Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

ברשותי סוזוקי ליאנה 2003. בתקופה האחרונה אני סובל מאיבוד מים במיכל העיבוי (מיכל העודפים). הדבר הראשון שעשיתי לפני שניגשתי למוסך היה בדיקה לנזילה אפשרית במערכת הקירור והחלפת פקק הרדיאטור, אך לצערי הדבר לא עזר והבעיה המשיכה. בבדיקה מעמיקה יותר שמתי לב לעלייה במפלס המים במיכל העיבוי וגלישתם החוצה, כמו כן נתגלו בועיות קטנות במיכל העיבוי כאשר המנוע עובד. לאחר התקררות המנוע היה חוסר במים מתחת לפקק הרדיאטור- מה שמצביע על אוויר במערכת והוצאת המים למכיל העיבוי ומשם החוצה, כלומר חשש לאטם ראש פרוץ.

בבדיקה מקצועית במוסך (בדיקת קומפרסיה במערכת הקירור) התגלתה לצערי הרב פריצה באטם הראש. יש לציין שלא ראיתי שום סימן להתחממות המנוע, נורת חום המנוע האדומה לא דלקה (לפחות לא ששמתי לב), המנוע עובד תקין, אין סימני "טחינה" בשמן או בעיות סחיבה- מה שמחזק את הסברה שהפריצה היא מבלאי טבעי של הרכב.

עלות התיקון לראש מנוע יחסית יקרה ביחס לעלות הרכב כך שאני די בדילמה אם להכניס את הרכב למוסך, לקנות רכב חדש, או לנסות ולתקן אותו בעצמי.

כפי שציינתי קודם, לא נתקלתי בתופעת התחממות ברכב, ולכן אני בספק אם צריך מילוי\יישור ראש מנוע, אך אני לא פוסל את האפשרות לחלוטין.

בניסיון להבין איך לפרק ראש מנוע, הורדתי ספר רכב ובו מצויין שיש להוריד מנוע. האם כך הדבר? האם אין דרך קלה יותר להחלפת האטם?

כמו כן צויין בספר שיש לפרק שרשרת טיימינג שלא כ"כ נגישה שהמנוע בתוך הרכב.

אשמח אם מישהו יכול לתת לי הכוונה לדרך הקלה ביותר לפירוק ראש מנוע. אני מניח שאם הדבר מסובך אאלץ לגשת למוסך או לשקול קנייה של רכב.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

לא מורידים ראש מנוע ומחליפים רק אטם. צריך לשלוח את הראש לחרט שייבדוק אם נחוץ מילוי ויישור. כמובן שעל הדרך מוחלפות אצלו גומיות השסתומים ומחזירי שמן. לצורך הורדת הראש תצטרך להסיר סעפות יניקה ופליטה ואת שרשרת הטיימינג. לזכור כל דבר לאן הולך ואת סימוניי הטיימינג. אם תבצע את העבודה עצמאית תחסוך בין 2000 ל 3000 שח.

פורסם

אני לא יודע כמה הרכב שווה או כמה זמן אתה מתכנן להחזיק בו, אבל יש חומר בשם Bar's שמוסיפים למי הקירור והוא סוגר סדקים בראש, צריך לדעת איך לעבוד איתו כי הוא יכול לסגור גם מעברי מים וכו׳.

התיקון יכול להחזיק שבוע ויכול להחזיק שנים, עניין של מזל. כמובן שמוסך או מכונאי יגידו שזה לא פיתרון אמיתי והם צודקים אבל לנסות לא יזיק. השאלה כמה הרכב שווה אל מול עלות התיקון.

גילוי נאות - יש לי מיכל של החומר שהבאתי מארה״ב וטרם נוצל..

אגב, מנוע קומפלט מפירוק לרכב הזה זה 4000₪ לפני עבודה. את המנוע הישן תוכל למכור לבעלי ג׳ימני שמחפשים לשדרג ל1.6..

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

תודה רבה על התגובות.

הרכב לדעתי שווה לא יותר מ-10K, כך שעלות החלפת מנוע תרקיע שחקים ולא תשתלם. אני גם לא יודע אם אצליח למכור את המנוע שלי, הוא עבר לא מעט קילומטרים.. לגבי החומר הסוגר סדקים- אני מעדיף פתרון עמיד יותר, כך שאם אצליח לפרק בעצמי ראש מנוע- יותר בטוח להחליף אטם, כמובן כמו שציינת מאור יש לשים לב לסימונים ע"ג גלגלי השיניים והבלוק כפי שמצויין בספר הטיפולים.

