Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזונת פליאו, כן או לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ספר מתכונים מדיאבלי, שממנו הוא הסיק מה אכלו בימי הבייניים, וזה היה קצת מנותק מהמציאות.

יש לא מעט מידע על תזונה בימי הביניים והיא לא התזונה הטבעית והבריאה שהחוק הנוסטלגי של אנשים מוביל אותם להאמין.

המוסלמים בימי הביניים גילו את תהליך הפקת הסוכר הלבן. דרך הצלבנים זה הגיע גם לאירופה וכתוצאה מכך העולם הביניימי היה מכור לסוכר ברמות קשות.

גם לפני כן היו דברים כאלו. ע״ע צריכת יין בכמויות מטורפות (הקדמונים העדיפו לא לשתות מים אלא למהול אותם ביין), דבש וסוכר תמרים ברומא וכמויות של בשר חזיר (הרודוטוס דיבר על חזירים שלמים) בפרס.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חן, אני יודע שיש. קראתי כמה מהם, ולכן זה היה מגוחך בעייני שאדם לקח מתכונים מספר שיועד למטבח האצילים, והסיק מכך על הכלל.

אני מקווה לטובת אלו שאימצו את הפלאו שיש גן אנשים יותר רציניים מזה בתחום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אז רגע פתחתה שרשור יעוץ אם לעבור לתזונת פליאו או לא כאשר אתה חמוש בלינקים למחקרים ומאמרים ובסוף אתה אומר שאתה שנתיים כבר בזה.

ותוך כדי המהלך הזה שתכננתה אתה עוד אומר שטבעונים זאת אופנה (עם דגש על עובדה) כי הם מספרים על הבחירה שלהם לכולם בזמן שזה מה שאתה בעצם עושה ועוד מכין את הקרקע...

הרשה לי לגחך...

הוא לא פתח שרשור להתייעץ. ההודעה הראשונה שלו פה (״לעבור לפליאו״) הייתה במקור בשרשור מקביל של טיפים לחיים.

משם התפתח דיון על פליאו אז הפרידו את זה משם לשרשור עצמאי.

V5

פורסם

מי שמתכחש לקשר בין שומנים בדם למחלות כלי דם לא ראוי להתיחסות. אבל כל גורו מוצא לעצמו קהל נאמן, בלי כל קשר לתאוריות שלו.

חן - סיפור היין יותר מורכב. היין העתיק אינו היין שאנו מכירים, אלא יותר דומה לחומץ. ויתרונו שהוא מחטא את המים, וזו סיבה טובה למהול אותו במים - הוא מונע מחלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נכון, זה היה ההגיון של הקדמונים: מים=מחלות. אבל גם צריכת יין כשלעצמו היתה אצל הקדמונים בכמויות גדולות. ע״ע רכישות בעשרות ליטרים לבית אב, על פי גניזות קהיר.

הפואנטה שלי היא שהסתכלות ״נוסטלגית״ על נושאי תזונה בבחינת ״חזרה למקורות״ היא קצת סלקטיבית בהסתכלות שלה על העבר.

זה קצת כמו ההסתכלות על אוכל אסיאתי כמופת בריאותי. אנשים בוחרים להתעלם ממנות הבשר והעוף הכבדות במטבח האסיאתי ומעודף הנתרן.

חן, אני יודע שיש. קראתי כמה מהם, ולכן זה היה מגוחך בעייני שאדם לקח מתכונים מספר שיועד למטבח האצילים, והסיק מכך על הכלל.

יש גם דוגמאות לאוכל של אנשים פשוטים יותר. אולי לא של כפריים או עניי העיר, אבל בהחלט של אנשים פשוטים.

סוכר, לבן או חום, היה יכול להיות מנת היום של פועל בפסטאט במאה ה-12. מים מהולים היו מנת חלקו של כל מי שיכול היה להרשעתם לעצמו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
אז רגע פתחתה שרשור יעוץ אם לעבור לתזונת פליאו או לא כאשר אתה חמוש בלינקים למחקרים ומאמרים ובסוף אתה אומר שאתה שנתיים כבר בזה.

