Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפחות באתר לובינסקי, 2008 HDI רובוטית נמצאת ומתומחרת ב 129,990.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שתיהן באותו מחיר רק כי אחת כבר יד 2 מליסינג וכי אחת בנזין ואחת דיזל.

כמה עולה 2008 דיזל חדשה?

30K יותר!

נכון. זה לא סותר את הדברים.

בא אדם ויש לו 100K ש״ח.

מחפש ג׳יפון אוטומטי.

החליט שהוא רוצה רק רכב חדש.

בתקציב נכנס לו דאסטר דיזל אוטומטי ו2008 בנזין אוטומטי מ-0 ק״מ. יתלבט ביניהם ויחליט.

לכל אחד יתרונות וחסרונות.

גם לדיזל.

אם ניקח את זה לחצי קטוגריה מעל, 3008 וקדגאר רוכבות חזק על קלף הדיזל.

לא חסרים כאן ת׳רדים שהתבלטו ביניהן לבית מתחרות כמו ספורטאז בנזין.

אם הדאסטר הייתה קיימת ב0 ק״מ - היה באמת נכון יותר להשוות את ה2008 אליה. אבל אין. והמחיר זהה.

פורסם

מעבר לעניין של בנזין/דיזל חודש מול יד0 אתם מפספסים שמדובר על רכבים בגודל שונה, ה2008 היא סופרמיני מוגבהת כמו סנדרו סטפוואי, הדאסטר מקטגוריה אחת מעל, יעני ספורטאז' / קשקאי וכאלה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

את ההערה האחרונה שלך אני מקבל.

את השאר לא.

תצאו קצת מהקיפאון המחשבתי כאילו לפיו יש איזו דוגמה ראשית שעל פיה רוכש הרכבים עובד.

אם זה היה נכון אז לא כולם היו עוברים ממזדה 3 לספורטאז׳.

פורסם

המחיר בהחלט נראה אטרקטיבי במבט ראשון, אך ככל שבוחנים את העסק לעומק הוא מאבד את האטרקטיביות שלו.

קודם כל נתחיל בזה שב-100K מדובר על גירסה בסיסית שמאובזרת כמו סוזוקי בלנו שנת 2000, הגירסה הרלוונטית עולה 107Kש"ח.

הרכב בעל עיצוב חוץ שנוי במחלוקת (חלק דווקא אוהבים וחלק לא יכולים לסבול, אני אגב מהזן הראשון, אישתי מהזן השני..:) )

מעבר לכך עיצוב הפנים עלוב ביותר וזה ממה לא שנוי במחלוקת, אפשר לקרוא לזה פרקטי ובלה בלה בלה, אבל זה לא משנה את העובדה שהוא מכוער.

הנדסת האנוש שלו גרועה לכל הדעות (מה שדיי מבטל את טיעות הפרקטיות), החומרים לא משהו ובאופן כללי מקבלים תא נוסעים אשר נלקח איי שם משנות התשעים, ולא מהאיכותיים שבניהם..

הקלף היחידי שהיה לו (לדעתי) הוא יכולת שטח בגירסת ה-4X4, וזה קלף מאוד חזק לדעתי, רק שבגירסה זו הוא מגיע כ-2X4 וחבל..

עוד חוזקה שלו זה צריכת דלק טובה יותר ממתחרה בנזין, אך לא בטוח שזה רלוונטי כל כך למשתמש בממוצע שנוסע 15K ק"מ בשנה.

מה גם שזה מגיע עם חיסרון בדמות רעש ורעידות שלא אופיניות לבנזין מתחרה.

אז עכשיו כשבוחנים זאת כך נישארים עם ג'יפון עירוני נחות מכול בחינה ובמחיר של 107Kש"ח.

בשלב זה הלקוח בוחן איזה ג'יפון אחר הוא יכול לרכוש במחיר זהה או בתוספת של 10% למחיר.

במחירים כאלו ניתן לרכוש 2008 מאובזרת וחדשה דרך מבצעי ימי מכירות או חבר למשל (ואני ממש לא בטוח שהוא משמעותית פחות מרווח).

