Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי פיאט פונטו איבו 2012 ידני my life כבר 3 חודשים ולאט לאט אני מתחיל להתאכזב מזה שקניתי ידני(שיקולים של חסכון בדלק) ובנוסף הצריכה לא כמו חשבתי(1-15...לפחות לא מרגיש ככה),

שאלתי היא כזאת:

האם כדאי לעבור לפיאט 500 (מבחינת דלק,טיפולים...)ואם כן לאיזה פיאט 500? יד שניה או רכב חדש, איזה גרסא של 500 הכי כדאי? או אולי אני בכלל טועה ויש לי אפשרות לקחת רכב אחר שהוא חסכוני יותר?

אני מוכן אפילו לוותר על חסכון בעלויות מוסכים וטיפולים רק שאני לא אצטרך לתדלק בתדירות גבוהה כזאת...

המון המון תודה,

דניאל.

פורסם

לאיזה צריכת דלק אתה מצפה מה 500?

וכמה אתה מקבל בתפועל בפונטו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חישבת את עלויות ההחלפה? ההפסד במכירה, עלויות חיפוש רכב חדש, עלויות בדיקת רכב יד שניה ויישור קו.

קרוב לודאי שבקו התחתון, אם הנסועה שלך לא גבוהה במיוחד, החסכון בדלק יהיה זעיר לעומת עלויות החלפת הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה תקבל צריכה דומה מה 500, בנסיעה עירונית (אצלי רובוטית מנוע 1.4) הרכב מניב ממוצע של 1-12/15 תלוי באם אני במצב חיסכון או במצב "ספורט" הרכב אוכל מעט יותר.

מחוץ לעיר אפשר להגיע לאיזור ה 1-18/20 בנסיעה רגועה ביותר על 90-100.

אם זה מבחינת הדלק - לדעתי מיותר המעבר כי רק המחיר שתשלם על לעבור ל 500 מכיוון והיא יקרה יותר יבטלו לך כל חיסכון שתקבל, אם תקבל, בצריכת הדלק.

ואם במקרה שקלת לעבור אז ממליץ לידנית ולא לרובוטית.

Opel Adam S 2017

פורסם

פות"ש - קודם כל תוודא שהרכב שלך תקין ומתוחזק היטב, כולל צמיגים.

לא מאמין שתחסוך משהו במעבר לפיאט 500.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
היי,

יש לי פיאט פונטו איבו 2012 ידני my life כבר 3 חודשים ולאט לאט אני מתחיל להתאכזב מזה שקניתי ידני(שיקולים של חסכון בדלק) ובנוסף הצריכה לא כמו חשבתי(1-15...לפחות לא מרגיש ככה),

איך אתה מודד את צריכת הדלק שלך? לפי הרגשה? לפי מחשב דרך? לפי המשאבה?

מה אופי הנסיעות שלך? איזור מישורי עם נסיעות בין עירוניות או עירוני פקוק עם עליות?

כמה קילומטרים נסעת בשלושה חודשים שהרכב אצלך?

כל הודעת הפתיחה שלך פשוט נשמעת לא רציונלית ולא רצינית.

לשלם יותר במוסכים כדי לתדלק פחות? צריכת דלק שלא "מרגישה" לך.

התייחסות רצינית לשאלות ששאלתי לפני כן תעזור לתת מענה לשאלה שלך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

היי,

אני רוצה להדגיש שאני לא בא לנקוט עמדה אלא בסך הכל להתייעץ, סליחה אם ההשערות שלי לא היו נכונות,

מצטער אם לא הייתי ברור עד עכשיו, אני נוסע 6 ימים בשבוע מאשדוד לנתב"ג וזה יוצא לי כמעט 700 שקל בחודש(לפי האפליקצייה FULLTANK...מצ"ב צילום מסך של התדלוקים והסיכום) כל 5 ימים פחות או יותר תדלוק, הכוונה כשאמרתי שאין לי בעיה לבזבז יותר כסף על מוסכים היא מהסיבה הפשוטה שלחבר שלי יש איביזה והיא עושה 1-16(שוב, לא יודע אם זה נכון או לא אבל כשנסעתי איתו(מיבנה ולא אשדוד) לעבודה במקום באוטו שלי,המד דלק עמד על מלא גם אחרי שנסענו חזרה הביתה,ז"א הלוך חזור) ומאחר ואני יודע שהטיפולים של איביזה יותר יקרים, אמרתי שאין לי בעיה לחפש רכבים אחרים/לשלם יותר על טיפול לרכב רק שלא יבוא על חשבון הדלק, אבל מהתגובות שאני קורא פה אני מבין שאין טעם להחליף(?) כי רק ההחלפה והעלויות הסובבות אותה לא ישתלמו?

