Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזונת פליאו, כן או לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב, יש גם השפעות אקלימיות.

רמז: קור הורג.

בצרפת דווקא חום הורג. במיוחד כאשר הוא בא בגלים.

אני מציע לשנן את המונח "מולטיפקטוריאלי". זה המונח המתאים לבעיות מורכבות שהקהילה המדעית מבינה אותן, במקרה הטוב, במידה חלקית ביותר. מן הסתם יש מרכיבים תזונתיים, מרכיבים סביבתיים אחרים, מרכיבים התנהגותיים וכמובן מרכיבים גנטיים. ובכל אחד ממרכיבי רשימה זו (ואולי עוד כמה סעיפים שהחסרתי) יש עשרות ומאות תת סעיפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הפרדוקס הצרפתי מאוד לא ברור, יתכן מאד שמדובר בכלל בשיטות סטטיסטיות (את ההסבר הזה אני מכיר כבר כמה עשרות שנים).

הערב למדתי שיש גם פרדוקס ישראלי - ריבוי יחסי של מחלות לב למרות תזונה טובה.

מדובר במשהו מלפני כ-20 שנה ,לא בטוח שנכון להיום.

מכל מקום, תוחלת החיים בישראל יותר ארוכה מזו שבצרפת. במיוחד לגברים.

פחות, אבל עדיין בטופ.

בתקופה האחרונה הכוכב העולה [או יותר נכון יציב] הוא הגידולים הממאירים.

ארה"ב:

1.jpg

ישראל:

22222.jpg

עולמי:

333.jpg

מגמת הירידה ברורה, אבל עדיין בטופ הסיבות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מתחילת הציוויליזציה האדם מנסה שוב ושוב למצוא קשר בין מה שהוא אוכל לבין בריאותו, לשווא. כן, לשווא.

יש הבדלים עצומים בדיאטה של עמים שונים, בלי שום התאמה לאורך החיים ולאיכות החיים שלהם, ולקחת דוגמה מאוקינוואה ולהשליך אותה על מישהו שחי במקום אחר לא עובדת. כנ"ל אם תנסו תפריט צרפתי על יפנים...

איפה כן יש התאמה מושלמת בין תופעה לאורך חיים? השמנת יתר.

יש הרגלי אכילה שמקלים או מקשים להגיע להשמנת יתר, וזאת כל התורה כולה.

המתקפה על המזונות המעובדים מגיעה בחלקה, ובצדק, בעקבות כמויות הסוכר והשומן הגדולות שמסתתרות במזון זמין שנאכל במהירות. פשוט יותר קל להשמין איתו. אם תאכלו מזון מעובד ומתועש בכמויות קטנות, לא יקרה כלום. סקופ, אה?

באופן אישי אני מוצא שהרבה יותר קשה לאכול פחות מאשר לבחור בתזונה/דיאטה מסוימת. יש אצל היפנים מונח שנקרא בתרגום חופשי "לאכול עד שאתה כמעט שבע". לפחות אצלי זה דורש משמעת ברזל מהסוג שלא גדלתי איתה.

השטויות שמקשקשים על גלוטן הגיעו לשיאים שלא ייאמנו. מסכנים הציליאקים האמיתיים (אפס פסיק משהו מהאוכלוסייה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כל המזון שאנחנו קונים מעובד כך שאי אפשר להימלט מזה לגמרי חוץ מלגדל את האוכל בעצמך וזה לא ישים.

אי אפשר לברוח מזה לחלוטין אבל אצלי בבית הרוב המוחלט של מה שאוכלים הם דברים שמכינים בבית מחומרי גלם ולא שקונים מוכן.

זה כולל עוגות, עוגיות, ביסקוויטים ולחם.

בייצים מהלול תרנגולות.

פירות מהעצים, ירקות מהגינת ירק וכל מה שצריך בנוסף (שזה הרבה) נקנה ממיזם של חקלאות פרטית (אנשים רגילים שמגדלים בחצר ירקות אורגנים ובאים למכור/ להחליף עודפים).

כשעגבניות זולות ובשפע קונים 20 קילו, מכינים רוטב עגבניות ומקפיאים לכל השנה, כשהעץ תות נותן מלא יבול, עושים ריבות, כנ"ל עם כל מוצר אחר שקיים בשפע.

