Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזונת פליאו, כן או לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
פשוט תמעיט במוצרים מעובדים כל השאר זה בולשיט.

+1

חשוב להוסיף שיש להמעיט גם בסוכרים ולחמים (קלוריות מיותרות לחלוטין בעולם המודרני).

לדעתי אלו הדברים שבאמת עושים טוב לאוכלי פליאו, כל השאר זה בונוס.

באותה נשימה יש לציין שפאנטיות והליכה לקיצון כניראה מעולם לא תרמו שום דבר לאיש.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
יש עוד הרבה שיקולים (בריאותיים, סביבתיים, היסטוריים), אבל נראה שאתה כבר בתוך הזלזול אז מה הטעם.

רק כשאדם אחר יסנן לעברך שאתה בדיאטה אופנתית חסרת תכלית מתוך אי הבנה בנוגע למהי פליאו והסיבות לאורח החיים הזה, אל תשפוט אותו לרעה. אין הפוסל וגו'

לא זכור לי ששפטתי מישהו. רק אמרתי שטבעונות זה משהו אופנתי. זו עובדה, לא דעה.

ההוכחה הכי טובה זה זה שאנשים שבחרו בדרך הזו, דואגים לספר לכולם שהם כאלה.

יש בזה גם סוג של מיסיונריות שאני אישית דיי שונא.

שכל אחד יאכל מה שבא לו ושיעשה מה שטוב לו.

אני בוחר לאכול מוצרים שקרובים לצורה הטבעית שלהם, עד כמה שאפשר. דברים שהגוף האנושי מאז ומתמיד רגיל היה לקבל.

אני אוכל בדיוק מה שאני אוהב ובכמויות שאני רוצה. אני כמעט אף פעם לא רעב, אני רזה וכל המדדים של הבריאות שלי אף פעם לא היו טובים יותר.

אם אני ממליץ למישהו לנסות את התזונה הזו זה בגלל שזה עשה לי ולכמעט כל מי שאני מכיר וניסה, טוב.

פורסם
יש בזה גם סוג של מיסיונריות שאני אישית דיי שונא. שכל אחד יאכל מה שבא לו ושיעשה מה שטוב לו.

לעתים טבעונים בהחלט מתנהגים כמו כת.

מצד שני, הם רואים בזה עניין מוסרי אז מובן מאליו שהם ינסו להשיא אנשים אחרים לחשוב כמוהם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם המטרה היא שמירה על משקל לאורך זמן, אם התזונה הזו טובה לך (מבחינת המגוון), לך על זה אבל מאחר ואין איזו אידיאולוגיה מובהקת מאוחרי העניין, אין סיבה להיות פלאונטו-נאצי (על משקל טבעו-נאצי) ואיזה בורקס פה ושם בחדר ההמתנה של פליקס זה לא שום סוג של אסון.

ברמה התזונתית, אין שום ספק ששם המשחק הוא מגוון, מגוון ועוד פעם מגוון ולכן שום דיאטה שמורידה אבות מזון מהתפריט הקבוע אינה יכולה להיות מומלצת.

בנוסף, יש נטיה להשתוללות שומנים במסווה(ABUSE) האטקינס...אה סליחה, פלאו ... ולאכול המון בשר ומוצרי חלב שמנים, כל רופא ממוצע יסביר לך את מה שעבדך הנאמן חווה על גופו, זה מאיץ בטירוף התפתחות אבנים בכיס המרה ומגיע בקלות להתערבות כירורגית של כריטת כיס מרה.

כשאני הגעתי לרופא אחרי כמה התקפות איימים הוא הרים עיניים מהדף ושאל אותי ביבשושיות... "אז מתי עשית אטקינס...?"

אם אתה שואל אותי, דיאטה ים תיכונית עם הקפדה על כמה שפחות מזון מעובד/תעשייתי/מוכן וכו זו הדרך הנכונה בכדי לתת את המקסימום התזונתי לאריכות ימים (שכמובן יש עוד שלל גורמים שמשפיעים על אריכות הימים).

דרך אגב, או שאני חולמת או שחשבתי שאתה כבר מזמן על הפלאו הזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

אור - יש הרבה מאד תאוריות על מה טוב ומה רע לאדם. הקשר בין התאוריות למציאות רופף מאד. לכן אני מסתמך רק על תוצאות של מחקרים, לא על כל מיני רעיונות פילוסופיים.

הידע שלנו על מה אכל האדם הקדמון מוגבל. אבל גם מה שאכל - אכל כיון שהיה מצוי, לא כיון שהיה רצוי. אם תבדוק שבטים מבודדים כיום תראה שהם אוכלים מה שיש בסביבה. אז מה עדיף - תזוננה של שבט בג'ונגל ברזילאי, תזונה של שבט באי נידח באוקינוס השקט או תזונה של שבט שחי על חוף האוקינוס הארקטי? כולם חיים על המזון שיש בסביבתם. דיאטת הפליאו בנויה על ריבוי בשר ומיעוט מזון מהצומח, בדיוק הפוך מכל מה שמוכח כ"בריא". אז אולי זה עוזר לך להפחית במשקל ולהיות חתיך, אבל זה לא בהכרח מאריך את חייך. עד שלא אראה מחקר מבוקר שבו עקבו אחרי אוכלוסיה שחציה ניזון בתזונה "בריאה" מקובלת וחציה בדיאת פליאו, והוכח כי אוכלי הפליאו חולים פחות לא אאמין לדיאטה הזו. וכדי להוכיח זאת צריך hard end points ומובהקות סטטיסטית. לא פחות מזה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברמה התזונתית, אין שום ספק ששם המשחק הוא מגוון, מגוון ועוד פעם מגוון ולכן שום דיאטה שמורידה אבות מזון מהתפריט הקבוע אינה יכולה להיות מומלצת.

