Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזונת פליאו, כן או לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צריך לשבת עם הרופא שלך ולהעריך סיכונים למחלות, ולפי זה להחליט איזה בדיקות לבצע ובאיזה תדירות, וכן איזה טיפולים מונעים לקחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וכמה פעמים בדקת לאחר שינוי התזונה?

מכל מקום - ההחלטות על טיפול צריכות להגזר ממידע הרבה יותר נרחב מאשר רמת הכולסטרול בלבד.

אז זהו שהיום רואים כולסטרול שלא "בנורמה" וישר דוחפים סטטינים.

המקרה שלי היה כשהייתי בן 27, לטענת הרופא אני הייתי גופה מהלכת. למרות שירדתי במשקל, הטריגלצירידים שלי היו נמוכים ברמה מגוחכת והרגשתי יותר בריא מאי פעם. כל זה והעובדה שניסיתי להסביר לו שזאת התזונה ושהכל בסדר.. הוא פשוט היה ראש בקיר ולא היה מוכן להקשיב, רשם לי מרשם והתעקש שארוץ לקנות מהר מהר..

נמסיס תזונה קטוגנית זה פצצה! לצערי אני לא מצליח להקפיד ליותר משבועיים שלוש.

נ.ב לכל מי שמתנגד לתזונת הפליאו בגלל כל מיני טיעונים של תוחלת חיים ואי דיוקים סמנטיים מוזמן לקרוא את הספר primal blueprint .

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם (נערך)

לא מכיר את הספר המדובר, אבל תביא בחשבון שכל אחד יכול לכתוב ספר ולהפיצו. מבחינה זו "נביאי" הדיאטה אינם שונים מהמיסיון.

לא הייתי מסתמך על שום דבר שאינו מחקר מבוקר. או, לפחות, מחקר השוואתי עם תיקונים סטטיסטיים ראויים, עם עדיפות למחקר המבוצע על ידי גוף ממלכתי או אקדמי, או בפיקוח גוף כזה, וכמובן לפי הכללים הנוקשים מאד הנאכפים כיום על כל מי שמבצע מחקר רפואי. יותר מדי טיפולים שנראו "הגיוניים" התבררו כלא מועילים ואף כמזיקים, ומצד שני היו ממצאים חיוביים לא צפויים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם זה באמת מעניין אותך אתה מוזמן להיכנס לאחד הבלוגים או הקבוצות בנושא ותקבל את כל המידע שתרצה מאנשים איכותיים ואמינים. כולל את כל המחקרים הכי רלוונטיים בנושא. אני פשוט מנסה ליישם כמה שיותר כי אני רואה את ההשפעה הטובה של התזונה עליי ועל האנשים שמנסים אותה. ( עברתי לדבר על תזונה קטוגנית שהיא יותר מוכוונת מדע ודורשת יותר הקפדה מפליאו קלאסי) . אגב יש ערך די טוב על התזונה בוויקיפדיה ויש גם בלוג מעולה שנקרא מעבר לפליאו.

פורסם (נערך)

בלוגים, ערכים בויקיפדיה, ראיות אנקדוטליות ומה לא.

תן מחקר עדכני בירחון רפואי שמכבד את עצמו. ואז עוד כמה. עד אז הכל לכאורה.

במקרה הטוב.

במקרה הרע אלו דיבורים בעלמא.

Footnotes are your friend!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כפי שאמרתי, מחקרים יש לא מעט.. פשוט צריך לחפש אותם. אותי זה לא מעניין..אתה מוזמן לבדוק בעצמך. האמן לי שתופתע לטובה.

פורסם

מי שטוען את הטענה הוא מי שנטל הבאת הראיות רובץ עליו. זה באמת לא קשה לכתוב עם מובאות.

פורסם (נערך)

מחקרים - באיזה איכות?

צריך להבין במתודולוגיה של מחקר (במקרה זה - רפואי) ולדעת לקרוא את הדו"ח כדי להבין מה המשמעות הממשית של המחקר. מה מאפייני הנבדקים? מה ההתערבויות שביניהן ערכה השואה? מה המשנים שנבדקו? כיצד הוצגו הנתונים?

לא צריך לקפוץ על כל P

פורסם

לגמרי.