לא אצייר תמונה אוטופית, אנחנו עוד קונים לא מעט אבל זה באמת המקסימום שאפשר לנהל כאשר שני בני הזוג עובדים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
הבעיה היחידה שאני רואה בדיאטה הזו, שהיא יקרה ודורשת זמן והשקעה בבישולים.

כל המזון שאנחנו קונים מעובד כך שאי אפשר להימלט מזה לגמרי חוץ מלגדל את האוכל בעצמך וזה לא ישים.

היא גם לא פרקטית כי על כדור הארץ חיים קרוב ל-8 מיליארד בני אדם. למזלנו רוב בני האדם עדיין חיים במדינות מתפתחות. הטרגדיה תתחיל כאשר אותם בני אדם יאמצו סגנון חיים מערבי. כנראה לא יהיה מנוס ממעבר למזון תעשייתי ומהונדס גנטית באופן קיצוני.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

שאלה מעשית, נניח שאתה עובד במקום שאין בו חדר אוכל. מה אתה אוכל בדיוק בצהריים?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
הדבר שאני הכי אוהב בתזונה הזו היא המונוטוניות של הרעב, אתה אף פעם לא ממש רעב ועם הזמן אתה לומד לאכול בדיוק כמה שצריך.

אתה יכול להעביר גם יום שלם בלי לאכול. זה נובע כמובן מאיזון ברמות הסוכר שיש לך בדם כי אין עלייה חדה או צניחה חדה ברמות הסוכר.

שכנעת אותי.

אני רזה ובכושר טוב, אבל אני סובל מצניחות ברמת הסוכר.

יש סוגי לחמים שהם כן מומלצים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא, אין לחם בדיאטה הזו.

אפשר להכין כל מני דברים כמו לחם בננה, לחם טחינה, פנקייק מקמח שקדים וכיו"ב.

בתור אחד שלחם, בצקים, פחממות וסוכר היו הדבר שהוא הכי אוהב בעולם היה לי הרבה יותר קל להיפתר מההרגל מאשר לנסות לייצר לו תחליפים.

אני שומע הרבה את המשפט אני לא יכול להסתדר עם זה, "אני חייב משהו מתוק" או "אני חייב קצת לחם".

זה בדיוק כמו שמכור לסיגריות יגיד לך, אני חייב סיגריה, זה מרגיע אותי.

מי שחייב את הסוכר זה הגוף שלך שמכור אליו, ההתמכרות לסוכר היא אמיתית והיא לא פחות מסוכנת מהתמכרות לסיגריות.

באופן עקרוני ובניגוד לדעה הרווחת סביב הדיאטה, היא לא קיצונית בכלל.

תמונה קצת צינית שתמחיש את זה:

15289285_10154729247262230_5826698579745194498_o.jpg

הדברים העיקריים שצריך להימנע מהם:

סוכר לבן\חום\שקר כלשהו אחר

קמח ודגנים על שלל סוגיהם (הסיבה היא שברגע שהם נכנסים לגוף הם הופכים מהר מאוד לסוכר)

שמנים מהצומח כמו שמן סויה, חמניות קנולה ...

מוצרי חלב דל שומן

מוצרים שבאים באריזות ואוכל שייצרו אותו במפעל - זה הגדרה קצת גדולה מדי אבל באופן עקרוני, אוכל צריך להישאר עד כמה שיותר קרוב למצב הטבעי שלו.

זהו, מעבר לזה אפשר לאכול כמעט הכול.

רצוי לאכול:

שומן רווי טוב כמו שומן מהחי, חמאה, שמן זית, שמן קוקוס, אבוקדו, טחינה שקדים ואגזים.

חלבונים מהחי - ביצים, בשר בקר, עוף, טלה, דגים .

ירקות, ירקות שורש ופקעות, פטריות, פירות (במתינות) .

גבינות, רק אם הן שמנות מאוד.

זה על רגל אחת. משם כל אחד מאזן לפי מה שמתאים לו.

לי באופן אישי התזונה הזו שינתה את החיים לטובה, אני רזה יותר בצורה משמעותית (ירדתי כ-12 קילו) ואני לא עושה דיאטה או סופר קלוריות.

אני אוכל מה שבא לי ולא מחשבן על כמויות.

