Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 3, 2007-8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב לאחותי הסטודנטית, עד 30K, הרכב לא כל כך נפוץ ולכן אני מתקשה לגבש דעה עליו מהחיפושים ברשת, יש כמה וכמה רכבים כאלו עם נתונים אטרקטיביים ומחירים בריצפה.

הדרישות הן הכי בסיסיות, אמינות ובטיחות, אני רק רוצה שהיא תגיע ללימודים בשלום ולא תיתקע בשולי הכביש ובמוסכים.

הרכב בגירסא האוטומטית, כמובן.

תודה רבה מראש.

פורסם

לא ציינת איזה מנוע. ה- 1,600 אמינה מאוד, בעיר אולי תצרוך קצת יותר דלק, מאוד תלוי בנהיגה, אבל הרכב נוח, ובטיחותי מאוד. מומלץ.

רכב, לא חשוב בן כמה וכמה קילומטרים מאחוריו, לא נתקע בשולי הדרך ובמוסכים אם הוא מתוחזק לפי הוראות היצרן. חפש רכב שטופל במוסכי היבואן כל ימיו, תמשיכו לטפל בו היטב והוא ישרת אתכם מצויין.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

רכב, לא חשוב בן כמה וכמה קילומטרים מאחוריו, לא נתקע בשולי הדרך ובמוסכים אם הוא מתוחזק לפי הוראות היצרן.

לא נכון. פשוט לא נכון. הנסיון שלי עם רנו שתוחזקה לפי הספר במוסך הראשי של קרסו היה כל-כך גרוע שלרשום את זה זה פשוט להטעות. אין עשן בלי אש.

נכון שזה היה מודל יותר ישן אבל לרשום את זה כאיזו אמת מוחלטת זה פשוט הטעייה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בבקשה, דיסקו, תן יותר פרטים?

שנה ודגם, קילומטראז', אילו תקלות היו...

אכן היו דגמים לא מוצלחים של רנו, והיו דגמי רנו שסבלו מטיפולים לא נכונים של בעליהן. בוא תפרט ונראה על מה מדובר. שים לב לחתימה שלי, אני נוסע רק ברנו כבר יותר מ- 25 שנה ולא נפלתי עם אף רכב...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

לא מתכוון להתווכח איתך, רק שהקביעה שלך "רכב, לא חשוב בן כמה וכמה קילומטרים מאחוריו, לא נתקע בשולי הדרך ובמוסכים אם הוא מתוחזק לפי הוראות היצרן" היא שטות גמורה. גם הלנדרוברים שהיו לי לא תמכו בקביעה הזו.

זה בסדר שאתה אוהב רנו, אני יכול להבין למה אנשים אוהבים מותג כזה או אחר, ומתחברים אליו, אבל כשאתה מייעץ לאחרים מוטב להיזהר שבעתיים מקביעות כמו שקבעת.

גם כל בעלי מנועי 1.4 של קונצרן VAG מטפלים לפי הספר, אבל שיניים קופצות, ובוכנות מתפרקות, שלא להזכיר את השילוש הקדוש DSG. מבטיח לך שאף אחד ממי שחווה תקלות עם הגירים האלה לא חיפף בטיפולים. גם בעלי איסוזו טרופר טיפלו לפי הספר עד שיום אחד מת להם המנוע בגלל שהיה שמן בסולר, מים בשמן, סולר במים או הכל ביחד, ויחד עם זה הביקוש למכוניות הנהדרות האלה צנח לו כמו עלה בסתיו.

מכיר את הקמפיין "לא רואה מוסך"? הקמפיין הזה נועד להזכיר לבעלי רנו שיש מוסך, או לרמוז שהדגמים החדשים שרנו משווקת נהנים מאמינות גבוהה יותר מהדגמים היוצאים?

שוב - זכותך לאהוב את מכוניות רנו. אבל אנא הימנע מקביעות כל-כך חד משמעיות, מה גם שהן שגויות ביסודן.

