Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזונת פליאו, כן או לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק חסר שימשהו יבוא ויגיד שהוא כבר שנתיים על לחם ומים ולא קרה לו כלום.

זו ערובה ליצירת סתימות הרות אסון במערכת העיכול

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

צפדינה מתרחשת בגלל חוסר בויטמין סי, הם אכלו ים פחמימות אך לא צרכו ויטמין סי.

ברגע שהגוף מפסיק להפיק אנרגיה מסוכר, אלא מפיק אנרגיה משומן, אין צורך בויטמין סי, חומצה אורית מחליפה את התפקיד של הויטמין סי.

חומצה אורית וויטמין סי הם 2 דברים שונים. אין שום קשר ביניהם וההשפעה שלהם על הגוף שונה.

חומצה אורית - זה פסולת שחלקה מופרשת בשתן (זה תוצר לוואי של פירוק חלבונים בגוף).

ויטמין סי - משמש את הגוף.

ודרך אגב, הרמת לי לנגיחה, אז אני אנצל את זה -> אכילת בשר (או חלבונים בכלל) בכמויות גדולות עלול לגרום נזק מצטבר לכליות. את התוצאה מרגישים עם הזמן.

בעבר מחלת גאוט (שיגדון בעברית) הייתה מחלה של עשירים. תפריט של עשירים היה מורכב בעיקר מבשר כי ירקות ודגנים נחשבו לאוכל של פשוטי עם ואצילים לא אכלו אוכל של עניים. הנרי ה-8, לואי ה-14 דוגמאות למלכים שסבלו מגאוט עד מותם.

.

הלוגיקה שלך שגויה + מתבסס על מידע רפואי שגוי (ויקיפדיה ?? ).

נכון, אכילת בשר מעלה את כמות החומצה האורית בגוף (מאחר ובשר זה חלבון, וחומצה אורית היא תוצר של פירוק חלבון).

מחלת גאוט (שגדון) איננה נגרמת מעודף חומצה אורית אלא היא תוצאה של דלקת (בעיקר) במפרקים.

חומצה אורית מגבירה את הנזק של מחלת גאוט (אך לא גורמת למחלה עצמה).

תעשה הפסקה עם גלוטן לחודש ובדוק עם עצמך אם משהו השתנה.

אני יכול להעיד עלי:

אני מפליץ פחות. הרבה פחות.

אין לי צרבות. אני אוהב חריף ובגלל הצרבת נמנעתי. .

גלוטן - אינו קשור לצרבת. אוכל חריף יכול לגרום לגירוי המוביל לצרבת

צרבת זה חומצת קיבה שעולה לוושט. זה קורה עקב אחת מהסיבות הבאות :

1. ה"שסתום" בין הקיבה לתריסריון (הפילורוס) סגור חזק, והאוכל המעוכל לא עובר לתריסריון. וכאשר הקיבה מתמלאת - יש "דליפה" לוושט.

2. עודף בהפרשת חומצת קיבה (יכול לנבוע מכל מיני סיבות, למשל עקב אוכל חריף - אך לא רק).

3. בעיה בסוגר בין הושט לקיבה (סוגר LES).

ניחוש מושכל -> ככל הנראה, הפחתת את כמות האוכל שאתה בולס, ולכן בעיית הצרבת "נפתרה".

לגבי מפליץ פחות - זה כבר אינדווידואלי. תלוי בהרכב החיידקים שיש לך במעי + יכול להצטמצם עקב הפסקת/צמצום צריכה של מוצרים אחרים הגורמים לבאקפייר ריחני ממערכת העיכול :-)

אני התנזרתי מגלוטן לחצי שנה. לא קרה כלום. לפני מספר שנים התנזרתי ממוצרי חלב וגם לא קרה כלום.

אפשרי לחיות בלי גלוטן (למרות שהחוסר לא תורם כלום לגוף אלא אם יש לך צליאק).

התנזרות ממוצרי חלב - במידה ואינך משלים את הסידן ממקורות אחרים - אתה תגלה בהמשך את התוצאות של זה (נזק לעצמות).

עד כמה שרוצים - אי אפשר לחיות רק על לחם ומים (בלי "נשנושים" מהצד של ויטמינים וכו').

סתם אמונה תפלה/ דבר שטות שמפיצים בעלי אידאולוגיות מסוימות.

גלוטן הוא חלבון שמפורק במעי הדק (למיטב זכרוני, הפירוק מבוצע באזור הג'ג'ניום).

ולגבי סתימות במערכת העיכול - בד"כ הגוף יודע לפתור את זה לבד (הפתרון הכי טוב - ללכת. להתחיל לצעוד. זה מפעיל את מערכת העיכול ומעודד אותה לפתוח סתימות).

בוצעו עריכות בהודעה כדי לתקן טעויות הקלדה וניסוח.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

בדיוק בגלל זה חזרתי לאכול מוצרי חלב וקמח. פשוט רציתי לבדוק אם יש אמת בטענה של טבעונים שהתנזרות ממוצרי חלב משפרת את איכות החיים.

