולטימדיה בשקל וחצי בהתקנה מקומית שמקבלים בחלק מהמתחרות.

לגבי רכבי 0 ק"מ אין ממש קשר בין רמת ההצלחה של הדגם להיצע בעסקאות 0 ק"מ. הספורטאג' הוא דוגמה טובה מאודת הוא מוצע בעסקאות 0 ק"מ והוא רכב מצליח מאוד.

מה שקובע זה רק כמה הנחה חברות הליסינג מקבלות. כנראה שמדצ'יה הן לא מקבלות מספיק הנחה כדי להציע עסקה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מדוייק.

קיים מועדון פעיל של בעלי דאסטרים שיורדים איתם לשטח, ומדובר במספר לא מבוטל של משתתפים.

שופוני ממש לא הצד החזק של הדאסטר, ובכל מקרה התיבה הידנית פסלה אותו עבור לא מעט רוכשים, ובעיקר רוכשות.

אתה רק מחזק את מה שאני אומר. התיבה האוטומטית תאפשר עכשיו לכל אוהבי השופוני - לרכוש רכב כזה במחיר נמוך בהרבה מהמתחרים.

לגבי טיולי המועדון? כיום יש על הכבישים הרבה מאוד דאסטרים. כמה מהם במועדון? כמה עשרות? נראה לי שגם אתה תסכים - שהרוב לא יורדים לשטח.

פורסם
1. דעתך מכובדת, אבל לדעתי, פשוט לא נכונה ואסביר.

אם כ"כ עדיפות כל המכוניות ברשימה הנ"ל, איך זה שהרכבים מגיעים בכלל למצב של יד 2 אפס ק"מ בזמן שדאסטר מעולם לא הגיע ולא מגיע לסטטוס הכבוד הזה של לככב במגרשי מכוניות במשולש?

2. ה 2008 תהיה חלשה יותר, צפופה יותר ופחות מאובזרת אבל יותר בטיחותית, שכל אחד יעשה את הבחירה שלו אבל זה בטח לא מכונית עדיפה בנוק אווט אלא בנקודות ולא בטוח שלזכות ה 2008.

3. בנוגע להמתנה לדגם החדש, פה אני מסכים אבל זה לא ממש מאחורי הפינה ולעיתים פשוט לא אפשרי להמתין (גניבה של רכב, אובדן בתאונה של רכב, סוף תקופת ליסינג וכו').

4. כל הרשימה המכובדת שכתבת עולה בהנחה הכי גדולה כרכב יד2 כ 25% מעל הדאסטר, זה לא עניין של מה בכך אז חברה, נא להחליט, או שמחליטים שהתחרות היא על בסיס פרמטרים של הרכב ואז לתת באופציות רק רכבי דיזל, או שזה רק על בסיס מחיר, ואז בבקשה להצמד למחיר.

אי אפשר בהינד עפעף לתת רכב שבסופר מבצע עולה 125 ולהחליט שהוא מתחרה ברכב שעולה 99.

1. אין פה נכון או לא נכון, אם היה אז כולנו היינו נוסעים באותו הרכב.

זו דעתי וזו דעתך וזה הכי סוביקטיבי שיש.

לגבי ההערה על רכבי 0ק״מ ליסינג, זה מדד לכלום ושום דבר.

אלא אם כן אתה באמת ובתמים טוען שספורטאז׳ פחות טוב/איכותי/בטיחותי/פופולרי מאשר פאר היצירה דאסטר ולו רק מהסיבה שהוא נמכר במגרשי הרכב (ביחד עם כל מובילות הקטגוריה אגב)..

אני מניח שלא התכוונת ברצינות.

2. בדקת את נתוני התאוצה של ה-2008? לפי מה שראיתי מדובר על 10.3 ל-100 לעומת 11.8 לדאסטר דיזל ידני, יכול להיות שהאוטומט מהיר יותר אבל לא מאמין שפחות מ-10.3..

לגבי האבזור, דאסטר ב-100,000₪ מגיע עם הגה כוח, מזגן וחלונות חשמליים (מקדימה) וזהו בערך.. מאובזר אי אפשר לומר עליו.

מודה שלא טרחתי לבדוק את האבזור של ה-2008 הבסיסית אבל אני מניח שזה לא פחות אם לא יותר מהדאסטר.

בטיחות זה לא דבר זניח, כלל וכלל לא.

לגבי הצפיפות, יכול להיות שאתה צודק, תרם מדדתי את המושב האחורי.

