Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 3, 2007-8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדוגמא: ......... יונדאי גטס (לא GLF)

סיפור אישי קטן:

הייתה לי קליאו B, שזה דור קודם לקליאו המדוברת בשירשור. פעמיים הייתה לי הזדמנות להחליף אותה ביונדאי גטס יותר חדשה ב 6 או 8 שנים. בשני המקרים היה מדובר במכוניות שמורות ומטופלות מאוד מהסביב הקרובה שלי, בשני המקרים קיבלתי את הגטסים להתרשמות של מספר ימים.

בשני המקרים כמעט התקדמתי לרכישה ואז באתי לעשות סיבוב פרידה בקליאו...והחזרתי את הגטסים לבעלים.

פשוט ההבדל בין המכוניות בכל מה שקשור לנוחות, שקט, חווית נסיעה ורצון בכלל להשתמש ברכב היה גדול מידי...

פורסם

אני עברתי מגטס לקליאו (ידנית), אבל מה זה משנה?

אין מה להשוות את נוחות הנסיעה, ההתנהגות וכמובן הבטיחות (למרות שאת זה לא בדקתי).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חברים, אני מודה לכם מאוד על התמיכה העיקשת בשונאי הרנו, ובשל כך ביצירת מצב בו אפשר לקנות מכונית מצויינת ובטיחותית בגרושים (תחזרו ותקראו את השרשור ותראו עד כמה).

למזלם של לקוחותי, יש הרבה אנשים שהחזיקו רנו הרבה שנים, טיפלו בהן היטב ומוכרים אותן בנקודת זמן זו או אחרת. מי שיודע לקנות וקונה רנו (לעניין הזה גם פיג'ו וסיטרואן) שאהבו אותן, יקבל את עסקת חייו.

נכון, צריך לדעת איזה דגמים או שנתונים פחות מוצלחים... אבל בזה אני מעמיק.

הערה קטנה לבוקי - שילוב של מנוע 1,600 של רנו, גיר AL4 ונהג עם רגל ימין קלה עד סבירה על דוושת התאוצה מספק צריכת דלק מצויינת למשפחתומטית 1,600, שמשתווה, ולעתים עולה על צריכת הדלק הנמוכה יחסית של קורולה רובוטית (ממוצע של 13 ק"מ/ל' הוא לא דבר נדיר). קליאו עם אותה מערכת לדעתי תיתן צריכת דלק עוד יותר נמוכה.

ובזכות מחשב הדרך, אפשר בהחלט לדעת איך נהגו ברכב אלו שמוכרים אותו - מבט קצר על נתון הצריכה הממוצעת, ויש תמונה טובה מאוד לגבי צורת הנהיגה הקודמת (בתנאי, כמובן שאף אחד לא ניקה את הנתונים רגע לפני...)

יתרה מזאת, הגיר החכם הזה גם חוסך הרבה בבלאי של הבלמים, כיוון שהוא מוריד הילוכים לבד תוך כדי בלימה. האמת, במכוניות חדישות אני פחות מתמצא, הן יודעות לעשות את זה?

ושאלה אחרונה, בוקי, במגאן של לקוחה שלי , 2004 עם 90,000 ק"מ (!), הגיר נכנס למצב חירום כשהוא מתחמם. היא עוצרת, מכבה ומדליקה את המנוע וממשיכה לנסוע כאילו כלום.

האם היא מגדילה בכך איזשהו נזק?

תודה

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב יקירי!

אין חולק על הידע המקצועי שלך, ואני בטוח שלקוחותיך נהנים מרכבי רנו שמורים שאתה מוצא עבורם.

הבעיה היא (כפי שכבר הערתי בעבר) שספציפית לגבי מגאן/סניק II יש בעיה של איכות לא אחידה גם בשנתונים האחרונים שאחרי מתיחת הפנים.

בין השנים 2003-2011 היו לי שני סניק אחד דור ראשון ואחד דור שני. הסניק מהדור הראשון שירת אותי נאמנה לאורך כל התקופה ולמעט העובדה שהטפולים לא היו זולים ונדרשתי להחלפה של סלילי ההצתה בשלב מסויים לא היו לו בעיות כלל.