פורסם (נערך)
אלכוהול זה לא סוכר שהופך לפחממות?

חדשות מצויינות עבורך, בוויסקי אין כלל פחממות.

אלכוהול זו פחממה שמוגדרת כ"רב כהלים"

בשונה משאר הפחממות יחס הקלוריה שלה לגרם הוא 7 ולא 4

הוא עדיין לא מתעכל בגוף כפחמימה. בעקרון, הגוף מטפל בו כמו בכל סוג אחר של רעלן ובסוף מפריש אותו בשתן.

הוא מתעכל כפחמימה אך לא הופך לשום פחמימה שניתנת לאגירה בגוף ולכן הוא יכול לשמש כיחידת אנרגיה כל עוד והוא במחזור הדם, במה שהגוף לא ישתמש בזמן זה הרב-כהלים יסיים ברובו כשומן (כחלק מכמות הקלוריות העודפת בגוף)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

חן ג. צדק -> אלכוהול הוא חומר רעיל לגוף. זהו למעשה השם העממי של אתנול (תרכובת אורגנית המכילה הידרוקסיל ושייכת למשפחת הכוהלים)

מאחר וזהו חומר רעיל, כאשר אלכוהול מגיע לכבד, הוא מפורק כמה שיותר מהר. הבעיה היא שהתוצאה היא אצטאלדהיד שהוא חומר יותר רעיל.

ולכן הגוף מפרק אותו מהר לאצטט שהוא חומר איתו הגוף יודע להסתדר - ומפרק אותו למים + CO2.

http://bit.ly/2gj3C16

פורסם (נערך)

אם אתם יורדים לפרטים, אז footnotes are your friends!

1

1.

כפי שמומלץ, למשל, ב-http://lib.biu.ac.il/files/libraries/shared/mkhlqh_llymvdy_y_mbv_lktybt_byblyvgrpyh.pdf

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

למדתי את זה בכימיה אורגנית. אני לא אנסה להעלות לכאן מצגות + צילומים מהקלסרים.

במקום זאת, אני מעדיף לצרף קישור לאתר אמין מבחינה מדעית/רפואית - אולי זה יעזור לו לקבל שיש לו טעות בידע (סיכוי קלוש, אבל מנסה...)

עריכה : רק אח"כ הבנתי כי הקישור הינו חלק מההודעה :-)

לשמחתי, עם כתיבה אקדמאית - אני סיימתי (מאמין שגם לא אזדקק לזה בעתיד, אך אי אפשר לדעת...)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

במקום זאת, אני מעדיף לצרף קישור לאתר אמין מבחינה מדעית/רפואית - אולי זה יעזור לו לקבל שיש לו טעות בידע (סיכוי קלוש, אבל מנסה...)

עריכה : רק אח"כ הבנתי כי הקישור הינו חלק מההודעה :-)

לשמחתי, עם כתיבה אקדמאית - אני סיימתי (מאמין שגם לא אזדקק לזה בעתיד, אך אי אפשר לדעת...)

אם אתה רוצה לנהל דיון עובדתי - אתה צריך את זה בלי קשר למקום בו אתה כותב.

פורסם
אם אתה רוצה לנהל דיון עובדתי - אתה צריך את זה בלי קשר למקום בו אתה כותב.

מתנצל, אך לא הבנתי את כוונתך.

מה הכוונה - בלי קשר למקום בו אתה כותב ?

פורסם
לא יודע עד כמה זה אמין אבל אתה מוזמן לקרוא את החלק של הפחמימות והצורך בהן.

http://meeverlapaleo.blogspot.co.il/2014/06/blog-post_12.html

בפרשת רמדיה הוריד היצרן ויטמין אחד בודד וילדים התחילו לחלות ולהתפגר, כך שלחשוב שאפשר לנהל אורח חיים תקין ובריא על תזונה שמבוססת אך ורק על 100% בשר זה מופרך!

בנוגע לקישור, נתחיל בזה שהטונים נאמרים בפאטוס ושכנוע עצמי של טבעונאצי ולכן מיד מעוררים חוסר נוחות, מעבר לכך, ב 5-6 שורות שקראתי הצלחתי למצוא כ"כ הרבה אי דיוקים וקביעת עובדות על בסיס חוסר עובדתי לחלוטין שאני אשאיר את הפליאונאצים באותו פח אשפה וירטואלי עם אחיהם הטבעונאצים.

אצל הטבעונים זה עוד בא מאיזו אג'נדה אידיאולוגית, בפליאו זה נטו מסחרי כך שבכלל אני נוטה לא להאמין לאף מילה ולאף מחקר שהם מציגים.

באופן אישי ולטעמי האישי (תרתי משמע), להוריד לאפס צריכת סוכרים ע"י הפסקת צריכה מוחלטת של עוגות, עוגיות ממתקים וקינוחים יפגע מאוד באיכות ושמחת החיים שלי.