3. לפי מה שהבנתי היא אמורה להיות מוצגת בתערוכת רכב באזור ספטמבר ותתחיל להמכר ב-2018.

זה אומנם לא חודש-חודשיים, אבל אני אישית לא מוכן לקנות רכב ממש לפני שהוא מוחלף.

זה נכון אגב להונדה crv ולמאזדה cx5 שממש עכשיו שירדו במחירים לקראת החלפת הדגם, אישתי רצתה לקנות אבל אני לא מוכן להתבאס על הרכב בעוד חצי שנה..

מעניין רק אם הדגם יוחלף לגמרי או שימשיך להימכר במקביל לדאסטר החדש (במחיר זול יותר מהחדש), ימים יגידו.

4. התחרות היא על הלקוח, ומבחינת לקוח ממוצע דיזל זה יתרון וחיסרון אבל בטח שלא must אלא יותר nice to have.

הפרמטרים היותר חשובים הם עיצוב, נוחות, בטיחות, סחירות, אבזור, מוניטין וכדומה.

מבחינה זו הדאסטר מדשדש מאחור, אם נשווה אותו ל-2008 הוא אולי מרווח יותר אך נופל ממנה בכל תחום אחר ועולה כמעט אותו הדבר (2008 חדש מהסוכנות עולה טיפה מעל 110), אם נקח אופציה של יד-1 0ק״מ אז ה-2008 כבר זולה משמעותית.

אבל אם כבר שוקלים רכבי 0ק״מ אז ישנן אופציות שטובות מהדאסטר בכל פרמטר (גם מבחינת מרווח) ועולות רק 20,000₪ יותר.

סביר להניח שביום המכירה ההפרש יחזור אליך כמעט במלואו.

פורסם
אתה רק מחזק את מה שאני אומר. התיבה האוטומטית תאפשר עכשיו לכל אוהבי השופוני - לרכוש רכב כזה במחיר נמוך בהרבה מהמתחרים.

לגבי טיולי המועדון? כיום יש על הכבישים הרבה מאוד דאסטרים. כמה מהם במועדון? כמה עשרות? נראה לי שגם אתה תסכים - שהרוב לא יורדים לשטח.

שופוני ודאסטר לא הולך ביחד.

מי שמחפש/ת שופוני ילך לסוכנות הליסינג ויצא עם קפצ׳ור מעוצב ופופולרי באותו הסכום, או 2008 ב-10k פחות..

לגבי כמה מן הרוכשים יורדים לשטח, אני מניח שאחוז גבוה מהדיזלים 4x4 יורדים.

הרוב שנמכרו הם מגרסאות הבזנין ידני שעלו באזור ה-80 אלף אם אני לא טועה, שלהן יכולות שטח זניחות כמו לשאר הקטגוריה.

פורסם

לגבי האבזור, דאסטר ב-100,000₪ מגיע עם הגה כוח, מזגן וחלונות חשמליים (מקדימה) וזהו בערך.. מאובזר אי אפשר לומר עליו.

מודה שלא טרחתי לבדוק את האבזור של ה-2008 הבסיסית אבל אני מניח שזה לא פחות אם לא יותר מהדאסטר.

הוא מגיע גם עם חלונות חשמל (מאחורה), חיישני לחץ אוויר בצמיגים, פנסי ערפל ורדיו BT/USB/AUX מקורי עם שליטה מההגה.

תוסיף עוד 7K ותקבל מולטימדיה עם ניווט (igo), ג'אנטים, הגה+בלם יד מצופי עור, בקרת שיוט וחלונות אחוריים מושחרים.

אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך, הרבה יותר קל להגיד שהרכב מאובזר כמו באלנו בת 20.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הבעיה בדסטר זה לא האבזור, וגם לא הפלסטיקה הקשיחה, הבעיה היא עיצוב פנים מיושן מאוד, לי היא הזכירה רנו קליאו 2001 שהייתה לי פעם, ככה כבר לא עושים מכוניות, התעשייה התקדמה, הדסטר לא, ובמחיר שלו, הייתי מחפש משהו אחר

פורסם
הוא מגיע גם עם חלונות חשמל (מאחורה), חיישני לחץ אוויר בצמיגים, פנסי ערפל ורדיו BT/USB/AUX מקורי עם שליטה מההגה.

תוסיף עוד 7K ותקבל מולטימדיה עם ניווט (igo), ג'אנטים, הגה+בלם יד מצופי עור, בקרת שיוט וחלונות אחוריים מושחרים.

אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך, הרבה יותר קל להגיד שהרכב מאובזר כמו באלנו בת 20.

