Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגנה עצמית. מה הכי מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הצחוק (העצוב) הוא שבגלל אותם עבריינים ופושעים שיש דרכים משלהם להשיג נשק, אוסרים על האזרח הנורמטיבי להחזיק בנשק להגנה עצמית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש כאן כמה תגובות של אנשים תלושים מן המציאות:

- ירי ממרחק 30 מטר באקדח על מטרה נעה מצליח בסרטים, אבל במציאות אין הרבה אנשים המסוגלים לבצע זאת מבלי לגרום "נזק סביבתי".

- המדינה לא מונעת אחזקת נשק מכיוון שהיא חוששת ממרד אזרחי.

- אין הרבה קשר בין ניסיון בירי בנשק "ארוך" בצבא למיומנות בירי באקדח.

מלבד קורסים של מוסדות ביטחוניים, שאינם זמינים או מתאימים לכל אדם, יש אפשרות לאזרח מן השורה בעל נשק מתאים להתאמן בירי ספורטיבי הנקרא "ירי מעשי". ירי מעשי (Practical Shooting) מדמה מצבים מבצעיים ותנוחות ירי דינמיים, מוגבלים בזמן או בכמות כדורים. לצורך כך יש לעבור קורס של 40 שעות במסגרתו שופכים הרבה כדורים. זה עניין לא זול, אבל מומלץ לכל מי שמחזיק נשק. מי שיש לו תעודה ירי מעשי יכול להשתתף בתחרויות.

סרטון המדגים איך נראית תחרות ירי מעשי:

http://www.youtube.com/watch?v=3wdHpH8AYLw

בשביל כל המאצ'ואים בחרתי בתחרות נשים המתחרות בקטגוריה של אקדח סטנדרטי (ללא כוונות אופטיות וללא שינויים).

המטרות הלבנות מייצגות "בני ערובה" ונקראות no shoot. פגיעה בהן מורידה ניקוד.

בכל מטרות הנייר נדרשות בדרך כלל 2 פגיעות, יש ניקוד משתנה לפי מיקום הפגיעה.

השופט המלווה את היורה מחזיק מכשיר המזניק את היורה ומודד את הזמן של כל כדור.

המנצח הוא מי שהשיג את מספר הנקודות המרבי בזמן הקצר ביותר.

פורסם

ניקו כבעל ניסיון אני יכול להגיד לך שזה מוכח, גם אם תהיה מאוד מיומן באקדח רוב הסיכויים שתדקר, יש זמן שלוקח להוציא אקדח מהנדן, לדרוך, להכנס למצב , ולבצע ירי הכולל נטרול מטרה.

ירי אקדח דורש מיומנות רבה, תנוחות ירי נכונות, אימון רב, והתאמת אקדח מושלמת לכף יד יש הבדל בין כפות ידיים ובין זיג 226 לגלוק 19

התענוג שמוביל אותך

פורסם

גם אני. משני הצדדים [היורה והסכין]. נכון שזה מוכח, אבל המרחק שאתה מתאר [30 מטרים] גדול מדי. כמו שאמרתי - זה יותר בכיוון של 10 מטרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני יכול להציע לך להתגונן עם גזר גמדי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מחזיק גז פלפל ברכב שלי,בעיקרון אני לא יודע עד כמה הוא יעזור לי בזמן אמת ולכן אני מעדיף לסמוך על עצמי שאצליח להדוף את התוקף פיזית ולהשתלט עליו או במקרה יותר רע להצליח לברוח.

נראה לי רעיון רע אם כל אחד יתחיל ללכת פה עם נשק,שמעתי היום שכל קציני המשטרה התחילו ללכת עם נשק ומאבטחים פרטיים קיבלו נשק הביתה. מתכון לגופות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

אני לא מבין מה רץ לאנשים להחזיק כלי נשק חמים, בארצות הברית שוברים את הראש כבר 20 שנה איך לתקן טעות שנעשתה בנושא לפני 200 שנה ואנחנו רוצים לעשות את אותה הטעות?

נראה לי מטומטם בצורה קיצונית.

לקרלין זצ"ל היו כמה רעיונות לאורך הקווים הללו:

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בארצות הברית הקיצוניות היא לצד השני, כדי להשיג נשק פשוט הולכים לחנות וקונים נשק. האידאל איפשהו באמצע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוכנעתי שאם אני אחליט להוציא רשיון לאקדח, אז כדאי לי לעבור הכשרה מתקדמת ולא להסתפק בירי של 50 כדורים לעבר מטרה סטטית.

