Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשרות נוספת להחזרת כח לרכב כשנוסעים עם מזגן היא לחבר צינור מפתח יניקת האויר של המנוע לפתחי המזגן שבתוך הרכב. הרי ידוע שאויר קר משפיע לטובה על הביצועים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון:

נסעתי יום שלם על היונדאי סונטה של הבוס שלי , שמח לבשר לכם שגם שם המצב דומה, המזגן לוקח כח מהמנוע וצריך להגיע ל3000-4000 סל"ד כדי להתקדם טוב.

בנוסף לא מרגיש הבדל גדול בין הרכב שלי\לנסר\ליונדאי. אולי היונדאי טיפה יותר זריזה אבל שקטה הרבה יותר, זה הבדל גדול.

פורסם

אושריקו, אם זה באמת משהו שמפריע לך ברכב שלך - אני מציע לך לשקול בחיוב ניקיון יסודי למערכת הזרקת הדלק.

הסיכויים להשגת שיפור משמעותי במומנט (ובסחיבה) של הרכב בעיקר בסלד נמוך - דיי טוב. לצערי אנשים נוטים לזלזל בתחזוקה של מערכת הזרקת דלק במנועים אלו, ועם השנים בורחים הסוסים מהמנוע ולא כל אחד חושב שהשקעה בניקוי של המערכת הזו יוביל לתוצאה, אבל בפועל זה מוביל לשם.

העניין הוא שבבנזין, בתנאים ביתיים, חייבים לעשות הכנה מוקדמת וממש לבנות מכשיר לזה (כלי עם משאבת דלק בתוכו, ובחלק מהמקרים [תלוי ברכב] גם ווסת). זה לא בהכרח משהו מאוד מסובך, אבל דורש התעסקות.

אני בעבר בניתי מכשיר כזה ממשאבת דלק משומשת של סיטרואן C5 בעלת יציאה אחת (זה מכלול פלסטיק עם משאבת דלק מובנת, ווסת דלק מובנה, ויציאה אחת בלבד שמתחברת לחליל מזרקים במנוע) - וזה עבד נהדר. קודם לכן אילתרתי אחד זהה לזה ממשאבת דלק של 206, שם למכלול יש צינור יציאה וצינור כניסה, אבל הווסת נמצא בתוך המכלול של המשאבה (באמצעות אילתור פשוט של מפצל T בצינור יציאה מהמשאבה, וחיבור שלו לכניסה של המשאבה, השגתי את אותה התוצאה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה, איציק!

אבל כנראה שזה יישאר ככה, בכל מקרה בלילה המצב משתפר טיפה יותר כי האוויר יותר נעים ופחות חמים.

נגיד, אתמול אני נוסע בלי מזגן בערב החג ובאמת שהרכב ממש זריז במישור ולפעמים אני לא צריך לבצע קיק דאון כדי לעקוף.

אחרי שנהגתי בכמה רכבים הבנתי שזה קורה אצל לא מעט רכבים. כנראה רק רכבים עתירי מומנט וכח סוס לא יורגש הבדל כ"כ גדול.:-o

פורסם

תנסה לקחת את הפוקוס 1600 לירושלים הרכב בוכה כל הדרך 3 ילדים ו 2בוגרים נדלקת אזהרת מישור .אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הינו נוסעים 5 חברים קרנפים לירושלים .משהו מוזר שאני ברמזור והוא מתחלי לנסוע הוא די מהיר עד 70 קמש אחרי זה כולם עוקפים אותך :wink:

פורסם (נערך)

אתה יכול לעלות את המעלות כדי להוריד את עומס מהמנוע, לא חייב לנסוע עם מזגן על מקסימום כל הזמן.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

אני לא חושב שזה ישנה במשהו, אולי ברכבים בהם יש בקרת אקלים זה יעבוד.

ברכב זה מאוד פשוט, או שהמדחס עובד - או שלא.

אין לו אופציה לעבוד חלקית.

רק במזגני INVERTER ביתיים הטכנולוגיה הזאת נכנסה בשנים האחרונות שהמדחס יודע לעבוד בקיבולת מסוימת.

ברכב זה 100% או 0%.

אין משמעות לעוצמת המאוורר או דרגת הקירור, בטח שלא ברכב משנת 1999.

פורסם

רועי, דווקא יש! עוצמה שתיים פחות מעיקה על המנוע מעוצמה שלוש. לאחר 5 שנים עם הרכב אני בטוח שאני לא מדמיין.

כמובן שלא מספיק לי רק עוצמה שתיים אבל עדיין.

פורסם

תעזוב שטויות, אתה רק משנה את המהירות של המפוח.

בקורולה שלך זה לא מדחס ספיקה משתנה...

זה בעיקר אפקט של רעש מפתחי האוורור, תהנה מהאוטו הממוזג ... יש כאלה שנוסעים באופניים/קו 11, וכן הלאה.

פורסם
אתה יכול לעלות את המעלות כדי להוריד את עומס מהמנוע, לא חייב לנסוע עם מזגן על מקסימום כל הזמן.

העלת מעלות לא משפיעה על עומס מהמנוע. אתה פשוט מכניס יותר אוויר חם ממערכת חימום. מדחס עובד אותו דבר.

פורסם

למיטב זכרוני בהונדה סיוויק שנת 98 שלי המזגן היה נכנס לפעולה לסירוגין. זה בעצם למה יש את הכיוון חום\קור ולא פשוט לכבות\להפעיל את המזגן.

אי אפשר לפספס את זה, עם המנוע 1.4 שהיה לסוויק ברגע המדחס נכנס לפעולה יש איבוד כוח מטורף.

• תוכן חדש...