ותוך כדי המהלך הזה שתכננתה אתה עוד אומר שטבעונים זאת אופנה (עם דגש על עובדה) כי הם מספרים על הבחירה שלהם לכולם בזמן שזה מה שאתה בעצם עושה ועוד מכין את הקרקע...

הרשה לי לגחך...

אני אעשה לך סדר בראש קצת.

השרשור הזה התפתח מהשרשור של עצות לחיים טובים. אחת העצות שלי לחיים טובים היא צינור שאפשר לשטוף איתו את העכוז והשנייה מעבר לתזונת פליאו(שאני כבר שנתיים עושה).

משם התפתח דיון סביב התזונה. מכיוון שהוא הפריע לדיון הנחמד השני, פיצלתי את זה לדיון נפרד.

חמוש בלינקים ומאמרים? לא יודע, לא זכור לי שום לינק למחקר או מאמר שהבאתי בשרשור הזה.

או שאתה מתבלבל, או שאתה טבעוני\צמחוני שמחפש להתחיל לריב איתי כי זה באג'נדה שלך.

עשה טובה לשנינו, אל תלך לפינה הזו.

רוצה לנהל דיון, בכיף. אל תמציא המצאות.

פורסם
פחממה היא אחת מ 5 אבות המזון.

אתה צורך פחממות בצורה כל שהיא?

הנטיה האוטומטית היא לענות "שטויות במיץ עגבניות" אבל למה להיות שלילי, דווקא אשמח ללמוד במה מתבטאת אותה רגישות לדעתו שגם מתבטאת בצורה כל שהיא וגם נשא הרגישות כלל לא מודע אליה?

ברור. אני אוכל פירות, ירקות, ירקות שורש, בטטות. בכל הדברים האלה יש פחממות והן אפילו טובות. אני דיברתי על פחממות שמקורן בסוכר מעובד ובקמחים למינהם.

פורסם (נערך)

מצורף קישור למאמר על תזונת פליאו באתר ארגון הדיאטנים האמריקאי :

http://bit.ly/1Ly0SCI

שורה תחתונה - הם לא חושבים שפליאו תזונה טובה מאחר ואיננה מאוזנת ולעיתים יש בה חוסרים תזונתיים ו/או עודפים ברכיבים שרצוי לצמצם בצריכתם.

הערה : לגבי ארגון הדיאטנים... יש מי שהעלה את הטענה כי הם מושפעים מתעשיית המזון בארה"ב.

מאידך, אני טוען כי הם אורים ותומים בתחום (כאשר לעיתים נדרשת התאמה לתרבות המקומית - זה דבר ששכחתי לציין לפני כן).

עריכה : מוסיף קישור להסבר קצרצר על דיאטת/תזונת DASH, שנמצאה במחקרים כבעלת יכולת לשפר יתר לחץ דם.

http://bit.ly/1GWv20R

תקציר : להרבות בפירות/ירקות, לאכול מוצרי חלב דלי-שומן, לאכול אגוזים וכו' (ללא מלח), להמעיט בשומן רווי, להמעיט באלכוהול ולהרבות בפעילות גופנית.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

ובסוף באים הצרפתים ומעיפים את כל התאוריות האלה מהחלון. כנל האסייתים הכפריים שמאריכי ימים על תזונה מאוד מונוטונית ודלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגדול, לרוב האנשים תזונת פליאו (אמיתית)- היא קשה מידי. לאכול מזון מגוון, טרי ולא מעובד זה כלל אצבע טוב אך אסור לשקוע רק ב"מאקרו" וחשוב להכיר את מרכיבי המזון השונים והחשיבות שלהם.

בתור אחד שניסה כמה וכמה "דיאטות" (מערבית, ים תיכונית, AD- Anabolic Diet, פליאו וכו'), אין אמת אחת מוחלטת, ולטעמי תמהיל מסוים של חלק מהם והיכרות עם הגוף שלך עצמך (רגישות לחלב, דגנים) ובעיקר ניסוי וטעייה מביאים לכדי תפריט מאוזן ושקול.

ועכשיו למקרה הנדון, אני מצטט:

"באילו נושאים דיאטת הפליאו צודקת?למרות התיאוריה האבולוציונית שעליה בנויה הדיאטה, שכפי שראינו אינה מדויקת, דיאטת הפליאו יותר טובה מאשר מזיקה.