בדיקות הדם שלי השתפרו פלאים, הכולסטרול הרע נמוך (למרות כל השומן הרווי שאני אוכל) , הסוכר בדם נמוך והכול מעולה.

אני עירני בטירוף במהלך היום ואני יישן טוב יותר.

אין לי התקפי רעב בכלל, הפעם האחרונה שאכלתי היתה אתמול בצהריים, אני אוכל רק שהגוף מסמן לי שהוא צריך.

נתתי את ההמלצה הזו למי שרוצה לשפר את איכות החיים שלו. אני ממליץ לכם לנסות במשך חודש את התזונה, השבוע הראשון קצת קשה כי הגוף צריך להיגמל מהסוכר אבל אחר כך, הכול מאוד משתפר.

פורסם

זה בדיוק כמו שמכור לסיגריות יגיד לך, אני חייב סיגריה, זה מרגיע אותי.

מי שחייב את הסוכר זה הגוף שלך שמכור אליו, ההתמכרות לסוכר היא אמיתית והיא לא פחות מסוכנת מהתמכרות לסיגריות.

הדברים העיקריים שצריך להימנע מהם:

סוכר לבן\חום\שקר כלשהו אחר

קמח ודגנים על שלל סוגיהם (הסיבה היא שברגע שהם נכנסים לגוף הם הופכים מהר מאוד לסוכר) .

טוב, פה לצערי אתה מתחיל להשמע כמו טבעוני שמצטט מה ששמע בהרצאה ביו טיוב של גרי יורובסקי (או איך שלא קוראים לו).

סוכר הוא לא רק חשוב, הוא הכרחי לגוף לתפקוד נכון ותקין.

הבעיה שבתרבות השפע נורא קל להגרר למה שנקרא SUBSTENCE ABUSE (איך לעזאזל קוראים לזה בעברית) וזה מה שקורה עם סוכר.

כל מי ששומר על תזונה נכונה ומאוזנת בהחלט יכול לצרוך סוכר, אפילו רחמנה ליצלן, לבן, כנל עם קמחים.

עכשיו בא נדבר שניה על "התמכרות לסוכר" מגפת ההשמנה ולמה היא דיי ייחודית לארה"ב ואנגליה, לא ייחודית אלא ממש מוקצנת שם להבדיל משאר אירופה והעולם המודרני.

הסיבה היא אחת ויחידה ופשוטה מאוד, אלה פשוט שתי מדינות שהפסיקו לבשל ולשבת לארוחות משפחתיות!

נעבור לשניה לתעשיית המזון, היא כתוצאה ממהפכת הדיאט/לייט נאלצה להוריד שומנים בכמויות גדולות מאוד מהמזון, אבל הבעיה, מזון דל שומן יש לו טעם של קרטון ובכדי להחזיר את הטעם למזון מציפים אותו במלח וסוכר, המלח לא בריא לנו לענייני לחץ דם וכו אבל הוא הרע במיעוטו, הסוכר, בכמויות גדולות, פשוט קטלני, גורם לתסמיני סכרת, השמנת יתר, שחמת כבד ועוד שלל תחלואים אבל, וזה אבל חשוב, זה יכול לקרות רק אצל אדם אשר מבסס את תזונתו על מזון תעשייתי, מה שאצלנו ברוך השם עדיין לא נפןץ.

לא ראית אף פעם בישראל אדם ששוקל 210 ק"ג רק בגלל שהוא שותה תה עם 7 סוכר או שאוכל 3-4 טעמי ביום.

משקלים כאלה ובעיות רפואיות כאלה זה רק שילוב של תזונה מבוססת מזון תעשייתי וכמויות האכלה שיותר דומות להאבסה עצמית.

על כל זה צריך כמובן להוסיף את המשקאות המוגזים שנצרכים בכמויות של ליטרים רבים ביום אצל אותו סוג של אנשים שבעלי עניין אוהבים להציג אותם כ"מכורים לסוכר".

אגב, קח לתשומת לבך את ההערות שלי לגבי צריכת מזון עתיר שומן, אנחנו ניפגש בסוף בכירורגית כשאתה מראה לי את האבנים ששמו לך בצנצנת חמודה...

פורסם

לא, אין לגוף צורך בסוכר לבן שמוסיפים למשקאות\עוגות\מה שזה לא יהיה.