זה בינתיים הכיוון שאני רוצה לבדוק אותו, האם מישהו יכול להפנות אותי למקומות שמציעים קורסים של אימון ירי מתקדם לאזרח מהשורה? אבחן את העלויות ואם אוכל להרשות לעצמי, אז כנראה אתקדם עם זה הלאה. אם לא קיים בארץ קורס כזה, אז אוותר על הרעיון של נשק חם..

פורסם (נערך)

ראשית בדוק אם אתה עונה הקרטריונים לקבלת רשיון.אחר כך אתה צריך לרכוש אקדח שיתאים לך. עניין ההדרכה יהיה רלוונטי רק כשתהיה בעל רשיון. בכל עיר גדולה יש מועדון ירי או מטווח המקיים הדרכות.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

בדקתי ואני עונה לקריטריונים, השאלה היחידה זה האם מקום העבודה בעטרות זו עילה מספקת או לא. אבל אני רוצה מראש לדעת מה האופציות, כי אם קורס כזה יעלה 10K ש"ח, אז אני מראש מוותר על הרעיון. אני בספק שבמטווח רגיל יש קורסים מתקדמים, אם אתה יודע אחרת, אז בבקשה תפנה אותי למקום כזה. החלטתי סופית שלא אסתובב עם אקדח ללא הכשרה ראויה.

פורסם
בארצות הברית הקיצוניות היא לצד השני, כדי להשיג נשק פשוט הולכים לחנות וקונים נשק. האידאל איפשהו באמצע.

בניגוד למה שאוהבים להראות בחדשות/סרטים זה ממש לא ככה.

בכל מקרה, המייסדים קבעו בחוקה את הזכות הזו, כי הם ידעו מה קורה ככשהממשלה ״מתהפכת עליך״ ואין לאזרח שום דרך התמודדות עם המצב הזה, כי הרי רק לממשלה יש נשק וכוחות חמושים. חברה חמושה עוזרת לשמור על ממשלה בתוך גבול סביר, דווקא בשל המתח שנוצר עקב החזקת נשק אצל אזרחים. יש הבנה שאפש ללחוץ על אזרחים, אבל אם ילחצו חזק מדי זה עלול לכאוב ליותר מדי אנשים ואינטרסים. לעומת זאת, במדינות שאין זה כך, אין לממשלה שום בעיה ללחוץ וללחוץ וללחוץ.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

שאלה למי שזוכר.

בזמן האינתיפאדה הראשונה הממשלה עודדה או לפחות הסירה חסמים להחזקת נשק?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)
בניגוד למה שאוהבים להראות בחדשות/סרטים זה ממש לא ככה.

בכל מקרה, המייסדים קבעו בחוקה את הזכות הזו, כי הם ידעו מה קורה ככשהממשלה ״מתהפכת עליך״ ואין לאזרח שום דרך התמודדות עם המצב הזה, כי הרי רק לממשלה יש נשק וכוחות חמושים. חברה חמושה עוזרת לשמור על ממשלה בתוך גבול סביר, דווקא בשל המתח שנוצר עקב החזקת נשק אצל אזרחים. יש הבנה שאפש ללחוץ על אזרחים, אבל אם ילחצו חזק מדי זה עלול לכאוב ליותר מדי אנשים ואינטרסים. לעומת זאת, במדינות שאין זה כך, אין לממשלה שום בעיה ללחוץ וללחוץ וללחוץ.

בדיוק הפוך, האזרחים לא פחדו מהממשלה, הממשלה פחדה מהצבא.

הפחד היה להפקיד כמות גדולה של נשק (ונשק זה כוח) בידי אדם אחד (רמטכ"ל צבא ארה"ב) ושזה יחתור תחת סמכות הממשלה ויבצע הפיכה צבאית, אז הם הבטיחו את זכותם של האזרחים לשאת נשק בשביל להלחם בצבא שלהם, במקרה והוא יחתור תחתם.

היום אנחנו רואים בממשלה ובצבא של מדינה דמוקרטית כגוף שלטוני אחד (למרות הההפרדה המקודשת בין הדרג הצבאי לזה המדיני, שמהווה את הבסיס לשלטון דמוקרטי כלשהו), אל תשכח שאז הם היו בתהליכים של הקמת הדמוקרטיה, והממשלה אז לא ששה לתת לגוף אחר ונפרד את הכוח להפיל אותה, אז כאמור נהגה הפיתרון של הקמת צבא סדיר כנגד אוייבים מבחוץ, וחימוש האוכלוסייה כנגד הצבא הסדיר.

אחרי למעלה מ-200 שנה של דמוקרטיה יציבה ומנגנון משומן היטב, הטיעון הזה נשמע מגוחך, אבל השדולה למען הנשק הפכה למפלצת, ולאף נשיא אין את האומץ לגעת בנושא הזה.

עריכה אחרונה על ידי saay222

• תוכן חדש...