או שאפשר לקנות מגוון רכבים מיד-1 0ק"מ כגון:

רנו קדג'ר בנזין ב-122K

רנו קפצ'ור ב-107K

ניסן קשקאי ב-127K

קיה ספורטז' ב-126K

סובארו XV ב-125K

או פיז'ו 2008 המדוברת ב-97Kש"ח, כן כן זו לא טעות, ב-10Kש"ח פחות ניתן לרכוש את ה-2008.

כל הרכבים מעלה יהיו יותר איכותיים ללא צל של ספק, יותר מעודנים (מדיזל מטרטר), יותר מאובזרים, בעלי הנדסת אנוש טובה יותר וגם יותר בטיחותיים.

ובנוסף, כולם ככל הנראה יהיו גם יותר סחירים בעתיד.

זה למה בעצם לרכוש דאסטר 2X4 אוט' ב-107K ש"ח?

ועוד לא נגעתי בעובדה שבעוד מספר חודשים יוצא דגם חדש שככל הנראה יהיה טוב יותר בכל פרמטר ויעשה את הדאסטר הנוכחי אפילו יותר מיושן עם שוק עוד יותר חלש.

זה דעתי לפחות

פורסם (נערך)

בהחלט מתחרה שלקוח של דאסטר ישקול

אני לקוח פוטנציאלי של דאסטר אוטומטי, וה2008 אפילו לא עברה לי בראש.

היא קטנה מידי, לא דיזל וכאמור - לא חדשה. באותה מידה יכולתי לשקול ג'ימני אוטומטי.

ההתלבטות שלנו היא דאסטר חדש או לשלם 40-50K יותר עבור ג'יפון דיזל אחר.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

במחירים כאלו ניתן לרכוש 2008 מאובזרת וחדשה דרך מבצעי ימי מכירות או חבר למשל (ואני ממש לא בטוח שהוא משמעותית פחות מרווח).

או שאפשר לקנות מגוון רכבים מיד-1 0ק"מ כגון:

רנו קדג'ר בנזין ב-122K

רנו קפצ'ור ב-107K

ניסן קשקאי ב-127K

קיה ספורטז' ב-126K

סובארו XV ב-125K

או פיז'ו 2008 המדוברת ב-97Kש"ח, כן כן זו לא טעות, ב-10Kש"ח פחות ניתן לרכוש את ה-2008.

כל הרכבים מעלה יהיו יותר איכותיים ללא צל של ספק, יותר מעודנים (מדיזל מטרטר), יותר מאובזרים, בעלי הנדסת אנוש טובה יותר וגם יותר בטיחותיים.

ובנוסף, כולם ככל הנראה יהיו גם יותר סחירים בעתיד.

זה למה בעצם לרכוש דאסטר 2X4 אוט' ב-107K ש"ח?

ועוד לא נגעתי בעובדה שבעוד מספר חודשים יוצא דגם חדש שככל הנראה יהיה טוב יותר בכל פרמטר ויעשה את הדאסטר הנוכחי אפילו יותר מיושן עם שוק עוד יותר חלש.

זה דעתי לפחות

1. דעתך מכובדת, אבל לדעתי, פשוט לא נכונה ואסביר.

אם כ"כ עדיפות כל המכוניות ברשימה הנ"ל, איך זה שהרכבים מגיעים בכלל למצב של יד 2 אפס ק"מ בזמן שדאסטר מעולם לא הגיע ולא מגיע לסטטוס הכבוד הזה של לככב במגרשי מכוניות במשולש?

2. ה 2008 תהיה חלשה יותר, צפופה יותר ופחות מאובזרת אבל יותר בטיחותית, שכל אחד יעשה את הבחירה שלו אבל זה בטח לא מכונית עדיפה בנוק אווט אלא בנקודות ולא בטוח שלזכות ה 2008.

3. בנוגע להמתנה לדגם החדש, פה אני מסכים אבל זה לא ממש מאחורי הפינה ולעיתים פשוט לא אפשרי להמתין (גניבה של רכב, אובדן בתאונה של רכב, סוף תקופת ליסינג וכו').

4. כל הרשימה המכובדת שכתבת עולה בהנחה הכי גדולה כרכב יד2 כ 25% מעל הדאסטר, זה לא עניין של מה בכך אז חברה, נא להחליט, או שמחליטים שהתחרות היא על בסיס פרמטרים של הרכב ואז לתת באופציות רק רכבי דיזל, או שזה רק על בסיס מחיר, ואז בבקשה להצמד למחיר.