בעקבות הנסיון המוצלח עם הסניק הראשון קניתי גראנד סניק חדשה בסוף 2007 (אחד מהראשונים שעלו על כבישי הארץ לאחר מתיחת הפנים) הרכב היה נוח וכייפי. חשבונות במוסך היו הרבה פחות נחמדים כשטיפול 75000 ק"מ סטנדרטי ללא טיימינג עלה לא פחות מ-7000 ש"ח(!) החל ב-90000 ק"מ ועד שנמכר ב-108000 ק"מ הרכב נגרר 12(!) פעמים למוסך עקב בעיות חוזרות ונשנות במערכת הדלק - בחברת הגרירה כבר לא היו צריכים הוראות לאיפה צריך לגרור - הכל היה כתוב להם.:x

כמנהל פורום ייעוץ גישתי אומרת שאני צריך להציע לגולשים את האופציות המגלמות הכי פחות סיכון והימור, מתוך הנחה שלא בטוח שאוכל להיות שם בשבילם אם וכאשר איזשהוא חיישן ברנו שלהם יחליט להשתגע.

יש בשוק מספיק מכוניות (אולי קצת פחות נוחות) שמהוות הימור הרבה יותר בטוח מתוצרת רנו שבין השנים 2004-2010. ולכן אני אעדיף להציע למישהו המתעניין בקליאו גטס או סיריון בידיעה שאני מציע לו רכב שישרת אותו נאמנה ללא בעיות.

ולגבי הגיר של הלקוחה שלך - יש לחבר למחשב ולראות מהי התקלה. סביר להניח שאם היא תמשיך לנהוג בשיטת ה-RESET יום אחד הרכב שלה יספיק לנסוע, וזה לא יהיה שיהיו לו 200000 ק"מ... כל מה שנותר לי לקוות בשבילה שהפעם הבאה שהגיר יכנס למצב בטוח - לא תהיה באמצע נסיעה ב-120 קמ"ש בכביש מהיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני מודה לכם מאוד על התמיכה העיקשת בשונאי הרנו, .....למזלם של לקוחותי, נכון, צריך לדעת איזה דגמים או שנתונים פחות מוצלחים... אבל בזה אני מעמיק.

יסלח לי כבודו, אבל ההודעה שלך מטרידה מאוד, וסימנתי בדיוק את החלקים המטרידים.

אתה לא גולש תמים שממליץ / לא ממליץ, אתה מעורב עד צוואר באינטרסים שבמהותם זה לדחוף מכוניות רנו ישנות לאנשים תמימים ולגזור קופון בדרך.

אני מצרף לזה את הרצון שלך ל"החלפה חברית" ונוצרת תמונה מאוד בעייתית.

אין כאן שונאי רנו, יש כאן בנאדם יחיד שהוא בעל אינטרסים וכל המלצותיו הן מהפוזיציה.

אתה "מודה" לחברים שתומכים בך נגד שונאי רנו?

צריך לדעת איזה שנתונים לקנות ו"בזה אני מעמיק"?

האמת היא שאני מופתע מאוד, אבל לא מופתע בכלל. זה היה צפוי. היה ברור שיש לך אינטרסים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה (צבי?) על התשובה הארוכה והמנומקת.

אני מקפיד להזהיר כל מי שמוכן לשמוע, מפני דגמי מכוניות שרק עלו לכביש (כמו הגרנד סניק 2007 שהזכרת) - בהן לרוב יש מחלות ילדות שכדאי להתרחק ממנן.

מה שכן, פרט קצת בבקשה מה היו הבעיות במערכת הדלק? שמעתי על כל מיני, אבל לא על התחום הזה.

אני מתעקש להמליץ על רנו (ולא היו נפילות עד היום, שזה 5 שנים ויותר), כי הן נותנות את התמורה הכי טובה לכסף, בעיקר מבחינת בטיחות. אני לא מתרשם מהגטס בכלל, מהסיריון כן, אבל בגלל שיש לה שוק טוב, יש לה מחיר...