מקווה שהבנתם את הראש שלי ושהסברתי נכון את מה שרציתי לומר.

http://postimg.org/image/qw2d66wut/

http://postimg.org/image/3s1wdltjp/

תודה רבה וסליחה על החפירה,

דניאל.

פורסם

נראה לי שאתה לא מתדלק נכון ולכן גם המדידה שלך לא נכונה.

תדלק את המיכל עד הסוף עד שהידית קופצת, תאפס את מחשב הדרך ואת TRIP A/B, כשתגיע לאיזור הרבע מיכל, תתדלק שוב באותה שיטה, כעת חלק את מספר הק"מ בכמות הדלק. זוהי צריכת הדלק של הרכב שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אתה משתמש בשיטה לא מקובלת למדידת צריכת הדלק. מכל מקום - לפי החישוב שלי אתה מגיע ל-16-17 קמ"ל.

שיטת המדידה המקובלת בפורום היא: למלא דלק עד שהידית "קופצת". לנסוע כמה שאתה יכול, ואז למלא שוב עד שהידית "קופצת", לרשום את הנסועה ואת מספר הליטרים, ולפי זה לחשב צריכה לאותו מילוי. על הפעולה לחזור משך מספר שבועות (אישית, לפני הרבה שנים, הייתי מחזיק טבלת גליון אלקטרוני ומחשב ממוצע של 10 מילויים).

בכל מקרה - גם אם צריכת הדלק שלך תפחת מ-15 ל-16 או אפילו 17 קמ"ל - בכמה יתבטא החסכון שלך? סדר גודל של 10%. נניח, באופן גס, לפי המספרים שלך - 70 ש"ח לחודש, שהם 840 ש"ח בשנה. יודע מה? נכפיל את זה. 1700 ש"ח בשנה. האם זה מצדיק התעסקות עם החלפת רכב? הוצאותיך על ההחלפה יתקזזו מול ההפרש בצריכה רק לאחר מספר שנים, וזאת בהנחה שהפרש כזה באמת קיים.

התחשבות בצריכת הדלק היא פרמטר לגיטימי כאשר מתכננים רכישת\החלפת רכב מסיבות אחרות. מוץ ממקרים קיצוניים של אנשים בעלי נסועה גבוהה במיוחד צריכת הדלק היא אחת ההוצאות הקטנות באחזקת רכב, וההפרשים המושגים בהחלפת רכב קטנים עוד יותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כפי שרשמו מעלי, אתה מתדלק באופן קבוע 150 שח, זו טעות.

תדלק מלא, עד שהידית קופצת, אפס טריפ, ובתדלוק הבא תצמיד את הקילומטרג' לליטר שהתמלא, כך תעשה כל תדלוק, ואז אחרי מספר תדלוקים בעצם יתאזן לך ממוצע מייצג אמיתי של התצרוכת עבור אופי הנסועה שלך.

אני מאמין שהערכת הצריכה שנתנו לך לעיל הינה נכונה.ואילו זו שמוצגת בפולטנק, בוודאות שגויה ולא מדויקת.

מעניין לעניין באותו עניין, גם לרכב וגם לך מוטב למלא מיכל מלא בכל פעם ולתדלק שוב כשהוא מגיע לשליש בערך. כך לא מגיעים לאיזורים הלא נעימים של המיכל, ניתן לתכנן איפה לתדלק אותו, ולא נחפזים לתדלק בתחנה אקראית יקרה, ולא מוכרת. וגם בריא יותר לרכב. ומתדלקים פחות פעמים.

ולכיס בסופו של דבר זה אותו דבר, כי אם תדלקת פעמיים 150 או פעם אחת 300 הרי הצריכה נקבעה לפי הנסועה, זה קטע פסיכולוגי דפוק הקטע הזה של לתדלק סכום קצוב.

נסיעה טובה.

• תוכן חדש...