Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקי,

באינסיגנייה שהייתה לי כל לחיצה מלאה על הדוושה ב22 מעלות הייתה מבטלת מדחס לחלוטין, לעומת זאת בנניח 18 מעלות לא מכבה לגמרי.

מורגש מיידית למי שמחפש - שומעים את המאורר די נוכח בתא נוסעים.

כיצד זה עובד אם כך?

פורסם

זה לא הגיוני מה שאתה אומר בוקי, המדחס רועש ויש איבוד כוח.

שומעים ומרגישים את זה שהמדחס נכנס לפעולה ומפסיק.

לא רק זה, יש גם השפעה על צריכת דלק עם פחות מעלות ויותר מעלות.

חוץ מזה לא הגיוני למה שמהנדסים יעשו מנגנון טיפש כזה שמחזיק את המדחס פועל כל הזמן?

במדחס יש קלאץ' שמפריד אותו מהמנוע על ידי אות חשמלי, אפילו דבר הכי פשוט כמו טיימר שמכבה ומפעיל את המדחס לפי הגדרה של הנהג - לא צריך להיות כזה מסובך.

ואני די בטוח שמנגנון דומה היה ממומש בהונדה סיוויק שנת 98, אז למה לא בקורולה.

פורסם
העלת מעלות לא משפיעה על עומס מהמנוע. אתה פשוט מכניס יותר אוויר חם ממערכת חימום. מדחס עובד אותו דבר.

זה גם לא לגמרי מדוייק,

בהנחה שכמות האויר שמזרים המפוח לא משתנה, אלא משתנה רק התמהיל, העלאת הטמפרטורה תגרום לפחות אויר לעבור דרך המאייד, מה שיגרום לו להתחמם לאט יותר ובהתאם המדחס יכנס לעבודה פחות.

יום טוב גם לך

פורסם
זה לא הגיוני מה שאתה אומר בוקי, המדחס רועש ויש איבוד כוח.

שומעים ומרגישים את זה שהמדחס נכנס לפעולה ומפסיק.

לא רק זה, יש גם השפעה על צריכת דלק עם פחות מעלות ויותר מעלות.

חוץ מזה לא הגיוני למה שמהנדסים יעשו מנגנון טיפש כזה שמחזיק את המדחס פועל כל הזמן?

במדחס יש קלאץ' שמפריד אותו מהמנוע על ידי אות חשמלי, אפילו דבר הכי פשוט כמו טיימר שמכבה ומפעיל את המדחס לפי הגדרה של הנהג - לא צריך להיות כזה מסובך.

ואני די בטוח שמנגנון דומה היה ממומש בהונדה סיוויק שנת 98, אז למה לא בקורולה.

יש הבדל בין תפוקה משתנה לבין זה שהמדחס מפסיק לעבוד לגמרי.

כמובן שבתנאי עומס מסוימים על המנוע המדחס מתנתק כדי לתת כח למנוע, אבל אין דבר כזה שהמדחס עובד ב 30% או 80%.

או שהוא עובד ב 100% תפוקה או שהוא כבוי.

פורסם

יש מנגנון כזה ברכבים חדשים, שברגע שאתה נותן גז המדחס מתנתק.

אבל אני לא דיברתי על זה, ברכבים הישנים אין את זה.

ברכבים הישנים יש את הסליידר קור\חום, אם תשים על קור עד הסוף אז המדחס תמיד יהיה מחובר.

אם תשים את הסליידר על "חצי קור" אז המדחס יתנתק מדי פעם, נגיד בתדירות של 2 דקות בפעולה ו2 דקות מנותק.

פורסם
זה גם לא לגמרי מדוייק,

בהנחה שכמות האויר שמזרים המפוח לא משתנה, אלא משתנה רק התמהיל, העלאת הטמפרטורה תגרום לפחות אויר לעבור דרך המאייד, מה שיגרום לו להתחמם לאט יותר ובהתאם המדחס יכנס לעבודה פחות.

במחשבה שניה, במרבית הרכבים, המעבה של המזגן ורדיאטור החימום נמצאים בטור אחד לשני, לכן אני לוקח את דברי חזרה.

יום טוב גם לך

פורסם
זה גם לא לגמרי מדוייק,

גם זה לא מדוייק. לא יעבור פחות אוויר דרך המאייד. אותה כמות בדיוק תעבור. האוויר (כל האוויר שמזרים מפוח פנימי) עובר קודם במאייד, מתקרר ומתייבש שם ואחרי זה חלק ממנו עובר במערכת חימום. איזה חלק - תלוי במצב מדף מיקס שנשלט מבורר בתא נוסעים.

למשתתפים אחרים: אני מצטער חברים, הדיון הזה התקיים פה כבר איזה 20 פעם. כל פעם באים אנשים חדשים עם הנחות יסוד לא נכונות או חצי נכונות. אין לי את האפשרות לחזור על כל הסברים שום ושוב.

בגדול, ברכב עם מדחס רגיל (לא ספיקה משתנה) כיוון טמפרטורה לא משפיע על צריכת דלק ועל כוח שנלקח מהמנוע. מערכת המיזוג בכלל "לא יודעת" לאיזה טמפ' כיוונת.

כיוון מהירות מאוורר פנימי כן משפיע.

למידע נוסף תריצו חיפוש.

פורסם
במחשבה שניה, במרבית הרכבים, המעבה של המזגן ורדיאטור החימום נמצאים בטור אחד לשני, לכן אני לוקח את דברי חזרה.

ראה את העריכה שלי בהודעה קודמת[emoji3]

זה לא במרבית אלא בכולם. אחרת לא יהיה יבוש אוויר.

פורסם

מתעלק על השרשור.

לגבי הניקוי אינג'קטורים שדובר מקודם.

יש לי ניסאן נוט 2011 שגמעה כמעט 200 אלף ק"מ. יחסית הרכב סוחב בסדר (טוב כולה ניסאן נוט) האם לדעתכם החלפה של משאבת הדלק כולל המסנן דלק שמובנה בה וניקוי אינג'טורים יחזיר קצת חיים למנוע?

או שזה בזבוז כסף?

פורסם

החלפה של משאבת דלק תקינה באחת תקינה, לא תיתן כלום - אבל מזרקים שעברו 200K ק"מ, בטוח שזקוקים לטיפול. עם הזמן חלקם נסתמים או שהרסס שיוצא מהם אינו אחיד, ואז גם כמויות הדלק המוזרקות פר צילינדר שונות, וגם היעילות של כל צילינדר (בהתאם לרסס המתקבל מהמזרק) שונה.

כאשר נוסעים ברכב ביום יום, לא מרגישים את הדעיכה הזו לאורך זמן, אבל אחרי שמיישרים קו - מבינים שעם השנים אבדו כמה סוסים (שלא תמיד הרגשנו) ועכשיו הם מורגשים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...