ואני לא כזה "בעל מקצוע" - אשמח להבין יותר מה המשמעות של כניסה למצב בטוח במהירות של 120 קמ"ש? כמו שאני מבין את זה - הגיר פשוט עובר להילוך שלישי ונשאר בו...?

תודה רבה בכל מקרה.

דב יקירי!

אין חולק על הידע המקצועי שלך, ואני בטוח שלקוחותיך נהנים מרכבי רנו שמורים שאתה מוצא עבורם.

הבעיה היא (כפי שכבר הערתי בעבר) שספציפית לגבי מגאן/סניק II יש בעיה של איכות לא אחידה גם בשנתונים האחרונים שאחרי מתיחת הפנים.

בין השנים 2003-2011 היו לי שני סניק אחד דור ראשון ואחד דור שני. הסניק מהדור הראשון שירת אותי נאמנה לאורך כל התקופה ולמעט העובדה שהטפולים לא היו זולים ונדרשתי להחלפה של סלילי ההצתה בשלב מסויים לא היו לו בעיות כלל.

בעקבות הנסיון המוצלח עם הסניק הראשון קניתי גראנד סניק חדשה בסוף 2007 (אחד מהראשונים שעלו על כבישי הארץ לאחר מתיחת הפנים) הרכב היה נוח וכייפי. חשבונות במוסך היו הרבה פחות נחמדים כשטיפול 75000 ק"מ סטנדרטי ללא טיימינג עלה לא פחות מ-7000 ש"ח(!) החל ב-90000 ק"מ ועד שנמכר ב-108000 ק"מ הרכב נגרר 12(!) פעמים למוסך עקב בעיות חוזרות ונשנות במערכת הדלק - בחברת הגרירה כבר לא היו צריכים הוראות לאיפה צריך לגרור - הכל היה כתוב להם.:x

כמנהל פורום ייעוץ גישתי אומרת שאני צריך להציע לגולשים את האופציות המגלמות הכי פחות סיכון והימור, מתוך הנחה שלא בטוח שאוכל להיות שם בשבילם אם וכאשר איזשהוא חיישן ברנו שלהם יחליט להשתגע.

יש בשוק מספיק מכוניות (אולי קצת פחות נוחות) שמהוות הימור הרבה יותר בטוח מתוצרת רנו שבין השנים 2004-2010. ולכן אני אעדיף להציע למישהו המתעניין בקליאו גטס או סיריון בידיעה שאני מציע לו רכב שישרת אותו נאמנה ללא בעיות.

ולגבי הגיר של הלקוחה שלך - יש לחבר למחשב ולראות מהי התקלה. סביר להניח שאם היא תמשיך לנהוג בשיטת ה-RESET יום אחד הרכב שלה יספיק לנסוע, וזה לא יהיה שיהיו לו 200000 ק"מ... כל מה שנותר לי לקוות בשבילה שהפעם הבאה שהגיר יכנס למצב בטוח - לא תהיה באמצע נסיעה ב-120 קמ"ש בכביש מהיר.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אצלי היתה בעיה חוזרת ונשנית במשאבת הדלק (ואני יודע שאינני היחיד) חוץ מזה הלך לי הרכיב של התזמון המשתנה של השסתומים (קרסו רצו כ-3000 ש"ח קניתי ב-500 מפירוק)

אף אחד מאתנו אינו "שונא רנו" אני מגדיר את הרכב הזה כ"רכב בסיכון גבוה לצרות יקרות לתיקון" ולכן אני לא ממליץ לאף אחד לקחת את ההימור כאשר השוק רווי בכלי רכב טובים בתקציב דומה.

כמו"כ אני יכול להעיד על עצמי שב-20 שנה האחרונות לא ביקרתי במכון בדיקה כאשר אני הייתי בצד הקונה. לא לקחת רכב שאני קונה לבדיקה זה הימור שאני יכול לקחת על עצמי לעצמי כי במקרה שאדפק אני ורק אני אשא בתוצאות. לעומת זה כיועץ בפורום בחיים לא אייעץ למישהו לוותר על בדיקה כי לא אהיה שם לשאת בתוצאות אם מישהו ידפק כתוצאה מהייעוץ שנתתי לו.