לכן גם מחקר יחיד לא מספק. צריך משהו מספיק מבוסס עד כדי כך שהוא יתקבל בקונצנזוס המחקרי.

עד אז - אני לא קונה.

פורסם
כפי שאמרתי, מחקרים יש לא מעט.. פשוט צריך לחפש אותם. אותי זה לא מעניין..אתה מוזמן לבדוק בעצמך. האמן לי שתופתע לטובה.

אני לא מבין, אם זה לא מעניין אותך ואתה לא קורא מחקרים כאלה, איך אתה יודע שנופתע לטובה?

פורסם

מצחיק שאתה בועט במוסכמות פרמידת המזון האמריקאית אבל משתחווה לעגל הזהב של הכולסטרול.

יותר ויותר מחקרים מוכיחים בשנים האחרונות שבין כולסטרול להסתיידות עורקים וארועי לב אין ככל הנראה שום קשר חוץ מאשר נתיב הכסף שמצד אחד זרם לכיוון הרופאים ושיכנע אותם בכך וכתוצאה, הררי הכסף שזרמו חזרה לחברות התרופות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יותר ויותר מחקרים מוכיחים בשנים האחרונות שבין כולסטרול להסתיידות עורקים וארועי לב אין ככל הנראה שום קשר חוץ מאשר נתיב הכסף שמצד אחד זרם לכיוון הרופאים ושיכנע אותם בכך וכתוצאה, הררי הכסף שזרמו חזרה לחברות התרופות.

חבל ששני עורקים בלב שלי לא שמעו על המחקרים המוכיחים שאין קשר בין כולסטרול גבוה להתקף הלב שעברתי בגיל יחסית צעיר.

אני עושה ספורט על בסיס יומי, רזה, אוכל בריא, מזיין, יישן מספיק וכותב גם בפורום :roll:

* מעשן כבד

איזה כייף לי :)

פורסם

.

חבל ששני עורקים בלב שלי לא שמעו על המחקרים המוכיחים שאין קשר בין כולסטרול גבוה להתקף הלב שעברתי בגיל יחסית צעיר.

אני עושה ספורט על בסיס יומי, רזה, אוכל בריא, מזיין, יישן מספיק וכותב גם בפורום :roll:

* מעשן כבד

אולי הרופא שאמר לך שזה בגלל הכולסטרול לא שמע על המחקרים. אגב המון אנשים ששומרים על כושר ואוכלים "בריא " מקבלים התקף לב מוקדם. התקף לב נוצר כאשר אחד העורקים נסתם, הוא לא נסתם מכולסטרול הוא נסתם משומנים וסידן. הכולסטרול שם כי הוא מנסה לטפל בדלקות וסדקים שנוצרים על העורקים. בקיצור הוא נמצא בזירת הרצח אבל הוא לא הרוצח, סתם מפלילים אותו.

מצחיק שאתה בועט במוסכמות פרמידת המזון האמריקאית אבל משתחווה לעגל הזהב של הכולסטרול.

מצחיק שאתה לוקה בחוסר הבנת הנקרא. אני ממש לא סוגד לעגל הזהב שנקרא כולסטרול, ההפך הוא הנכון! לא סופר אותו והוא לא מעניין אותי.

אני לא מבין, אם זה לא מעניין אותך ואתה לא קורא מחקרים כאלה, איך אתה יודע שנופתע לטובה?

כי מבחינתי אתה כרגע כמו קהילת המדע בתקופת גלילאו, מבחינתך הסדר הישן הוא הסדר הנכון. וכל מה שנוגד אותו הוא הזיה. טוב שגלילאו לא היה צריך לשגר חללית כדי להוכיח שכדור הארץ הוא עגול. אני לא בא לטעון שאני גלילאו אבל כבר יש מחקרים ויש המון עדויות מאנשים נורמאליים ולא מכל מיני הזויים שהתזונה עובדת מצוין. יש לי עוד דברים לעשות בחיים מלקרוא מחקרים כל היום. הפעלתי שיקול דעת ונתתי ניסיון ( עובדה שלא ניסיתי מיליון דיאטות לפני כי הן נשמעו לי תלושות ולא מבוססות על הגיון כלשהו) וואלה עובד מצוין.

לגמרי.