דרך אגב, או שאני חולמת או שחשבתי שאתה כבר מזמן על הפלאו הזה.

סוכר, פחממות פשוטות כמו קמח ומוצרים מעובדים אינם אבות המזון עד כמה שאני יודע.

אני כבר שנתיים עם זה, ממש לא נאצי. היו תקופות שחטאתי יותר, היו תקופות שפעם ב... גנבתי.

דווקא בגלל שמדי פעם אני חוטא באיזה בורקס גורם לי להבין כמה התזונה הזו בריאה כי אתה ישר מרגיש שהדברים האלה לא טובים לך.

הדבר שאני הכי אוהב בתזונה הזו היא המונוטוניות של הרעב, אתה אף פעם לא ממש רעב ועם הזמן אתה לומד לאכול בדיוק כמה שצריך.

אתה יכול להעביר גם יום שלם בלי לאכול. זה נובע כמובן מאיזון ברמות הסוכר שיש לך בדם כי אין עלייה חדה או צניחה חדה ברמות הסוכר.

פורסם

סוכר פשוט יכול להיות סוכר לבן.

סוכר פשוט יכול להיות הסוכר שבפרי, או בירק, או בחלב. ופירות יכולים להכיל כמויות לא קטנות של סוכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה עם מחקרים היא שלעולם יש מישהו שמממן אותם. אבל כן, ספריאל, אתה צודק.

אין לי מושג מה אכל האדם הקדמון, אבל כן ראיתי פעם איזה מישהו מקהית הפלאו משתף ספר מתכונים מדיאבלי, שממנו הוא הסיק מה אכלו בימי הבייניים, וזה היה קצת מנותק מהמציאות. אני גם לא יודע אם זה שנניח אתה לא אוכל בורקסים ואז פעם בכמה זמן כשאתה כן, זה עושה לך רע, זה מעיד אם בורקס זה טוב או לא. אולי זה גם עניין של מה שהגוף רגיל אליו? לא יודע, אין לי מושג.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
סוכר, פחממות פשוטות כמו קמח ומוצרים מעובדים אינם אבות המזון עד כמה שאני יודע.

אני כבר שנתיים עם זה, ממש לא נאצי. היו תקופות שחטאתי יותר, היו תקופות שפעם ב... גנבתי.

דווקא בגלל שמדי פעם אני חוטא באיזה בורקס גורם לי להבין כמה התזונה הזו בריאה כי אתה ישר מרגיש שהדברים האלה לא טובים לך.

הדבר שאני הכי אוהב בתזונה הזו היא המונוטוניות של הרעב, אתה אף פעם לא ממש רעב ועם הזמן אתה לומד לאכול בדיוק כמה שצריך.

אתה יכול להעביר גם יום שלם בלי לאכול. זה נובע כמובן מאיזון ברמות הסוכר שיש לך בדם כי אין עלייה חדה או צניחה חדה ברמות הסוכר.

אז רגע פתחתה שרשור יעוץ אם לעבור לתזונת פליאו או לא כאשר אתה חמוש בלינקים למחקרים ומאמרים ובסוף אתה אומר שאתה שנתיים כבר בזה.

ותוך כדי המהלך הזה שתכננתה אתה עוד אומר שטבעונים זאת אופנה (עם דגש על עובדה) כי הם מספרים על הבחירה שלהם לכולם בזמן שזה מה שאתה בעצם עושה ועוד מכין את הקרקע...

הרשה לי לגחך...

פורסם

מסכים לגבי עניין הרעב ומוסיף שאין נפילות סוכר. יכול להעביר יום שלם בלי לאכול למעט מים והקפה של הבוקר, וגם בסוף היום אין קרייבינג של לפרק את המקרר.

מה שחיזק אצלי את המחשבה על הפליאו הוא נושא הגלוטן.

חבר טוב עובד בחקר דגניים בדגש על חיטה. כששאלתי אותו אם יש אמת בכך ש30% מהאוכלוסיה רגישה לגלוטן ברמה זו או אחרת (לא צליאק.), הוא ענה שהנתון האמיתי קרוב יותר ל50% רק שאנשים לא מודעים.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
סוכר, פחממות פשוטות כמו קמח ומוצרים מעובדים אינם אבות המזון עד כמה שאני יודע...

פחממה היא אחת מ 5 אבות המזון.

אתה צורך פחממות בצורה כל שהיא?

חבר טוב עובד בחקר דגניים בדגש על חיטה. כששאלתי אותו אם יש אמת בכך ש30% מהאוכלוסיה רגישה לגלוטן ברמה זו או אחרת (לא צליאק.), הוא ענה שהנתון האמיתי קרוב יותר ל50% רק שאנשים לא מודעים.

הנטיה האוטומטית היא לענות "שטויות במיץ עגבניות" אבל למה להיות שלילי, דווקא אשמח ללמוד במה מתבטאת אותה רגישות לדעתו שגם מתבטאת בצורה כל שהיא וגם נשא הרגישות כלל לא מודע אליה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...