מאותה סיבה בדיוק אני אמנע מלהציע למישהו לרכוש רנו מגאן אם הוא יכול לרכוש מיצובישי לנסר זקנה בשנה שהסיכוי להפתעות לא נעימות ויקרות בה שואף ל-0.

ומי כמוך יודע שלמחירים המגוחכים של רנו לפחות עד שנת 2010 יש סיבות טובות מאד.

לגבי הגיר - הוא כנראה יפסיק לעבוד בשלב מסוים, ולא בטוח שזה יהיה ברגע מתאים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

צבי באותה מידה שנפלת עם רנו, הורי סבלו מהטויוטה שהייתה להם וכך גם יכול להיות שיש מישהו שסבל מיונדאי גטס או דייהטסו סיריון. לימונים לא חסרים בשום מקום. היתרון של גטס או סיריון על קליאו הוא בנושא התחזוקה. אתה יכול להשתין למיכל העודפים של מי הקירור ולמלא שמן משומש מהפלאפל מתחת לביתך וזה עדיין ייסע. בקליאו זה לא יעבוד כי הרכב יותר רגיש לתחזוקה. (הקצנתי כמובן בכוונה)

אני לא מסכים איתך שלנסר ישנה תהיה יותר אמינה ממגאן מודרנית. תזכור שבדרך כלל ברכבים מתיישנים רוב האנשים פחות מקפידים על תחזוקה. כמו שדוב אומר וכותב, ניתן למצוא רכבים שמורים כאלה. כשהייתה לי קליאו והייתי הולך לטיפולים, ראיתי מגאן דור ראשון שמטופלות במורשה. כלומר אפשר למצוא אחת שמורה. מי שאין לו בעיה עם ידני יקבל גם אמינות עדיפה לצד צריכת דלק טובה יותר וביצועים עדיפים.

בסופו של דבר מהניסיון שלנו עם שני רכבים של רנו - עושה רושם טוב בסך הכול. לא היו בעיות חשמל ולא בעיות בגיר (אחת ידנית והשניה EDC).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

נשאלת השאלה מהי ההסתברות לתקלות יקרות לתיקון - ברנו לפי מה שאני ההסתברות גדולה בהרבה, ואני יכול לפתוח שרשור עם עשרות(!) מקרים של תקלות הזויות ויקרות לתיקון בהן נתקלתי בעיקר דגמי מגאן/סניק II.

השרשורים שיעקסו במיצובישי/טויוטה/מאזדה/יונדאי מן הסתם יהיו קצרים בהרבה, זאת מעבר לעובדה שרכב שאינו מטופל כיאות יתקלקל בסוף - וזה לא חשוב מי היצרן.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

התעייפתי מהויכוחים האלו, אין להם סוף.

אני חושב שחלק מהאנשים שקונים מכוניות משומשות מעונינים בדברים נוספים, מעבר לאמינות, תחזוקה זולה ולחסוך עוד כמה שקלים.

בדיוק כמו בקניית מכונית חדשה, קשה להשוות מיצובישי אטראז' לקליאו או ל 208 החדשות, זה פשוט לא אותו דבר. מיצובישי יותר זולה ופה זה נגמר, זה היתרון היחיד.

זה תופס במידה רבה גם למכוניות משומשות בתקציב של 30.000 ש"ח. לא כל אחד רוצה רק את הכי זול והכי פשוט ופרימיטיבי.

פורסם

אטראז' עולה לאדם הפרטי בסביבות 94-95 אלף ש"ח. זה 12-13 אלף ש"ח מעל ל208. קצת פחות מקליאו.

אין מה להשוות את הצעצוע התאילנדי הזה לרכבים אמיתיים ולו הגרועים ביותר בקטגוריה.

• תוכן חדש...