אי אפשר בהינד עפעף לתת רכב שבסופר מבצע עולה 125 ולהחליט שהוא מתחרה ברכב שעולה 99.

פורסם

למה הן הגיעו למגרשים במשולש ובכפרים בצפון ?

צפי מכירות אופטימי מידי, שגרם להם להזמין כמויות גדולות מידי.

דאצ'יה החלה בארץ בצורה צנועה, ולכן לא נתקעה עם מכוניות.

לדעתי, בגרסת ה 4X2 מאבד הדאסטר את רוב האטרקטיביות שלו; לפחות גירסת ההנעה הכפולה מציעה יכולת שטח טובה יחסית, ובזה הוא חריג בנוף הקרוס אוברים.

גרסת ה 4X2 נעדרת אלמנט השופוני, ונראית בסיסית מידי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמה אנשים שקנו דאסטר - באמת לקחו אותו לשטח? תהיו ריאלים. אנשים רואים ג'יפון ב 100 אלף - בשבילם זה מספיק. לרוב אנשים לא אכפת באמת איך הרכב מרגיש מבפנים, באילו פלסטיקים עושים שימוש, וכמה רעשי רוח יש בנסיעה . רוב האנשים שקונים ג'יפון - זה כדי להיראות. והדאסטר עושה את זה מעולה.

פורסם

לא מדוייק.

קיים מועדון פעיל של בעלי דאסטרים שיורדים איתם לשטח, ומדובר במספר לא מבוטל של משתתפים.

שופוני ממש לא הצד החזק של הדאסטר, ובכל מקרה התיבה הידנית פסלה אותו עבור לא מעט רוכשים, ובעיקר רוכשות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

צפי מכירות אופטימי מידי, שגרם להם להזמין כמויות גדולות מידי

1. אני לא מבין איך הזמנה גדולה מידי על בסיס צפי מכירות אופטימי מידי עומד בקנה אחד עם "אין מלאי כרגע, יתחדש עוד חודשיים".

2.אם תשווה מכירות בפועל (2017) של טראקס (272 יח), קפצור (277 יח), 2008 (345 יח), פיאט 500X (189 יח), פורד קוגה (116 יח) שכולם מככבים ביד 2 0 ק"מ, מול הדאסטר שמכר 273 יח, אתה מבין שכל הרכבים האלה זה לא עודפי יבוא של התחייבות של 15 אלף מכוניות בשנה (כמו ספורטאג ודומיו) ולכן התירוץ הזה של עודפי יבוא שיש שם אבל אין בדאסטר לא תופס.

פורסם

פשוט דאצ'יה עובדים על מרווחים קטנים בלי הנחות - ולכן הם לא מגיעים לזירות ה-0 ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבל אם אתה תקוע עם רכבים שאוטוטו אתה צריך להעביר רישום בעלות, אתה מעיף אותם לאתרי הקופונים או למגרשים.

ועדיין, דאציה לא מגיעים לשם.

כל מה שאני מנסה להגיד הוא שאולי הם לא כ"כ גרועים כמו שחלק אוהבים לתאר פה כי תכלס הם נמכרים ונמכרים יפה מאוד, בטח בהתיחס לזה שעד עכשיו, חוץ מספאוויי, כל הליינאפ היה ידני.

פורסם

אני לא חושב שמישהו כאן תיאר את הרכבים כגרועים.

כן, יש כמה ש״מודאגים״ בגלל דירוג הבטיחות, אבל לכל רכב שיש אנשים ש״מודאגים״ בגלל כל מיני סיבות, כמו אמינות, שמירת ערך מחירי חלפים וכו׳.

לא הייתי מתרגש מזה יותר מדי. דאציה היא החטיבה המוזלת של רנו, כמו שפעם סקודה הייתה. אני מניח שעם הזמן איכות הרכבים תשתפר (גימור/בטיחות) על חשבון המחיר כמובן.

פורסם

קרא הודעה 110.

הודעה ארוכה ומנומקת למה העיסקה במבט ראשון נראית טובה אבל למה היא ממש לא.

• תוכן חדש...