זו פשרה שאולי ביום מן הימים אאלץ לעשות כתוצאה מאיום מיידי ומשמעותי על בריאותי, בטח לא בהתנדבות ומסיבות לא ממש ענייניות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באופן אישי, יכול לומר שכמה שנים סובל מקרוהן (מאז הצבא), והעסק רק הלך והחמיר עם השנים באופן די צפוי,

מבחינת הרפואה הקונבנציונלית (מה שגרם לי גם להיתקע עם התואר לחלוטין מרוב שזה שיבש את התפקוד שלי).

טיפול טבעי שהתחלתי לפני שנתיים עזר חלקית (קצת סדר בתזונה, אבל בדיעבד לא הכי מדוייק), אבל עדיין פעם בחודש בערך הייתי מפסיד 2-3 ימי עבודה עכב התקפים וכאבים חריפים.

בנוסף תמיד הייתי שמן, ולא מתאמן, ובקיצור לא אוכל בריא בכלל, ובעיקר הרבה (חייב ארוחת בוקר עד 10 בבוקר, צהריים אחרי 1400 מרגיש רע, ורעב כמעט תמיד בין הארוחות, כשהרעב הופך אותי לעצבני וחסר מנוחה).

לפני 5 חודשים בערך ניסינו להתחיל פליאו, לא הצלחנו להקפיד על זה ב100%, אבל גם מה שכן הקפדנו, כבר גרם לי להרגיש שיפור משמעותי עם הקרוהן עד כדי שכמעט לא הפסדתי ימי עבודה בגלל זה בתקופה האחרונה.

בחודש וחצי האחרונים כשהקפדנו כמו שצריך (בלי מעידות פה ושם) והתחלנו אתגר, החיוניות שלי השתפרה משמעותית,

פחות עייף, הרבה פחות רעב (מספיקות לי שתי ארוחות ביום, לא רעב בטירוף בבוקר כבר), יש לי הרבה יותר אנרגיות להשקיע בלימודים, וזו רק ההתחלה.

אז לי בכל אופן זה רווח נקי עד כה, ומקווה שגם אצליח לרזות ולהתחיל להתאמן בהמשך הדרך.

באופן כללי אוסיף, שלפחות בקהילה מקפידים להדגיש שזה לא לחיות כמו האדם הקדמון, אלא לקחת את הרעיון הבסיסי של התזונה

אז ולהתאים אותה למציאות היום, כאשר הוא על שובע משומן ולא מפחמימות.

זה לא אומר שאין פחמימות (פליאו זה לא קטוגני/אטקינס), יש והם משמעותיים בתזונה (רבע שליש צלחת בכל ארוחה), אבל הן מגיעות ממקורות בטוחים, ולא מדגנים.

בסופו של דבר פליאו אומר מה לא לאכול (שמנים צמחיים, מוצרים מעובדים, דגנים, וסוכר בצורה לא טבעית. פירות וכאלה מותר במתינות), לא מה כן לאכול.

מה שכן זה דורש התארגנות וזה לא קל בהתחלה, אבל כשמתכנסים לשתי ארוחות ביום באופן טבעי ומתרגלים לזה זה נהיה פשוט יותר.

ואגב אני בספק אם התזונה הזו יקרה יותר, אני לא הרגשתי הבדל משמעותי בסל הקניות שלנו (בהרגשה הוא הוזל מעט ברמה הבסיסית, אבל לא בדקתי ממש).

פורסם

זה כבר נאמר כאן, אבל כל הסיפורים האישיים הללו הם, במקרה הטוב, ראיות אנקדוטליות ותו לא.

מחקרים אמפיריים, רבותי. זה שם המשחק.

פורסם

דווקא במקרה של קרוהן, תזונת פליאו יכולה לעזור. להשליך מכאן על כל מצב בחיים - זה כבר לא נכון.

במקרה של קרוהן (ומחלות דלקתיות של המעי בכלל), התזונה המומלצת היא :

דיאטה (=תזונה) עשירה בחלבון וקלוריות, דלה בתאית, תוספת ויטמינים וברזל, נוזלים ואלקטרוליטים.

ממה להימנע :

הימנעות מעישון ומזונות קרים, הימנעות מחלב (רלוונטי לרגישים ללקטוז).

במצבים החריפים – צום והזנה תוך ורידית (זה כבר טיפול במסגרת אישפוז בבי"ח).

NETCO - האם במסגרת האישפוז בבי"ח, לא קיבלת ייעוץ דיאטני ?

פורסם

סתם אמונה תפלה/ דבר שטות שמפיצים בעלי אידאולוגיות מסוימות.

גלוטן הוא חלבון שמפורק במעי הדק (למיטב זכרוני, הפירוק מבוצע באזור הג'ג'ניום).

ולגבי סתימות במערכת העיכול - בד"כ הגוף יודע לפתור את זה לבד (הפתרון הכי טוב - ללכת. להתחיל לצעוד. זה מפעיל את מערכת העיכול ומעודד אותה לפתוח סתימות).

ספר את זה לקרוב משפחה שלי שכמעט נפטר מהאמונה התפלה שלך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...