OK, אני מניח שבדקת בסוכנות ואתה יודע על מה אתה מדבר.

אני בדקתי באתר אך הוא לא מעודכן.

גם אם יש לו עכשיו תוספות מטורפות כגון מראות חשמליות או חלונות חשמליים מאחור, הוא עדיין לא בין המאובזרים..

בשביל להתקרב לרמת האבזור הבסיסית של ה-2008 יש לבחור בגירסה "הבכירה" שעולה 107K לעומת 115K שעולה ה-2008 חדש מהסוכנות.

אבל גם ברמת האבזור הבכירה הנדסת האנוש של הדאסטר נשארת גרועה, ולא זה לא רק מיקום בקרת השיוט.

גם מיקום המערכת מטופש ונמצא נמוך מידי ועוד כל מיני כפתורים שמהנדסי דאצ'יה פיזרו בחלל הרכב ללא כל היגיון.

לדעתי, בגירסת ה-2X4 אין לו שום יתרון אלא רק חסרונות (מלבד המחיר שגם הוא לא נראה מציאה גדולה, you get what you pay for).

אני עדיין חושב שגירסת ה-4X4 של הדאסטר היא הברקה למי שבאמת מחפש ג'יפון לשטח, פשוט, מחוספס ועם יכולת עבירות טובה.

חבל רק שהוא לא מגיע בגירסה אוטומטית, אז הייתי שוקל לרכוש ולהתפשר על שאר הדברים המאוד לא מושכים ברכב.

אך כאשר הוא מגיע בגירסת 2X4 יש לו עוד המון מתחרים ושם הוא ללא ממש מתבלט לטובה.

פורסם

אין לו מתחרים. אתה יצרת לו מתחרים. המתחרים שלו מתומחרים 20k לפחות מעליו לרכבי יד 0. אם יש משפחה שמוכנה להצטופף, ולהנות ממרווח קטן יותר ותא מטען קטן יותר כדי לנהוג ברכב יותר יפה ומאובזר אז כן הדאצ׳יה לא בשבילה.

עדיין זה לא הופך את ה2008 למתחרה בסגמנט הג׳יפונים הבינוניים +.

כמו שאתה לא תגיד שהונדה ג׳אז היא מתחרה של טויוטה קורולה.

הרי 5 אנשים יכולים להכנס בג׳אז אפילו עם ציוד ואם לא יש גגון.

עדיין זה לא הופך אותה למתחרה.

הטיעון שלך פשוט לא נכון, להגיד ״אפשר להוסיף 20k ולקנות ספורטאג׳ יד 0״ זה פשוט לא טיעון. להוסיף 20k זה לא כזה פשוט לפעמים. משפחה שכבר מוכנה להוציא 140k על רכב אולי פחות סביר שתשנה את התוכניות, אבל משפחה שמחפשת פתרון שיכול לשנע 5 נוסעים על ציודם בנוחות בתקציב של 100-110k מה כבר האפשרויות? פיאט טיפו?

פורסם

פראייר מי שקונה דאסטר.

כולה 120K יותר ויש לך BRZ!!!!

וכן, למי שלא הבין, זו ביקורת על כל אנשי ה"למה מה זה 20K ש"ח שבכלל נתחשבן על זה, אני מפליץ 20K ש"ח לארוחת בוקר..."

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
משפחה שמחפשת פתרון שיכול לשנע 5 נוסעים על ציודם בנוחות בתקציב של 100-110k מה כבר האפשרויות? פיאט טיפו?

הטיפו כל כך הרבה יותר נעימה ומעודנת אבל הטיפו דיזל עולה הרבה יותר...

פורסם

אפרופו יד1, בפורום ייעוץ כולם זוכרים להתרחק עם כל מני פניני חכמה כמו "דגם לפני מתיחת פנים" "רכבים שעמדו שנה" "רכבים מתוקנים" "ינקנקו אותך בביטוח" "לא תצליח למכור" "רמות אבזור של ליסינג" "פחות אחריות" "עדיף להוסיף 10k לראש שקט" ועוד כל מני כאלה.

בשרשור הנ"ל פתאום הכל בטל בשישים ויד1 הפך למשהו לגיטימי לחלוטין.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
פראייר מי שקונה דאסטר.

כולה 120K יותר ויש לך BRZ!!!!

וכן, למי שלא הבין, זו ביקורת על כל אנשי ה"למה מה זה 20K ש"ח שבכלל נתחשבן על זה, אני מפליץ 20K ש"ח לארוחת בוקר..."