אגב, סניק 1.6 מודל 99' אוטומטית. טופלה מהיום הראשון במרכזי של קרסו. ק"מ נמוך. בשנה וחצי הלך מנוע. הלך גיר. הלכו חיישנים, התקלקלו חלונות חשמל. כולם. היה האוטו של אישתי. אבל האוטו היה נוח. חרא אוטו אבל כשהיא היתה ממתינה לי או לגרר היה לה נוח. טופל לפי הספר. נבלה סרוחה. אח"כ התברר לי עד כמה השילוב הזה של תחילת / אמצע שנות ה 2000 של מנוע 1.6 וגיר אוטומטי בכל דגמי רנו היה גרוע. דווקא דגמי רנו מהשנים האחרונות נהנים מאמינות גבוהה, ולא שומעים על תקלות סדרתיות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

פורסם (נערך)

אוה, עכשיו אתה מדבר!

• בחיים לא תראה אותי ממליץ על רכב עם גיר רובוטי ומצמד כפול (DSG) - יתרה מזאת, בחיים לא תשמע ממני המלצה לרכב שעדיין אין לו כמה שנים על הכביש!
  • אכן, במגאן הראשונות היו תקלות קשות מאוד, וזה מה ששבר את השוק שלהן ואכן איכזב המון אנשים.
  • אבל אם אתה יודע כמוני, שמ- 2001 וצפונה רוב הבעיות נפתרו, ואין שום רכב בארץ שנותן כזו תמורה לכסף כמו הרנו (בתנאי שקונים נכון, זאת אומרת רכב שטופל על פי הספר וכל מה שיש לו בהסטוריה זה טיפולים, בלי תיקונים). אפשר להינות מרכב בטיחותי מאוד, נוח, חסכוני במיוחד בעלות מצחיקה.
    הגיר במגאן 2001 שלי עשה אצלי 230,000, נמצא תקין כשמכרתי ועדיין הרכב נוסע יופי!
  • אז בבקשה על תפסול את דברי, כי אם תבדוק לעומק, תראה שאתה בעצם מסכים אתי...

עריכה אחרונה על ידי דב קרדו

פורסם

מה לעשות שאפילו ברנו לא מסכימים איתך, ואפילו עשו על זה קמפיין שלם, והתקלות לא נגמרו ב 2001 וגם לא ב 2005. אולי כמה שנים מאוחר יותר.

פורסם

יש תכונה שמאפיינית הרבה אנשים כאן ובכלל:

אם היה לך פעם רכב גרוע במיוחד, אתה מפתח שנאה לכל המוצרים של אותו יצרן, מרחיב את זה לכל המוצרים של אותה מדינה ואפילו של אותה יבשת...גם אחרי שעברו 20 שנה, לא מצליח להשתחרר מזה.

לי הייתה למשל פיאט כזאת, מאז שמתי X ענק על פיאט ולא מצליח להשתחרר מזה עד היום, אפילו שהמציאות השתנתה.

זה קטע פסיכולוגי כזה.

לגופו של עניין, מנוע 1.6K4N של הקליאו הוא מבחינת ברזלים אמין מאוד, מגיע לקילומטרז'ים עצומים בלי לפתח צריכת שמן ועומד מצויין בשגרת טיפולים של 30.000 ק"מ כל עוד עוברים אותם בשנה אחת. אחרת חובה לעשות טיפול כל שנה, גם אם לא הגיע ל 30.000 ק"מ.

החלפת רצועת תזמון נחשבת יקרה אבל זה לא לגמרי נכון. לא יקר יותר לעומת יצרנים אחרים. כ 2500 ש"ח במוסך מורשה ללא משאבת מים. עם משאבת מים זה עוד כ 700-800 ש"ח. במוסכים כלליים אפשר לבצע את הטיפול הזה במחירים נמוכים יותר משמעותית.

בכל מקרה, זו עבודה די מורכבת ולכן חשוב שתתבצע במוסך שמכיר את הדגם הייטב.