• דיאטת הפליאו מקדמת מזונות מלאים, מזונות עשירים בחלבון, ירקות, פירות, אגוזים ושומנים בריאים, דבר שמהווה שיפור ניכר מהתזונה המערבית הממוצעת.
  • דיאטת הפליאו התגלתה כמועילה במניעת מחלות כרוניות מסוימות.
  • דיאטת הפליאו מגדילה את המודעות לעיבוד הרב שעובר המזון במאה ה-21.

אם כן, מהם החסרונות של דיאטת הפליאו? איפה הפליאו טועה?

למרות היתרונות הברורים שצוינו בפסקה הקודמת, עדיין יש בדיאטה מספר פגמים.

• הראיות נגד דגנים, קטניות ומוצרי חלב אינן חזקות דיין על מנת להוציא אותם מהתפריט (לפחות בינתיים). אכן יש אנשים מסוימים שצריכים להמנע מחלב או מגלוטן בשל רגישויות, אך מרבית האוכלוסייה יכולה לשפר את איכות חייה מבלי להמנע ממזונות אלו.
  • טיעון האבולוציוני לא משכנע מספיק. כפי שראינו במאמר עדויות רבות סותרות את הטיעון שדיאטת הפליאו היא הדיאטה ש״התפתחנו לאכול״.
  • במובן רחב יותר, מעקב אחר דיאטה של מזונות ״מותרים״ ו״אסורים״ עשויה להיות קשה ביותר לרוב האנשים. מרבית האנשים יתקשו מאוד להמנע לגמרי ממזונות מסוימים ולא יצליחו להתמיד בכך."

- מקור 1, מקור 2.

* אין לי שום קשר לאתר, אך הוא מקור טוב לידע בתחום התזונה ואימונים, ובעיקר מכיל רפרנסים לכל דבר המפורסם בו.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
כנל האסייתים הכפריים שמאריכי ימים על תזונה מאוד מונוטונית ודלה.

אגב, אם אני לא טועה, האוכלוסיה הסינית שמאריכה ימים היא מוסלמית, שזה כמובן משפיע על התזונה.

פורסם

הפרדוקס הצרפתי מאוד לא ברור, יתכן מאד שמדובר בכלל בשיטות סטטיסטיות (את ההסבר הזה אני מכיר כבר כמה עשרות שנים).

הערב למדתי שיש גם פרדוקס ישראלי - ריבוי יחסי של מחלות לב למרות תזונה טובה.

מדובר במשהו מלפני כ-20 שנה ,לא בטוח שנכון להיום.

מכל מקום, תוחלת החיים בישראל יותר ארוכה מזו שבצרפת. במיוחד לגברים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש גם דוגמאות לאוכל של אנשים פשוטים יותר. אולי לא של כפריים או עניי העיר, אבל בהחלט של אנשים פשוטים.

יש. במקרה האנגלי, למשל, אנחנו יודעים מה הם אכלו גם בזכות רגולציה חוקית מאוד חזקה כבר מהמאה ה-12, אבל גם בזכות צוואות, עדויות על ניהול של מנזרים שנשארו ועוד. שם שתו פחות יין, אלא בעיקר אייל או סיידר (מי שהיה עני ממש). אייל (ובירה), אגב, היו גם אמצעי תשלום מאוד מקובלים לפועלים עונתיים באנגליה, ואנשי כנסיה וסופרים שלאחר המגפה השחורה ביקרו לא מעט את ה"גרגרנות" של פשוטי העם, שדרשו לעצמם הקצאות גדולות יותר של בירה, לתת ודגנים בשכר היום שלהם.

הפואנטה שלי היא שהסתכלות ״נוסטלגית״ על נושאי תזונה בבחינת ״חזרה למקורות״ היא קצת סלקטיבית בהסתכלות שלה על העבר.

הטענה שלי בדיוק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה היחידה שאני רואה בדיאטה הזו, שהיא יקרה ודורשת זמן והשקעה בבישולים.

כל המזון שאנחנו קונים מעובד כך שאי אפשר להימלט מזה לגמרי חוץ מלגדל את האוכל בעצמך וזה לא ישים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...