Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזונת פליאו, כן או לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ספר את זה לקרוב משפחה שלי שכמעט נפטר מהאמונה התפלה שלך

האם הרופאים אמרו לו שזה בגלל גלוטן ? אם אין לו צליאק - אז אין סיכוי שזה עקב גלוטן.

חסימת מעי יכולה להיווצר מהרבה גורמים. למשל מחלות של המעי, ניתוחים באזור המעי, מאכלים מסוימים (למשל אפרסמון - יש לו סיבים ארוכים שיכולים לגרום לחסימה). ועוד.

עריכה : חסימת מעי יכולה להתרחש אצל כל אחד. בד"כ הגוף יודע להתגבר על זה לבד (חווים קצת כאבי בטן). במקרה שהגוף לא יודע להתמודד לבד, אז אפשר לעזור לו ע"י הליכה, דבר שגורם לפעולה מוגברת של המעיים (הגברת פרסטלטיקה) וזה עוזר.

במקרים חמורים - יש צורך בהתערבות כירורגית, מאחר ואז זה כבר מסכן חיים.

אז להשליך מהמקרה של קרוב המשפחה על כל המצבים - זה דבר שגוי.

ודרך אגב - לאחר הניתוח, חלק מההנחיות שהוא קיבל הן ללכת - ודווקא מהסיבות שרשמתי. זה לא בשביל הכיף.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם מכרה שלי הפסיקה לאכול ״גלוטן״ ודיווחה את כל מה שאתה מדווח. אלא מה? התברר שהיא פשוט היתה אוכלת הרבה מאפים (בורקסים, רוגלך, כאלה) בעבודה, וההמנעות מהם כמובן שהפסיקה את כל התסמינים המדוברים. לא חוכמה להפסיק לאכול בורקסים, להרגיש טוב יותר ולהאשים את הגלוטן בהרגשה הרעה.

היום היא אוכלת לחם מחיטה מלאה ופסטה איכותית (במידה כמובן) ומרגישה פשוט מצוין. נסה גם, מבטיח לך שהתסמינים הרעים לא יחזרו.

לפעמים, כשאני הולך למסעדה עם אשתי, אני משחרר קצת ומנסה. בפעם האחרונה זה היה טעימה של ברבוניה מטוגנת בבלילה. במסעדה נחשבת. זה נגמר ביום של תרועות למחרת...

ברור לי שזה סובייקטיבי. כל אדם וגופו.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
דווקא במקרה של קרוהן, תזונת פליאו יכולה לעזור. להשליך מכאן על כל מצב בחיים - זה כבר לא נכון.

במקרה של קרוהן (ומחלות דלקתיות של המעי בכלל), התזונה המומלצת היא :

דיאטה (=תזונה) עשירה בחלבון וקלוריות, דלה בתאית, תוספת ויטמינים וברזל, נוזלים ואלקטרוליטים.

ממה להימנע :

הימנעות מעישון ומזונות קרים, הימנעות מחלב (רלוונטי לרגישים ללקטוז).

במצבים החריפים – צום והזנה תוך ורידית (זה כבר טיפול במסגרת אישפוז בבי"ח).

NETCO - האם במסגרת האישפוז בבי"ח, לא קיבלת ייעוץ דיאטני ?

לא וראיתי כמה וכמה רופאים, והיו לי כמה וכמה אשפוזים. מעולם אף אחד לא הזכיר את נושא התזונה.

היה לי ברור (מכל מיני מאמרים והסברים שקראתי) שזה יכול לעזור איכשהו, אבל הנחיה מקצועית מעולם לא קיבלתי.

ואגב זה עוזר לי בעיקר עם הקרוהן, אבל לא רק. אני הרבה פחות עייף, הרבה פחות מושפע מאוכל, יש לזה השפעות חיוביות

נוספות על הגוף שלי (הדוגמא הכי טובה לצערי היא לחם שאני מאוד אוהב, כל פעם שאני אוכל לחם עכשיו, אני מרגיש לאות היסטרית, לא מסוגל לזוז..), ואחותי מדווחת על השפעות חיוביות דומות מאז שהתחילה.

