Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מכיר את האוטו הזה, אבל נדמה לי שדי ברור שמי שקונה אותו עושה זאת בשל מחירו וגודלו או יכולותיו בשטח לפי הענין, אין דבר רחוק מפוזה יותר מהדאצ'יה הזו או כל דאצ'יה לענין זה. ונדמה לי מהצצה בטבלאות שהוא אינו מתחרה ב 2008, הוא פשוט גדול יותר ושייך לקטגורית הג'יפונים מקבוצת הגודל הבאה, שם בהחלט יש לו יתרון בזכות מחיר מאוד נוח, כזה שחותך משמעותית את מתחריו.

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רציתי רכב שטח קומפקטי לטיולים עד רמה בינונית.

ממה שנכתב על הדאסטר, רמת העבירות שלו מתאימה לי (לפורסטר אין אפילו צמיגי 50-50 חוקיים).

מכיוון שאני "מבלה" הרבה בפקקים, רציתי רכב אוטומטי.

אם היה דאסטר דיזל 4x4 אוטומטי הייתי קונה (למרות החסרונות שלו שכבר נכתב עליהם)

אז אחרי שהבנתי שאין רכב כזה קניתי גראנד ויטארה משנת היצור האחרונה (למרות שגם הוא לא מושלם)...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אני מאלו שחושבים שבהחלט מדובר בבשורה וקניה טובה מאוד.

אני חושב שנכון יותר לשפוט את הדאסטר על פי מה שיש בו ולא מה שאין בו. מהדברים שאני רואה שיש לדאסטר:

1. מערכת הנעה (מנוע + הילוכים) טובה מאוד. אני רואה את המגאנים האוטומטיות עם מנוע הדיזל דיי נחטפות - וזה מנוע שיכול לעשות הרבה ק"מ באמינות ובזול.

2. עלויות אחזקה זולות מאוד - החל מדרגת הרישוי (לדעתי 1 בגרסה הזולה), דרך דלק, טיפולים וחלקי חילוף

3. נוחות - איכות הנסיעה (מתלים) והמושבים בדאסטר מעולים, באמת בלי קשר לרמת המחיר הרכב נוח, נקודה.

4. עבירות - אין ספק שה-2X4 הוא לא רכב אידיאלי לטיולים, אבל למי שנוסע גם בדרכים לא דרכים בטח לא צריך יותר מזה.

5. אחריות מלאה ל-3 עד 5 שנים (חלק מחבילת הערך של רכב חדש)

6. אמינות - מניסיון של כ-800,000 רכבים שעלו על הכביש ב-5 שנים האחרונות אפשר להגיד בבטחון שהרכב אמין.

לדעתי הדאסטר מאוד מוצלח בדברים החשובים באמת. נכון, המתחרים הישירים שלו טובים יותר בהנדסת האנוש, בחומרים ובאבזור. שלושת האחרונים אלו עולים יותר גם במעמד הרכישה וגם באחזקה. אבל (ולדעתי זה הקלף המנצח של הדאסטר) הם לא עולים עליו ב-6 הנקודות מעלה, שמהוות את המהות או בסיס של הרכב.

פורסם

רוב דגמי דאצ'יה מבוססות על טכנולוגיות ותיקות של רנו עם אמינות מוכחת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי סעיף 6

מאיפה לקחת את הנתון הזה ?

"Dacia performed well in our 2016 Driver Power survey, finishing fourth place overall behind premium brands such as Tesla and Lexus"

מכאן: http://www.autoexpress.co.uk/dacia/duster

לגבי הכמויות, אני לא מוצא את המקור, אבל כנראה נמכרו יותר, לפי זה כמעט 400,000 נמכרו ב-2014 (ועוד יותר ב-2015): http://www.carscoops.com/2015/01/renault-group-sold-27-million-vehicles.html

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש גם דיבורים על גרסא ארוכה עם 7 מושבים. תתארו לכם רכב שטח 7 מושבים עם תיבה אוטומטית בקצת פחות ממחיר משפחתית :)

פורסם

אהלן חברים רכשנו לפני פחות משבוע את הדאסטר האוטומטית בגירסאת הדיזל .

יצא לי לקרוא את ספר הרכב באינטרנט ,ושם מצויין שיש לבצע הרצה של 1500 ק"מ בלי לאמץ את המנוע וכו' ..

עד כמה שידוע לי מנועים חדשים במאה ה21 אינם דורשים הרצות , יש סיבה להרצה במנוע הזה ?

יפני זה הכי אחי

פורסם

עד כמה שידוע לי מנועים חדשים במאה ה21 אינם דורשים הרצות , יש סיבה להרצה במנוע הזה ?

עוד אגדה אורבנית. בכל מכונית, ולא משנה מה המוצא שלה, מומלץ לבצע הרצה. לא סיפור.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא.

אם אתה מחפש תשובה בסגנון של ״זה מנוע מיושן וזה מה שמקבלים שקונים רכב זול״ אז אתה יכול להרגע.

העניין של הרצה הוא סימן שאלה שהרבה ״מומחים״ ו״מבינים״ מתווכחים לגביו והתשובה היא לא חד משמעית.

מצד אחד טוענים שיכולת העיבוד השבבי וההתאמה גבוהה היום ואין צורך בהרצה. אגב פעם אחרי 1500 ק״מ גם היה מומלץ להחליף את השמן בגלל כל השבבים.

מצד שני טוענים שעדיף להיות חכם ולא צודק ורע זה לא יעשה.

תעשה מה שאתה חושב. אם אתה מרגיש צורך להצמיד את הדוושה לרצפה מהרגע הראשון, אני לא חושב שמישהו יכול באמת ובתמים להוכיח לך שזה יעשה לך נזק משמעותי לטווח הארוך

פורסם

היום אומנם לא אומרים את זה אבל שיחה עם כמה אנשים מהמערך הטכני של שני יבואנים נאמר לי- עדיף להחליף את השמן הראשוני כמה שיותר מהר. הסיבה פשוטה- השמן שהיצרן שם הוא דליל יותר (כיוון שהרכב בעיקר עומד מהרגע שהוא מיוצר ועד לרגע שנמסר ללקוח). לא, זה כנראה לא פוגע במנוע יותר מידי, עובדה שיש אלפי מכוניות חדשות על הכביש ולאף אחת מהן לא קורה משהו חריג, אבל באופן עקרוני, רצוי להחליף (ושוב- זה לא אומר שצריך לרוץ להחליף אלא אולי רק להקדים את הטיפול הראשוני).

• תוכן חדש...