הדבר היחיד שמקשה על הפירוק הוא שרשרת הטיימינג. לשם פירוקה יש לפרק את המכסה שלא ממש נגיש.

האם יש פה מישהו בעל ניסיון בפירוק ראש בליאנה שיכול לתת הכוונה לפתיחת המכסה? האם הפירוק מתבצע בהתאם לדף המצורף ואין דרך קלה\פשוטה יותר?

[ATTACH=CONFIG]463087[/ATTACH]

תודה רבה

פורסם

תבדוק טוב את סיכויי ההצלחה בכמה מקומות, בהנחה שהראש מאלומיניום כמו ב2007 ועבר התחממות יש מוסכים שלא מוכנים לבצע החלפת ראש בלי קשר למחיר, בקיצור תבדוק לפני כמו שאמרו את הסטיות בראש.

פורסם

לפותח השירשור - מאיפה אתה בארץ? אם אתה מאיזור חדרה והסמוכים אין לי בעיה לקפוץ אליך להסביר לך ולהראות לך את הליך הפירוק. גם יש לי חרט מצויין בשבילך שייקח לא יותר מ 500 שח חריטה והכנה של הראש ויביא לך אותו מוכן להרכבה.

פורסם

asypeer תודה על הנתונים, יש ברשותי גם את ה- service manual של הליאנה. צורת הפירוק אכן דומה אך מכסה השרשרת בליאנה לא ממש נגיש, מה גם שהספר בליאנה מורה על פירוק והוצאת המנוע עצמו- כנראה בגלל הקושי בגישה לשרשרת.

לגבי הראש עצמו- יש סיכוי שהוא גם מאלומניום, לצערי אני לא ממש יודע. יש 2 מוסכים שקיבלתי מהם הצעת מחיר- האחד רצה 3K פלוס, והשני המליץ להחליף מנוע ולא רצה להתעסק עם הראש.

מאור- תודה גם לך - אני מראשון לציון.

חג שמח :)

פורסם
לא מורידים ראש מנוע ומחליפים רק אטם. צריך לשלוח את הראש לחרט שייבדוק אם נחוץ מילוי ויישור. כמובן שעל הדרך מוחלפות אצלו גומיות השסתומים ומחזירי שמן.

מה עושים עם הבלוק?

-

פורסם

משייפים אותו ומנקים אותו טוב טוב משאריות של האטם, בודקים טוב עם פנס וסרגל שאין עיוותים בבלוק והוא ישר, מורידים בוכנה אחרי בוכנה למטה ורואים מה מצב הצילינדרים וזה הכל! ממש לא תורה מסיני!

פורסם

רק תורה מסיני היא תורה מסיני.

הכי חשוב לבדוק עם נפט שאין בעיה עם טבעות הבוכנה.

בדיקת שטח מבצעים עם עם סרגל שטח ולא סרגל סריגה ומד מרווח.

פורסם

מאור 30, תקרא שוב את מה שכתב דניאל.

חייבים לבדוק שאין מדרגה בצילנדרים לפני ששולחים את הראש לשיפוץ.

מדוע?

מכיוון שקיימת האפשרות שהראש יעבור שיפוץ ב-500 ש"ח, יורכב על המנוע, ויגרום לעליית לחץ בחלל השריפה (מעל לבוכנות), ובחלק מהמקרים המנוע יתחיל לאבד קומפרסיה לכיוון הקרטר ולדפוק (בגלל רינגים שחוקים או קנט בצילנדרים).

-

פורסם

דווקא המנועים האלה של סוזוקי לא מומלץ לבצע שיפוץ ראש מנוע.

הסיבות הן, שרשרת טיימינג קשה לפירוק והרכבה.

ראש אלומניום רגיש לעיוותים וללחצים.

שסתום vvti בעייתי שנוטה להשבר, דבר שיוצר בעיה בפירוק הראש.

קח את המשפט האחרון בעירבון מוגבל כי אני לא זוכר במאת האחוזים אם זה החיישן ברכב הזה או לא.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...