אבל כאמור זה נאמר כאנקדוטה אישית, לא מתיימר לשכנע אף אחד שזו האמת ואין בלתה...

זה כבר נאמר כאן, אבל כל הסיפורים האישיים הללו הם, במקרה הטוב, ראיות אנקדוטליות ותו לא.

מחקרים אמפיריים, רבותי. זה שם המשחק.

אני לא מתיימר להיות לא חוקר, לא תזונאי ולא להבין מספיק בזה, אני רק יכול לומר לך שממה שאני כן הבנתי הטענה המרכזית היא זו:

המחקרים שעליהם מבוססות המלצות התזונה הנוכחית (פירמידת המזון, שומן זה רע וכו') הם הבעייתיים וההמלצות שנובעות מהם פשוט לא מוכחות (המחקר של אנסל קיז ודומיו), ומאז שהאמריקאים שינו את המלצות התזונה בסוף שנות השבעים, הרבה יותר אנשים נמצאים בעודף משקל בארה"ב. מאידך יש יותר ויותר רופאים, ולאט לאט גם מדינות, שמעדכנות את המלצות התזונה שלהן הרבה יותר לכיוון הפליאו, וגם יש יותר מחקרים שתומכים בזה היום ומובילים שינוי מחשבתי.

שוב אני לא מתיימר להיות תזונאי, רק מצטט דברים שנאמרו ואותי שכנעו (בספר סוד האדם הקדמוני הוא מביא את הסיפור שלו, ולא מעט סימוכים מדעיים, וגם בקבוצות פייסבוק של פליאו כולל הפורום המדעי מביאים לא מעט סימוכין לדברים הללו).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואגב אני בספק אם התזונה הזו יקרה יותר, אני לא הרגשתי הבדל משמעותי בסל הקניות שלנו (בהרגשה הוא הוזל מעט ברמה הבסיסית, אבל לא בדקתי ממש).

זה תלוי בתזונה הקודמת שלך.

מאפים ואורז זה זול מאד. בשר טרי, דגים איכותיים וגבינות זה יקר.

אם אכלת הרבה מזון מעובד, שהוא אמנם יקר יחסית אבל לא דורש הכנה כמעט בכלל, אתה תרגיש ירידה באיכות החיים בדמות עמידה במטבח ובישול. אבל לזה מתרגלים ובתכלס זה כיף לבשל.

במשך חודש וקצת עשיתי עם חברה שלי דיאטה שמבוססת רק על חלבונים ללא הגבלה, כששבוע אחד אוכלים רק בשר, ביצים וחלב דל שומן ושבוע שני מוסיפים ירקות לזה. ככה לסירוגין במשך חודש. זה היה יקר משמעותית מהקניות הרגילות שלנו. אמנם ירדנו במשקל לא מעט (5 ק"ג) אבל התחושה הכללית שלי לפחות היתה רעה, הייתי מסטול כל היום ופינטזתי על גלידות, תפוחים ושוקולדים. השיא היה שנשברנו ביחד במהלך ערב שאירחנו חברים בבית וקנינו להם כמה חטיפים ובירות...

עכשיו אנחנו רוצים לנסות את הפליאו, נשמע מבטיח מהתיאורים של כל מי שניסה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
רק חסר שימשהו יבוא ויגיד שהוא כבר שנתיים על לחם ומים ולא קרה לו כלום.

זו ערובה ליצירת סתימות הרות אסון במערכת העיכול

סתם אמונה תפלה/ דבר שטות שמפיצים בעלי אידאולוגיות מסוימות.

ספר את זה לקרוב משפחה שלי שכמעט נפטר מהאמונה התפלה שלך

במקרים חמורים - יש צורך בהתערבות כירורגית, מאחר ואז זה כבר מסכן חיים.

אז להשליך מהמקרה של קרוב המשפחה על כל המצבים - זה דבר שגוי.

.

יש פער בין אמונה תפלה לבין התערבות כירוגית.