שכנעת אותי, אז על פי דבריך זה הרכב המושלם עלי אדמות וכל עם ישראל צריך לרוץ בהמוניו לקנות!

ולמי שלא הבין, אני ממש לא מסכים איתך...

מה לעשות, יש הבדל בין להוציא עוד 10-20K ש"ח (גם למי שלוקח 100% מימון) ולרכוש רכב מאותה הקטגוריה אך שיהיה טוב בכל בחינה (נניח ספורטז' כי ה-2008 לא "גדולה" מספיק למשפחה "חכמה"), לבין להוציא עוד 120K ש"ח ולרכוש רכב ספורט קומפקטי..

אני אישית לא מכיר מישהו שהפרש של 10-20K ש"ח בקניה של רכב חדש יפיל אותו לריצפה.

מה גם שאם לנבא את ירידת הערך של דאצ'יה דאסטר מול גיפון קוראני/יפני/ או אפילו צרפתי, אני יכול להניח בניחוש מושכל שההפרש במחיר הקניה יחזור בחלקו הגדול (אם לא כולו) במחיר המכירה.

בכל מקרה, כל אחד שיעשה מה שטוב לו ומתאים לו.

אני מניח שלהיט מכירות לא יהיה פה אבל ימים יגידו

פורסם (נערך)

לגבי ירידת הערך הניחוש שלך הוא לא ניחוש מושכל כי ניחוש מושכל מתבסס על משהו, הניחוש שלך מתבסס על תחושת בטן או שאתה נביא. לפי ההתנהלות יש לדאסטר הזה יותר סיכוי לשמור על ערכו מהספורטאג' 1.6 יד 0 שאתה כל כך מפמפם. הוא הולך להיפלט באלפים או יותר נכון עשרות אלפים מחברות הליסינג ואנשים פרטיים ואנשים שהם זיווג של פרטיים וליסינג בעוד שנתיים שלוש. הדאסטר לעומת זאת נמכר בלי הנחות ובגלל זה לא ממש חזק בליסינג.

אם היה מדובר בספורטאג' 2.0 זה היה כבר סרט אחר.

לגבי הטענה שעוד 20K זה לא בעיה. אולי לך זה לא בעיה, וממה שאתה אומר גם לא למכרים שלך. גם אם נניח ש20K לא יפילו אף אחד לרצפה יש אנשים שבכלל שוקלים לרכוש רכב משפחתי ב80K. האופציה היחידה שלהם זה יד 2 בן שנתיים או שלוש, להם זו כבר תוספת של 45K בשביל יד 0, והדאסטר הזה משנה את התמונה לחלקם.

לגבי ה2008 הוויכוח הוא לא על האם היא מספיקה או לא. לגבי השאלה הזו אין לי מושג, אולי בגירה יענה עליה. הוויכוח הוא האם היא מתחרה. כפי שאמרתי, היא אתה מציג אותה כמתחרה אז גם הונדה ג'אז היא מתחרה של המשפחתיות. כמובן שזה לא המצב. לנסות לצייר פה תמונה כאילו יש מתחרות אחרות בהישג יד זה בדיוק מה שלא נכון במה שאתה כותב.

ה2008 היא אופציה למי שמוכן לוותר על מרחב פנים, פונקציונאליות ונוחות. היא לא מתחרה בדאסטר כפי שהיא לא מתחרה בספורטאג'.

אם הרכב הזה התגלה כלהיט מכירות אני לא יודע. בשוק המוסדי של נהגי המוניות ואנשי שירות אני כן צופה לו הצלחה. בשוק הפרטי אין לי מושג. אם אנשים היו רציונליים ופועלים עם שכל אז כן הייתי יכול להגיד שהוא יצליח הצלחה גדולה בשוק הפרטי, אבל כידוע שכל ורציונליות הם לא מאפיינים מזהים של רוכשי הרכב בישראל כולם אלה רק חלק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

להיט מכירות הוא לא יהיה. למה? כי גם הסנדרו סטפוואי הרובוטית לא הייתה להיט. מכרה סביר, אבל רחוק מלהיות להיט.

והיתרונות שלה(מנוע חזק, חסכונית, מרווחת) והחסרונות שלה(מיושנת, לא שופונית, מותג) הם זהים לדאסטר.

היא תמכור לא רע, אבל לא באמת תחרות לספורטאז' וחברותיה.

פורסם

רק שהגיר של הסטפווי נחות משמעותית ולהרבה אנשים מהווה דילברייקר.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...