לעניין תיבת ההילוכים: לא היה שום קמפיין, היו מספר שינוים ועידכונים לשיפור האמינות שהוכנסו במהלך השנים.

יש מספר תקלות אופייניות לתיבת ההילוכים, מוסכים מכירים אותן ואת רובן אפשר לתקן בעלות סבירה (אם כי לא זולה). שיפוץ מלא של תיבת ההילוכים אם ידרש - סדר גודל של 5000 ש"ח.

תיבת הילוכים הנ"ל סובלת מקירור גבולי שלא מספיק בנהיגה נמרצת או בתנאי עומס קשים, מנגד בנהיגה עדינה ורגועה היא מתפקדת יפה לאורך זמן. יכולה להגיע למעל 300.000 ק"מ ללא שיפוץ. זה תלוי בהרבה משתנים, יכול להיות שיהיה צורך בשיפוץ כבר ב 160-170 אלף ק"מ.

אף על פי שאין הנחיית יצרן להחליף שמן בתיבת הילוכים, מומלץ להחליף כל 60.000 ק"מ או כל 4-5 שנים.

שילוב של מנוע 1.6 וגיר אוט' 4 הילוכים הוא שילוב לא חסכוני. האוטו צורך דלק כמו משפחתיות 1.6 מאותה תקופה. בנסיעה עירונית בלבד זה יכול להגיע ל 1 ל 8, בבינעירוני 1 ל 12-13.

האוטו גם לא זול לאחזקה, חייב שימוש בנוזלים מקרוריים ולא סובל קומבינות ותחזוקה קמצנית.

ביד שניה אין כמעט ביקוש, קשה למכור במחיר נורמאלי או בכלל.

מצד שני אפשר לקנות בזול דגם שמור. רובן יחסית שמורות, היו פרטיות ורק מעטות בליסינג. האוטו נוח ונעים לנסיעה. קניה משתלמת ברמת המחירים של היום אם מקובל עליך כל מה שרשמתי למעלה.

לא לקנות ואפילו לא לבדוק מכוניות ללא הסטורית טיפולים מסודרת, מכוניות עם מים רגילים במערכת קירור, מכוניות שחלק מהאיבזרים בהן לא עובד, מכוניות שלא נראות מתוחזקות ושמורות חיצונית ופנימית.

פורסם (נערך)

לאבא שלי היתה קליאו כזו.

לדעתי זו רכישה מוצלחת לדרישות שציינת.

יתרונות: אמינה, מרווחת, נוחה, בטוחה וזולה

חסרונות: דורשת תחזוקה מעט יקרה, מנוע וגיר מאכזבים יחסית ל 1.6 בסופר מיני, לא זריזה (מרגיש יותר כמו 1.4) ולא חסכונית.

ביד שניה אין כמעט ביקוש, קשה למכור במחיר נורמאלי או בכלל.

משום מה זה צויין כחסרון על אף שזה יתרון גדול.

מחירים ברצפה זה מצויין

בויכוח בין דב לדיסקו אני עם דיסקו.

גם רכבים שמתוחזקים מצויין יכולים להתקע. גם כאלו אמינים. דוגמאות שלי:

פוקוס ידנית 2002. מאוד אמינה אבל פעם אחת נשבר איזה פין במנגנון דוושת הקלאץ'. אי אפשר ליסוע.... מעבר לכך הרכב היה אמין מאוד

רנו קליאו 1994. בת פחות משנתיים הלך האלטרנטור וכל מערכות החשמל התחרפנו. נתקעתי ולא יכולתי להמשיך ליסוע.

משפחתומטית שאני לא זוכר (לא שלי) בלי התראה ביום חם מאוד נתק במערכת הצינון והרדיאטור הפסיק לתפקד לחלוטין בלי התראה. הרכב היה אחרי טיפול תקופתי במוסך יבואן

יכול לקרות בכל רכב.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

1. ציינתי את מצב השוק כיתרון בקנייה וכחסרון במכירה.