הגוף צריך סוכר והוא מקבל את זה בצורה הטבעית שלו מפירות וירקות ולא כתוספת מוגזמת לדברים שלא באמת צריך להכניס לפה (בפחית קולה יש איזה 12 כפיות סוכר).

ברור שכפית סוכר פה ושם לא תזיק ברמה הקלינית.

מה שזה כן יעשה זה זה שזה יקפיץ את רמות הסוכר בדם שלאחר מכן גם יצנחו וזה דופק את כל מנגנון השובע הטבעי של הגוף.

תאכלס אפשר להתרגל לשתות קפה ותה בלי סוכר, זה אפילו טעים יותר כי מרגישים את הטעם של הדברים ולא את העובדה שהם מתוקים.

את מה שאני אומר אני אומר מהנסיון האישי שלי בלבד ולא משטיפות מוח שעשו לי.

בעבר, אהבתי מאוד 2 כפיות סוכר בתה ובקפה, היום אני אוהב קפה ותה בדיוק באותה מידה רק בלי הסוכר ואין לי את החשק הזה למתוק שפעם היה בא בכל סוף ארוחה.

פורסם

בגירה,אשמח לסימוכין על כך שגוף האדם זקוק לסוכר ממקור חיצוני כדי לתפקד.

אזכיר רק האינואטים אכלו במשך אלפי שנים רק חיות,עד שהגיע האדם הלבן.

אשמח גם לדעת מה הקשר בין צרכת שומן לבין אבנים בכליות/בכיס המרה,אין שום מחקר שמראה שצריכת שומן גורמת לכך.

כבר 6 שנים שאני צורך שומן בכמויות גדולות,בסביבות 200-400 גר' נקי,בחישוב בלי נוזלים,בדיקות דם מצויינות,בלי שום כאבי בטן או הפרעה אחרת.

פורסם

1. קפה אני שותה שנים רבות ללא סוכר, תה זה דוחה ללא סוכר, עדיף פשוט (לטעמי כמובן) להמנע מתה.

2.לגוף יש צורך בסוכר, מבחינת הצורך הפזיולוגי, לא ממש מעניין אותו אם זה מפחית קוקה קולה או ממקור סופר איכותי. ברור שעדיף מקור שלא רק שהסוכר יהיה מורכב יותר, אלא שגם הוא יהיה מוטמע במזון מוצק (כמו פרי) כך שהפקתו בגוף תהיה איטית, מתונה ומדורגת יותר (מה שאכן כמו שאמרת ימנע קפיצת סוכר ופעילות לבלב כבד מהירה ואינטנסיבית מה שמכניס אותנו כבר לדיון אחר ש"קלוריה זה לא תמיד קלוריה, זה הרבה יותר".

3. בנוגע לאספקת סוכר מפירות וירקות, בירקות יש ממש מעט סוכר, קשה לי להאמין שאתה יכול לצרוך כמות סוכרים מומלצת יומית אך ורק מירקות.

בפירות כמובן שיש המון אבל זה תלוי, כמה פירות ביום אתה אוכל?

4. בסופו של יום הכל זה דיון אקדמי, ולמה אקדמי? כי בתרבות השפע שלנו, אין שום סיכוי שבתזונה נורמלית, יהיו לך בכלל חוסרים כל שהם, אם כבר ההפך.

אז מה הצעדים החשובים?

1. להמנע כליל ממזון מתועש, זה כבר צעד ענק!

2. אם אתה מבשל בעצמך (ולא מסתמך על טייק אוויי) זה מעולה.

3. לא להגזים, לא בסוכר, לא בפחמימות, לא בשומן, תזונה כמה שיותר מגוונת ועונתית.

עשית את כל אלה? אז באמת לא כזה קריטי אם אתה נמנע מפחמימות, או סוכר לבן, או קמח לבן או כל דבר אחר שמוגדר (או הוגדר) בשלב כל שהוא כמזיק או לא בריא.

מגפת ההשמנה והעליהום על הסוכר שמתרחש בארה"ב ואנגליה, לא יעזור להם כלום בהפחתת המשקל הלאומי כל עוד הם לא יחזרו לבשל ויגמלו מההרגל של משקאות ממותקים, בין אם זה קוקה קולה או אחד מהמוצרים שדוקא נתפסים כטובים, אבל הם ממש לא, מיצים טבעיים.

• תוכן חדש...