מ.ש.ל

לא הזכרתי גלוטן ולא חומצה אורית וכל מה שמנית

הגבתי לכותב מסויים והזהרתי מפני "הדיאטה" הזו ואז באת עם תשובותיך שהראשונה היא זלזול והאחרונה כבר מציינת את מה שקרה לקרוב המשפחה שלי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שלומי, אין טעם להתווכח עם אנשים שגדלו וחונכו על ערכי פירמידת המזון האמריקאית. כשהתחלתי פליאו לפני כשלוש שנים הרופא שלי צלצל אליי ורצה לדחוף לי סטטינים נגד הכולסטרול.. אני עדיין חי, ומרגיש הרבה יותר בריא (גם הכולסטרול התאזן).

Skull - אתה קיטוגני במקרה?

לא יצא לי לקרוא את כל הדיון שלך פה, אבל מכמה הודעות זה ניראה ככה.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

E-A - תבחין בין ההמלצות של האיגודים המקצועיים האמריקאיים לבין מה שהאמריקאים אוכלים.

קודם כל - קשה מאד לעמוד בהמלצות דיאטטיות.

שנית - בארה"ב הלובי של יצרני המזון חזק מאד, וכן ניסיון לפעול נגד "מזון לא בריא" - בדרך של הגבלות על מכירות, מיסוי, הגבלות על אספקה במסגרות כמו מערכת החינוך וכו' נתקל בהתנגדות עזה של היצרנים, שמסתייעים לא מעט בלובי פוליטי וגם בבתי המשפט.

לגבי רמת כולסטרול - קשה להפחיתה באמצעים לא תרופתיים ביותר מ-10-15%.

לגבי סטטינים - הסיפור הרבה יותר מורכב מ"רמת כולסטרול LDL" לא רוצה להכנס לדיון כאן, אבל ההחלטה על טיפול כזה מצריכה קצת יותר חשיבה ממבט על גליון תוצאות המעבדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רמת הכולסטרול שלי ירדה בקרוב ל 40% לאחר מעבר לתזונה קטוגנית. שום דיאטה אחרת לא הזיזה לו בכלל. הרופא רצה לדחוף סטטינים.

פורסם (נערך)

כמה פעמים מדדת כולסטרול לפני ואחרי ששינית את התזונה?

בדיקות מעבדה חריגות אינן דבר נדיר. לא הייתי מסתמך על מדידה בודדת לפני או אחרי השינוי. לפחות 2-3 מדידות נפרדות לפני וכך גם אחרי, בהפרש של לפחות כמה שבועות בין מדידה למדידה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ישה - הייתי צריך לקרוא מספר פעמים כדי להבין את הבעיה.

ככל הנראה הבנתי לא נכון את דבריך, ולכן הגבתי כפי שהגבתי (כאשר דיברת על סתימת מעי עקב לחם+מים, שגיתי והבנתי כי אתה מתכוון לטענה השגויה שגלוטן סותם את המעי). במידה וטעיתי בהבנת הדברים - אז אנא, קבל את התנצלותי.

לגבי חומצה אורית - עניתי לאדם אחר שקישר בינה לבין ויטמין סי

פורסם (נערך)

וכמה פעמים בדקת לאחר שינוי התזונה?

מכל מקום - ההחלטות על טיפול צריכות להגזר ממידע הרבה יותר נרחב מאשר רמת הכולסטרול בלבד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
ישה - הייתי צריך לקרוא מספר פעמים כדי להבין את הבעיה.

ככל הנראה הבנתי לא נכון את דבריך, ולכן הגבתי כפי שהגבתי (כאשר דיברת על סתימת מעי עקב לחם+מים, שגיתי והבנתי כי אתה מתכוון לטענה השגויה שגלוטן סותם את המעי). במידה וטעיתי בהבנת הדברים - אז אנא, קבל את התנצלותי.

לגבי חומצה אורית - עניתי לאדם אחר שקישר בינה לבין ויטמין סי

מודה ועוזב ירוחם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
וכמה פעמים בדקת לאחר שינוי התזונה?

מכל מקום - ההחלטות על טיפול צריכות להגזר ממידע הרבה יותר נרחב מאשר רמת הכולסטרול בלבד.

פעמיים.

עם המשפט השני שלך אני לא יודע מה לעשות.

• תוכן חדש...