2. ברור שתחזוקה קפדנית זה לא תעודת אחריות לאמינות, אבל ככל שהרכב מתיישן משקל התחזוקה בחישוב האמינות עולה, משקל הבאגים של היצרן יורד כי ברובם מטפלים בשנים הראשונות.

פורסם

אני עם דיסקו לגבי האמינות של הגיר (רנו) באותם השנים,

לי היה 3 רנו ולא אין לי שנאה מיוחדת לאף יצרן להיפך הלוגאן שלי הייתה אמינה להפליא ואחלה רכב באחלה מחיר ונמכרה מהר מאוד!

אבל 3 חברים עם מגאן\סניק דור קודם סבלו קשות (מהגיר) ואחזקה יקרה מאוד (במיוחד טיימינג שעם עבודה הגיע ל2750 ש"ח).

יש אמת שהיום רנו הרבה יותר אמינה אבל התחזוקה עדיין יקרה מאוד למי שרוצה לעבוד "לפי הספר" במוסכי היבואן.

פורסם

לביא, אתה החזקת לאחרונה רנו מהשנים האחרונות שאתה מדבר על עלויות התחזוקה?

טיפול של שמן ופילטר שמן ברנו עלה לי בקליאו III שהייתה לי 450-500₪. עם פילטר אוויר 640₪. עם פילטר מזגן ואוויר היה עולה לי 800₪ (החלטתי להחליף לבד פילטר מזגן ב50₪). זה די סביר. ממש מעט יותר ממה שלקחו לי ביונדאי גטס לפני 6 שנים.

בדיזל התחזוקה מעט יקרה יותר (יש להורים שלי את המגאן אסטייט DCI), אבל זה נובע מהצורך להחליף יותר חלקים מתכלים בטיפול, ולכן משלמים יותר מן הסתם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מדבר על טיפולים שוטפים לא סטנדרטים כגון טיימינג, החלפת כל הנוזלים ברכב כולל פילטר מזגן (נדרש ברנו כל 90K ק"מ כמדומני) ברנו 2009,ברקסים וכו',

לי לדוגמא הלכו שני דברים קטנים מעצבנים:

1. הפלסטיק של המפתח המקורי כולל הלחצנים ברנו שימו לב 250 ש"ח בEBAY (למי שיודע ומכיר) 3$ ההפרש הזוי.

2. מדיד השמן שנשבר מחיר בקרסו 300 ש"ח לפני מע"מ באתר אנגלי 17 פאונד אבל אין משלוח בפחות מ70 פאונד!

ככלל אני הקפדתי על ספר טיפולים חתום ביבואן וזה עלה לי (-: למרות שאני חייב לציין את מוסך השלושה בתל אביב שנתו לי הנחות יפות).

הבחור מדבר על רנו מהשנים הותיקות יותר.

אני חייב לציין שהמצב בשברולט לא יותר טוב טיפול 90K לאורלנדו לא כולל ברקסים 1300 ש"ח!!

פורסם

לגופו של עניין, לשאלה של פותח השרשור,

הקליאו האמורה היא מכונית סופר מיני מצויינת, מודרנית, ונטולת בעיות סדרתיות.

מצא רכב שמור ומטופל, עם היסטוריית טיפולים מסודרת, קח אותו לבדיקה כמקובל ואחותך תהנה מרכב מצויין, נוח ומרווח.

פורסם

הבעיה של רנו בשנים הללו הינה חוסר אחידות באיכות המוצר. אני מכיר לא מעט אנשים שהיתה להם רנו כזאת ולא ראו מוסך, ואחרים שהרנו שלהם לא ראתה מוסך בגלל שהיא היתה בתוכו כל הזמן.

השוק מלא דגמים מוצלחים בתקציב הזה ובסביבתו כאלה שאין צורך במזל בשביל "ליפול טוב"

לדוגמא: דייהטסו סיריון, פיאט גרנדה פונטו, יונדאי גטס (לא GLF)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...