לכן גם מחקר יחיד לא מספק. צריך משהו מספיק מבוסס עד כדי כך שהוא יתקבל בקונצנזוס המחקרי.

עד אז - אני לא קונה.

מחקר גדול זה עניין של מימון. הממנים הגדולים הן חברות המזון והתרופות. מעניין אם הן יממנו מחקרים שיציגו אותן באור שלילי.

ובלי קשר, ידוע לכל בר דעת שגם אם תעשה מחקר עם אלפי בני אדם ואלפא קריטית של 1 אחוז עדיין ניתן לתמרן את המחקר כך שיציג את מה שבעל המאה ביקש שיוצג.

המחקר הכי טוב שתוכל לעות הוא מחקר על עצמך.

מחקרים - באיזה איכות?

צריך להבין במתודולוגיה של מחקר (במקרה זה - רפואי) ולדעת לקרוא את הדו"ח כדי להבין מה המשמעות הממשית של המחקר. מה מאפייני הנבדקים? מה ההתערבויות שביניהן ערכה השואה? מה המשנים שנבדקו? כיצד הוצגו הנתונים?

לא צריך לקפוץ על כל P

צודק, הצג בבקשה מחקר שמפריך את כל היתרונות של התזונה הקטוגנית.

פורסם (נערך)

באגירה ב-E-A - אם מדברים על תקופץ גלילאו הרי שאתם הכנסיה. מבחינתכם כדור הארץ שטוח שטוח והשמש מקיפה אותו.

הקשר בין שומני הדם למחלות כלי דם הוא חד משמעי. זה לא אומר שלכל מי שיש כולסטרול גבוה יהי התקף לב בגיל 50 וזה לא אומר שכל מי שיש לו כולסטרול נמוך חסין מהתקפי לב. זה אומר שלמי שיש כולסטרול גבוה יש סיכוי הרבה יותר גדול לקבל התקף. מדובר בשורת גורמים, חלקם מוכרים וברור שחלקם לא מוכרים לנו.

לכולסטרול חשיבות רבה ביצירת אותו רובד טרשתי שסותם את העורקים, והמחקרים שהראו שהפחתת רמתו הוכיחו באופן עקבי ביותר יעילות בהפחתת הסיכון למחלות כלי דם.

לגבי מימון המחקרים - חלקם ממומן דווקא על ידי מוסדות מחקר ממלכתיים, והם הראו תוצאות דומות. לגבי אלה שמומנו על ידי חברות התרופות - הרשויות יושבות להן על הצואר ומאלצות אותן לעמוד בסטנדרטים אחידים ונוקשים של שיטות מחקר ופרסום, ובמקרה של השיטות להפחתת כולסטרול הטיפול בסטטינים הוכח באופן חד משמעי כמפחית התקפי לב באנשים שנמצאים בסיכון גבוה לארועים כאלה. ודרך אגב - ההוכחות ברורות רק לגבי סטטינים. ניסויים בתרופות אחרות להפחתת שומנים בדם לא הראו תוצאות דומות, ולכן מקומן בטיפול משני מאד.

E-A - המחשבה שלך שגויה, הפוכה מהנדרש, כיון שנקודת המוצא שלך היא שהדיאטה הקטוגנית עדיפה, בלא שיש לך בסיס לטענה. אתה צריך מחקר שיבדוק את התזונה הקטוגני מול סוגי תזונה רלוונטיים אחרים, ויוכיח שהיא אכן עדיפה. חשוב מאד לדעת כיצד הוגדרה "עדיפות". מחקר כזה יכול להוכיח שהתזונה הקטוגנית מועילה, אבל יכול להוכיח גם שהיא מזיקה או ניטרלית. אני לא מכיר מחקר שבדק השפעה של תזונה קטוגנית על תמותה (שזה ה-gold standard), או, אפילו, על נקודות סיום יותר "רכות" כגון התקפי לב. הדבר היחיד שמצאתי אתמול היה מחקר שריכז מחקרים קודמים שעסקו בהשפעת תזונה דלת שומנים מול תזונה דלת פחמימות על המשקל, ומצא שההבדלים קטנים ולא משמעותיים קלינית.

פורסם

* מעשן כבד

ברור

כי העורקים שלך שמעו על המחקרים שנעשו בעבר הרחוק ולא על אלה של השנים האחרונות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...